Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

yukcells, benim de sürem 24 aralıkta dolacak. şimdi bir soru da şu, 2018'de 195000 oluyorsa üst sınır, kdv olmazsa yılbaşından sonra almak daha mı uygun olur?

Soruma cevap veren bi arkadaş çıkmamış? Tedirginim ve beklenti içindeyim. Aracım TSE den geçti vergileri ödendi faturası kesildi bana bi sıkıntı doğuracak bi durum varmı?

Fatura kesilmiş diyorsun daha sorun çıkacağını zannetmiyorum.
Hem kanunlaşmadı daha , Cumhurbaşkanı onayı gerekiyor.
Bu arada araç ne aldınız acaba?

samikonca almak istediğin aracın fiyatı 195 binin altındaysa ve kdv ödemeyeceksen tabiiki yılbaşından sonra daha avantajlı olur. Fakat ne kadar yüksek fiyat o kadar kdv geliri olduğu halde var olan Hakkımızı elimizden alıp kısıtlayanların kdv yi kaldıracaklarına gerçekten inanıyor musun? Ne yasa taslağında, ne komisyon görüşmelerinde böyle bir şey geçmedi hiç. Ha hayat süprprizlerle dolu tabi ama şu anki bilgilerle böyle birşeyi beklemek bayağı bir hayalcilik olur.

mavice35 bu kadar şey yazdık, hala bu soruyu sorduğuma inanamıyorum :)) işlemlerini yılbaşına kadar tamamla yeter, Senin hiçbir sorunun olmaz rahat ol.
Else82 rica ederim. Allah hayırlısını nasip etsin.

Burası Türkiye 🇹🇷 insan tedirgin oluyor işte malum ne şartlarda araç alıyoruz.bilgi veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum
Alım işlemlerini tamamladığım araç Audi A4 1.4 TFSI SPORT modelidir. Henüz teslim almadım merakla bekliyorum teslim edilmesini..

faruk34

Engelli arac kiralma isi bence cok tutar .sık araba kullannayanlar icin iyi olur .normal vatandas gibi arac kiralamiyoruz .bu isi kim ilk akil edecek bakalim tabi bunun icin sadece h ehliyetin yeterli olacagi bi sistem olustrulmali .calismayan engeliler bu kadar masrafi naltindan nasil kalkiyorlar onuda merak etmisimdir kasko.zorunluntrafik bakim vize benzin vsvs.akil isi degil.

yukcells abi şimdi benim sürem kasım 16'da doluyo ve 170 bin üstü bir araç alacağım. Diyelim ki kasım 16dan önce kanun geçti ve 170 sınırı oldu. kanun 1 ocaktan itibaren geçerli olacağı için alabilir miyim arabayı ?

AGHANURULLAH sıkıntı olmaz. Fakat alacağın otomobilin rengi, istediğin donanımı vs olmayabilir. Yurtdışından gelecek bir araçsa bir an önce sipariş ver derim. Hayırlı olsun şimdiden.

sincekara bence süreyya bey e burdan söylenmek yerine önceki sayfalarda verdiğim cep teelefonuna whatsapp tan mesaj yazabilirsiniz.

arkadaşlar şimdi bakıyorum konu ben araba aldım alacağım beni etkiler mi ye döndü. evet haklısınız ama bu yasanın hiçbirimizi etkilememesi için verilen mücadeleye katılsanız hepimize faydanız olur. yasa 1 ocakta değil yayınlandığı gün yürürlüğe girecek. genel kurul a tahminimce çarşamba günü gelecek bu konu. haydi aramaya yazmaya devam.
yukcells tutanağın dün tamamını okuyamamıştım. yasa 01.01.2018 de yürürlüğe girecek ise yeniden değerlemeye tabi tutulup 195.000 tl olarak çıkacaktır.

otomotiv firmalarının baskısından dolayı bu değişiklik olmuştur kesin. biraz daha bastırsalarmış da yasayı kaldırtsalarmış keşke :)

tanerbudak kardeşim,

Öncelikle mücadele ve gayretin için teşekkürler, öte yanda bende bu süreci baştan beri izliyor ve gerekli mercilere yazıyorum, kimisi yazımı okuyor cevap vermiyor kimisi açıp bakmıyor bile, ben arabamı aldım ama kenara çekilecek değilim. Burada en önemli ola vaar olan hakkımızın elinden alınmasıdır, şu kenardan köşeden izleyen hiç bişe yapmayan ama içinden bu yasanın geri çekilmesini isteyen arkadaşlara sesleniyorum.

Bugün konuşmazsan sesini duyuramazsan yarın hiç bişe yapamazsın en azından tepkimizi fazlasıyla ortaya koymalıyız.

MADDE 129- Bu Kanunun;a) 1 inci, 3 üncü ve 87 nci maddeleri yayımlandığı ayın son günü,

b) 7 nci, 10 uncu, 11 inci, 19 uncu, 20 nci, 21 inci, 25 inci, 26 ncı, 27 nci, 28 inci,29 uncu, 44 üncü maddeleri, 49 uncu maddesi ile 3065 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin(4) numaralı fıkrasının (r) bendinin birinci paragrafında yapılan değişiklik, 74 üncü maddesi, 81 incimaddesi ile 4760 sayılı Kanuna ekli (III) sayılı listenin (A) cetvelinde yapılan değişiklik, 91 inci, 93üncü, 94 üncü maddesi ile 5520 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yeralan Bankalara borçları bankalara veya ibarelerine yönelik değişiklik ile bankaların ibaresinden sonra eklenen hüküm ve (i) bendinde yapılan değişiklik, 101 inci maddesi ile 5809 sayılı Kanunun 46ncı maddesinin ikinci fıkrasına eklenen cümle, 108 inci, 114 üncü, 115 inci, 116 ncı, 117 nci, 118 inci,119 uncu maddeleri ve geçici 2 nci maddesi 1/1/2018 tarihinde,

c) 12 nci, 14 üncü ve 48 inci maddeleri, 49 uncu maddesi ile 3065 sayılı Kanunun 17 ncimaddesinin (4) numaralı fırkasına eklenen (ç) bendi ve 88 inci maddesi yayımlandığı ayı izleyen aybaşında,

ç) 15 inci ve 17 nci maddeleri 1/1/2017 tarihinden itibaren elde edilen gelirlere uygulanmak üzere yayımı tarihinde,

d) 16 ncı maddesi bu Kanunun yayımlandığı tarihten sonra verilmesi gereken kurumlar vergisi beyannamelerinin ait olduğu hesap döneminde elde edilen kurum kazançlarına uygulanmak üzere
yayımı tarihinde,

e) 18 inci maddesi 1/9/2017 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde,

f) 68 inci maddesi ile 4733 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin birinci ve dördüncü fıkralarında yapılan değişiklik, 69 uncu maddesi ile anılan Kanunun 8 inci maddesinin yeniden düzenlenen mülga üçüncü fıkrası, beşinci fıkrasının (b) ve (h) bentleri ve 71 inci maddesi 1/4/2018 tarihinde,

g) 82 nci maddesi 1/1/2018 tarihinden itibaren tahsil edilen gelirlere uygulanmak üzere aynıtarihte,

ğ) 95 inci maddesi 1/1/2018 tarihinden sonra verilmesi gereken beyannamelerde beyanedilmesi gereken kazançlara uygulanmak üzere yayımı tarihinde,

h) 100 üncü maddesi ve 101 inci maddesi ile 5809 sayılı Kanunun 46 ncı maddesine eklenenyedinci fıkrası 1/1/2018 tarihinden itibaren elde edilecek net satışlara uygulanmak üzere aynı tarihte,ı) Diğer hükümleri yayımı tarihinde,yürürlüğe girer.

BAŞKAN
129uncu madde üzerinde bir adet önerge vardır, önce onu okutuyorum yürürlükle ilgili:plan ve Bütçe Komisyonu BaşkanlığınaGörüşülmekte olan kanun tasarısının 129uncu maddesinin birinci fıkrasının;

-(b) bendinde yer alan; 7 nci, ibaresinden sonra gelmek üzere 8inci, ibaresinin eklenmesini, â74 üncü maddesi, ibaresinin 74 üncü ve 78inci maddeleri,şeklinde değiştirilmesini, ibarelerine yönelik değişiklik ile ibaresinden sonra gelmek üzere söz konusu kıymetlerin satışından doğan kazançların %75lik kısmı ibaresine yönelik değişikliğin parantez içi hükmü,ibaresinin eklenmesini, aynı bentte yer alan 108 inc i, ve , 119 uncu ibarelerinin bent metninden çıkartılmasını,

...................................

@tanerbudak yayınlandığı anda değil 01.01.2018 tarihinde yürürlüğe girecek. <Süresi çok kısıtlı arkadaşlarımız var, kafa karışıklığı olmasın.

yukcells evet haklısın sen yazdıktan sonra okudum tutanağı. dün vaktim olmamıştı. ama biz yürülüğe girmemesi için mücadelemizi devam ettiriyoruz. ben bugün de yazdım herkese. whatsapp ta okundu bildirimi almanıza gerek yok. okuyorlar emin olun.

Bu yasa tasarısı kabul edilemez. Engelliye lüks araç layık görmeyenler önce altlarındaki son model mendereslere baksın. Ayrıca 1600 cc dizel araç yada 1399 cc benzinli araç nekadar lüks olabilir. Kendi insanın rahatını istemeyen, 1600 cc aracı lüks gören zihniyet korkunç birşey. Diğer bir konuda suistimal konusu. 10 yıldır babam alzaymır hastası. Neler yaşadığımızı bir ben bilirim birde Allah. Enaz Engelli vatandaşlarımız kadar yakınlarıda çok büyük zorluklar ve acılar çekmekte. Ne suistimali. Siz 1600 cc aracı lüks olarak sorgulayana kadar, süistimal zırvasını ortaya atana kadar vergi yükünü nasıl azalırız vatandaşımızı nasıl rahat ettiririz ona kafa yorun bence....
Yazıklar olsun....

Arkadaslar,

Buraya yazmak en kolayi lutfen tanerbudak arkadasimizin paylastigi numaralara yazalim burayi gormuyorlar ne kadar destek olurnursa o kadar sansimiz olur.

Tesekkurler.

SERCANG son derece haklısın. özellikle süreyya sadi bilgiç ve ayşenur bahçekapılı çok önemli. ben ayrıca mustafa elitaş'a da yazıyorum. biliyorsunuz akp grup başkanvekili mustafa elitaş.

tanerbudak

Süreyya bey e yazıyorum okuyor ama kısada olsa bir şey yazmıyor @tanerbudak siz aradınız mı ya da size kısada olsa birşeyler yazdı mı? bir arkadaş görüşmüş ve 1 ocak 2018 tarihi itibari ile engelli otomobilleri yeni ötv sistemi ile fiyatlanacak demiş.

senugu bana cevap yazmıştı 2 kelimelik. telefonla da konuştum ben ama net birşey söyleyemedi. bir arkadaş şöyle yazmıştı; 1.600 cc altı özel tertibatlı ve bizzat engelli tarafından kullanılan raçlara sınır getirilmemesi konusunda talepte bulunacağım. bunu süreyya bey söylemiş. ben ayşenur bahçekapılı ile görüştüğümde o da bu şekilde söyledi bana. her gün arayıp yazalım ki akıllarından çıkmasın bu konu.

sadece h ehliyetlilere sınır kalksın mantığı bencilce bir yaklaşım birkere bu yasa suistimalleri onlemek icindir yalanına kanmayın amac bu degil bunu herkes biliyor yuzde 90 engeli olupta yatalak insanlar var onlarinda buyuk ve ferah araca ihtiyaclari var bu mantikla gidersek biz ve bizim gibi durumda olanlarda yuzde 90 ve uzerine sinir gelmesin de h ehliyetlilere gelsin deme hakkimiz oluyor

Ben bir siyasi karar verici olsam bir guruptan bir kısım insan bana deseki bizbir camiayız siz bır kısmımız için bu hakkı sınırlayın bizim için sınır getirmeyin derse dusunecegim ilk sey bunlar kendi aralarında bölünmüş ve bencilce yaklaşım icindeler der o is icin ugrasmazdim ne yazikki

KANAL D ve FOX TV ihbar hattına da yazdım bakalım.

SERCANG tv lerin ihbar hattına ben de yazmıştım. ama haber değeri olarak görmediler sanırım hiç haber çıkmadı. fatih portakal dan çok umutluydum ama olmadı.

tanerbudak yapılabilecek herşeyi deniyoruz belki bi yerden dönüş olur :)

Desteğin artması lazım 3-5 kişiyi dikkate almayacaklardı, belkide yetkili farklı kişiler Bende CHP BAŞKAN YARDIMCISI Seyit TORUN'un telefonu var o duyarlı bir vekil yazmakta fayda olabilir , yazılanları okuyor .

Seyit TORUN
532 161 0052

https://indigodergisi.com/2017/09/vergi-artisi-torba-yasa-otv-mtv/

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem bu yasa ile ilgili getirilen vergi artışlarının falan gereksiz olduğunu açıklamış. telefonunu bulmaya çalışıyorum. facebook ta profili var ordan mesaj yazabiliriz. ben yazdım.

Desteğin artması lazım 3-5 kişiyi dikkate almayacaklardı, belkide yetkili farklı kişiler Bende CHP BAŞKAN YARDIMCISI Seyit TORUN'un telefonu var o duyarlı bir vekil yazmakta fayda olabilir , yazılanları okuyor .

Seyit TORUN
532 161 0052

hemen yazıyorum :)

insan27 %90 ve üzeri olup, sürekli tekerlekli sandayle ya da sedye ile taşınması gereken engelliler için ayrıca bir bent var maddede. Orada 1600 cc sınırı bile yok üstelik, 2.800 ccye kadar panelvanlar dahil, fiyat sınırı da olmaksızın yararlanabiliyorlar. O maddede kısıtlamaya gidilmedi. Yani senin bahsettiğin ihtiyaç eskiden ve yarın da karşılanacak, sorun yok.
Dolayısıyla, burada "sınır kalacaksa onlarda kalsın" denen engelli kitlesi, suistimallerin de yoğunlaştığı yer olarak düşünülen %90 üzeri engelli raporu olup ama sedyesiz, tekerlekli sandalyesiz olanların yeğeni halaoğlu, amcaoğlu gibi kimi zaman hiç görmediği yakınları tarafından edinilen araçları kapsıyor.

Bana göre hiç sınırlama olmaksızın, suistimalleri önlemeye yönelik, aracı kullanabilecek yakınlık derecesinin 1. dereceye düşürülmesi, yine sürücünün en az son 3 yıldır hak sahibi engelliyle aynı il sınırları içerisinde ikamet ediyor olması, cezai yaptırımlarıi artırılması gibi uygulamaların sıkı bir şekilde yapılması gerekir. Nedir kardeşim engellinin hakkını yiyenler için hepimizi potansiyel suistimalci ilan ettiniz!

Bu son söylediğimi yapmaları lazım. Ama bunu yapmıyorlarsa da arkadaşların söylediği durum şu anda yapılandan çok daha adil bence de. Bizzat kendisi kullanan engellinin suçu ne? Bizzat kendisi kullanıyorsa nasıl suistimal edebilir? Yani aslında burda iki aşama var 1) Bu düzenlemeyi kaldırın 2) Kaldırmıyorsanız da hiç bu konuyla ilgisi olmayan engellileri çıkarıp nispeten yaptığınız yanlışı biraz daha adaletli hale getirin.

Sevgiler,

Seyit TORUN
532 161 0052
tanerbudak Bende yazdım kardeşim :)

yukcells kardeşim dediklerinize katılıyorum zaten bu suistimal onlemleri icin (mesele suistimali gercekten onlemek ise tabi) bu 1. derece yakın ve aynı ev veya kent ikamet zorunluluğu olması gereğini de ilk dillendirenlerden biriyim ayrım yapmadan bu ucube anlayışın tüm
engellilere devlet eliyle engel çıkartılmasının önüne geçmek lazım sevgiler saygılar

yukcells kardeşim dediklerinize katılıyorum zaten bu suistimal onlemleri icin (mesele susistimali gercekten onlemek ise tabi) bu 1. derece yakın ve aynı ev veya kent ikamet zorunluluğu olması gereğini de ilk dillendirenlerden biriyim ayrım yapmadan bu ucube anlayışın engellire devlet eliyle engel çıkartılmasının önüne geçmek lazım sevgiler saygılar

amaç suistimalleri engellemekse aklı selim bir insanın aklına ilk gelen
1 dereceye kadar düşürmek herkes bu fikirde
benim oglumun%93 engelli var tek ben kullanıyorum yıllardır hiç kimse kullanmamıştır aracı
madem suistimalleri önlemek istiyorlar 1 dereceden başkası kullanamicak de bak nasıl düşüyor araç alımları
kısıtlamaymış sen benim alım güçümü kısıtlıyorsan ben altında başka birsey ararım
engelli lüks kullanamazı istiyorsunuz onu anlarım ben engelliyim diye param olmayacakmı yani böyle birseymi var

Arkadaşlar,

Destek olmanızı rica ediyorum, elimizden geldiği kadar yazalım sesimizi duyuralım.

Üst Alt