Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin hizmetli kadrosunda çalıştırılmaması için mücadele edelim!

oylede karargah valla 3000 kısı alıncam kurayla sınava gıren kardeslerımızın sayısı 200 yüz binleri bulur yanı bu 3000 kısılık alımla kurayla atama sansı % 1 den %0 a düştü allahtan ümit kesılmez gercekten artık cok bunaldım her gun duısunmekten

ole sanıldıkadar kolay olmuyor hizmetli oarak çalışmak

Ben lise mezunu olduğum halde ÖMSS 3 atamada da tercihlerimin çoğunu hizmetli kadroları olarak yaptım yani siz neden bu kadar korkuyorsunuz bence en rahat iş hizmetli kadrolarıdır ayrıca memurla hizmetli maaşları en fazla 100 TL farklıdır memurun sorumlulu fazladır ama hizmetli iki iş yaparsın sonra akşama kadar oturursun kafana göre takılırsın yani bu kadar korkmanıza gerek yoktur çıksında hizmetli çıksın ama yinede hayırlısı olsun ne deyim...

içine bir gidrde gör akrdeşim dışardan davulun sesi hoş gelior hizmetli olarak çlaışan arkdşalar yokmu burda hiç neler yapıyorlar anlatsınlar

Burak biz dier tarafta kontenjan artirilsin die yirtiniyoz sen burda kontenjan dusurulsun die ugrasiyon,pasa hizmeti kadrosunda calisamiyorsan tercih yapma okadar basit..hizmetliyide yapabilecek engelliler var pasa..

hizmetli işinden düşündüğün meslek nedir tam anlayamadım açıklayaiblirmisin.dedigin gibi hizmetli işini yapabiliyorsanız lütfen normal statüdeki işlerden kaçmayınız

Kişi zaten yapabileceği işi seçer ona göre tercihde bulunur.. kimseyi zorla hizmetli yapmıyorlar, işsizlik had safhada yiyecek ekmek yok, ilaç alacak para yok benzin 5 lira euro 3 TL olmuş ekonomi bitmiş... seni memur yapmışlar 2.000 lira maaş vermişler Hizmetli olmasın diyorsun,

Okusaydın derler adama, çalışsaydın daha iyi puan alsaydın, İstersen seni direkt Müsteşar Olarak başlatsınlar işe Makam arabası filan... işe de gitme ATM den çek maaşı

Kesinlikle haklısın ,
Herkes sürekli şikayet ediyor ama nice üniversite mezunu olupta işsiz insanlar var

Nagihan07;

umarım düşüncenizi gerçek hayatta yerine getirir ve hizmetli kadrosu için başvurursunuz. dileklerim sizinle ve aynı düşünceyi paylaşan herkezle

mesajımı düzelmeden eklemek istiyorum.

engelinize göre zıt oranlı hizmeli alanı seçebilirsiniz belki birilerinin fikirlerini zaman değiştirebilir.
lütfen sizde engel durumunuzu belgeleyen resim paylaşın

vzXyrr.png

Nagihan07;

umarım düşüncenizi gerçek hayatta yerine getirir ve hizmetli kadrosu için başvurursunuz. dileklerim sizinle ve aynı düşünceyi paylaşan herkezle

mesajımı düzelmeden eklemek istiyorum.

engelinize göre zıt oranlı hizmeli alanı seçebilirsiniz belki birilerinin fikirlerini zaman değiştirebilir.
lütfen sizde engel durumunuzu belgeleyen resim paylaşın

Hizmetli kardolarını bugüne kadar yazmadım yazmayı da düşünmüyorum - bir kaç farklı meslekten belgem var iyi puan alırsam onları eklemeyi düşünüyorum.. olursa olur olmazsa büyük dert değil memurluk.. rapor neden paylaşıyorsunuz anlamadım içimizde raporlara bakarak yorumlayabilecek Tıp uzmanı yok.. Çok merak ettiyseniz benim engel olranım %62 Parkinson + Koah

Nagihan07;

Aynen katılıyorum önemli olan rapor değil oran.

arkdaşlar ben kadronun düşrülemsindne yana falan deilim bneim istedigim engell,ileirn bukadroda çalıştırılmaması mebde hizmtliolarak çlaışmak kadar kötüsü yokkk

sayın arkadaşlar

kimse hizmetli kadrosunu hor görmüyor . bu konuda yazılarımı okuduysanız karşılaşabileceğiniz olayları anlattım . burda hizmetli kadrosuyla ilğili olumsuz yazı yazan arkadaşları sanki yeni memur olmak için sınava girip hizmetli kadrosunu yazacak arkadaşları istemiyormuş gibi algılıyorsunuz . lütfen kendinize gelin sizin kazandığınız yada kazanacağınız parada hiç kimsenin gözü yok ve sizin memur olup olmamanızda bu arkadaşları zerre kadar ilgilendirmiyor . bu arkadaşlar insani olarak hizmetli kadrosunun engellilere uymadığını tecrübeleriyle paylaşıyorlar ve son derece haklılar .

memur olayımda hizmetli olayım sabahtan akşama kadar paspas atarım diyen arkadaşı 5 yıl sonra gerçekten tanımak isterim .

büyük harfle yazıyorum HİZMETLİ KADROSUNUN ÇALIŞMA ŞARTLARI BİR ÇOK ENGELLİNİN RAPOR YÜZDESİNİ % 20 İLA % 40 ARASINDA YÜKSELTMİŞTİR ( BİZ SİZE SOBAYA DOKUNURSANIZ ELİNİZ YANAR DİYORUZ İSTER BİZİ DİNLERSİNİZ İSTER SOBAYI DENERSİNİZ BU SİZİN SEÇİMİNİZ )

ALLAH GÖNLÜNÜZE GÖRE VERSİN

dadaş kardeşim harika özetlemişsin kimse hgor görmyor sadece bir engelli için zor oldugunu belirityoruz biz biizm istegimiz engellileirn mmeur kadrsouan geçirlmesi yönündedir böle bir istek

bencede engelli bir insanın hizmetli kadrosunda çalıştırılması çok saçma koltuk değnekleriyle çay veya az gören gözlerle temizlik bekçilik nasıl yapılsın ki?

Nagihan07;

sorunuza cevap olarak

1. rapor deyil raporda belirtilen engel oranı gösterilmek amacı ile paylastım
2.
Nagihan07' Alıntı:
Hizmetli kardolarını bugüne kadar yazmadım yazmayı da düşünmüyorum - bir kaç farklı meslekten belgem var iyi puan alırsam onları eklemeyi düşünüyorum.. olursa olur olmazsa büyük dert değil memurluk..
bir kaç farklı anlam çıkarıyorum kendime göre.belirtmek istediğim hizmetli kadrosunda siz çalışmayı önerirken neden kendiniz seçmemeniz(özel deyilse lütfen paylaşın), mesleğiniz var puanınız seçtiğiniz alana yeterse(umarım girersiniz), yetmezse memurluk dışında özel sektörde çalışırmısıınz(mesleğiniz var belgenizde)

ferhat kurt;
önemli olan hastalık, rapor veya engel oranı deyil tşkler

Gardaşım sen hastalığın yüksek olsun doktorta kıl biri olsun ve %40 versin şimdi bu durumda ne önemsiz oluyor ama rapor ve oran.Yani bir şeyi düşünürken tüm yönleriyle düşünün.Burası Türkiye bu kırıteri göz önünde bulundurn lütfen..!

hastalığının prosedürdeki karşılığı neyse odur bunu keyfi olarak hiç bir doktor değiştiremez.
böyle bir durumda kalırsan kişi hakkında görevi kötüye kullanmak yönünde dava açma hakkın mevcut ve sonuca itiraz edip başka bir hastaneye sevk isteyebilirsin.

asadas05

Benim bu örnek. Ama Türkiyede oturmuyorum. Beni engelli olarak görmüyorlar. Türkiye'de ki bu kadrolu sistem zaten kökten yanlış fikrimce.

Arkadaşlar affınıza sığınaraktan şunu sormak istiyorum okuma yazma bilmeyip kura ile atanan engelli arkadaşlar memurluğu nasıl yapacaklar?

Engelliler hizmetli olarak çalıştırılmasın elbette ama bu durumda olup memurluk kadrosunu kaldıramayacak çok kişi var. Bu da bir gerçek. Ne yapılır peki? Bence başvuru esnasında engel grubunun yanında hizmetli kadrosunun niteliklerini mi yoksa memurluk kadrosunun niteliklerini mi taşıdğını değerlendirilebilecek bir yöntem oluşturulup ona göre kadro yerleştirilmesi yapılırsa daha doğru olur. Sizce?

zaten olursa en az lise mezunu derler memurluga geçiş için bide 3 sene şartı olur kurumda çalışmış olmak derler ortaokulu almazlar

Üst Alt