Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin emekliliğine dair 15 Ocak 2015'deki değişiklikle ilgili genelge yayınlandı | 7 Şubat 2025/4

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@gannicus,

Neden zor olurum. 25 sene sigortalılık sürem 7100 gün primim var. en düşük oranı alsam bile olabiliyorum ki listede orta derece için egrf 30 un altı demiş benim en son 24 dü.

@gannicus,
Liste açık, evre 4, grf <30 ise orta derece yazıyor. ama haklısınız çokta ümitlenmemek lazım her şey beklenir bunlardan.

Arkadaşlar bana gülmeyin lütfen de rapor yenileme aşamasında yine en baştan doktor listesindeki doktorlara muayene olup heyete giriliyor değil mi?

@mehmet-41
Sürekli engelim celebral palsy ismi 2019 da aldığım rapor şu an geçersizmis heyete girip rapor alicam nasipse emeklilik sürem yaklaştığında bi 7 ay sonra ondan sormak istedim çok teşekkür ederim

yeni yasa ile aylık bağlanma oranında herhangi bir değişiklik oldumu acaba..

Peki iş gücü kaybı raporunu illa emeklilik başvurusu yaparak mı alabiliyoruz?

Sadece rapor alıp (tabi alabilirsek) emekliliğe hak kazanmış bir şekilde çalışmaya devam etmek olabiliyor mu?

Samedo 99 gülüyorsun da redler gelmeye başladı. Muz cumhuriyeti mi burası deyip sallıyordun. Ama millet dökülüyor...

@radol03,

İban vermene gerek yok, başvuruda hangi bankaya yatsın diye bir şık var onu işaretle,sonra e devletten 4a emekli aylık bilgisi diye bakarsan orda görürsün

@ozgur3005,

Herkes kendini düşünüyor. Asıl söylemeniz gereken şu süreli ya da süresiz, yasa 15 ocak öncesi rapor alan hiç kimseyi etkilememeli.

İşte bu yüzden bizden bir cacık olmaz. Böyle yasalar bize mustehak.

Arkadaşlar ortapedik engeli olanlarida rapor tarihi 6 aydan once ise sevk yapiyorlarmi

@santomarine,
Dostum süreli süresiz ayrımı yapılmamalı tabiki, zaten yapılmıyorda. Sorun var olan hakkımızın gasp edilmesi. Ama ne desek boş bundan sonra bir şey değişeceğini zannetmiyorum. Ama mücadeleye devam edeceğiz tabiki.

@Rddvl,

Yeni yasa aylık bağlanma oranları ile ilgili değil diye biliyorum. Ancak emekli aylıkları 2024te başvuranlara göre %30%40 arası daha az.

Beyler malulen emeklilik için ödenen 5 yıl prim benim 5 yıl 10 ay odemisim prim bu durumda maaş kabul görürse yüksek alma şansım var mı ?

@radol03,

Primin süresinin fazla olması değil kendisinin fazla olması gerekiyor yani asgari ücretin 2-3 kat üzerinde prim yatırdıysanız bir ihtimal yüksek alabilirsiniz

onu şunun için dedim süreliler zaten 2 yıl da bir kontrole gidiyordu bizi niye bu kapsama aldılar bana sen süresiz düzelmezsin diyorsun

@ozgur3005,

Sözüm sana değil yanlış anlama genel bir sitem. Adamın bacağı ya da kolu ampute adama süreli rapor vermişler sen düşün. :)

Engelli arkadaşları ahtapot yerine koyuyorlar sanırım ( biliyorsunuz ahtapotun bir yeri kopsa 4 ayda yüksek enerji ile kendini yeniliyor yahu yasalar insan yaşası mi sormak lazım ilgililere memurlara ?

15. Senedir bir fiil çalışıyorum, normal şartlarda 3 ay sonra emekli olacaktım ve bütün planımı hayallerimi ona göre yapmıştım taaa ki bu şerefsizlerin bu çıkardığı yasaya kadar.
Neymiş 2018 den sonra işe girenler hem emekli olup hem çalışamazmış, verdiğiniz emekli parasınla nasıl emekli olalım bizzzz !!!
Mecburen artık emeklilik hayallerini ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldım, sağolsunlar bu hayatta ''engelli'' olmak bile devletimize çok ağır geldi..

##SÜZÜNBİTTİĞİYER

[QUOTE="@
Siz mi geçen Cumhurbaşkanlığından gelen SMS’i paylaşmıştınız. Emekliliği tebrik ediyordu mesajda. Hangi hastalıktan emekli oldunuz ?

https://hizliresim.com/p2y1236 benim evrak bu şekilde arkadaşlar bı cevap gelmedi daha

Ankara sağlık kurulundan bulundugum şehirdeki SGK ya gelmiş evrak işlemde yazıyor bilen aynı durumda olan varmi
Pek umudum yok red diye bekliyorum ama bakalim

Son düzenleme:
Çoklu hastalığı olanlar total de %40 yapıyorsa tavsiyem başvuruda bulunmasın otomatik kafadan red verebilirler bir umut anayasa mahkemesi sonucunu beklemekte fayda var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt