Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin emekliliğine dair 15 Ocak 2015'deki değişiklikle ilgili genelge yayınlandı | 7 Şubat 2025/4

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ben zamanında vergi indirimi iin yüzde 40 engelli raporumla sgk ya başvurmuştum.gayet açık sol ayak cp sekel yazıyor.Ama sgk dki abiler sakatlığımı anlayamamış ve reddetmişler raporu. Rezil bir sistemdi şimdi iyice eziyet oldu. Umarım bu hükümetin torunları vsi de çeker benim çektiğimi.

@caan006, iş çıkışı yaptığı zaman işveren siz tekrar SGK ya gidiyorsunuz veya işveren bildiriyor işlemi tamamladığınız da o günden sonraki gun hesaplanir Tahsis no oluştuğu günden itibaren emekli olursunuz diye biliyorum

@caan006, işcikisi olmazsa SGK emekli edemez şartlar SGK sağlık kurulu emekliliğinizi onayladığı( yeni rapor ve çalışma gücü kaybı üzerinden )zaman emekli olur yazısını aliyorsunuz işverene bildiriyorsunuz onlar iscikisi yapıyor tabi bunlarls beraber kidem tazminat hakkını kazanmış oluyorsunuz bu ayrı bir durum sonra SGK bildiriyorsunuz veya işveren bildiriyor çıkışını emeklilik işlemlerini SGK tahsis oluşturarak emekli ediyor sartlari sağladığınız günden sonra emekli maaşına hak kazanmış olursunuz

@caan006,
İşveren işcikisini yapınca sisteme düşüyor ama SGK ya emekli olur yazısını alırken bende soracağım onlardan beyanat mi alacağım yoksa sisteme düştüğü gibi buraya tekrar mi geleceğim onu o surecte öğreneceğim biliyorsunuzki değişiklik herseyi değiştirdi Bunuda o zaman değişmiş mi orada öğreniriz yani bir a4 kagit parçası sartmi onuda öğreneceğiz

@BnymnYldz,

Ben böyle bir saçmalık böyle bir haksızlık görmedim ya ! 2008' den sonra işe girenlerin suçu nedir, ben 15 senedir çalışıyorum emekli olmama 3 ay kalmıştı böyle bir kanunu çıkarıp neden bizim hakkımızı gasp ediyorlar.
Neymiş 2008' den sonra işe girdiğin için çalışamazsın, ya emekli olsan ne olur verdikleri parayla çalışmadan nasıl geçinebileceksin ya.
Bizim şirkette bir sürü normal insan var emekli olup hala çalışmaya devam eden, madem öyle onları da çalıştırmasınlar, bizler zaten engelliyiz bir de bize devlet sağolsun her konu da ve her şekil de engel koyuyor.

##YAZIKLAROLSUN..

@mteren,

Ya mevzu o değil. Prosedür hep böyle idi. Rahat olun. Gerekirse 5 ay bekleyin. Ama sonuçta olun. Olursanız zaten maaşınız çalışıyor. Toplu olarak alırsınız...

@tsunami_,

Arkadaşım her sistemde sahtecilik olur. Bu sistemde olmayacak mı? Olursa bu sistemde de olur. Fark ne?

bunu yapmalarının sebebi insanların sahte raporlarla emekli olmaları olabilir mi?

Tabii ki değil. Bu tür sahtecilikler için (ki bu yüzde bir bile değildir!) zaten kontrol muayenesi var. Bu kontrolleri her zaman yapıyorlar… Bunlarsa tüm sistemi değiştirip engellileri emekli etmemek ve edilenleri de mümkünse iptal etmek üzerine bir düzenleme yaptı.

@sosyohasan,

Ben sgk ya gittim. Önemli olan raporu yeniletmeniz dedi. Raporunuzun 6 aylık geçerlilik süresi olmadığı için İsterseniz sevk edelim isterseniz gidip kendiniz yenileyin dediler eğitim araştırma hastanesinden raporu alırsanız sorun olmaz dedi. Ama devlet hastesine alırsanız randevuyu sevk etmemiz gerekir dedi. Siz raporu devletten mi yoksa eğitim araştırmadan mı almıştınız?

Arkadaşlar ben şimdi emeklilik işmelerş için uğraşıyorum da yeni rapor istedi hastane işleri var . Sgk raporu bize gönderecekler dedi işlemler bitince hastanede . Merak ettiğim şey ben e devletten görebilecekmiyim raporumu yoksa sgk işlemleri bitene kadar düşmeyecek mi ?

@Dertli58,

İlk raporu sanatoryum eğitim araştırmadan aldığım için yenileme içinde aynı yere gittim ve raporu alıp SGK kızılaya verdim.sevksiz gittiniz diye beni Ankara eğitim araştırmaya gönderdiler evrakları tamamladım hastanenin kurulunu bekliyorum.gelen yazıda açıkça yazıyor sevksiz gittiğim için yeni rapor istendiği halbuki diğerini 20 gün önce yeniletmiştim

Ayrıca raporum 14 ocak tarihli çıkmıştı yani resmi gazeteden 1 gün önce eski sisteme göre yinede sevk ettiler

Yakında paraplejilerin emeklilik başvurusunda "ayakların tutmuyor ama ellerin tutuyor" deyip emeklilik başvurularının iptal edileceğine dair haberler alabiliriz. İşin sonu kötü.

@sosyohasan,

peki ilk girdiğiniz heyette rapor yenileme olarak mı başvurdunuz? Oranınız da değişiklik oldumu bu arada son 6 aylık raporunu veren tanıdıklarım oldu sanırım sgk dan sgk ya değişiyor durumlar

Son 6 aya kadar olan raporları kabul ediyorlar bana bursa sgk daki kadın öyle söyledi

@456, 1 Ekim 2008 sonrası işe girişi olup emekli olanların çalışma durumunda maaşlarının kesilmesi durumu maalesef yeni çıkan birşey değil.

1 Ekim 2008 sonrası işe girişi olan ve şu ana kadar emekli olmuş çok kişi olmadığı için herkes daha yeni yeni farkına varıyor yada yeni duyuyor böyle bir saçmalık olduğunu.

Arkadaşlar ben Kayseri'de yaşıyorum 30 Mayıs 2008 başlangıç 63 rapor var biraz önce SGK yardım Mayıs'ta gelin dediler yeni yasa dedim sistemde böyle gözüküyor dediler 18 yıl 4000 gün diyorlar

@Sukru12345, şartlarınız uyuyor ise yeni düzenlemeye basvuru yapin yıl gun prim tamsa çalışma gücü kaybı değerlendirilip emekli olmak istiyorum deyin oradakiler birsey bilmiyor siz başvurunuzu yapin onlara mevzuat yeni ulaştı o yuzden karışıklığı anlayamayınca sizi sutluyorlar

Hastalığınız en az hafif tanıya giren bir hastalık ise 18 yil 4100 gun hesaplanır başlangıç sigorta tarihi ne bu yıl ekleyin ve primleri karşılaştırın uygun ise ve hastalığınız şartları karşılıyor ise memura bakmadan emeklilik başvurusunuzu yapın çalışma gücü kaybı tespitini işaretliyorsunuz başvuruda 6 ay içinde raporunuz varsa onuda ek 1 rapor yazın oraya ekleyin tahlil varsa onlarida dahil edin
Eger raporunuz eski ise sevk isteyin hastaneye

Son düzenleme:
Son 6 aylık raporları kabul etmeleri lazım. Biliyorsunuz ki itiraz dışında yeni rapor almak isterseniz 6 ay beklemeniz gerekli. Sanırım bu yüzden son 6 ayda alınmış raporlar kabul görüyor.

@santomarine,
Bir kac kişide 6 aylık rapor kabul edilmemiş sevk edilmiş yeteri kadar anlaşılacak sekilde rapor olmadığı icin( yanı içeriği hastalığın detayları ) SGK durum bildirir raporu ister ( içerikli olması ve çalışma gücü kaybından değerlendirebilmek için) bu rapor oran raporu değildir bu bazılarını kabul edebilir anlaşılabilir bir rapor ise 6 aylık raporu kabul ediyor en sağlıklısı basvuru yaparken sevk mi rendavumu alacak veya 6 aylık raporu değerlendirir mi bunu o aşamada sorması işleme başlaması daha sağlıklı olur

@santomarine,
Aynen Hocam. Banada sgk son 6 aylık raporunuz varsa işleme alabiliriz dediler. Eğer yoksa eğitim araştırma hastanesinden yenileme başvurusu yapıp yenileyip başvuru yapabilirsiniz dediler. İsterseniz sevkte ederiz siz nasıl isterseniz dediler ama mutlaka eğitim araştırmada yenileyin dediler.

@Dertli58,

Buradaki SGK sağlık kurulu içeriğine ulaşamadığı yeni raporu içerikli olması tanı koymasi icin tekrar red yazabilir veya sevk isteyebilir sonra o zaman boşa gidebilir SGK sağlık kurulu ve emeklilik basvuru işlemini alan memurların SGK sağlık kurulu ile baglantisi olmadığı sürece bu kopuk surecte aksilikler aksamalar olabilir hatta süreci basa dönenler zaman kaybına uğrayabilir benim tavsiyem yeni rapor durum bildirir raporu değilse sevk alınması durum bildirir olarak SGK ya gitmesi yonunde olacaktır

@İsitmemuhammed,

Ozaman hastaneye randevu alıp sonrasında sevk kağıdı almak için sgk mı gitmeliyiz. Siz sgk sisteminden red gelir demek istediniz sanırım bu arada bnm önceki raporum %40 süresiz bu işlem esnasında oran düşme konusu gibi sorun yaşarmıyım? Birde eski raporum geçerli olur mu ?

@Dertli58,

Hastalığınızın çalışma gücü kaybında yeri varmi yoksa bu oran düşme olasılığı varmi bunlsrin değerlendirilmesi lazım , yer yer sevk olayı değişiyor herkes kendi SGK giderse oranın yöntemine göre gitmesi daha iyi olur cunku kabul edilmeyen oldu veya sevk alma biz sevk edelim diyen oldu kabul eden oldu 6 aylık raporu veya sen rendavu al biz sevk edelim diyen oldu önemli olan sizin SGK niz ne diyecek onların yöntemi sizin yol haritanızı belirler buradaki arkadaşların söylemleri kendi bağlı bulunduğu SGK uzerinden yaptığı islemler uzerinden gidiyor umumi bir durum değildir yani

@İsitmemuhammed,
İşte benim bağlı olduğum sgk raporunuzu eğitim araştırma hastanesinde yenileyip başvuru yapabilirsiniz dedi. Devlet hastanesinde yenilemeyin yoksa süreciniz 4-5 ay uzar dedi.

@Dertli58, o zaman SGK uzerinden gidin sizin yapmanız gereken araştırma hastanesinden kapsamlı rapor isteniyor baska kişilerin söylemlerine kulak asmayın alın raporunuzu SGK teslim edin

@İsitmemuhammed, Ben malulen için ara karar çıktı ocak 23 de muayene oldum daha raporu SGK ya göndermediler Aradım süreç 2 ay sürer dedi hastane nasıl iş anlamadım. Bu arada maaş işliyor mu onuda bilmiyorum.

@İsitmemuhammed,
Aynen herkes farklı şeyler söylüyor kafam karıştı. Sgk başvuru yaparken direk yenileme olarak yapın 6 ay geçmeden başvurunuzu yapın dedi. Sonra inceleniyormuş 1-2 ay sürebilir dedi. Birde mhrs den randevu alırken sadece engelli raporu verilmektedir yazıyor açıkma kısmında bu işlem için geçerli oluyor mudur acaba?

Son düzenleme:
@samedo99, sihhiyede ki memur bana yeni rapor ve çalışma gücü kaybı durum bildirimi SGK sağlık kuruluna ulaştıktan sonra 1 2 ay sürer demişti muhtemelen sizinki aynı durum çünkü sgk sağlık kuruluna is yükü cok bindi bu süreçte 4b 4c ve malulluk disinda birde 4a sağlık incelemeleri ve şartları değerlendirme onların üstüne kaldığı icin birikme ve sonuçta neticelendirme islemleri yavaşlıyor zannimca veya SGK sağlık kurulu sayısını ve işlem yapacak kişi sayısını arttırırlarsa bunun önüne geçebilirler ama sanmıyorum bizim isler bu sekilde bir kac ay sonra sonuçlanacağını düşünüyorum

@Dertli58,
3 rapor aldım hepsini de ordan aldım. Şöyle tek bina üzerinde çok fazla oraya buraya in çık yapmıyorsun. Girişte hemen tüm doktorlara girip çıkıyorsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt