arkadaslar bende %90 bedensel engellıyım sıfır arac alacagım aracı alırken donanım yapmıyorlar daha sonradan yaptıracagım bu aacaba vegi dairesinden sorun olurmu donanımsız die nasıl bir yol izlemelıyım
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Bu durum İYUK'un sürelerle ilgili 7. maddesinden kaynaklanmaktadır. Bu maddeden anlaşılması gereken KDV'ye karşı 30 gün içinde dava açılmasıdır. Burada vergi dairesine dilekçe vermek zorunluluğu yoktur. Arkadaşlar isterlerse doğrudan mahkemeye dava dilekçelerini verebilirler.Zamandan da kazanmış olurlar.Jungle; kaybedeceği ücret 500 değil 150 TL.. İnsanların gözünü korkutmayalım lütfen...
Beni anlamadığım dava sonucu " dava açma zamanı geçirildiğinden" diye ifade edilerek karar bildirilmiş. Ben hala
bunu çözebilmiş değilim..![]()
Bio İbrahim arkadaşa teşekkürlerimi iletiyorum...
Aynen öyle... Hasan Tahsin beyin bu yorumuda son noktayı koyuyor. Ancak ve ancak KDV maddesinin değiştirilmesi için Danıştaya dava açabiliriz ve oradan red cevabı gelirse asıl işte o zaman Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yargı yolu açılır diye düşünüyorum. Bizim şu an ki amacımız KDV maddesini değiştirmek değil hakkımız olan parayı almaktır...
Kanunları çok iyi bilmiyorsanız maddelere takılmayın. Hasan bey son noktayı koydu bana göre, daha bunun üstüne laf söylemeye gerek yok.
Arkadaşlar bende dava açtım vergi dairesi red yazısı ile vergi mahkemesine dava açtım bu gün dava fullmoongokturk arkadışımız ile aynı
bu iki davayı sitedeki örnek dilekçe örneklerini kendime göre degiştirerek dava açtım. Dava açacagım ama kendi hazırladıgım dilekçede küçük eksikliklerden dolayı zaman kaybı olmasını istemiyorum.Bu iki dilekçeyi hazırlayan arkadaş bölge idare mahkemesi içinde bir dilekçe hazırlasa çok iyi olur.
Selam arkadaşlar ben bugün bir fiat bayisine gittim.ortomatik vitesli bir araba alayım diye internet sitesindeki fiatı arabanın 31 bin tl. ötv indiriminden yararlanıyorum.bana 6 bin tl ötv indirim düşüyor. hespla övt indirimi 31 bin tl nin ötv indirim 11bin tl tutuyor.31000/37=11470 yapar ama öyle yapmıyoruz dedi.nedenini tam açıklamadıda.sizce hangi rakamı düşmesi gerek.31 bin tl den.
arkadaşlar fazla hızlı gittiniz sanırım .
1 danıştay
2 danıştay idari davalar üst kururlu
3 anayasa mahkemesi
4 avrupa insan hakları mahkemesi
ayrıca bu sıralamaya gerek kalmayacagına eminim 2-3 idare mahkemesi kararından sonra maliye ( çalıştıgım bakanlık ) kesin düzenleme yapar ( bu hep böyle oluyor )
saygılarımla