Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurluktan öğretmenliğe geçiş!?

OguzZ'

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Merhaba

ekpss ile 657 ye tabi teknisyenliğe atandım. Sonrasında teknikerlik okudum ve şimdi lisans düzeyinde mühendislik ve öğretmenlik arsında kaldım.
Mühendislik okuyup aynı kurumda ünvan değişikliği veya ünvanda yükselme sınavına girip aynı kurumda yükselmek mi ? yoksa bilgisayar öğretmenliği okuyup yeniden ekpss ile öğretmenliğe atanmak mı ?

Not : Öğretmenliğe atama konusunda bilgim yok yani engelli aramaları nasıl oluyor akademiye giriliyor mu ? yoksa ekpss ile alınan puanla mı atanıyor vs. bilmiyorum
onunla ilgili de bilgi verirseniz teşekkür ederim.

@OguzZ',

Selam,
15 yıldır aynı okulda Düz memur kadrosunda çalışıyorum. Kendim de Eğitim Fakültesi Edebiyat Öğretmenliği mezunuyum. Bence bu devirde öğretmenlilk yapmak çok zor ve yıpratıcı. Mühendislik bi engelli için öğretmenliğe göre çok daha konforlu olacaktır bence. Sitede öğretmen kökenli arkadaşlar da var, onlar da yorum yaparlar belki.

Engelli öğretmen atamaları nasıl oluyor bilmiyorum maalesef.

Bol şanslar..

EKPSS ile öğretmen olmak için de akademi şartı getirildi. Mühendis olmaya göre hem daha uzun sürer, hem yeniden EKPSS'ye hazırlanmak ve kazansanız bile akademiye başlamak daha zahmetli olur, hem de akademiden kalmanız halinde mevcut memuriyetiniz ve EKPSS puanınız yanar. Ayrıca @friends arkadaşın dediği gibi bir engellinin öğretmenlik yapması daha zor olabilir.

@OguzZ', akademiyi başarıyla geçtiğinizi var sayıyorum, muhtemelen istediğiniz ilde çalışmaya başlayacaksınız çünkü meb engelli memura bu hakkı şimdiye kadar hep verdi. istediğin yerde norm fazlası olacaksın. norm fazlası oldugunda ek ders yok maaş karşılıgı çalışacaksın şuan aldığın maaşın 10 15 arası aşagısını alacaksın. ben idealistim ben çocuklara ışık olacam diye düşünüyorsan maddiyatı bir kenara bırakıyorsan buyur gel hocam sıkıntı yok. ama sadece maddi olarak azlık yok kağıt kürek işi çok fazla ,ayrıca teknik öğretmen oldugun için sürekli proje yapman istenecek. hani şu öğrencilerin yaptı diye haberlere çıkan projeler varya hah işte onların hepsini öğretmenler yapar öğrenci yaptı diye fuarda sunulur.geçen sene teknofest için 4 adet proje yaptım projeye öğrenci bulamadım hangi öğrenciye söylesem hocam beni karıştırma diyor en son zorla birini seçtim projeleri o yapmış gibi sunduk. sistem bok gibi herşey kağıt üzerinde çok güzel ama işleyiş vs herşey yapay , öğrenci desen saygısız anası babası geliyor onlarda aynı. zaten meslek lisesi normal liseden daha aşağı seviyede. tek güzel yanı şu sıralar dersler bitti yaz tatiline girilecek ve 2 ay tatil var. ama 1 gün 35 öğrenciyle 1 gün geçirmek 8-5 masa başında 1 hafta çalışmaktan bana göre daha zor. çünkü boş geçmemesi lazım zamanın her an dolu olmalı ve dikkatli olmalısınız. öğrenciyi boş bırakmaya gelmiyor hemen kavga çıkıyor sapıtıyorlar. ben söyleyeceklerimi söyledim seçim sizin. hakkınızda hayırlısı olsun

Üst Alt