Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli hizmetli kadrosu kaldırılsın!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@private kimse değildir beğenmeyen kişinin adı gözükmez kural olarak, bu da mantıklıdır, beğenmeyen kişinin ismi yazsa hücum ederiz vay efendim nasıl beğenmezsin diye ;)

bu konuya aydınlık getirdiğin için teşekkürler güzel bir uygulama

@Jozefim

altına imzamı atarım çok haklısın
adamlar soruyor burada hizmetli ne iş yapar tercih yaptık, bildiğin hademe ne yapıyorsa onu yapar dedik. olur mu ya, ben hizmetliyim yapmam evrak getir götür işi yaparım hademelik iş kurdan gelen adam yapar dediler

yönetmelik ekpss hizmetli kadrosunu açıklamıştır, atandığı kurumun temizliğini yapmak, aklına gelecek her işi yazmış ben yönetmelikte evrak takibi, fotokobi çeker görmedim diyorum

beni topa tuttular, iyi ne haliniz varsa görün dedim, adama okulu tek. başına sildiriyorlarmış ne yapabilirim diye başlık açıyor. gelde küfür etme birader, senin yerine o işi bilerek yazıp gidecek arkadaşlarımız vardı neden onların hakkını gasp ettin bre gafil

yani genelleme yapmıyorum ama hak ediyorlar. devlet ilk defa toplum yararı adı altında ilk defa bu kadar çok hizmetli alımı yapıyor iş kur üzerinden önceden, belirli illerde çok az alım yapıyordu

şimdi adamlar iş kur üzerinden 9 aylık süreçlerle sürekli olarak adam alacak ve sürekli özel sektördeki işsizliğe el atmış olacak. olan ekpss lise hizmetli yazmayı düşünen ve ben bu işe yaparım diyen arkadaşlarımıza oldu. senin de dediğin gibi, hizmetli olayım nasılsa bana temizlik yaptırmazlar, düz memur olurum diyen kurnazlar için iyi oldu sevindim

adam liseden +88 alıyor canını dişine takıyor memur oluyor, sen 70 küsür puan al, hizmetli oldum temizlik yapmam de, o zaman bırak da temizlik yapacak engelli düzeyi uygun kişiler başvursun. HAK yemeye gelince iyi bilirler ama HAK yiyorsunuz dediğimiz de ise, hemen ortalığı ayağa kaldırırlar

keşke bütün engelli arkadaşlarımızı sınavsız memur yapsalar keşke ama öyle bir imkan yok, o nedenle hizmetli bütün işleri yapar eğer yapamayacak kuvvet de isen, atandıktan sonra bana tüm tuvaletleri temizlettiler diye ağlama şükür et çalış. yok onuda kabullenmiyor, nereye şikayet ederim diyor :) :)

babana git şikayet et, asıl sen gerçekten o işi yapabilecek kişilerin hakkını yedin seni ALLAHA havale eden insanlara mahşer aleminde ne hesap vereceksin git onu düşün

şöyle yerlerde var ama çok çok az yani adam hizmetli olmuş, okulda bir den çok hizmetli var ve müdür ALLAH korkusu olan biridir, gelen engelli arkadaş bakıyor temizlik yaparken zorlanacak, diyor ki sen yapma onlar yapsın sen daha basit işler yap bunu da diyebilir. ama YÜZDE 1 İHTİMAL o nedenle hizmetli yazan kardeşlerim açın yönetmeliği okuyun HİZMETLİ her türlü işi yapan kişi olarak tanımlar. kömür de taşır, temizlik de yapar her şey de yapar

eğer olur ki hizmetli tercih alımları olursa ona göre hareket edin, ne kendinizi ne de başkalarını üzmeyin, kalın sağlıcakla

genelleme haricinde inat ederek yazan kurnazlar haricinde ben tüm engelli kardeşlerimin abilerimin yanındayım, sonuna kadar da destekçisiyim. yeter ki kurnazlık yapmasınlar, hak yemesinler
ön lisans mezunuyum eğer normal memur olamaz isem hizmetli kadrosunu seçerim ve severek de yaparım

hiç problem değil

Not: beğenmezsin tabi zoruna gidiyor hahaha :))

ukalalık diz boyu iş kur üzerinden en çok alım 3 yıl önce oldu (yalan ve çok bilmişlik diz boyu)

Konumuzla bir alaka yok ama aklıma geldi bu hikaye;
Adamın biri, sokakta dalgın dalgın yürürken; farkında olmadan, yolun ortasında yatan bir köpeğin kuyruğuna basmış!.. Ve tabiî, can havliyle havlamış köpek!..

Adam şaşırmış...

Hayret demiş;

Ben köpeğin kuyruğuna bastım!.. Ama ses, ağzından çıktı!

Şöyle bir düşünüp,teşhisi koymuş:

Kuyruğuna bastığım halde ağzından ses çıktığına göre, demek ki; kuyruk ile baş arasında bir bağlantı var!

Acaba biz kimin kuyruğuna bastıkki???

Meb'de çalışan bir hizmetli olarak bu başlığı destekliyorum.Özellikle okullara iskur elemanı gelene kadar çok sıkıntı çekiyoruz kolumun birini kullanamıyorum sınıfta süpürdüm tuvalette yikadim bulasikta yikadım gocunmam yikarim ama gerçekten bu işler engelli birinin yapacağı bir işler değil beden gücü isteyen bir işler...MEB geçen yıl lise mezunu şehit ve gazi yakını hizmetlilere memur unvanı vermişti bu ayrıcalığı bizi de tanıyabilirler

Böyle olduğu halde konunun dışında olanlar kırıcı üslup eleştiriyor esas üzücü olan bu bende bir hikaye yaziyim, Yavuz Sultan Selim bir sefer sırasında bir kasabada pazar yerinde geziyor, bakmış bir pazarcı keklik satıyor tanesi ne kadar diyor, satıcı bunlar 1 tl (fiyatlandirma sanaldir) bu
farkli kafes göstererek bu keklik ise 100 tl diyor, o pahalı keklik ötüşü ile diğer keklikleri tuzağa çeken keklikmiş Sultan 100 tl o kekliği alıyor kafasını koparıp çöpe atıyor artık ırkını satamaz diyor

Bu işler böyledir.Bize bu kadar yeter,bunada şükür,bize daha fazlası lazım değil dersek bize kimse hiçbir hak vermezler.Daha iyisini isteyeceğiz.Çünkü bu bizim anayasal hakkımız.

Arkadaşlar biz bu yola düşüncelerimizi millet beğensin yada beğenmesin diye çıkmadık.Biz Hakkımızı alalım diye çıktık.Yani o beğenmeyenler bizler için teferruat

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

o dangalağı bulursam boğazını sıkıcam

Onları boşverin arkadaşlar.Biz yolumuza bakalım.En çok mağdurluğun yaşandığı kurum MEB'di.Onlarda bu yanlıştan döndüler.Önümüze bakalım.

Tabiikide herkesin desteği lazım cânı gönülden.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yazdığım yazı. Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezide M.E.B'e göndermiş. Bakalım cevabı ne olacak. Bir şey çıkmaz ama denememekten iyidir.

Başvuru №:1.....4
Gönderme Tarihi:22/10/2017
Başvuru Metni: Kamuda yardımcı hizmetli kadrosunda çalışan ENGELLi memurların özelliklede M.E.B de çalışanların sorunları vede sıkıntıları büyük.Geçen sene aynı kategoride bulunan şehit yakını ve gazilere verilen diplomasına göre sınavsız bir üst kadro için yardımlarınızı bekliyoruz.Cumhurbaşkanımızın haricinde bu sorunu çözecek yok.

Devlet büyüklerimizin bu haklı talebimize en kısa zamanda çözüm bulacaklarina inanıyorum

Arkadaşlar ne kadar çok başvuru o kadar çok dikkat çekmeye yarar.Beğenmek yada yazıyla desteklemekle bu iş olmaz.Herkes Cumhurbanlığı iletişim merkezine(CİMER) yazması lazım.Çok sayıda başvuru olursa ister istemez dikkatlerini çekecektir.

Bu hakkı benden başka isteyen yok sanırım.Temcit pilavı gibi bir tek ben tekrarlıyor vede uğraşıyorum galiba.

CİMER'de yazıyı MEB'e göndermiş.Bakalım Nasıl bir cevap gelecek.

hizmetli.jpg

Ellerinize sağlık arkadaşım(bütünüyle farkındayım) arkadaslar en son aldığım duyumlara göre bütün şehit yakınları ve gaziler ilkokul mezunları da dahil memur kadrosuna geçecekler (hepsinin yerden göğe hakkıdır) ama engelliler hiç bir şey yapılmaması ikinci sınıf vatandaş yerine koymak değilmidir yüce yaradan yar ve yardımcımız olsun

Hiç bir şehit yakını ve gazide çıkıpta bu adaletsizlik olur diğerlerine haksızlık olur demiyor.Demek bir hak varsa alınır.Anayasadan büyük yoktur.

Bu iş öyle yada böyle olacak arkadaşlar.Başka çıkar yolu yok.

ZAFERKEN boşuna uğraşma birader bişey çıkmaz bu işten biz bir yıl önce kadar baya uğraştık hatta engelli memur-sen başkanı Elvan Uğurlu bey'e kadar ulaştık o da uğraştı ya da bize uğraşıyormuş gibi yaptı uğraşmadı sonuç olarak bir sonuç çıkmadı tek umudumuz MEB'in açacağı GYS sınavı kaldı onu da ne zaman açar bilmiyoruz.

Sendikalar öğretmen sendikasıdır.Onlardan eğitim sınıfındakilerin haricindekilere bir hak istemek vede bir uğraş beklemek boşa kürek çekmektir.O sendikalardan bir cacık olmaz.Bizim gayemiz birebir markaj.Bu yazı burada baki olarak kalacak.Bu arkadaşım Zaman'ında olacak diye söylemişti diyeceksin.Başka alternatifi yok.Mecbur yapacaklar.Bu kadarda eminin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt