Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli hizmetli kadrosu kaldırılsın!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
şehit ve gazi ailelerine takılmış kalmışsınız
neymiş şehit ve gazi aileleri, GİH kadrosuna geçirilecek diye.
yahu onların alımı, sistemsel bir sorun teşkil etmiyor niye anlamıyorsunuz.
niye anlaşılamıyorum Allah aşkına?
EKPSS LİSE düzeyi dediğiniz şey, gariban engelli kardeşlerimiz için bir şans..
siz engellilerin komple hizmetli işi yapmamasını talep ediyorsunuz...
.
ne demek bu?
zaten aç buçuk bir EKPSS LİSE kadrosu açılıyor. bunun da komple kaldırılarak bu kadroları partilere peşkeş çekilmesini istiyorsunuz..
bu sizi ilgilendirmiyor niye?
çünkü sadece kendinizi düşünüyorsunuz.
ama başlığın adı ENGELLİ HİZMETİ KADROSU KALDIRILSIN.

hangi hakla?
sen kimsin ki?
insanların umut kaynağını yok ediyorsun?
sen kendi kadrona kendi özlük haklarına bak...
- görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı için baskı yapmak varken,
- yüzde 60 ve üstü engellilerin hizmetli kadrosuna alınmamasını istemek varken
siz yaşam tehdidi olmayan yüzde 40 45 oranındaki engelliyi bile parti kapılarına gönderiyorsunuz.
yapmayın bunu.
çıkarcı bencil olmayın.
o yüzden anlaşamıyoruz.
siz bencillik yapıyorsunuz. biz ise durum analizi.

yüzde 60 ve üstü engelli olanlar
kronik hastalıklarla ağrısı sızısı olanlar
DİREKT kadroya alınmalı..

diğerleri de haddini bilip işine sahip çıksın..

Ya adamin engel orani 59da kaldiysa ozamn ne olacak %1 oran icin o engelliye layik gordugun beden islerinimi yapacak birakin ALLAH askina engelli engellidir %40 ta engelli %90da herkez kendi cektigi skintilari bilir bilmeden yorum yapmayin oyle sen engellisin gel ben senin engeline gore is vereyim anlayisi yok yok yok mantikli olun artik engelli insan hizmetlilik yapamaz

Jozefim arkadaşım ben sana izah etmeye neyin partisi neyin peşkeşi öyle laf kalabalığı yapıyorsunuz ki kafamız karışacak neredeyse (şehit yakını ve gazilere verilen hakka kesinlikle karsi değiliz) ama sağlık açısından olsun insani konulardan olsun ENGELLİDEN HİZMETLİ OLMAZ olmamali hiççç korkma bir kadro verilecekse o kaybolmaz kadro sayısı azalacak diye korku TÜCCARLIĞI yapmayın

Arkadaş sıtmaya razı.Herkesin buna razı olmasını bekliyor.Görevde yükselmeymiş.Emniyet en son görevde yükselmeyi 12-13 sene önce yapmış.Meb bu sene açacaktı.Hani nerede?Sen bu kadronun ne demek olduğunu bilemezsin.El elin eşeğini türkü çağırarak atarmış.Yok lise gidecekmiş.Bu kanunda yazmıyormu? %3 kadroyu dolduracaklar.Sende enerjini lise için gih kadro için harca.Bari bir faydan yok gölge etme başka ihsan istemez.

@Jozefim ağzına sağlık güzel bir yazı olmuş

ENGELLİ HİZMETLİ KADROSU KALDIRILSIN başlık bu
burdaki yorumlar belli ama nedense birileri ısrarla anlamak istemiyor birileri engelliden hizmetli kadrosu olmaz toptan kaldırılsın mantığını ortaya koymuş engellilerin hepsinin engellilik derecesi farklı yapan olur yapamayan olur burdaki yorumlarda birileri hizmetli kadrosunu engelli kişilere layık bulmuyor daha üstte bir şeyler istiyor birileride yapamaz demekte neden bazı engelli kişiler neden yapamasın

anlaşılan birileride gazi ve şehit yakınlarının iş haklarından rahatsız hiç rahatsız olmaya gerek yok birde onların tarafından bakmak lazım askere gidip şehit olanlara bakın hep fakir aile çocukları zengin aile çocuklarından olan varmı varsa kaç kişi

üniversite bitiren kısa dönem askerlik yapıyor, birileri askere gitmemek için takla atıyor her türlü firavunluğu yapıyorlar
bedelli askerlik yapıyor parayla askerlik yapmıyor, askere gitmemek için göstermelik dışardan okul okuyor sonra bu askere gitmeyen askerden kaçan kişiler devlet kadrolarına giriyor sonra bu tiplerden birileri çıkıp utanmadan ötüyorlar hangi hakla en çokta bunlar konuşuyor, askerden kaçan adam adammı asıl bunları almayacaksın, birileri askere gidiyor gitmek zorunda kalıyor bunlar şehit düşüyor ve yakınlarının canını yakıyor diğerleri yapmayacak ama keyfi bozulmayacak ohh ne ala memleket buda adaletsizlik biri üniversite okumuş kısa yapmış diğeri okumamış uzun yapmış, üniversite okuyanın ne faydası var faydası varsa kendine sanki bu ülkenin başını göğe erdirtiyor çoğuda boş boş geziyor boş gezenin kalfası neymiş önü kapanmasın diğerinin ne suçu var onun hayatı yokmu onun hayalleri yokmu

askerlik yapmayan birini devletin hiç bir kadrosuna almayacaksın

adalet hak konusuna girince detaylı düşünmek gerekiyor ama maalesef çıkarcılar hak konusuna gelince bir tek kendi hakkını savunuyor

adaleti bir tek kendine aman kimse önümü kapamasın

Askerlikse mesele 18 ay yaptım.Gocunmamda.Yapamayanlarada buraya gelip konuşmayacaksın dostum.Hakkı vede yapamayacağı hastalığı varsa vede doktor bunu raporla tescillediyse sana anca susmak düşer.Bir hak alınacaksa vede bir hakkı istemek benim anayasal hakkımsa buna sen değil senin feriştahın engellemeyez.Daha önce dediğim gibi sen ve senin gibilerin inat bu hakkı alacağız.Burdada sana sadece bakıp ve okumak düşecek.

Bu yazdığın yazıya bakılırsa siz dava adamı değilsiniz hak çok uzağınızda

Hak denilen şey öyle ince bir çizgi ki bu ince çizgiye herkes yaklaşamaz bu çizgiye yaklaşmak için dünya işlerinden, haramdan vs.uzak durmak gerekiyor, o çizgiye gelmeyen ben adalet hak çok iyi anlarım demesin

kısa dönem askerlik yapanlar parayla askerlik yapan ki bu parayla askerlik yapan kişinin hali çok aşağılık bir hal ama herkese normal geliyor kimse bunları görmüyor, birisi şehit olmuşsa bu canıyla bedeli ödüyor yakınlarıda ağır bir bedel ödüyor kalan yakınları pekala işe yerleşme hakkına bal gibi sahip olmalı o kaçanlar ve kısa dönem askerlik yapanlarında bedeli bu bunlarda böyle ödeyecek
biri gazi olmuşsa pekala hakkı geçenlerde hastanede karşılaştım bir gazi ve eşi ile sağlık raporu için gelmişler ve iş hakkını eşine devretmiş
tek hakları varmış aslında iki kişi olarak hakları olmalı öyle kolunu bacağını kaybetmek iç organlarından zarar kalmak ömrüne bedel oluyor

hem şehit yakınlarının gazilerin ve yakınlarının devlet kadrolarında olması daha güvenli öyle bir hale geliyorlar ki ülkeyi devleti satmazlar daha sağlamlar, böyle askerlikten kaçan devlete giren zaten şerefini zaten satmış olduğundan ülkeyi devleti satması bunun için daha kolaydır, kısa dönem yapanlarda uzun dönem yapsın öyle gelsin konuşsun uzun yapanın cezası nedir genelde şehit düşenler bunlar
o kadar asker polis canını ortaya koysun birileri konuşsun cahil cahil

birileride aaaa bu şehit yakınları gaziler başkalarının önün kapatıyor bunlarda kendilerince çok hak hukuk sahibi olduğunu
kendini öyle sanan tipler halbuki hiç alakaları yok hiç bir şeyi anlamayan kişiler

hastalık engellilik ve başka diğer konular başka durum
onları kastetmiyorum ama engelli olan kişilerde haliyle askerlik yapamıyorsa yapan ve şehit düşen kişiler ile yakınlarına ve gazi ile yakınlarına
daha hakçı yaklaşmaları lazım çünkü dert sahibi bir tek engelli olanlar değil
eğer olmazsa onlarda onlara olmaz
çünkü engelli olanların haklı nedeni varken onlarında haklı nedeni var
bunlar yerine torpille tanıdıkla hak etmeyen kişiler dikkate alınmalı
böyle giren çokkkkkkkk

böyle saçmasapan konuşmalara takılarak yormayın insanı ya..
yüzde 60 mesala.. örnek... öyleisine... yüzde 99 yüzde 19. o kadar şey deedik bu na mı takıldınız.
yüzde 60 üstü engelli olabilir.. yüzde 60 olmasa bile ağrılı sızılı bir hastalık olabilir.. ortopedik bir durum olabilir...
her neyse ne
KONU BAŞLIĞI ENGELLİ HİZMETLİ KADROSU KALDIRILSIN.
bu konu başlığına ayar oldum.. gıcık oldum.. inat oldum..

şu an mevcut hizmetliler için istisna olur mu olmaz mı bilmem.
keşke olsa.
keşke GİH kadrosuna geçseler..
ama ENGELLİ HİZMETLİ KADROSU KALDIRILSIN gibi boyundan büyük laf eden hadsizleri ciddiye almaz kimse.
hadlerini bilsinler.
EKPSS LİSE nin altına dinamit koyuyorlar sözüm ona tipler.

Kaçmak çare değil,çare çözüm değil,çözüm şansı zorlamak,önemli olan zoru başarmak.Kendine güvenmeyen vede bu işe inanmayan varsa gelmesin.Biz az sayıda insan birbirimize yeteriz.Sizden destekte istemiyoruz.Yeter ki önümüze set koymayın yeter.

memlekette trilyon tane mühendislik, işletme, iktisat, öğretmenlik bitiren insan gidip GİH THSH sınıfına alınmak için çalışıyor.
Lise mezunu bu hadsizler, üniversite okuyarak bu kadrolara giren engelli veya engelsizlerin hakkını gasp edip bu kadrolara atanmak istiyor.
niye?
Üstelik bununla da yetinmiyorlar. gidip kendileri ile igilenmek varken Lise mezunu gariban anadolu insanınının umut kaynağını yok etmeye cüret ediyor bu hadsizler.
niye?
gidip 18 ay askerlik yapmışşsın.. niye çürük olmadın.. kocaman TSK niye seni engelli saymadı..
gelmişsin burda ahkam kesiyorsun..
18 ay yapmışşsın. 18 ay askerlik taa ne zamandı. belli ki yaşın büyük..
bunca zaman kırk defa görevde yükselme açılmıştır.. niye girip de atanmadın GİH sınıfına...
niye girip atanmadın.
fazla uzatma.. uyduruk bir lise bitirmişsin.. odtü mezunu gibi davranma.
git üni oku.. yeniden EKPSS ye gir. atan..
gelip de burda abuk subuk hazıra konacak başlıklar açma.
adamın tepesini hoplattınız..

olması gereken belli LİSE düzeyi engellilere memur kadrosu verilsin digerleri gibi şehit yakınları sosyal hizmetlerdeki v.s gibi
eşitlik olsun
hizmetli atananlarada direk gih geçiş olsun memur ünvanı verilsin lise düzeyi olanlara diyoruz zaten 2016---2 ci atamada hizmetli lise düzeyi azaldı meb hepsini memur kadrosu açtı yavaş yavaş bu düzelecek hizmetli kalkacak
ilk okul ortaokula bişey demiyorum onlar hizmetli olabilir bi sakınca yok hizmetli verilecekse ilk ve orta okula verilmesi lazım LİSE DÜZEYİ zamanı geldiginde hizmetli olarak atananlara memur kadrosuna direk geçiş olacak bunun kaçamagı yok

engelli hizmetli kadrosu kaldırılsın..
KALDIRILMASIN
KAMU SENEDE 50 BİN KAMU GÖREVLİSİ ALSAYDI
ben de kaldırılsın derdim..
ama geçti o günler..
KAMU, güvenlik ve savunma dışında diğer hizmetlerde gün be gün çekiliyor.
diğer hizmetlere hizmet alımı ile personel takviyesi yapıyor. Ecevit hükümetinin getirdiği merkezi alım son yıllarda idari amirlerce sürekli şikayet konusu...
gelen memur 1 ay dolmadan tayin diye kurumu birbirine katıyor. bunu geçtim. güvenlik anlamında nasıl bir zaafiyet oluşturduğunu da gördük..
ayrıca 2 saatlik bir sınavla personel almanın mantıksızlığı artık gün be gün dillendiriliyor..
gerek KPSS gerek 657 sayılı kanunun 53. maddesi gereğince alımı yapılan EKPSS atamaları, uzun vadede yerini özel şirketler yolu ile hizmet alımına bırakacak. bu bir sır değil.
kamudaki tüm personelin performans modeli altında, işçi-memur farkı kaldırılarak sözleşmeli olacağı bır yapı orta vadede ve uzun vadede kaçınılmaz.
küreselleşen dünyada memurluk yani kamu güvencesi denen şey çok uyduruk kalıyor... çağa pek uymuyor.. küresel anlamda özelleşme furyası bizde de mevcut.. bu konuda değerli cumhurbaşkanımız zaten sürekli ısrarla söylüyor bunu.
böyle bir ortamda az buçuk kalmış EKPSS alımlarına
üstelik lisansı önlisansı geçtim
LİSE alımlarına engel olacak sözümona hadsizler, gelmiş burda amannnn ne olacak devlet 100000 tane alır bir şey olmaz"
kafası yaşaması, güncel duruma kayıtsız kalması beni ddeli ediyor...
bunların bu şoparlığı beni deli ediyor..
[/I][/I][/I]

Bunlar hizmetli bile olabilck puani alamamis smdi burda cenelerine vurmus burda kimse kimsenin ne oldugunu bilmio kimse klavye basinda ahkam kesmesin...ENGELLİ HİZMETLİ KADROSU KALDİRİLSİN engelliden hizmetli olmaz zoruna gittiyse baslik uza muatap olma olur biter yter golge ettin

engellilerin hizmetli işini bazı engelliler istemiyor isteyende vardır 10 engelli istemeyebilir bir engelli isteyebilir o bir kişinin önü niye kapansın

engeli olmayan bazı anormal memurlar engelli kişilerin devlet içinde çalışmasını istemiyorlar ne yaparsın batıyor bunlarada

çalışır ama üstüne fazla yük yüklenmez zaten sorun üstlerine kapasitesinden fazla yük verilmesi özel sektörde belirli şartlar engelli çalışmak zorunda ve işçi kurumu gönderir bunlar gelir bazı firmalar bunları çalıştırmazlar birileri dolanır birilerine hafif işler verirler çok şey beklemezler
maaşlarını alırlar çok şey beklenmez kaç firmada gördüm zorunlu olmasa hiç işe almazlar

devlet kurumlarında zaten olmak zorundalar herkesin durumuna göre yapacağı işlere göre kapasitesine göre bunlar sınavsız alınmalı
sadece bazı bölümlere hizmetli işi değil sadece yapabilecekleri başka işlerde verilmeli, mesela bildiğim ayağından engelli biri bacakta epey sorun var adam prof olmuş şimdi herkeste prof olamaz normallerde olamıyor azmedince oluyor ama o çalışmış bazı engel durumları bir şeylere engel olmuyor, çok daha iyi yerler için azmetmek lazım ben engelliyim deyip tepeden inilmiyor hiç bir yere

her iş zor zor olmayan hiç bir iş yok dışardan rahat görünen bir işin bile zorluğu vardır ancak işin içine girerse anlaşılır
engelli biri hizmetli işi zor diyorsa bir başka işe geçse orasıda zor gelecektir asıl zorluk durumunda engelli halinde bu engelli durumu bedenselse el bacak vs.kayıp ya da hastalıksa nereye giderse gitsin hep sorun olacak mesela zafersan Allah şifa versin obezite yazmış mesela zor bir durum bundan kurtulması lazım masa başı iş bile yapsa sıkıntı bitmez

dert bizde olduğu sürece her yer dert oluyor

bazı sazanlar atlar yine hiç bir şey olamamış kişiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt