Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu almak bu kadar zor mu ?

Emre61

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu rapor almak işi ne zor şeymiş böyle ya ilk olarak lütfiye nuri burat devlet hastanesine gittim doğru düzgün bişey bilmiyolardı sağlık kurulundaki adam bana ilk önce doktorun seni muayene etmesi lazım %40 engelli raporu alabilir kagıdıyla geliceksin dedi doktordan randevü alıcam doktor ayın 15 inde müsaitmiş en erken çıktım ertesi gün okmeydanı hastanesine gidiyim dedim ordan randevü de aldım göz polikiliniginden bu seferde on larda ilk önce saglık kuruluna gidiceksiniz onlar sizi heyete sokucak denildi hiç birşey anlamadım hastaneden hastaneye değişiyo galiba işlemler neyse okmeydanında sağlık kuruluna gittim orasıda internetten randevü almalısınız saglık kuruluna dedi okmeydanından çıktım şişli etfale gittim orda direk sağlık kuruluna gittim ordaki görevlide biz en erken nisan ayına verebiliyoruz siz en iyisi taksim eğitim ve araştırmaya gidin dedi yani ömrümü yediler bi günde ordan oraya ordan oraya trafik te cabası bu raporun almak için ideal bi hastane bilen varmı yardımcı olabilirmi lütfen

İlk olarak heyet'in kalem işleri dediğimiz sekreterlik vardır.
Oraya gidip engelli raporu almak istediğinizi söylüyorsunuz.
Onlar gerekli formları verecekler, formu doldurup ,foto isteyecekler, kimlik fotokopisi vs.
Sonra size o formdan birini verip gitmeniz gereken doktor-poliklinikleri belirtecek.
Siz o doktorlara gidip muayene olacak ve sonucu doktor o forma yazacak.
Tüm doktorlar bittikten sonra heyet kalem işlerine getirip teslim ediyorsunuz.
Kalem işleri size heyet günü verecek.
O gün heyet önüne çıkıp gerekli inceleme ve onay çıkacak.
Büyük bir ihtimalle öğleden sonra kalem işlerinden imzalı,onaylı,kaşeli raporu alıyorsunuz.
Süreç aynen böyle işlemektedir.

aynen arkadaşın dediği gibi sırayı takip et bu buşekilde oluyor büyükşehirlerde maalesef zaman uzayabiliyor

Yok aslında bende İstanbul'dayım ve genelde 2 hafta da aldım ben raporlarımı.
Tabi hastane babında bir değişiklik olabilir. Ben Anadolu yakasındaki hastanelerde fazla zorlanmadım.

evet ama aynı gün alan arkadaşlar bile oluyormuş yani yerine göre değişiyor onu demek istedim arkadaşta mecbur sırayı takip edip hangi gün verilecekse ona uyacak artık o zaman arkadaşta Anadolu yakasındaki hastanelere gitsin aynı sızın gibi 2 haftada alır bulnes

sarasota Ha o bakımdan bilmiyorum. Yani ben uzun zaman deyince 1-2 ay demek istediğiniz zannettim.
Yoksa aynı gün raporu almak valla hiç aklımın ucundan geçmedi :) :) :)
Yapabilenler ve yapanlara helal olsun valla.

evet çok sakin olan yerlerde olabiliyor bulnes

ama şimdi (gerçek hastaları ayırarak diyorum) bir yoğunluk var rapor alabilmek için malum sınav zamanı o bakımdan

arkadaşlar öncelikle çok tesekkür ederim bulnes arkadaş çok güzel sıralamış ama dediğn gibi o taraftaki hastanelerde daha kolay sonuclanıyo galiba burdaki hastanelerde süreler çok uzun sürüyo

özürlüler yönetmeliğine göre
Madde 9 un
(8) Özürlü sağlık kurulu raporlarının kişinin başvuru tarihinden itibaren en geç yirmi iş gününde tamamlanarak ilgiliye verilmesi esastır.

buna göre hangi hastaneye gidersen git işi bildiğini göster gerekirse hasta hakları birimine dilekçe ile müracat et ve yönetmeliğe göre 20 gün içerisinde raporum çıkartılmasını arz ederim de gereğini iste yine yapmazlarsa şikayet edeceksin artık.
müracaat tarihi randevu verildiği anda başlar 20 gün içinde de nasılyetiştirirler bilmem artık.

arkadaşım zaten 20 gün içinde veriliyor ancak randevu verilmiyor randevu mesela 3 ay sonrasına veriliyor sen evrakları tamamlayıp heyete girdikten sonra o 20 günlük süreci başlatıyorlar

ben mesela bugun şişli etfale gittim mayısa gün verdiler bana

Bence uskudar devlet hastanesine veya Göztepe sgk hastanesine gel. Daha erken halledersin.

randevu tarihi verildiği günde dahil 20 günlük sürecin başlangıç anı niye o şekilde yorumlamıyorsunuz ki
yönetmelikte randevu tarihi verildikten sonraki 20 günlük süreç diye birşey yok yanlışmı okuyorum

doğru okuyorsun ama senin gibi yorumlamıyorlar hastahaneler keşke her madde yazıldığı gibi yorumlansa zaten problem olmaz

2 günde aldım ben ??
1 inci gün herşeyi tamamlayıp sağlık kurulına götürüyorsun ertesi gün sağlık kurulundan rapor alacaksın.

ankara Numune hastanesi

arkadaşlar bulnesin dediği gibi ben en iyisi anadolu yakasındaki hastaneleri deniyim bulnes dediğin hastanelere gidicem çok teeşekkür ederim

Rica ederim. Hangi bölümden alacaksın bilmiyorum ama ilk olarak uskudar devlet hastanesine git derim.

Emre61

yalnız sadece bu hastalıktan gidersen alamassın arkadaşım ona göre git

Raporumu başka hastaneden aldım ama raporda iki yıl sonra kontrol edilmelidir gibi birşey yazıyor. Raporu aldığım zaman, raporu aldığım hastaneden tedavi görüyordum. Şimdi başka hastanede tedavi görüyorum. Başka hastanede tedavi gördüğüm halde yine de raporumu yenilerler mi? Konuyu değiştirdim kusura bakmayın. Hastalığım bipolar duygulanım bozukluğu.

zaten yenileme dedikleri baştan çıkarmadır tekrardan istediğin yerde çıkarabilirsin eski raporunuda ibraz edersinki sana faydası olsun @xact

Konuyu değiştirdim kusura bakmayın. Teşekkür ederim cevabınız için.

@Emre61

kolay gelsin. ben Numune hastanesinden 2 günde aldım. 1 gün herşeyi tamamlayıp heyete veriyorsun ertesi gün sağlık rapor elinde..
hiç zor değil.

sarasota
insan kıyamıyor ordaki çalışanlarada, hakikaten işleri çok zor ama durumun aciliyeti açısından randevularda esneklik göstermeleride gerekir.
ben sadece çok acilse böyle bir hak var bunu bildiğini gösterdiğinde mecbur verecekler vermedilermi hiçbir kamu personelinin bu yönetmeliği bilmiyordum özür dilerim deme lüksüde yok açıkça yazıyor. hasta haklarına yaz dilekçe ne cevap verecekler çok yoğunuz falan saçma iş büyür büyümeside kimsenin ekmeğine yağ sürmez. bu ve buna benzer konularda sağlık kurulunda çalışanların işlerinde allah kolaylık versin demektende başka çare kalmadığı için işleri zor dedim.

bypeace sen hangi hastaneden aldın söylermisin

Üst Alt