Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız ne yapmak ya da ne olmak isterdiniz?

kim bilir nerde kimle kiminle nasıl bi hayatım olurdu belki

daha iyi belkide daha kötü bi hayatım olurdu

ama insan sonradan olması yıllar gecsede içindeki acı geçmiyor

ve yapamdıklarını sayıklıyor benim gibi

Hiç eve girmezmişim annemin düşüncesine göre, galiba biraz çok geziyorum :))

Since1905OnLyGS: Hiç eve girmezmişim annemin düşüncesine göre, galiba biraz çok geziyorum :)

Biraz mı bence biraz hafif kalıyor sen çok geziyoooooooon ben seni tanıyorum ama isim vermem

bakalım ben kimim bulabilecek misin

Son düzenleme:
Nasıl bir hayatım olacağını bilemiyorum ama böyle yaşamak gerçekten zor zor zor.

göz problemim olmasaydı 3 yıllık özel harekat polisiydim. boy kilo fizik herşey tamam ama ah şu göz. her ne kadar içimi yaralasa da şükrediyorum ayakları, kolları olmayanları gördükçe...

Şöyle bir düşündüm de; aileden, aynı çevreden, aynı okuldan v.s. akranlarımın yaşadığı hayata. Engelleri yok evet, ama ben onlar gibi de olmak istemiyorum ki.
En güzel hayat, yaşadığımız hayat. Varsayımları çok düşünmemek lazım. :)

engelli hayatı,,fakirin hayeli gibi kısıtlı, durumu cok kötu olan bırı cok katlı bır bınanın önunde durmuş ve ah be kurban oldugum allah,ım keşke bu bınaya kapıcı olsam demiş :):) hayelı bıle kısıtlı keşke bu bına benım olsaydı dememiş :)

bende buraya yorum yazmısdım ama sildiniz sanırım neden

Ah şu göz problemım olmasaydı ehlıyetım olsaydıda rahat rahat tüm ülkeyi araba ile gezebilseydım para lazım değil dünyada herşeyin başı sağlık yinede şükür ediyorum allah hepimize kolaylık versin.

Şükür ederdim yine şu anda yaptığım gibi ne gelirse Allahtan gelir Allah herzaman kulları için hayırlı olanını verir derdim kendi kendime onun dışında pek bi değişiklik olmazdı hayatımda :D

Ali git sen sağlam sayılırsın zaten :D:D şaka bi yana yaşanan sıkıntılılar insanı kesinlikle olgunlaştırıyo demekki,çünkü bu başlığa yazan herkeste bi sabır ve şükür gördüm,sağlıklı insanlarn çoğunda yoktur bu eminim:)

halimize şükür edelim önce tabiki sağlıklı olsak güzel olurdu kader işte okumak isterdim avrupada mastır fln yapardım

engelli olmasaydım mutlaka farklı bir hayatım olurdu içine kapanık biri olmazdım, girişken ve sosyal olurdum, futbol oynardım ama futbolcu olmazdım. buyuk ihtimal asker olurdum dağ bayır dolaşırdım ülkeyi, bir mayına basıp engelli olabilirdim yada ölebilirdim de. Her kez gibi bende hoşlandığım kız tarafından reddedildim o zamanlar engelim için olduğunu düşündüm ama belkide değildir. Çünkü 1 defa nişan attım 2 defa evlendim üçü de güzeldi ve engelli değillerdi rabbim engellide olsan kısmetini kapatmıyor alnında yazılı olan bir gün karşına çıkıyor engelim sayesinde özel sektörde iş buldum ve engelim sayesinde şuanda memurum benden aldıklarının yanında kazandırdıklarını da inkar edemem. bence her kez haline şükür etmeli daha beterinden koruması için Allah'a Dua etmeli engelinizle barışık olun mutlu günler herkeze

engelli olmasam ; hayata karşı şimdiki kadar hassas yaklaşmazdım..Şimdiki kadar dua etmez,sağlığın kıymetini bilmezdim.İnsanların daha çok şekle,görüntüye önem verdiğini öğrenmezdim.Belkide bende o an ki sağlıklı durumumdan dolayı burnum yukarda olur, herşeyin en güzeline düşünmeden yönelirdim..nerde duracağımı şimdiki kadar bilemezdim.Küçük ayrıntıların insanı aslında üzmemesi gerektiğinin farkında olamazdım.Mesela aşk acısından daha önemli olan sağlığın olduğunu unutabilirdim.İnsanın en küçük uzvunun dünyanın en değerli nesnesinden daha değerli olduğunun farkında da olamayabilirdim.İnsanlara ister istemez muhtaç olunacağı belkide aklımdan bile geçmezdi..bu uzaaaar gider dostlar :)

Hımm gerçekten olaya baya realist yaklaşmşsınız tebrikler:) biz bile sizin düşündğnz kadar asosyal değlz yani:D yok kafa takmak değlde,malum toplumumuzda evde kalmak diye.bişey var ve bunu önceden blmek,sebebininde engelnz olması üzüyo sadece.yoksa baba evi en rahat evdir:)))

Aynen Rüzgar...bak sen benden yaşca küçüksün muhtemelen abinim...kıdemli dul bir abin olarak yazıyorum...herşey olacağına varır...belki hayatını karartabilecek bir kişi bile çıkabilir karşına...bende bunları 2003 de tahmin bile edemezdim...kendi aklım olsa kendime yeter dimi...ama nasipten ötesi sis gibi..göremezsin...sadece hayal edersin..umut edersin...hayallerine eşlik edecek kişiyi Allah karşına çıkarır inşallah...o yüzden her daim şu anki durumundan bence memnun olmalısın...inan şu anki huzurunu ileride bir gün arayabilirsin...hakkımızda hayırlısı neyse o olsun...

ferhat kurt ;

olaylara bakış açısıyla alakalı kardeş.Bizimkisi polyannacılık falan değilde hayatta hiç bir şeyin sebepsiz olmayacağına inanmamızdan ileri gelmektedir.Ben böle doğmuşsam düzelemiyorsam isyan etmek yerine arka planda gizli olan ayrıntıları görmek en mantıklısı..Ve orda yazdıklarım cidden engelli olmadığımda bende olabilcek şeyler..belki tuhaf gelecek ama aslında engelli olmak bizler için büyük nimet..Bakma sen,zor günler geçiriyoruz,sosyal hayat düşük ama dini açıdan bakarsak belkide sınavımızı bu dünyada veriyoruz..Eğer öle ise sınavda deftere ne yazacağın sana kalıyor :) konu az dağılır gibi oldu kusura bakma :)

Engin ÖZEN engelli olmasaydım engelli olmaya çalışırdım :) demişsin,sen ne içtin merak ediyorum :D haram değilse bende içicem çünkü :D golden_heart sizin engeliniz ne bilmiyorum ama gerçekten çok güzel yazmışsınız.

Herkes hemen hemen aynı şeyleri düşünüyor ama alakası olmayan şeyler, engelli olmasaydın engelliliğin nasıl birşey olduğunu bilmezdin ve hiç bir eksiği olmayan insanlar gibi bazı şeylerin kıymetini bilmeden, sıradan, şükürsüz bir hayat yaşardınız ve düşündüğünüz gibi çok farklı bir hayatınız olmazdı ;)

golden_heart;

Gardaşım ben seni yargılmak için yazmadım sanırım yanlış anladın.Tam tersi senin bu duruşun herkese örnek olmalı.
Dini anlama gelince bence hayatımızdaki bu duygusal olayların açığını kapatmak için en iyi yol olarak gördüğümüz içim belkide bu kadar dine sımsıkı sarılıyoruz..:)

RüzgarGülü55;

sağlıklı insanlarda yok lafına bir nebze katılıyorum ben hastalanmadan önce böbreklerimin yerini bile bilmezdim tam anlamıyla ama yinede hergünüme Şükür ederdim

Allah kendisine yakın olmasını kendisini unutmasını istemediği kuluna dert hastalık vermez.firavun,karun,nemrut hayatlarında bir baş ağrısı bile çekmeyen insanlardı.kendilerini ölümsüz sandılar.ilahlık iddiasında bulunarak insanlara zulmettiler.bana tapacaksınız dediler nemrut ,hz.ibrahim'e ben tanrıyım dedi.zindandan iki mahkum getirtti.birini öldürttü.bunu öldürdüm dedi.birini de serbest bıraktı.buna da hayat verdim dedi.hz.ibrahim a.s. da benim Allah'ım GÜNEŞİ DOĞUDAN DOĞDURUR.BATIDAN BATIRIR.hadi sen de güneşi batıdan doğur.doğudan batır dedi.nemrut acizliğinden kudurdu.ibrahim a.s.'a yakılması için emir verdi.böylesine sapkınlaşmışlardı.kendilerini ölümsüz sanmalarından.nemrut daha sonra bir sineğin burnunun deliğinden girip başını yemesi sonucu başını duvarlara vura vura kendini öldürmüştür.ölümsüz olduğunu iddia ederken bir ufacık sineğe aciz kaldı.

agider ;
kardeş senin dediğin şeyin hemen hemen aynısını ben kendime uyarlayarak yazdım yukarda :)

ferhat kurt ;
yok kardeş yanlış anladığımdan açmadım konuyu..yeri gelmişken sölemek istediklerimi ekledim.. :) duygusal olayların açığını kapatmak için de denebilir fakat insan mantıklıca düşündüğünde ve sağlıklı olan birileri ile kendini mukayese ettiğinde bazı şeyler inancımızın gereğini bize işaret ediyor.Mesela burda bazı arkadaşları görüyorum isyanın doruğundalar..Elbette onun acısını,sızısını,çektiklerini ben bilemem anlayamam belki ama isyan ettiğimizde bir çok şeyin katlanarak daha da üstümüze çöktüğünü farkettim.Biz bu kainata geldiysek sırf keyif çatmak için gelmediğimiz aşikar.(tabi bu inananlar için) Kısacası konuya bu açıdan bakıyorum genelde..İnşallah dediğin gibi de diğer arkadaşlara fayda sağlayan cümleler sarfediyorumdur.

golden_heart;

napıyım şimdi sileyimmi diyosun :confused:

Engelli olmak zor bir hal. Sabrı bol, inance sağlam olmalı. 13 yıldır kendini araf'da hissedilen bir hal. Eş, çoluk-cocuk, mesleğin en verimli noktasında olduğu bir halde olurdu herhalde. Şimdi sitatik, eve demir atmış bir halde.

çok şey farklı olurdu diyebilirim ama bilmiyorum belki de daha kötü olabilir.
Ama şunu eklemek istiyorum belki de bu kadar şükretmezdim.

Deplasman deplasman gezerdim arma uğrunA... Ya erkek olacakmışım ya da kedi... Ruhum son anda beden değiştirmiş bence :)

nasıl bir hayatım olurdu hemen sölim ya tır şöförü olurdum ya da uzun yol otobüs şöförü :D

Üst Alt