Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurluktan öğretmenliğe geçiş!?

OguzZ'

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Merhaba

ekpss ile 657 ye tabi teknisyenliğe atandım. Sonrasında teknikerlik okudum ve şimdi lisans düzeyinde mühendislik ve öğretmenlik arsında kaldım.
Mühendislik okuyup aynı kurumda ünvan değişikliği veya ünvanda yükselme sınavına girip aynı kurumda yükselmek mi ? yoksa bilgisayar öğretmenliği okuyup yeniden ekpss ile öğretmenliğe atanmak mı ?

Not : Öğretmenliğe atama konusunda bilgim yok yani engelli aramaları nasıl oluyor akademiye giriliyor mu ? yoksa ekpss ile alınan puanla mı atanıyor vs. bilmiyorum
onunla ilgili de bilgi verirseniz teşekkür ederim.

@OguzZ',

Selam,
15 yıldır aynı okulda Düz memur kadrosunda çalışıyorum. Kendim de Eğitim Fakültesi Edebiyat Öğretmenliği mezunuyum. Bence bu devirde öğretmenlilk yapmak çok zor ve yıpratıcı. Mühendislik bi engelli için öğretmenliğe göre çok daha konforlu olacaktır bence. Sitede öğretmen kökenli arkadaşlar da var, onlar da yorum yaparlar belki.

Engelli öğretmen atamaları nasıl oluyor bilmiyorum maalesef.

Bol şanslar..

EKPSS ile öğretmen olmak için de akademi şartı getirildi. Mühendis olmaya göre hem daha uzun sürer, hem yeniden EKPSS'ye hazırlanmak ve kazansanız bile akademiye başlamak daha zahmetli olur, hem de akademiden kalmanız halinde mevcut memuriyetiniz ve EKPSS puanınız yanar. Ayrıca @friends arkadaşın dediği gibi bir engellinin öğretmenlik yapması daha zor olabilir.

@OguzZ', akademiyi başarıyla geçtiğinizi var sayıyorum, muhtemelen istediğiniz ilde çalışmaya başlayacaksınız çünkü meb engelli memura bu hakkı şimdiye kadar hep verdi. istediğin yerde norm fazlası olacaksın. norm fazlası oldugunda ek ders yok maaş karşılıgı çalışacaksın şuan aldığın maaşın 10 15 arası aşagısını alacaksın. ben idealistim ben çocuklara ışık olacam diye düşünüyorsan maddiyatı bir kenara bırakıyorsan buyur gel hocam sıkıntı yok. ama sadece maddi olarak azlık yok kağıt kürek işi çok fazla ,ayrıca teknik öğretmen oldugun için sürekli proje yapman istenecek. hani şu öğrencilerin yaptı diye haberlere çıkan projeler varya hah işte onların hepsini öğretmenler yapar öğrenci yaptı diye fuarda sunulur.geçen sene teknofest için 4 adet proje yaptım projeye öğrenci bulamadım hangi öğrenciye söylesem hocam beni karıştırma diyor en son zorla birini seçtim projeleri o yapmış gibi sunduk. sistem bok gibi herşey kağıt üzerinde çok güzel ama işleyiş vs herşey yapay , öğrenci desen saygısız anası babası geliyor onlarda aynı. zaten meslek lisesi normal liseden daha aşağı seviyede. tek güzel yanı şu sıralar dersler bitti yaz tatiline girilecek ve 2 ay tatil var. ama 1 gün 35 öğrenciyle 1 gün geçirmek 8-5 masa başında 1 hafta çalışmaktan bana göre daha zor. çünkü boş geçmemesi lazım zamanın her an dolu olmalı ve dikkatli olmalısınız. öğrenciyi boş bırakmaya gelmiyor hemen kavga çıkıyor sapıtıyorlar. ben söyleyeceklerimi söyledim seçim sizin. hakkınızda hayırlısı olsun

@Ben_Claudius,

Fikirleriniz için teşekkür ederim. Bu yazdıklarınızdan sonra mühendislik düşünmeye daha yakınım.

Mühendislik devlet kurumunda çok iyi. Öğretmenlik güzel ancak şöyle bir şey var öğrenci yönünden hiç sıkıntı çekmedim şahsen ancak idare yönünden sıkıntı çektim; idare yasal hakkını kullanmana izin vermiyor. Üstelik idare garip şekilde öğrenci kötüyse öğrenciye sarıyor, öğrenci iyiyse öğretmene sarıyor uğraşacak bir şey buluyor.

Milli eğitimde en büyük sıkıntı okulda ki idare.

ogretmenlik gorece sosyal ekonomik haklari cok iyi fakat engelli birinin ogrencilerle bas etmesi imkansiz.

🖐️ @friends, hocam selamlar

Üstteki mesajınızda kendinizle alakalı yazdığınız pek çok şey benim durumumla örtüşüyor Ben de eğitim fakültesi / Türkçe öğretmenliği bölümünden 2003 yılında mezun oldum. 7 sene muallimlik yaptım Son 14 senedir aynı Halk eğitim merkezinde memurluk yapıyorum. Büyük laf olmasın da çalıştığım yere kök saldım. Erken engelli emeklilik hakkı da kazandım Ama gerek görmüyorum. Büyük ihtimalle sizin de emeklilik hakkınız mevcuttur """Bu devirde öğretmenlilk yapmak çok zor ve yıpratıcı""" yorumunuza da kesinlikle katılıyorum. @Ben_Claudius, hocam da buna paralel bazı olumsuz şartları açıklamış. Yerinde örnekler vermiş. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
@Descartes,

Selam Hocam,

Evet erken emeklilik hakkım var ama kontrol muayenesi falan yıpratıcı / zorlayıcı oluyor; bundan mütevellit -ve emekli maaşları da düşük bağlanıyor ve oyalanacak bir başka işim, mesleğim de yok- 5 yıl sonra EYT vuruyor, illa emekli olucaksam onunla emekli olmayı yeğlerim.

Ben Ruhsal/Duygusal engelliyim, ve sınıfa girince, çocuklarla baş başa kalınca işin o kadar da kolay olmadığını biliyorum. Okulda insanlarla minumum diyalogla günü tamamlayıp keyfime bakıyorum.
Ve asla öğretmenlik yapmayı düşünmüyorum.

Öğretmenlik yapan, hatta ruhsal/duygusal engelli olarak yapan herkese saygım sonsuz ama; aldığı ek ders için -benim gibi birinin- öğretmenliğe katlanmasını da mantıksız buluyorum. Severek yapıyorsa elbette yapsın istyen.

@friends,
Hocam bende yuzde 44engelli bir ogretmenim. Fakat ekpss ile atanmadım. Raporumuda gecen sene aldim ve gelecek hafta Raporumuda gelecek hafta isletecegim ilce milli egitim mudurlugune. Erken emeklilikten yararlanabilirmiyim?

@pro_license,

Bende malesef öğretmenlikten (üzülerekde olsa.) memurluğa geçiş yaptım. Sanırım şanslıyım yardımcı olan bir çevrem var.(bazen uyukladığım bile oldu). Ama burda @kartanesi arkadaş gibi bbende araştırdım ve süreç çok uzun sürdü ama yaklaşık 6 ay izinli olduktan sonra işe tekrar döndüm.

@Baris91,

Selam

Hocam, sizi emekli etmemek için zorluyor devlet aygıtları: Ama mevzuat, ama genelgeyle vs.

Emekli olmak isterseniz tek hastalıktan %40 üzeri oran almanız gerekli diye forumdan okuyorum ben de.

Bilgilerim güncel değil ama takip edebildiğim kadarıyla emekli olmak -eskiye oranla- daha zor ve
-emekli olabilenler için- kontrol muayenesi vs. daha yıpratıcı geçiyor emeklilik hayatı da.

(Tabii bu emekli etmekte zorlamanın gerekçesi de, belli aralıklarla yakalanan evrakta sahtecilik çeteleri, kanunsuz yapılanmalar vs. olabilir, sahte rapor verenler vb.)

Üst Alt