Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere otomobil kullanımı için özel donanım seçenekleri ve teknoloji

Sinan Yagci

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Gasring1.jpg
Gasring21.jpg

Gasringe

Burada görülen mekanizma şimdiye kadar kullanılanlardan oldukça farklı gibi. Herşeyden önce her iki elinizi de direksiyon üzerinde tutabiliyorsunuz. Bu sistemden taktırmayı düşünüyorum.

Mercedes 5.500 Euro istiyor bu sistem için. Mercedes B 160 için şöyle bir fiyat verdi ;

B 160 Sports Tourer 19.350 Euro
Donanım ( Linkteki ) 5.509 Euro
Nakliye ve Sigorta 1.200 Euro
Toplam : 26.059 Euro

Ancak en önemli sorun Aracı Yeşilköy gümrük sahasında teslim ederim diyor. Gerisini benim halletmem gerekiyor. Aparatı Türkiye'de taktırmam Mercedes'in kuralı Almanya'da takılır öyle gelir diyor. Aparatla ilgili ayrıntılı bilgi istedim , en azından varsa görüntülü demo linki verirmisiniz dedim yanıt bekliyorum. Bu arada Mercedes pahalı ama oldukça disiplinli bir firma.

Fransa Citroen , ABD Ford , ve Almanya Mercedes'e araçlarında kullandıkları özel aparatlarla ilgili bilgi almak üzere mail attım. Ertesi gün Mercedes Türkiye'den bana telefonla döndüler , şapka çıkartıyorum.

Aslında bu başlığı açarken sormak istediğim kim hangi tertibatı kullanıyor , fotoğrafını koyabilirmisiniz , deneyimlerinizi paylaşırmısınız ? Kullandığınız aparatla ilgili karşılaştığınız sorunlar neler , nerede kaça yaptırdınız ?

Ben sarı renkli mercedesteki aparatı kullanıyorum. Kullanımı kolay hemen alıştım. Ancak Uzun yolda eli yoruyor. Ancak vidasını biraz sıkıştırırsan normal el gazları gibi sabit tutuyor.Almanyada arabayı getirirken yaptırdım.Fiyatı o zamn 2 bin mark cıvarındaydı. Sonuç olarak öneririr. Direksiyondaki aparetler sanırım daha kullanışlı ama çok pahalı bu fiyata eve bir araba daha alınır. Tabi maddi duruma göre değişik zira en kullanışlı onlar görülüyor.
Bu firmanın Türkiyede bir yer açmasını isterdim. Bol secenek var ama kullanım için alışmak lazım. Mesale ben sol elle kullanmaya alıştım sağ elle zor gibi geliyor.
Selamlar.......

Sayın boğa, debriyaj için uygulanan aparatı sadece aparat olarak ithal edebilirmiyiz. Bilginiz varmı? Teşekkürler bilgi için

İthal edilebilir tabii, neden olmasın ki. Hatta, oradan alıp, bir TIR taşımaya verip getirtmek kargo ve gümrük açısından da uygun olabilir.

Bu çok iyi haber. Bir arkadaşımız bu firmanın Türkiyede bir bayii nin olmamasından şikayetçi. Boğa diye hitab ediyorum kusura bakmayın. Bu işi Türkiyeye getirmek ne derece kolay olur acaba. Bir distribütörlük alsak bu firmadan. Türkiye deki engellilere hizmet versek değilmi. İnsan neler düşünüyor. Amaç bizimgibilere imkan sağlamak. Bence bu işi araştırmalı ve gerekli şartlar oluşursa bu işe girmeli. Şimdiden çalışmalara başladım. Çalıştığım firmaya önereceğim. Bana destek ulurmusunuz sayın boğa

KOlay gelsin :) Türkiye'ye getirmek tabii ki çok güzel olur. Fiyatlar açısından iyi analiz etmek lazım...

bu arada izmirde elden fren gaz fren sıstemı nerede taktırabılırım.üstten 5.resımdekı gıbı ıstıyorum .

SeldaAkdag
O sistemden 2 türlü resim var. Mercedes'in bana gönderdiği resimdekinde yanda bir topuz da var. Ancak en üstteki resimde o topuzlardan yok. Mercedes'e sordum çalışma prensibini yanıt bekliyorum. Umarım kısa zamanda yanıt gelir bende sizinle paylaşırım. ( Mercedes Türkiye Almanya'ya soracak anladığım kadarı ile oradan gelen yanıtı bana iletecekler. )

oezix , sağ taraftaki o kol fren görevi görüyor sanırım. Videodan izledim ( bu arada eline sağlık siteyi allak bullak etmiştim ama video bulamamıştım. )
Benim aradığım aynı sisteme benzeyen bir sistem , fren ve gaz direksiyon simidi üzerinde yer alıyor.

Otomobilde eller ayakların yerini alıyor

Bu haberin fotoğrafı vardı ama şimdi bulamıyorum. Tam istediğim şeyi yapmış Citroen , bu yaptıklarında direksiyon simidini tam ortasından bölmüş gibi düşünün. Yani simidin ortasındaki air bag ve / veya kornanın olduğu yeri ikiye bölmüş gibi düşünün. Sağ taraf gaz sol taraf fren olarak tasarlanmış. Aslında citroenin avantajı direksiyon sistemleri onlarda farklı , direksiyonu çevirdiğinizde ortadaki göbek dönmüyor sadece dış çember ( simit ) dönüyor. O nedenle ne kadar manevra yaparsanız yapın gaz ve fren dönmüyor.

Neyse onun resmini bulunca buraya koymaya çalışırım.

Benim aradığım aynı sisteme benzeyen bir sistem , fren ve gaz direksiyon simidi üzerinde yer alıyor.

:) shu nasil, sevgili sinan yagci?

bywire07.jpg

citroen c5 by wire (walla en azindan aynadan görebildigim kadariyla adam cok mutlu görünüo :p)

The driver uses the right or left thumb to reach the forward-facing acceleration paddles on either side of the wheel. It was necessary to provide two paddles in order to allow the driver to accelerate and, at the same time, to activate the lighting on the left, and the windscreen wipers, headlamp washers and horn on the right.
Automatic cruise control is also available to regulate speed and enhance driving comfort, avoiding the need for the driver to keep pressing the paddles. Cruise control is disconnected when the driver brakes or accelerates.
The brakes are controlled by "triggers” located at either end of the steering wheel. The driver uses the right or left index finger to reach these controls. Brake force is applied intuitively.

(...)

Electro-hydraulic braking system
The braking system is electro-hydraulic. There is no pedal assembly, but the electric button on the steering wheel plays exactly the same role as a conventional system. Brake force is applied progressively, in an intuitive and natural way. To brake, the driver simply applies pressure to one or both of the steering wheel handles.
kaynak

sürücü bashparmaklariyla gaz verio... ayni zamanda hem gaz verip hem de silgec, far, korna gibi diger ögeleri kullanabilmesi icin direksionun her iki tarafina yerleshtirmishler gaz verme "küreklerini"... tempomat da zaten var... elektro hidrolik fren ise direksionun her iki dish tarafinda bulunan birer dügme ile kontrol edilio, bunun icin de isharet parmaklarini kullanio sürücü :)... pedal diye bisheye hic gerek yok :)... yeah ha! tam bana göre bi araba (c5-lerde gözüm vardi zaten; biras daha bekliym bare :p)...

bywire02.jpg

[SIZE=1]i love technology! :eek:[/SIZE]

arkadaslar boyle bir sistem gercekten varmı varsa cok guzel tam bize gore ama allah bilir bu aracı almak icin sayısaldan 6 lıyı tutturmak lazım

bu sistem C5 lerde ugalınıyormu arkadaşlar yada nezaman uygulanacak bilen varmı

Rekursion;

Vayyy vayyy işte bulmuşsun harikasın ya.
Olay tam da budur işte. :)
Bu resimleri Hurriyet o yazıda kaybetmiş.

Selda ; sistemin açıklamalarında anladığım kadarı ile belli bir açıya gelince direksiyon turunu devam ettirmek istediğini düşünüp sen daha fazla çevirmeden o lastikleri döndürmeye devam ediyor. Yani direksiyonu tam tur attırman gerekmiyor.

Bu arada bu sistemle ilgili Türkiye Citroen'e sorular sormuştum , öyle birşeyden haberimiz yok demişlerdi. Valla buna deseler 5.500 Euro , ne yapar eder almaya çalışırım.

Cidden harika bir sistem inşallah kısa sürede piyasayada olur

Bu güzel görünüyor, görünmesine de virajlarda kullanimi nasil oluyor acaba? (Keskin virajlarda direksiyonu çevirirken gaz-fren kismi karisabilir mi:) )
Yani direksiyonu tam tur attırman gerekmiyor.

karishmaz, sevgili selda :)... sinan yagci'nin da dedigi gibi bu direksiona, bildigimiz direksionlarda oldugu gibi tam tur attirilmio, yuvarlak da degil zaten ;)... yanlish anlamadiysam en en en fazla 120 derece döndürülüomush (ama tam emin deilim)... bildigimiz araclardaki direksion ile tekerler arasindaki mekanik baglantinin yerini tamamen elektronik bi baglanti alio; aracin hizina göre -örnegin düshük süratlerde- direksion hassaslashio (firildak gibi cevirmene gerek kalmio - park etmek de u-dönüshleri de kolaylashio :p)... dolayisiyla ellerin direksion üzerinde gezinmio, sürekli ayni yerde kalio ... kisacasi; en keskin virajlarda bile gaz-fren kismi hep elinin "altinda" kalio, yer degishtirmedigi icin de karishmio ;)...

[FONT=Arial][FONT=Verdana]piyasaya cikmasi ne kadar sürer, hic bi fikrim yok malesef, henüz denemedeymish :(... deneyenler ise kisa süre icinde kolaylikla alishilabilen bi sistem oldugunu söylüolarmish :)... bence süper walla... mekanik baglantilarin yerini elektronik baglantilarin aldigi bu "by-wire" teknolojisini bicok araba markasi deniomush, hic de uzak görünmeyen gelecegin teknolojisiymish, ucaklardan kopya cekilmish :)... ucan arabalari da bekliom sabirsizlikla :D...[/FONT]

sevgiler & selamlar :)...[/FONT]

Selam arkadaşlar.. bende böyle birşey düşünüyorum uzun bir süredir sol elimle gaz fren yapabileceğim sağ elimlede direksiyonu kullanabileceğim bir sistem düşünüyorum.
Sol elim fazla güçlü olmadığı için elektronik gaz ve fren yardımı direksiyon üzerine veya buton yardımı ile yapılabilme imkanı varmı ?

ARKADAŞLAR auto clutch SİSTEMİNİ SAĞ AYAK İÇİN KULLANAN VARMI
OTOMATİK ARAÇLARDA GAZ PEDALI SOLA ALINIYOR SİZCEDE auto clutch SİSTEMİNDEDE BU OLABİLİRMİ

gezginemlak;
:D iyi paraymış ama sistem güzelmiş :D böyle birşeyi tr de yaparlarmı.

merhaba arkadaşlar ben izmir kemalpaşada oturuyorum tertibat yaptırmak isteyen engelli arkadaşlara tavsiyem narlı derede itfaiyenin arkasında ahnet usta var adam mükemmel bu konuda ben yaptırdım çok kullanışlı ve güvenilir isteye telefon numarasını vere bilirim

arkadaşlar ben yaşar nevşehirde bir tornacıya gittim ve orda yakında duran bir wolkswagen marka araçda tertibat takılı idi ve o aracı gösterdim bunun gibi olacak dedim oda aynısı gibi dahada iyisini yapmış eline sağlık 150 tl ye aşırı bir fiyatlardan bahsediyorlar anlamıyorum ben omurilik felçlisiyim iki ayağımıda kullanamıyorum ama tertibat o kadar güzel ve kullanışliki çok rahat ediyorum .arabamı yeni aldım hyundai i 30 cw otomatik vites çok memnunum.

engeltanımazenu
ustanın adını telefonunun verirmisin
teşekkürler

arkadaşlar paraplejiyim, yani bende ayaklarımı kullanamıyorum, lakin otomatik değilde normal vitesli araç için bize göre bir donanım var mı acaba?

arkadaşlar çok ucuz fiyata aracınıza özel tertibat taktırabilirsiniz...
aşağıdaki verdiğim web adresinin sahibi arkadaşa ben yaptırdım ve çok memnunum...
kendiside engelli ve konyada bu işi yapıyor ama türkiyenin heryerine gelip aparatınızı takıyor...
son zamanlarda aparatlarda görünüş olarak değişikliklerde yaptı ve daha hoş görünen tertibatları var...
bu özel tertibat konusunda bana göre çok para harcamadan çok kullanışlı aparatlar yaptırabilirsiniz...
bahsettiğiniz aparatlar 2 bin veya 3 bin tl civarlarında...çok pahalı ve çok yazık olduğunu düşünüyorum...
ben 1 yıl önce bütün masraflar dahil sanırım 300 tl gibi bir ücret verdim...
ayrıca bu arkadaşa yurt dışından istediğiniz aracıda getirtebilirsiniz...
yani engelli aracıda ithal ediyor...
sitenin linki:

BAYRAK OTOMOBL;Engelli otomobili,engelli arac,zrl arac,engelli tat,satlk engelli otomobili Konya

arkadaşın ismi hüseyin bayrak
telefon numarası : [FONT=Verdana][SIZE=2]0[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]532 72420 01[/SIZE][/FONT]

Özel Tertibatlar ile ilgili Deneyim ve Görsel Paylaşımı

Arkadaşlar site de konunun mevzuatına dair A 'dan Z'ye her şey var ama özel tertibatlar ile ilgili bilgi ve Görsel paylaşımı bulamadım,

Kim hangi aparatı kullanıyor, kaça almış, memnun mu yazarsa başkalarına yol göstermesi açısından çok verimli olacaktır.

ben daha çok iki dakikada sökülüp takılabilen bir aparat türü bekliyorum bunuda aracı eşiminde kullanabilmesi için istiyorum

Üst Alt