Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı asgari ücret kadar olmalı, değil mi?

@BayKukla,

Şimdi sen ne anlattın ben anlamadım devlet hastanesi para mı istiyor ameliyatlarda sen eski zamanda kalmışsın rehin zamanlarında bak şimdi git benim kayınvaliden acık kalp ameliyatı oldu çıkarken yardım edene ben bahşiş verdim tek kişilik oda da beş yıldızda hizmet gördü başka da hiç para ödemedi sen pil diyorsun

@ilker evlen

okuma - yazman var mı ?

açlık sınırı 30.655 TL

asgari ücret ne kadar ? 28.075 TL
emekli maaşı ne kadar ? 18.979 TL
engelli maaşı ne kadar ? 8.086 TL

Bu insanlık suçudur, çalışan işçiyi de, emekliyi de, engelli yi de aç bırakmak, sefil yaşamalarına sebep olmak zulümdür.

Bu zulmü yapan da Recep Tayyip Erdoğan'dır.

@Polmiks,

O almanya dediğin yerde de herkes çalışıyor eşi iki çocuğu yattığı yerden para almıyor bizim burada ben yatim devlet baksın yok öyle bi dünya kardeşim

@ilker evlen,

Herkes çalışıyor derken ?
Ben sana herkesin değil 1 tane asgari ücretlinin alım gücünü söyledim herkes çalışsın çalışmasın TR de 2 kişi çalışsa 1 günde 1 kg eti zor alıyor. Alamanya da 1 saatlik asgari ücret ile 1 kg et alınıyor. Aradaki farka bak dalga mı geçiyorsun sen ?
Devlet kime bakmış ? Köpek gibi çalışıyorum günde 8 saat 4 saat yol gidiyorum 8 vasıta değiştiriyorum Devletin bana 1 tl katkısı yok. Asgari ücret ile çalışıyorum boş muhabbet yapma

@ucuncubahar,

Kim gelecekte her şey güzel olucak heee bunu diyen zat hırsızlıktan içerde çalışıcan kardeşim yok oram yamuk uyuyamıyorum deyip te rapor almakla boş vakit kaybetmiyecen bırakın gercek hastalar engelli olsun ama herkes ben yatim devlet bana baksın derdin de 28 tl alanıda göster bana tebrik edeyim onu boş konuşma yapma

@ilker evlen

hırsızların arsız savunucusu bizzat sensin.
işçiden, emekliden çalanları savunan sensin.

tek çaban ülkenin içine eden recep tayyip erdoğan'ı savunmak ama o kadar beceriksizsin ki
çırpındıkça eline yüzüne bulaştırıyorsun.

haklı olduğun tek taraf da beceriksiz bir adamı savunmak zor, işin zor yani.

@ucuncubahar,
Hırsız diyince ilk başta siz geliyorsunuz neyden bahsediyorsun sen yahu bu işler almanya, ya gidip orda türkiyeyi şikayet etmeye benzemez diğer yayında susturdum seni burda,da susturtma anladın mı

Kııbrısta asgari ücret 52 bin olmuş Avrupa bizi kıskanıyor bu insanlara laf anlatamazsınız biz eskiyide biliyoruz belediyeler yoldan geçenleri çeviriyordu yardım verelim diye erzak yardımlarını kimse gitmiyordu ihtiyaç duymuyordu 1 baba çalışıp hem ailesine bakıyordu hemde evini yapabiliyordu şu an herkese anahtar sözü ak partinindir şu an hangi çalışan bir ev alablir emekliyi zaten bitirdiler 80 yaşında insanlar hala çalışmak zorunda kalıyorlar Allah bizi bunların zulmünden kurtarsın

Benimle beraber mi yaşıyorsun da akp binasından çıkmıyor diyorsunuz ben 7 yıl 35 derece sıcakta amelelik yaptım neyin kafasını yaşıyorsun ben herkesin halinden anlarım bir tek senin gibi kafası basmayan kişilere burda laf anlatmaya çalışıyorum ama o kafa sende olmadığı için anlamazsın

@güllerin efendisi

herşeyi anlarım da bir insan kendini ne için bu kadar alçaltır, küçük düşürür bunu anlamam.

İktidar işçinin de, emeklinin de hakkını yiyor. Bunu gözleri kör, kulakları sağır olmayan herkes rahatlıkla tespit edebiliyor.

Rakamlar ortada açlık sınırı 30.000 TL, emekliye reva görülen 20.000 TL
rakamlar bile net olarak görüyor emeklinin aç kalacağını, sefalet içinde yaşayacağını.

hırsızı savunacak kadar arsız olmayın, kendinize ayıp etmeyin.

@lllqplayer22,

Yıllarca prim ödeyene vermiyorlar asgari ücret kadar emekli maaşını. % 91 engelliyim 4500 gün prim ödedim. Karda kışta zorla gittim geldim işe. Gerçek (kök) maaşım 12500 lira oldu yeni. Düzenlemeyle 20 bin lira alacağım.

@ucuncubahar,
AKP li değilim ama, siyaset yapmayalım lütfen. Burası yeri değil.

@ilker evlen,
Siyaset yapmayalım lütfen

@barcan88,

Beni bir sen anladın, sen de yanlış anladın :) burada tabii ki siyaset yapılacak. Tabii ki iktidarda olan ve 25 yıldır ülkeyi yöneten, bütün kötülüklerin sorumlusu olan parti ve kişi eleştirilecek. Bundan doğal hiçbir şey yok. Bize bu eziyeti yapan kişiler onlar, ve en ağır eleştiriyi hak ediyorlar. Eğer biz bunu yapmazsak, bugüne kadar yaptıklarını yapmaya devam ederler, ve biz de bugün yaşadığımızdan çok daha kötüsünü yaşamaya devam ederiz. Yani tabii ki siyaset yapın. Ama bunu bağnazce değil, verileri ortaya koyarak yapın.

@ilker evlen,

Kalp pili kapsamı özellikle emeklilere yani senin şu an söylediğin iyileşme 2008 yılından itibaren yürürlüğe girdi. Rehin olmayan zamanlar senin deyiminle 2003 te başladıysa bu geç kalınma nedendir ve neden emekliler bu kapsama sonradan dahil oldu? Asıl bu hizmete hak ve ihtiyaç olan onlar olmasına rağmen.

Yaşamak buysa üstü kalsın sayın arkadaşlar.

SİSTEM ŞUANDA ÇOKÇA HATA VERİYOR.

Duyduğum kadarıyla Bülent Abi'yi üzmüşsünüz.

Arkadaşlar burada sizler istediğiniz kadar birbirinizi yiyin fark etmez. Onların umurlarında değil. Adamlar ceplerini doldurmanın peşindeler.
Ben 25 yıldır çocukluktan geçirdiğim havale sonucunda epilepsi hastasıyım. Özellikle epilepsi hastalığı başta olmak üzere birçok hastalığı birçok yerlerde çalışmaya uygun görmüyorlar ve çalışmamıza fırsat vermiyorlar.
Ben de kendi düşüncemi ve yıllardır yaşadığımı kısaca izah edeyim. Yıllardır kurumlarda dairelerde yapabileceğim bir iş bulsam da gelip çalışabilsem düşüncesiyle bu yaşıma geldim 20 senedir. Devamlı sitelerden kurumlardan bakıyorum sözde engelliye her türlü iş imkanı veriyorlar hani nerede bu iş imkanları.
Her bir yerde bakıyorum Nasıl olsa elimizde bir hayat boyu devam eden engelimiz var. Bu engelin Üstüne bir de işte bizleri oralara işleri almayıpta çalıştırmayacaklar ya hani. Bakıyorum şartlarını okuyorum ki bizlere bir yerlere giremeyip de çalışamazsınlar diye kesinlikle önümüze elimizden gelmeyecek eksik sebepler çıkarıyorlar karşımıza. Yani eğer ki Güzelce önümüze koydukları engeli kaldırıp da bizlere 3.600 günlük sürecimizi güzelce çalıştırıp da en azından malulen emekli olabileceğimiz için kapılarımızı açsalar bizler oralara koşa koşa gider çalışırız

@OturanBoğa,
Güncel konular hakkında tartışmak siyaset yapmak değildir. Aynen size katılıyorum. Tabi ki tartışacağız ama veriler ile. Dediğiniz gibi bağnaz bir şekilde karşıdakine hakaret ederek değil. Ben siyaset yapmayalım derken tam da bunu kastediyorum.
Yoksa günümüzde her konu siyasetin bir parçasıdır. Tabi ki her yönüyle tartışıp olumlu olumsuz yönlerini ele alıp gerekirse iktidarı, gerekirse muhalefeti eleştireceğiz. Siyaset yapmayalımdan kastım budur. Örnek: emekli maaşının, engelli maaşının düşüklüğünden bahsetmek siyaset değildir. Fakat, bu görüşe karşı "CHP gelirse aç kalırsınız" gibi bir ifade kullanmak bana göre siyasettir. Ekrem imamoğlunu kastederek "hırsız içeri atıldı" demek siyasettir. Dikkat ederseniz, "siyaset yapmayalım lütfen" dediğim kişiler bu kişilerdir.

Türkiyede sosyal devlet altyapısının gecikmesi sadece siyasi partilerin eksikliğinden değil, halkın vergi bilinci ve sosyal devlet algısının tarihsel olarak zayıf kalmasından da kaynaklanıyor. Bu kültürel ve yapısal bir mesele. Mesela Osmanlıdan Cumhuriyete uzanan süreçte vergi genellikle "devletin zorla aldığı şey" olarak görüldü "karşılığında hizmet" mantığı geç gelişti.
Osmanlıdan beri vergi toplama, sıklıkla baskı ve adaletsizlik olarak algılandı. Şimdilerde bile "allahın koyduğu kanun değil ki uyayım" diyerek vergi kaçıranlar hala var.

Bunu burada "oralarda öyle bizde şu geldi bu geldi anca oldu" diyerek geçiştiremeyiz yani. Kimse kimseyi kurtarmadı kimse de kahraman değil.

CHP gelirse ortalık Allah bullak olyr daha beter olur
CHP iktidarını hiç gördün mü? Hatta evdeki büyüklerine sor; çok nadirdir, hatta pek mümkün değildir. Bilmeden, ezbere konuşmayın. Bu ülkeyi tarihinin dörtte üçünde sağ iktidarlar yönetmiştir; malum, her şey ortadadır.

Üst Alt