Gasringe
Burada görülen mekanizma şimdiye kadar kullanılanlardan oldukça farklı gibi. Herşeyden önce her iki elinizi de direksiyon üzerinde tutabiliyorsunuz. Bu sistemden taktırmayı düşünüyorum.
Mercedes 5.500 Euro istiyor bu sistem için. Mercedes B 160 için şöyle bir fiyat verdi ;
B 160 Sports Tourer 19.350 Euro
Donanım ( Linkteki ) 5.509 Euro
Nakliye ve Sigorta 1.200 Euro
Toplam : 26.059 Euro
Ancak en önemli sorun Aracı Yeşilköy gümrük sahasında teslim ederim diyor. Gerisini benim halletmem gerekiyor. Aparatı Türkiye'de taktırmam Mercedes'in kuralı Almanya'da takılır öyle gelir diyor. Aparatla ilgili ayrıntılı bilgi istedim , en azından varsa görüntülü demo linki verirmisiniz dedim yanıt bekliyorum. Bu arada Mercedes pahalı ama oldukça disiplinli bir firma.
Fransa Citroen , ABD Ford , ve Almanya Mercedes'e araçlarında kullandıkları özel aparatlarla ilgili bilgi almak üzere mail attım. Ertesi gün Mercedes Türkiye'den bana telefonla döndüler , şapka çıkartıyorum.
Aslında bu başlığı açarken sormak istediğim kim hangi tertibatı kullanıyor , fotoğrafını koyabilirmisiniz , deneyimlerinizi paylaşırmısınız ? Kullandığınız aparatla ilgili karşılaştığınız sorunlar neler , nerede kaça yaptırdınız ?