Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin hizmetli kadrosunda çalıştırılmaması için mücadele edelim!

musty35; ayni düsüncedeyim sizinle.Madem kücümsüyorsunuz hizmetliligi, burun kiviriyorsunuz, kendinizede cok güveniniz varsa yeni sinavdan yüksek puan alacaginiza dair, yazmayin ya, zorluyorlar mi sizi.Siz yazmayin bence, sizden daha cok bu ise ihtiyaci olan düsük puanli engelliler yerlessin.

Lisans mezununu memur olarak alıyorsa lise mezununuda hizmetli olarak alması kadar normal bir durum olamaz kaldı ki şu anda hizmetli ile memur arasında 50-100 TL fark ya var ya yok sonuç olarak üniversite mezunu adam hayatının baharında 4 yılını feda ediyor biraz fark olmalı gerçi adaletin olmadığı yerde konuşmaya gerek yok bu konuları ama işte konuşuyoruz herneyse umarım 3 günlük dünyada bir gün tamamen adalet olur hernekadar fenomen olsada dilek işte! dilemekte parayla mı :))

ekpssde 90 yapan arkadaslar kpss dende size ekmek çıkar diye düşünüyorum ?iş tanımı farklı olsada konuya katılıyorum. hizmetli ifadesinin anlamı gereği engelli vatandaşlara uygun deyil.

2014 de onuda bulamyacaklar haberlerı yok! o sana ve dıgelerıne gaz veren arkadaş ın işi kuru klavyeden atıp tutuyo engellı bıle degıl .
bu sınava herkes hazırlanıyo, oylesıne gıren ,yerınıı begenmeyıp gıren, maaş begenmeyıp gıren, ordan burdan duyan gıren zorla gıren, 2yıllık-4yıllık- lise son sınıftan gıren, sen gır işin tamam zatenle gıren ,ıktıre kaktıra %40alan gıren (son zamnlarda arttı bu nasıl alındıgını herkes cozmuş maşşalalh gırın gırın sızde gırın :cool:)vsvs ettımı sana 75-80000 kşi bu yılkı rekor kırabılır sonra o begenmedıgın yerı ararsın .puanlarda 75ustu olur kesınlıkle...

biz mezuniyet durumundna degil işin zorlugundan şikayetçiyiz

Ortopedik Engelliler Hizmetli Sınıfındamı OLacak Kura ile İsmi Çıksa Nasıl iş Bu Anlamadım

musty35;
diliyorum düşündüğünün karşılığını alırsın ;)

mesela lise mezunu olup girp ünivrersiteyi bitiren engelli hizmetl,lerde varr bu çokzor degil meclisn 1yasasına bakar deiştirmek

Hizmetli kadrosunun engelliye uygun olmadığına tamamen katılıyorum arkadaşlar fakat memur olarakta en az 2 yıllık yüksekokul mezunu olmamız gerektiğini düşünüyorum. Zaten artık hizmetli alımı yapılmıyor KPSS alımlarını incelerseniz görürsünüz engellilere açıyorlar sadece hizmetli kadrolarını nedense. Engelli=Temizlikçi, Ayakçı diye düşünülüyor heralde dilerim bu zihniyetle iş yapan bürokratların kendi çoluğu çocuğu engelli olsun o zaman anlarlar belki.

arkadaşlar şuanda meclsite engellilere ilgili bir torba tasarı görüşüyolar bu hafta sonuna engelli hizmetlilieirn memur olması için milletvekileirne mail atlaım arayalım meclisi

Hangi biri anlatacak ben mesela atansam hizmetli olarak gittigim kurum bana bakarak mudur mesela der sen bu idari odalari temizligini yapabilirsin der yapacak durumdayimda gelde hadi o mudure anlat ozaman sen calismaya gelmedin der basin agrir..yani engel durumuna bakarak is yaptirirlar..benim bi cok kurumda gordugum engelli var elinde paspas supurge abartmiyorum gelin gorun nie ozman onlar elinde paspas supurge hastane olsun meb olsun belediye olsun temizlik yapiyorlar onlarda istemezmi engelinden dolayi rahat bi is yapmayi isterler tabi ama yaptiriyorlar iste..ya tercih yapmiycaksin yada hizmetliyi tercih edince karsina cikacak süprizlere hazir olacaksiniz..

ya biizmde istediigmiz buyaaa engelliye pzoitif bir ayrımcılık yapılacak kamuda görev yapan engellilerrr birkereye mahsus ögrenim durumlarına yada engel dumlarına göree memur olacak bukarr

bırakın artık şu mağdur edebiyatını arkadaşlar. ilkokul mezunu engelliyi memur mu yapsın devlet ne bekliyorsunuz ki anlamıyorum. oldu olacak işe de gitmesin engelli direk maaş yatsın hesabına. engelsiz vatandaşları geçtim, türlü imkansızlıklarına rağmen gerek örgün, gerekse açık öğretimde çabalayıp okuyanların suçu ne.

engeline göre iş verilsin dersiniz arkanızda olurum, ağır iş verilmesin dersiniz arkanızda olurum ancak engelli için bu kadro bulunmaz bir nimet bunu göremiyorsunuz. vasıfsız adamı nasıl memur yapsınlar.
engelli dediğimizde sadece ortopedik engelli figürü mü var kafanızda. duyma bozukluğu olup bedensel hiç bir engeli olmayan, ya da kronik şeker hastalığı olan insan da engelli sayılıyor ülkemizde ve bu arkadaşlarımızın hizmetli olarak çalışmasında hiç bir sakınca göremiyorum ben.

pozitif ayrımcılık denen olgunun suyunu çıkarıyoruz bazen.

ekpsss bşavurları başlıyorrr hizmetli kadrsonu kaldırslar inan çogu kişi girmez bu sınava

canseven;

Sonuna kadar katılıyorum aklımdakileri bir bir yazıya döktün.

burak kardeşim şu zamanda engelliye iş veriliyor elimizden tutuluyor,bide bu merkezi engelli sınavı dünyada tek bizim ülkemizde yapılıyor,diger ülkeler artık ne yapıyor bilmiyorum heralde sınavsız alıyordur..velhasıl mecburuz hizmetlide olsa ne yapalım artık atanınca kurumun amirlerinin insiyatifine kalmış,hizmetli işini yapamıycak kişi zaten tercih yapmaz...

engellileri gih kadrosuna geçirseler herşey daha farklı olurrr yine birsürü kişi gridi kamuda çaışıp sınava giren hizmetlilieri mmeur yaopsınlar hem hizmetlilerde rahtlasın

Burak_br; sinava girdiniz mi? Girdiyseniz nasil gecti?

bencede hizmetli olarak çalıştırılmamız çok saçma bişeyler yapmalıyız ama denildiği gibi hep beraber yapmalıyız bunu

engelli kişi bir sebepten yetersiz eğitim almış olsa ve bu eğitime göre bir işe yerleştirilmiş olsa bile, yaptığı iş bedensel engeline uygun olmak zorundadır. ağır ve yorucu iş yaptırılması en başta insan haklarına aykırıdır.

fakat türkiye'de işler tam tersi, nerede angarya iş var, beden işçiliği var, oralara bedensel engelli kişiyi veriyorlar. ironik.

anayasa : Zorla çalıştırma yasağı MADDE 18- Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır

her çalışan engelli, yasal haklarını sonuna kadar arasın. kimsenin engelliyi ağır şartlarda çalıştırmaya hakkı yoktur.

tüm engelli arkadaşlar, eğitiminizi sonuna kadar devam ettirin. düşük eğitim seviyesini mevcut düzende onların eline bir koz olarak vermeyin.

ayrıca bu konuda bir kampanya başlatıp sesimizi duyuralım.

fatmanur,

en az %40 engelli raporu al ( zaten raporun varsa sorun yok ) ve ekpss sınavına gir. osym.gov.tr den ekpss ile ilgili kılavuzları oku. ekpss zaten başlıbaşına engelliler için bir ayrıcalık. bu sınav sonucunda ataman gerçekleşirse ( büyük ihtimalle atanırsın ) , devlet kurumlarında seni yoracak işler yaptırmazlar zaten, uygun iş pozisyonlarında değerlendirirler (hastanede masabaşı bir iş) . önemli olan sağlık raporunu alman ve o sınava girip yeterli puanı alman.

Fatmanur hanım benim annemde emekli hemşire hemşirelik gerçekten çok aşırı zor bir meslek ben böbrek nakli hastasıyım böbrek nakli olduğumda o hemşirelerin halini gördüm bildiğin inşaat işçisi gibi koşuşturuyorlar zaten bence siz yinede okulunuzu bitirin sınava girin ama ben sınav giriş belgemde puanı tutturmak yetmez fiziksel özelliklerinde uyuşması lazım diye bi madde okuduğumu hatırlıyorum benim şahsi fikrim o madde çok saçma adı üstünde EKPSS sınavın adı bide engel durumuna seçicilik yapılıyor galiba

maalesef trkiyede saçma kurlalar varrrr hizmetli kadrsounu engelliler için açmaları bile saçmalık zaten aile bakanımız bu konuya bir egilse çok zor birşey deil ya bukonu engellileri gih kadrsonuna geçircekelr okadarrr sendikalr aktif rol almalı

arkdaşlar neden herkes bukonuya bukadar duyarsız engelli hizmetli olmak çokmu hoşuna giddr bizleirn

valla hıç çalişmamak yerıne hızmetlı çalişmayı yeğlerim calısamıycak durumda olan arkadaslarımız tercıh etmesınler zaten kaç alım oluyor bırde hızmetlı çalişmak ıstemıyoruz dersek alımlar ıyıce düşer sayısal olarak herkes kendı kendının doktorudur ben memleketım dısında calısamam hızmetlı olarak calısamam tercıh etmedım etmem baskasınında nasıbıne manı olmam mesele budur bence benım fıkrım bu en azından..

sayın arkadaşlar

1 ) engellilerin hizmetli olarak çalıştırıldığı sadece bir kaç kurum var anlayışı yanlış . hemen hemen her kurumda hizmetli engelli mevcut

2 ) vasıfsız adamı memurmu yapacaklar anlayışı yanlış . kurumların çoğunda vasıfsız ve engelli olmayan bırakın memuru amir düzeyinde olanlar var

3 ) engelliyi bedeni işlerde çalştıramazlar ahanda kanun burda anlayışı yanlış . engelliyi öyle görevlere verirlerki bedenen çalışmaya kurban olayım dedirtirler . yada diğer memur haklarında o kadar zorluk çıkartırlar ki mecbur kalırsın bedeni çalışmaya

4 ) müdürle konuşursun sorun çözülür anlayışı yanlış . müdürler kimseyi düşünmez sadece kendilerini düşünür ve işin yürümesine bakar engelliymiş , hamileymiş , hastaymış takmaz . yada iyi bir müdüre dek gelirsin rahat edersin ama müdür değişince ne yapacan ? kadron hizmetli ise her daim beden işcisisin demektir

5 ) tekerli sandalyedeki engelliye paspas mı attıracaklar anlayışı yanlış . % 95 görme engelli arkadaşa kurye görevi verilir . % 90 görme engelliye gece bekciliği . % 100 görmeyen engelliyede merdüvenlere paspas attırılır ( diyarbakırda ) . % 70 ortopedik engelliye cam sildirilir . % 60 ortopedik engelliye masa taşıttırılır . sağ tarafta kaburgalarının % 70 i olmayan engelliye dosya taşıttırılır . % 60 ortopedik ( ayaklar ve eller ) engelliden dik merdüvene çıkması ve çatıdaki güvercin pisliklerini temizlenmesi istenir . ve bu arkadaşların hepsini tanırım klavyeden atıp tuttuğum olaylar değildir tanışmak isterseniz gelin ankaraya hepsiyle tanıştırırım .

burda bağzı arkadaşlar sanki hizmetli kadrosunda yaşananların bir hayal oldugunu zannederek yorum yapmışlar ve hizmetli kadrosunda yaşanan olumsuzlukları yazan arkadaşları ciddiye almayan yada bu olumsuzlukları yazan arkadaşların düşüncelerinin altında farklı bir cinlik varmış gibi hissettikleri mesajlar yazmışlar . sizden ricam lütfen uyarıları ciddiye alın

saygılar

dadaş kardeşimin konuyu okdar ent özetmelemişki teşekkür ediyorum kendisine ya şunu aypsınalr en azındna ilkokul meuznlarını yapamıyorlarsa bile lise önlsian linss düzüeyinden hizmetliler var hizmetli demk müdürün emir eri demk şunu getir faturayı yatır

DADAŞ06;

cidden çok acımasızca...

Bugun hastanede gördüm bi engelli abimizi adam sanki padişah belli hareketlerden falan telefonu calıor alo diye sesli sesli açmalar keyfi takılmalar vay dedim be rahata bak.

su an memur olsamm bana sabahtan aksama kadar paspas versınler yaparım

Üst Alt