Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Mai57,

merhaba,
-işitme engelliler için iş gücü kaybı neye göre belirlenecek.
-benim yüzde40 üzerinde raporum var vergi indirimide aldım bu durumda yeni anasaya göre işitme kaybı ile ilgili iş gücü kaybı nasıl hesaplanıyor. bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

@cuneytdj,

Merhabalar
Birikmiş ödeme olarak maaşımın yarsını yatırdılar.
Emeklilik dilekçesinde seçtiğim bankaya TC kimlik üzerinden gönderilıyor siz şubeye gidip bu şekilde sorgularsanız bulurlar. Yani hesabınıza direk gelmiyor. Sonrasında banka değişikliği yapabiliryorsunuz.

• Beğen
Reaksiyonlar: cdj
@samedo99,
Yeni yasa çıkarsa nasıl hesaplanacak peki?
İlk sigorta girişim 2009 sanırım bizim için bu yasa zaten çıktı

@Mustafa80,
Beyler bunu okuyun bu daha önce okuduğunuz komisyondaki konuşmalar değil burada bu kanunun AYM den döneceği den bahsediliyor muhalefetin haberi yok diyenler vardı

@BnymnYldz,

Hocam merhaba, Benim raporumda SAĞ EL KONJENİTAL APLEZİ HİPOPLAZİ TABLO 2.7 YE GÖRE %54 yazmakta. Yani Sağ elim yok hükmünde. Ancak SGK Hastalık listesinde el ile ilgili birşey göremedim. En yakın olarak TEk taraflı El bileği amputasyonu var. Sizce böyle mi değerlendirilir. Çok yardımcı oluyorsunuz sağolun.

@BnymnYldz,

Yakinim heyete girdi Total işitme kaybı Total konuşma kaybı yazıyor raporda
Bu listedeki in aynisimi yazması gerek SGK ret verdi 60 kaybetmediğine hükmetti malulen emekliliğe başvurmuştu. Bu listedeki in aynisimi yazması lazım birebir ağır kısmının yazması lazım o cümlelerin aynisimi yazması gerek

Raporda ki
SGK sağlık kurulu onaylasin

@Senyorsen, Geçmiş olsun doğuştan galiba hastalığınız. Zaten engelli raporunuzda da eliniz Tablo 2.7 göre ampute olarak değerlendirilmiş görünüyor.

Aşağıdaki paylaştığım ortopedik hastalıklar listesinde en üstte işaretlemiş olduğum yeri okursanız tam sizi tarif ediyor gibi. Yok hükmünde olan ekstremite amputasyon olarak değerlendirilir diyor.

Tek taraflı el bileği amputasyon ise Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kayıp olarak görünüyor.

Amputasyon olarak değerlendirme yapmazsa belki aşağıdaki gibi bir değerlendirme yapabilir.

@Mustafa80, evet hocam aynen dediğiniz gibi iyi parti işi anayasa mahkemesine götürürse yasa o sürede geçerlimi sayılıcak peki

@Mustafa80,

Birincisi AYM buna karışmaz, yani itirazı reddeder. İnceleyip bakın CHP'nin AYM'ye gönderdiği kanun itirazlarının kaçına AYM kanun maddesini bozmuş ? Vergi indirimi ile emekli olmuş kişilerin hakları alınmayacağı için, hak kaybı iddiası da boşa düşecek, çünkü akp diyor ki, biz emekli olma yöntemini değiştiriyoruz. Ee kanun koyucu iktidar partisi olduğuna göre ve anayasaya aykırı bi durum oluşmadığı için AYM'den umutlu değilim iş oraya kalırsa.

Bu kanun çıkmadan müdahale edilmesi lazım. Muhalefet partilerini geçin, onların istemiyoruz dedikçe iktidar inat olsun diye bile geçirir. Bu işe dur diyecek tek parti mhp. Eğer Bahçeli'ye bu durum doğru izah edilirse, engellilerin haklarının gasp edildiği doğru izah edilirse, mecliste onaylanmasını engelleyecek tek güç mhp. Chp iyi parti sadece itiraz eder, bağırır çağırır ama güle oynaya akp kanunu geçirir.

@cuneytdj, Muhalefet muhalefet değilki şimdiye kadar neye engel olabildiler neyi başardılar anca seçim ayağına 1,5 milyon eyt liyi milletin boğazına yıktılar, bunlarda bizden çıkaracak acısını

@Mai57,

Peki süresiz raporumla emekli olmak istemiyorum mesela normal işte çalışmak istiyorum 60 yaşına kadar yani yeni yasada süresiz engelli raporumla emekli olmadan normal sgk lı işte çalışabilirim herhalde

@cuneytdj,
Bence yeni kanun yayınlanma tarihinden sonra dese hak kaybı bir nebze olur fakat geriye dönük olacağı için hak kaybı oluyor biz rapor ve vergi indirimi aldığımız tarihte eski kanuna göre aldık mesela çoğu kişi emeklilik için vergi indirimini aldı inşallah istediğimiz gibi olur

@Mustafa80, bu yasa geçerse vergi indirimi tarihemi geçecek bundan sonra SGK danmi sevk alıp heyete girip hastalık listesine göremi degerlendirilecek vergi dairesiyle işimiz kalmayacaktı SGK sağlık kurulumu değerlendirecek Ankara'ya rapor gitmeyecek o zaman vergi indirimi için

@BnymnYldz
Bı yakınım dizden 4 santim aşagisi koptu ayağının teki aynı zamanda işitme engelli hiç duymuyor hiç konuşamiyor malulen emekli olurmu

Anayasa mahkemesinden döner dedikleri kısım KVKK ile alakalı. Kişilerin sağlık verilerinin işlenmeyle alakalı. En azından 67. sayfada yazan bu.

Bu yasa çıkarsa ne engelli kalır ülkede ne engelli emeklilik

• Beğen
Reaksiyonlar: Age
@Eren5863,
Süresiz raporun varsa ömür boyu çalışırsın en azından milleti endişeye sevk etme sadece emeklilik için sıkıntı bu yasa yoksa engellilik raporuyla alakası yok

Twitter’da halktv ve sabah haber yapmış sanki yeni yasa iyi birşeymiş engellilerin haklarını kolaylaştırıyormuş gibi gösteriyorlar. Haberlerin altına işin gerçeğini anlatalım. Haberi okuyan sgk çalışma gücü kaybı ne, engelli oranı ne bilmiyorlar, hepsi aynı zannediyor. Çok yazık…

Daha önce kişinin yaşadığı sağlık sorunları ayrı ayrı değerlendirilip iş gücü kaybı toplanarak bulunuyordu. Şimdi sigortalının yaptığı işle ilgili tamamen çalışma gücü kaybına bakılacak ve yüzde 40 şartı aranacak.

Sabah gazatesi'nin haberinden bir kesit.

@OturanBoğa,

Şimdi benim hali hazırda sgk sağlık kurulunun vermiş olduğu %49 iş gücü kaybım var sabah gazetesi sigortalının yaptığı iş ile ilgili demiş muhasebecilik yapıyorum buna göre mi değerlenecek nasıl olacak hiç anlamadım …

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt