Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ve Engelli Yakını Olana Tayin Müjdesi!

arkadaşlar telaş için yetersiz bir durum mu sizce?kanun taslağı %50 ve üzeri seklinde.şimdiden ufacık bir çabayla daha başındayken bunun önüne geçilebilir işte.sadece bir fax cok zor degil. engelli yakını olan memur da engellinin yanına tayin isteyebilecek.tasarı böyleymiş...

arkadaşım %50 diye birşey yokmuş.başbakanlığı arayıp sorabilirsiniz.bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyin ya.herkesin işi var duruma göre hareket edecek millet.sitelerde yazana bakmayın.hepsi saçmalık başbakanlığı arayıp doğru,net bilgiyi alın. bu yasa başbakanlığa kadar geldiyse emin olun ki çıkacaktır.Ama bugün ama yarın.

SORU 1_ ADAY MEMUR TAYİN HAKKI YOKTUR ASALLET BİTENE KADAR
SORU 2_ ANACAK GÖREVLENDİRME İSTEYEBİLİR
SORU 3 _ ADAY İKEN İLAHİ TAYİN İSTİYORUM DERSE GEÇİCİ GÖREVLENDİRME İSTER BU GÖREVLENDİRMEYİ SÜREKLİ UZATARAK ADAYLIK BİTİNCE TAYİNİ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ OLUR.
SORU 4_ MAZETTEN DOLAYI TAYİN HAKKI HER ZAMAN VAR (Sağlık, maddiyat,yardım veya bakıma mihtiyaçlık,iftira veya tehdit'e maruz kalma vs)
5_ MANTIKLI BİR TAYİN İÇİN ÖNCE GİDECEĞİNİZ YERE(memlekete) ORADKİ KURUMLA KONUŞUP MAZERETİNİ ANLATIP DAHA SONRA ÇALIŞTIĞI KURUMA (işyerine dilekçe verip) TAYİN İSTENİLİR. BÖYLECE İKİ TARAF HABERDARLIDIR GEREKEN İŞLEMİ KISA SÜREDE YAPARLAR ...
NOT: 5'İNCİ SORU TAYİN İÇİN EN MANTIKLI SECENEK ACELECİ OLANLAR İÇİN...

usta.fth;

Yasalaşmadan inanmam, inşallah o torba yasadan tavşan çıkmaz.

NEYZO5;

benimde aklımda aynı sorular vardı.Ancak hepsini sordum bu bi yasa ve bir seferliğe mahsus yapılacağı için sorun yok.1 yılı doldurmana gerek yokmuş.yani bu yasa kalıcı değil bir seferliğe mahsus olduğundan senden 1 yılı doldurmanı falan istemiyorlar.Amaç engelliye yardımcı olmak.

yasa çıkmadan inanmam...çıkta bile kim bilir kaç kişi mağdur olacak..burası TÜRKİYE...

%49 ve altı özürlü değilmi veya çünkü sağlam değil özürlüde değil uzaylımıyız acaba ne kadar saçma bir devlet olduk biz yaaaa

usta.fth;

Bakın arkadaşınız ne düzel demiş .... Arayın Bakanlığa sorun... Benim düşünceme göre de yüzde 40/50 adaletsizliği uygulanmaz .Özür ölçüldü kaçtan başlıyor ondan olur...Sizi Bilmem ama benim kurumdakiler beni çok arar...Bende onları çok ararım hepsi çok değerli insanlar...
Bir Kalender ŞAH daha zor bulurlar ... Maşallah her işe el atıyorum attığım iş elimde kalıyor daha töbe her işten anlamakta kötü...:) :) ... Vallahi tüm umudumuz atamada...

okul müdürlüğü izin veriyor ilçe vermiyor. bu nasıl iş anlamıyorum.

:D işte süreklilik önemlidir kardeş işler durmaz yürür sen merak etme senkilerde işleri yürüttüğün sürece yzüne gülerler ...

Bakın arkadaşınız ne düzel demiş .... Arayın Bakanlığa sorun... Benim düşünceme göre de yüzde 40/50 adaletsizliği uygulanmaz .Özür ölçüldü kaçtan başlıyor ondan olur...Sizi Bilmem ama benim kurumdakiler beni çok arar...Bende onları çok ararım hepsi çok değerli insanlar...
Bir Kalender ŞAH daha zor bulurlar ... Maşallah her işe el atıyorum attığım iş elimde kalıyor daha töbe her işten anlamakta kötü...:) :) ... Vallahi tüm umudumuz atamada...[/QUOTE]

ÖMSS ile atanan aday memurları gıda tarım ve hayvacılık bakanlığı asalet onayı beklemeden devlet peronel başkanlığına görüş sormuşlar tayin yapabilrsiniz yanıtı alınca bakanlık söz konusu memurların tayinlerini yapmış...

SORU 1_ ADAY MEMUR TAYİN HAKKI YOKTUR ASALLET BİTENE KADAR
SORU 2_ ANACAK GÖREVLENDİRME İSTEYEBİLİR
SORU 3 _ ADAY İKEN İLAHİ TAYİN İSTİYORUM DERSE GEÇİCİ GÖREVLENDİRME İSTER BU GÖREVLENDİRMEYİ SÜREKLİ UZATARAK ADAYLIK BİTİNCE TAYİNİ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ OLUR.
SORU 4_ MAZETTEN DOLAYI TAYİN HAKKI HER ZAMAN VAR (Sağlık, maddiyat,yardım veya bakıma mihtiyaçlık,iftira veya tehdit'e maruz kalma vs)
5_ MANTIKLI BİR TAYİN İÇİN ÖNCE GİDECEĞİNİZ YERE(memlekete) ORADKİ KURUMLA KONUŞUP MAZERETİNİ ANLATIP DAHA SONRA ÇALIŞTIĞI KURUMA (işyerine dilekçe verip) TAYİN İSTENİLİR. BÖYLECE İKİ TARAF HABERDARLIDIR GEREKEN İŞLEMİ KISA SÜREDE YAPARLAR ...
NOT: 5'İNCİ SORU TAYİN İÇİN EN MANTIKLI SECENEK ACELECİ OLANLAR İÇİN...[/QUOTE]

fatih bey; sayın bakana sorulan soru ekim ayında görüşülecek olan "kadın istihdamının ve doğurganlık hızının artırılmasına yönelik paket" ile ilgili görüşüdür, engellilerle ilgili tayin düzenlemesi meclis tatile girmeden torba yasa ile birlikte yasalaşacaktır. Yazının tamamını dikkatle takip edersek yanıtını buluruz.

ALINTI ;Şahin, TBMM'nin tatile girmesinden önce söz konusu düzenlemenin yasalaşıp yasalaşmayacağına ilişkin soruyu da, "Bu dönem çok zor. Çünkü elimizde, bizim bakanlığımızın ücretsiz seyahat hakkı, Afyonkarahisar'daki şehitlerimizle ilgili durum, engellilerimizle ilgili güçlü bir paket var, ancak bunu çıkarmayı planlıyoruz. Bu da döner dönmez yani ekimin başında ilk çıkaracağımız yasalardan biri olacaktır. Önce kamuoyuna açıklanması ondan sonra da yasal altyapının oluşması gerekiyor" yanıtını verdi.

"Engellilerle ilgili bir takım düzenlemeler ( tayin vs...) önümüzdeki 10 gün içinde mecliste yasalaşıp resmi gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecektir.

tmm bende farklı birşey sölemedim ki =) torba yasayla birlikte çıkacağını, artık kesinleştiğini belirtmek istedim.siz 10 gün içerisinde çıkacağını nerden biliyorsunuz?

fatih bey meclis 7 temmuzda tatile giriyor o tarihe kadar yasalaşması lazım.

evet farkındayım ama fatma şahinin dediğine göre meclis tatile girmeden yasa çıkacakmış.ya şimdi çıkmasa bile en geç eylül diyelim arkadaşlar

meclis tatile girene kadar yetişmese bile ekime kadar kesin çıkıyor.

yalnız tasarıyı okudum ancak tayinle ilgili bir şey göremedim. acaba gözümden kaçtı mı. arkadaşlar

Ben kaba taslak baktım ama tayinle ilgili net ifade yok gibi geldi son kısmına akşam bakacağım detaylıca ama gördüğüm kısımda net açılım yoktu :( Net ifadeyi gören varsa paylaşırsa sevinirim.

Kanun gerekçeleri kısmında
madde - 10 Engellilikten kaynaklanan yer değiştime taleplerinin karşılanması için özeliki ve ayrık düzenlemeler yapılması gerekmektedir...

kanun metnınde ilgili düzenlemeyi ifade etmez kanun esası verır daha sonra ilgili kanuna atıf yapılarak düzenlemeler yapılarak uygulanır... velhasılı inşallah süratle kanun geçerek ve ilgili düzenlemeler ivedi bir şekilde hazırlanarak fiiliyata geçer.

yani kanun gecerse bıle ilgili düzenlemelein hazırlanması ve uygulanması süreci var en ıyı ıhtımal bır kaç aylık süre var

Süreç bir kaç aydanda uzun sürecektir muhtemelen. Ancak kanun başbakanın imzasıyla sevk edildiğine göre çok büyük ihtimalle çıkacaktır diye umud ediyorum meclis kapanmadan. ondan sonra kurumların yönetmeliklerini buna göre ayarlamalarını beklemek gerekecek.

buda olmadı heralde. zaten rapor alınca gidiliyordu yeni bi durum yok gibi boşa umutlanmışız.

engelli kamu personeline tayinlerde ayrıcalık tanınacak657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “yer değiştirme suretiyle atanma” başlıklı 72 nci maddesine eklenen fıkra; kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların, engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanması için kurumlar tarafından özellikli ve ayrık düzenlemeler yapılması öngörülmektedir.Bu maddenin tasarıdaki haliyle yasalaşması durumunda, kurumlar yer değiştirme yönetmeliklerinde engelli personel ya da engelli yakını olan personel için yer değiştirme hakkını düzenleyen düzenlemeler yapmak durumda olacaklar.

O Madde yasaya ek fıkra ile eklenmiş \yasa teklifinde göremezsiniz / Bu madde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “yer değiştirme suretiyle atanma” başlıklı 72 nci maddesine eklenen fıkra olarak geçiyor

Bu arada 1900cc hacimli araç alımı ne oldu oda gümeemi gitti

kalender şah;

sölemek istediğinizi tam anlayamadım?

Evet bende 1900 cc arac alim tasarisi ne oldu acaba merak ediyorum? Bu arada tayin tasarisi,umarim her engellinin istegine hitap eder...

arkadaşlar inşallah bu hafta bir şeyler netleşir belirginleşir engelli arkadaşlarda gurbetlerde çektiklerinden kurtulur..lütfen tüm arkadaşlar öğrendiğimiz bilgileri buradan paylaşalım.bir birimizden haberdar olursak hepimiz için menfi sonuçlar doğuracaktır.

Üst Alt