Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı asgari ücret kadar olmalı, değil mi?

lllmr_west1

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
Bence engelli maaşı asgari ücret olmalı benim gibi psikoz ve kişilik bozukluğu olanlar ankisitede başladı bende ve çalışmakta okumakta zorlanıyorum bence engelli maaşı hastalıklara göre belirlenip ona göre asgari ucret olmalı en az sizce?

Eyt için çıkarmam dedi Cumhurbaşkanı.Bir iki muhalefet partisi birkaç yıl yüklendi biz yaparız eyt i diye.Sonrasında iktidar çıkardı.Sonuç emekli sayısı artıp çalışan düştü.Normalde emekli iki alacaksa yeni hesaplama ile bir alır oldu.Şimdi hala çıraklık yok 2 hafta öncesine çekin sigorta girişini diyenler var.Birey olarak sadece ver ver diyoruz.Çözümdür bir işin ucundan tutmaktır sıfır.İktidar döneminde ilk çıktığında engelli maaşı bu seviyelerdeydi.Ekonominin sistemini bozdular.Bu duruma düştü para.Artık akıllılar fazla çalışıp engelli maaşını öder.Aykırıyız ya biz.

@ucuncubahar,

Bunlar hocam emin olun akpnin paralı trolleridir hocam bunlar arpası kesilsin istemiyor sen ben millet umurlarında değil tek düşündükleri kendileri çıkarları

@güllerin efendisi, bu CE HE PE herkese iki anahtar veriyordu biri ev biri araba alan oldumu acaba emeklilik desenbi başkanları vardı sgk yı yöneten işi iyi bilen hastanelerde rehin kalıyordu millet çocuk doğuran nın çocuğunu rehin bırakırdı ama bunların yaşı küçük bilmezler yoklardı o zamanlar emekliliğide herkesi o kök maaşı dediği maaşa döndürmezlerse bende bi şey demiyecem allah bunlara fırsat vermesin ama kimse de merak etmesin bu ülkede öyle bi parti görünmüyor ...

@Niloya,
Kan ağlayaanlar TR genelindeki Asgari ücretli ve Emekliler :) Gerisinin keyfi yerinde özelikle Ankara İstanbul diye belirtmenize gerek yok.

@Polmiks, kardeşim engelli emekliliği sadece bizim ülkede mi zor ben sana anlatayım bi karar ver benim almanyada bacanağım var 40 sene orada kagır fabrikasında makina mühendisliği yapıyor çalışan ve cok sıcak makinalara çalışırken içine girip tamir ediyor bi gece evinde kalp kırizi gecirdi ve bunun için kalbine pil takıldı yüzde 40 çalışıyormuş pilsiz emekliliğe başvurdu ve sonuç 8 saat degilde 4 saat çalışsın çıktı işte bizim ülkede olsa küfür kıyamet yani ülkenizin degerini bilin ...

@ilker evlen,
Kim alsın allahın aşkına ben o dönemler,de büyüdüm eskiden hastaneye sabahın köründe giderdik muayene olmak için şimdi ise direkt randevu alıp gidiyorsun

@Polmiks,
2 Yorum önce tek çare chp diyordun ne değişti ankara İstanbul diye belirtmene gerek yok diyorsun ankara da şu an su kesintisi yapıyorlar niye daha önceden belediye başkanı önlemini aldırmadı tabii beyimiz konser peşinde koşuyordu çok zor bir şey dimi ankaranın su sorunu çözmek

@güllerin efendisi, kardeşim ya bide randevu alıp ta gitseler ona da gitmiyorlar yeter ki bak randevu alamıyoruz desinler diye kötülük bunların içine işlemiş o yüzden 15 gün randevu alamasınları çıkardılar

bu ülkede resmi rakamlara göre açlık sınırı nedir ? 30.655 TL
asgari ücret ne kadar ? 28.075 TL
emekli maaşı ne kadar ? 18.979 TL
engelli maaşı ne kadar ? 8.086 TL

Cumhuriyet tarihinde ilk defa asgari ücret, açlık sınırının da altında.

Bu başarı Recep Tayyip Erdoğan'ın.

Şayet vatan haini değilseniz, bu ülkenin vatandaşlarına düşman değilseniz, bu utanç size yeter.
emeklilerin aç kalması, engellilerin sefil yaşaması sizi mutlu etmiyorsa bu utanç hepinize bol bol yeter.

olmasa da en azından enflasyon sebebiyle düzeltme yapıldığında yüzdelik artışları aynı olsun bari.
Asgariye +%27 yaparken engelliyle +18.. Zaman içinde eriyen maaşların yanında bir de giderek eriyen engelli aylığıyla boğuşuyoruz.

Asgari ücrette asgari kadar olmamalı aslında. Olcaksada memurunkide asgari olmalı sanki.

Beni cok dusunduren sey. Birisi istemedgi bir isi yapiyor ve istemedigi kadar cok calisiyor , digeri ise tam istedigi isi yapiyor ideal herkes oyle is yapmak istiyor. Simdi normalde 1.daha cok para almasi lazim 2.daha az. Ama tam tersi 2. Daha cok 1.daha az aliyor. Neden boyleki bu.

Son düzenleme:
@ilker evlen,

Ülkenin ne değerini bileceğim :) o alamancı orada 1 saat asgari ücretle çalışıp 1 kg kırmızı et alırken ben burada 1 günlük asgari ücretle çalışıp 1 kg kırmzı et alamıyorum. Üstüne yol parası harcıyorum hiç alamıyorum.

Parası olmayanın vatanı milleti olmaz. BU gün işsiz kalsam çalışmayan adamdan devlet 2 bin tl GSS parası istiyor. Vatan Millet Sakarya muhabbetine gerek yok

@Polmiks, pili oranın devleti mi karşılamış sorsana merak ettim çünkü rahmetli babam pil taktırması pahalı diye pilsiz bir kaç yıl yaşadı. En sonunda bir köy evinin merdiveninde yarım saat kimsenin haberi olmadan ex oldu. @ilker evlen söz sende değer bilelim mi?

@NewDay,

Avrupada prim emeklilik oranında 1.7 ile en yüksek Türkiye neredeyse 2 sigortalıya 1 emekli, sorun sence emekli kişi sayısı mı ?
26 milyon aktif prim ödeyen var, 16 milyon emekli ( Tüm emekliler ) bunun yanında 5 milyon ailede 18 milyon kişi yarım alıyor dikkat emekliden fazla kişi yardım alıyor, bunların gss primi ilaç amsrafı tedavisi kim bunlar sence
Oy tabanı ...

@Beylikduzu,

Avrupa da bir kişi intihar etmeyi denemiş.Bir eli ve ayağını kesmişler.Adam engelli maaşı alıp hayatına devam etmiş.Aylık sevgili yemek parasına kadar devlet karşılamış.Depresyonla nasıl baş edilir diye kitap yazmış.Kader kısmet bizde de simit çay hesabı var.

@hozgul,

Yukarsı aşağısı olması önemli değil, Çalışma bakanlığının bu primleri doğru işletememesi

Reçete Tarihi 06.01.2026 Eczane Adı **** İlaç Katılım Tutarı 722.87 3 gün önceki reçetem 11. ayda 354 Lira imiş bugün 722 lira

@Operadaki Hayalet,
Vatandaş yıllarca talep etti.Diyoruz ya bu hakkı devlet kurucu kadro verdi sen niye kötü olanı kendin için istiyorsun.Bunun gibi talep oldu eyt için.

Devlet başkanlarını dış ülkeler bastıramayınca en yakınına kadar kendi yanına çekiyor.Başkan da uymak zorunda kalıyor.Bu tarz bir durum.

Herkese güzel bir gün diliyorum.
Emeklilere ve Emekli Memura seyyanen zam yapmayanlara destek olarak kul hakkı yiyenler HARİÇ.

Üst Alt