Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin emekliliğine dair 15 Ocak 2015'deki değişiklikle ilgili genelge yayınlandı | 7 Şubat 2025/4

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@BnymnYldz,

Bende 2021 de yürürlüğe girdi saniyorum 5510 sayili kanun yani 2008 sonrası sgk girisi olanlarin calisamayacagini bildiren kanun 2008 yili ekim ayi basinda yururluge girmis dogrumu taaa ozaman yapilan bir degisiklik mi yani olaya bak

@Hkn38,

@Hkn38, 1 Ekim 2008 sonrası işe girişi olanlar bu yakın zamanlarda çalışma yılı ve prim gününü ancak tamamladığı için yeni yeni emeklilik başvurusu yapıyorlar. O yüzden bu konuyu pek fazla bilmiyorlardı.

Zaten çalışma gücü kayıp tespiti ile zar zor emekli olacaklar. Birde tekrar çalışamama durumu olacak. Her yönden zor bir durum.

2008 sonrası girislilerin vay haline. Halbuki devlet çalışabilirsiniz dese emekli maaşlarının yarısını sgdp ile tahsil edecek ayrıca kayıt dışı calismayida önleyecek.

@santomarine,

Iste bu kafa yapisini anlamis degilim devlet emekli olan calissa da bana prim odese diye takla atiyor ama bizi magdur ediyor mantigi anlamadim yeni gun yuzune çıktığı için elindede sonundada bir gelisme olur bu durumla alakali secime kadar

@Hkn38,

Aynen yeni yeni emekli olmaya başladı 2008'li ler bence mağduriyet arttıkça bir çözüm gelecektir saçma bir kural çünkü.

merhaba ,
ben az önce Sgk Dys evrak takipten sorgulama yaptım.

KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ S.G.İ.M.SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ
"talep tipi"gelen evrak dosyasına kaldırılmış diyor ve talep numarası var karşısında.

bu ne anlama geliyor bilen varmı ? sağlık kurulu incelemeyi mi tamamladı yada dosya mı oluşturuldu sadece anlamadım.

@OturanBoğa,

Bülent Hocam çok güzel özetlediniz. Sanırım çoğu insan durumun ciddiyetinin farkında değil. Gerçekten sıkıntı büyük. engelli emekliliği artık hayal oldu. olabilecek olanlarda zaten son demlerini yaşayanlardır.

benden enayisi yoktur; SGK lı değilim 2 yıl önce emekliliği hak etmeme rağmen banka kurumum emekli çalıştırmıyor diye olmadım çalıştım.Şimdi kurum diyor ki rapora sevk edicez galiba yeniden :(

@07antalya,
5 yıl daha ödeyip olacaksın. Yapacak bir şey yok. Ölmezsen göz açıp kapayıncaya kadar geçer... 😁

@alibykbs,

Bende 21 ocakta başvurdum en son 6 şubatta gelen evrak dosyasına kaldırıldı yazıyor, talep no falan diye bir bilgi de yok, açıklama kısmında tc numaram yazıyor öylece kaldı

@İstanblue34,

Kocaeli mi

İlk başta 4a sağlık kurulu yazıyordu değişti gelen evrak dosyasına kaldırıldı açıklama kısmında talep no yazıyor

@alibykbs,
Yok dostum İstanbul'dayım , İlgili Birim: Sosyal güvenlik il müdürlüğü sağlık kurulu büro işlrmleri servisi, açıklama kısmında ise tc kimlik numaram yazıyor.

@alibykbs, işleminiz beklemede henüz işlem görmüyor işlem başlayınca evrak takipte değişiklik oluyor takip edin 2 aya kadar çıkıyormuş sonuç

@456,

Kardeşim amaç zaten senin emekli olmanı istememek devlete yükün olur diye emekli olursan maaşı keserim diyor

@turan1977,

Biraz sabret ölünce tüm merakın gidecek o zaman görürsün cenneti cehennemi hatta ölünce değil ölürken bile diyebilirim sana

@nikola_tesla,

bir de 2 sene vekillik yapana hayat boyu emekli vekil maaşı ( 150bin oldu sanırım -vefat ederse bekar kızına ) implant tedavileri, özel hastane sınırsız tedavi , ölene kadar özel araba , trafik cezaları vs derken ....bir cumhurbaşkanımız var ama 8 tane uçağı var ...gibi......düşünün 60 ülkeye hibe veriyoruz nerdeyse sanki paramız var ....delirmemek elde mi?

Birde cezaevinde yatanlar var ekmek elden su gölden

@Dertli58,

Kontrol muayenesi tarihi yaklaştığında elimizdeki rapor son altı ay içerisinde çıkarılmışsa yine de muayeneye gönderiyor mu

@Cano06, Kontrol muayenesine 6 ay kala rapor almanın bir anlamı yok bence.

Bu konuda SGK'nın istediği prosedüre uymak daha sağlıklı olur.

SGK kontrol muayenesi için şunu uygun görüyor 👇

XX.XX.XXXX tarihinde kontrol muayeneniz mevcut olup, aylıklarınızın kontrol muayene tarihini takip eden ödeme dönemi itibariyle durdurulmaması ve sağlık yardımlarından yararlanmaya devam etmeniz için kontrol muayene tarihinden en az 3 ay önce ikametgâhınızın bulunduğu yerdeki sosyal güvenlik il/merkez müdürlüğüne müracaat ederek hastaneye sevk yazınızı almanız ve sevk işlemlerinizi başlatmanız gerekmektedir.

Kontrol muayeneniz nedeniyle hastaneye sevkiniz sonucu almış olduğunuz sağlık kurulu raporunuzun, kontrol muayene tarihinden önceki 3 ay içerisinde Kurumumuza intikal ettirilmemesi halinde gelir/aylığınız durdurulacaktır.

Kontrol muayenesi için belirlenen tarihe yaklaşırken SGK'dan sevk almadan kendisi rapor alıp SGK'ya teslim eden arkadaşlar olmuştu forumda okumuştum SGK kabul etmiş.

SGK bu ne yapacağı belli olmaz kabul etmiyorum derse boşuna tekrar rapor işlemleri olur. En sağlıklı yöntem 3 ay kala kurum sevki ile gidip kontrol muayenesi için rapor almaktır.

@BnymnYldz,

Ben sgk başvurdum. Sevksiz eğitim araştırma hastanesinden rapor yenilemesi yapbilirsin dediler bunu bağlı olduğum sgk dedi. Yada isterseniz kurula gitmeden 3 gün önce gelin sevk verelim dedi. Sevki sgk veriyor yaşlılık ağlığı engelli için konuşuyorum. Maluliyetse dediğiniz gibi olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt