Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler araç alımında artık KDV de ödemeyecek: Adana Bölge İdare Mahkemesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhabalar

01.04.2011 Tarihinde almış olduğumuz araç için bizde dava açabilir miyiz?

Teşekkürler

Bu kararı alan yani davayı açan kişi KDV'sini iade almış mı? Bu konuyu okuyup emsal gösterip KDV iade alan var mı? Dava açan var mı? Sevgili OTURANBOĞA taranmış bu sayfaların orjinali sende mi? Çünkü Adana Bölge İdare mahkemesini telefonla aradığımızda bu esas numarası ve karar numarasında başka konulu dava çıkıyor. Engellinin araba alımında KDV ödemesine itiraz eden dava diye bir konu hatırlamadıklarını sistemde bulamadıklarını söylüyorlar. Bu konuda bizi daha detay aydınlatabilr misiniz? acaba?
Sevgiyle Kalın:(

Pozitif+;

Açarsınız... Fakat Vergi Mahkemesinden direk şu yanıt gelir: "Dava açma süreci geçirildiğinden dolayı vs vs vesvese" ... Sizde bir üst mahkeme olan Bölge idare Mahkemesine tekrar dava açıp sonuç bekleyebilirsiniz.

Ayrıca istirham ediyorum artık bu şekilde sorular sormasak...

TEK DİYECEĞİM ŞU: RAPORU % 40 OLSUN, % 10 OLSUN, % 90 ÜZERİ OLSUN VE ARACI BAŞKA BİRİ KULLANSIN, TERTİBAT YAPILSIN VEYAHUTTA YAPILMASIN, HATTA ARAÇ ALIMINDAN BELLİ BİR ZAMAN (1-2-3-5-10 AY GEÇSE DAHİ) GEÇSİN VS VS... BUNLARI DİLE GETİREREKTEN MADDİ VE MANEVİ İMKANI OLANLARIN;

"ÖNCE VERGİ DAİRESİNE BİR DİLEKÇE VERİP RED CEVABI ALINMASI, ARDINDAN VERGİ MAHKEMESİNE DAVA AÇILMASI (Vergi Mahkemesindende gelen cevap büyük olasılıkla RED olacaktır.) VE AKABİNDE BİR ÜST MAHKEME OLAN BÖLGE İDARE MAHKEMESİNE TEMYİZ ŞEKLİNDE MÜRACATLA DAVA AÇILIP SONUÇ BEKLENMESİ YÖNÜNDE HERKESİ YARGI YOLUNA DAVET EDİYORUM".... İŞTE 63 YAŞINDAKİ BİR GÖRME ENGELLİNİN BİLE OLAYI ÖRNEKTİR...

Selamlar.

Benim dava zonguldak bölge idare mahkemesinde.
öncelikle mahkeme çok masraflı değil. ve dilekçe için aruzhalciye yazdırabilrisiniz. 20 tl arzuhalci 120 tl dava acarken ödediiğim para.

dava açmak sanıldıgı kadar masraflı değil. sadece avukatım yok. avukatsız girdim davaya inş. sonu hayırla cıkar

herkese selamlar
arkadaşlar sadece yeni alınan araçlarmı bu KDV yi geri isteyecek?yoksa mesela aralık 2009 da sıfır almışım olduğum aracım için ödediğim KDV yi geri almak için bizlerinde yararlanma hakkı varmı?

belirli bişey yok şuan itiraz aşamasında herkes! gösterlen yollardan birini seç mucadeleye başla belki alırsın. alırsanda paylaş dört gözle bekliyoruz!

Avni, hayır, metnin orjinali bende yok maalesef. Bir üyemiz bana email yoluyla göndermişti...

Yalnız, enteresan olan bir durum var... Bu haberi ilk duyuran Tahsin bey yazısında farklı Esas ve Karar numaraları vermişti. Bir de oradan kontrol eder misin lütfen?

"Davacı önce Adana 1. Vergi Mahkemesine başvurmuş, mahkeme 18.12.2009 gün ve E:2009/907 K:2009/1375 sayılı kararıyla davanın reddine karar vermiş,
Davacı bunun üzerine kararın bozulması için Adana Bölge İdare Mahkemesinde dava açmış. Adana Bölge İdare Mahkemesi de 13.04.2010 gün ve E:2010/1804, K:2010/1722 sayılı kararıyla davayı kabul ederek bahse konu olan kararı vermiş.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...da-kdv-odememek-icin-izlenecek-yol-nedir.html"​

Yanlız şu ilginçtirki görme engellide nasıl H sınıfı bir ehliyet vardır ve nasıl bir donanım yapılmıştır. (kimse duymasın dimi)

ben bir yıl önce arac aldım sımdı vergı daıresıne basvursam bana kdv yı ıade etmez heralde dava acma arac aldıktan 30 gun olursa yenı arac alanlar ı kapsıyor

yeni araç alan arkadaşlar iş başına emsal kararı ile itiraz edelim masraflar karşılanıyor nasılsa kaybederse insanlıkdan kazanır

Jungle;

Donanım yaptırmamıştır arkadaşım. Noter ile tayin etmiş olduğu bir yakını kullanıyordur.

göktürk
yeni plaka yasasını gördünmü bence kdv için cıkardılar önünü kesmeye çalışıyor gibi geldi artık arabanı herkese verebilirsin.
ama bunun kdv davasında bi dezavantajı olurmu bilmiyorum?

Görmem mi "Politik bir yaklaşım olabilir" diye değerlendirmişsin sende kardeşim. Bende bu şekilde düşünüyorum. Çünkü Unutmayalım ki; Bizim ülkemiz alelacele en çok gündemin değiştiği bir ülke...

Battı nın getirdiği bürokrasiden 7 den yetmişe herkes illalah etmiş !!!
Mahkemesinden adalet bulan görülmemiş...'' Ayasofya yı müze yapana lanet olsun.'' F.Sultan Mehmet Han.
Bakın bu millet kendi kendini nasıl lanetlemiş... Emanete hıyanet edenler yüzünden içimizdeki masumlarda haksızlığa-hukuksuzluğa uğramaktadır.
Uğramayada devam edicektir... Müslümanım diyen hiç kimse bu emanaete hıyanet edemez.!
Siz bir gavurun memleketinde gidipde kilisesini müze yapabilirmisiniz!!!???

Osmanlı Bürokrasisine bütün dünya hayranken hangi akla hizmetle bu millet süründürülmektedir.
biyografi.net: Mehmet Gen biyografisi burada  nllerin biyografileri burada
İsteyen Osmanlı yı okusun incelesin dini, ırkı ne olursa olsun hak sahibi inanılmaz bir süratle adalet buluyordu!
Gerçekleri görmekten, problemin ana kaynağını görmekten yoksun bir millet olurmu?
Böyle bir millet sürünmeye mahkumdur.

bencede yeni plaka yasası kdv yi ödememek için çıktı
çünkü şu anda bir kanun değişikliğine gidilmiş eğer kdv yi iptal etselerdi bu yasada kdv konusunada değinirlerdi.
artık aracı başkalarıda kullanabilir demişler buradan dayanağımız kalmıyor gibi geliyo

Engelli vatandaşlara sıfır araç alımında tanınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetinin ardından yeni bir müjde daha geldi.
1994'te engellilere sağlanan ÖTV imkânına benzer bir iyileştirme Adana Bölge İdare Mahkemesi'nin kararında yer aldı. Mahkeme, görme engelli bir vatandaştan alınan 5 bin liralık Katma Değer Vergisi'nin (KDV) iadesine hükmetti. Bunun emsal teşkil edeceğine dikkat çeken Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı İlimdar Boztaş, kararın genel içerik kazanması için 30 gün içinde mahkemeye müracaat edeceklerini söyledi. Söz konusu dava, görme engelli Cuma Balpetek'in başvurusu üzerine açıldı. Satın aldığı otomobili için Katma Değer Vergisi dahil 35 bin lira ödeme yapan Balpetek, önce vergi dairesine gitti. 5 bin liralık KDV'nin iadesini istedi. Ret cevabı alınca mahkemenin yolunu tuttu.
Zaman gazetesinin haberine göre; görme engelli Cuma Palpetek, vergi dairesinden aldığı ret cevabı üzerine KDV iadesini avukatı Ömer Faruk Üstündağ aracılığıyla İdare Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkeme, davanın ardından KDV Kanunu'nun 17. maddesinin 4. fıkrasına 1 Temmuz 2005'te 5378 sayılı kanunun 32. maddesiyle eklenen 's' bendini gerekçe göstererek görme engelli vatandaşın hakkının iadesine karar verdi. İlgili maddede engellilerin eğitimleri, meslekleri, günlük hayatları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç ve özel bilgisayar programlarının KDV'den istisna tutulmaları yer alıyor. Kararın ardından engelli vatandaştan tahsil edilen 5 bin liralık KDV, mahkeme masrafı ile birlikte kendisine iade edildi. Avukat Üstündağ, mahkemenin vermiş olduğu kararın 'emsal' niteliği taşıdığını belirterek, engellileri daha cesur olmaya davet etti. Adana Bölge İdare Mahkemesi'nin aldığı kararın ardından gözler, binlerce engelli vatandaşı temsil eden derneklere çevrildi. TEDAY Başkanı İlimdar Boztaş, mahkemenin kararının kendileri için bir emsal niteliğinde olduğunu, 30 gün içinde mahkemeye gideceklerini ifade etti
http://www.zaman.com.tr/

Kaynak : Zaman -11.09.2011

engellilere otomabil KDV müjdesi

Engelliye otomobil müjdesi: KDV Kanunu'nun 17. maddesinin 4. fıkrasına 1 Temmuz 2005'te 5378 sayılı kanunun 32. maddesiyle eklenen 's' bendini gerekçe göstererek görme engelli vatandaşın hakkının iadesine karar verilmiş. İlgili maddede engellilerin eğitimleri, meslekleri, günlük hayatları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç ve özel bilgisayar programlarının KDV'den istisna tutulmaları yer alıyor. OKUNUZMU?
Ben 6 AY önce araba aldım benımde bu durumdan yararlanma olayım mümkünmü acaba?

Maddi ve manevi imkanınız varsa başvurabilirsiniz. İlk mahkeme mercii olan Vergi Mahkemesi sonuç; "Dava açma süreci geçirildiğinden" şeklinde geliyor nasılsa...

Ben dava sürecini geçirmediğim halde hakim kararı bu şekilde idi..

arkadaşlar bu başka mahkeme sonucu mudur. ilk kazanan davacı arkadaşımızın adı mulla KARACA imiş bu davacı arkadaşın adı Cuma PALPETEK yani iki tane sonuclanan karar var ortada.cuma arkadaşımızda görme engelliymiş yani büyük ihtimal % 90 ve üzeridir raporu. oran daha az olsa zaten ötv den yararlanamıyor bildigim kadarıyla.aparat kullanmayıp ötv den muhaf % 90 raporu olanlarda bu mahkeme kararından yararlanıcak anlaşılan.

arkadaşlar ben arabayı alalı 1 ay olmadı 16.08.2011 de aldım benim için süre geç timi acaba birde ben Sivas tan aldım arabayı ama firma Yozgat vergi dairesine bağlıymış dilekçemi Yozgat vergi dairesine mi vermem gerekiyor yoksa Sivas vergi dairesine ver semde olurmu acil cvp yazarsanız sevinirim teşekkürler

sivas vergi dairesiyle işiniz yok faturada vergi dairesi yozgat yazıyorsa tabii ki yozgata başvucaksınız.

herkese selamlar olsun...ben de 15 ay önce sıfır araç almıştım, .......%92 raporum var, benim gibi durum da olan arkadaşlar da dava açabilirler mi.

evet şasnınızı deneyin aracı almış olduğunuz yerin bağlı olduğu vergi dairesine forumdaki dilekce örneklerini okuyup veriniz ve forumun ilk sayfalarını dikkatlice okuyarak presedurleri yerine getiriniz.

Peki bu Mulla KAraca ve diğer ikinci şahıs Cuma PALPETEK dışında ve özellikle ADANA dışında KDV'sini geri alan oldu mu??? Sanırım hayır.. Diğer mahkemeler gördüğümüz kadarıyla reddediyor. Bu hem görme engellilere hemde Adana'ya has sanırım.

Araç alım tarihinden itibaren vergi mahkemesinde dava açma süresi 30 gündür (vergi dairesine başvurduktan sonra oradan cevap beklerken geçen süre bu 30 gün için etkisizdir). Bu süreyi aşan kişilerin dava açma hakları ortadan kalkmış oluyor.
1)Bu karar temyiz edilmiş midir?
2)Verilen karar geriye doğru yürütülebilir mi?(Örnek 3 yıl önce)
3)Özürlü dernekleri özürlülerin mağdur olmaması için nasıl bir yol izleyecek?
4)Dava açma süresi 30 gün olduğuna göre,zaman bakımından mağdur olmamak için nasıl bir yol izlenecek?
bunlar cevap bekleyen sorular.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt