Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar eyer bu yasa çıkar tek hastalıktan yüzde 40 rapor alamadım yüzde 35 te kaldı eski aldığımız raporumuz geçersizmi sayılacak engelli kimlik kartımız indirimlerimiz yokmu olacak yasanın çıkmaması için bende cimer mhp akp chp kurumlarına yazdım inşallah çıkmaz bu yasa

@Eren5863,

Bildiğim kadarıyla cevap vereyim.. Emeklilik aşamasında verilecek 'iş gücü kaybı oranı 'bizim yalnızca iş gücü kaybı durumumuzu belirleyecek.Engelli raporumuz zamanında bize verilen oranla aynı şekilde devam edecek..40 in altında verilen iş gücü kaybı oranı sadece emekli olmamıza engel olacak.. Yanlış bildiğimi düşünen arkadaşım lütfen beni düzeltsin.

Bir uzman da a para haberde mevcut raporu olanlar etkilenmyecek diyor,onlar o mevcut raporu ile emekli olabilecek gibi konuştu ancak yasadan sonra mevcutta raporu olmayanlardan is gücü kaybı istenecek çok büyük ihtimal.

@Gülçnn Öyle birşey olur ise mantıken mevcut engelli raporuda iptal olması gerek kanuna aykırı bu dediğiniz heyet iç gücü kaybin yok derse engelli raporu nasıl geçerli olsun ki aykırı yani

@sefa 34,

Sabah gazetesine yaptıkları haberin hatalı olduğunu söylemek yerine, duvarın karşına geçip laf anlatmak daha mantıklı olabilir şahsi fikrime göre.

Bende sordum yetkili SSK çalışan uzmana süresiz -süreli rapor ve vergi indirimi raporu olanlar etkilenmeyecek

Arkadaşlar yasa geçtikten sonra emekli olmak için gün bekleyen elinde vergi indirimi için alınmış oran belirten engelli raporlarınız hiç bir işe yaramayacak sadece vergi indiriminiz devam edecek tekrar emeklilik için şartlarınızı bilmeniz açısından sgk ya başvurduğunuzda çalışma gücü kaybı oranı belirleyen yetkili hastaneye sevkiniz yapılıp en az 40 çalışma kaybı almanız gerekecek ve bu bir hastalığınızın ölçüsünden alınacak bütün engellerinizin toplamından değil arkadaşlar esas en büyük sorun burda lütfen aynı soruları tekrar tekrar sormayınki bu başlığı daha etkin bilgi ve öğretici amaçla kullanalım eski sayfalarda en az hepsinde bunları açıkladı arkadaşlar

@Katar12,
Etkilenecek dostum süresiz rapordan emekli olanlara donunulmayacak şikayet olmadığı sürece, sürekli kontrol muaneleri olan engellilerde eski balthazar formülü ile tekrar oran belirlenecek, bu yasadan etkilenecek olan engelliler elinde vergi indirimi ve engel raporu olan süreli veya süresiz fark etmeksizin yasa geçtiği an ellerindeki raporların bir değeri kalmayacak

@Eren5863,

Hayır geçersiz sayılmaz. Engelli oranı ile iş gücü kaybı oranı farklı şeyler. İş gücü kaybı oranı sadece emekliliğinizi, vergi indiriminizi kapsar. Engelli oranınıza göre diğer engelli haklarınız devam eder.

Tutanaklarda hepsi belirtildi habertürkte tektek soru cevap şeklinde haberi yapıldı üç haftadır burda bu konuları konuşuyoruz siz yenisiniz galiba eski sayfalara giderseniz linkler mevcut

İnsallah sizin dediğiniz gibi değildir ,özellikle Ankara ssk sordum yok öyle bir şey dedi raporu olanlar emekli olacak

Yani bir sürü kılıfına uydurup emekli olan var epilepsi kalp ıvır zıvır iki sene doktora gezip muane olup ilaç yazıdırıp ilaç içmeyen duydum ben daha nasıl söyliyim gerisini siz anlayın

@grafakir, Benim demek istediğim Yani herhangi bir şikayet uğruna engelli mağdur edlip tekrar rapor istenir

Mesala ortopedik engelli belli şikayet edilirse ne olur

Keşke öyle olsa ama malesef durum benim dediğim gibi her memurun yasayı yasaları çok iyi bildiğini sanmayın devlet liyakatsiz kadrolarla dolu ben daha fazla bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum, söz uçar yazı kalır sonuçta

@emingen112,
Dostum ona tabiki bişey olmaz ama adam kanser değildir kanser birinin kanıyla rapor almıştır bunu bilen biride şikayet etmiştir örnek veriyorum anladınmı böyle şeyler yani biraz geniş bakın olaya lütfen

Dostum isterler tabi neden istemesinler devlet bu sıra sana geldiğinde senide çağırır benide çağırır yeterki radara gir, sonuç değişirmi ona bişey diyemem yeni sistem geçirmek istedikleri kanun doktorla hastayı karşı karşıya getiriyor biraz sıkıntılı yani

@emingen112, SGK istediği zaman herkesten kontrol muayenesi isteyebilir. Süresiz veya süreli emekli olup olmadığına bakmaz. Hastalığı ortopedik, onkolojik veya psikiyatrik ayrımı yapmaz.

Şikayet eden kişinin elinde somut bir delil bilgi olursa SGK şikayet edilen kişiye işlem yapacaktır kontrol muayenesi için hastaneye sevk edebilir.

Ancak havadan sudan sebeple bir şikayet yapıldığında engelli kişiye iftira atma durumu oluşacağından bu seferde şikayet eden kişi hakkında suç duyurusunda bulunabilir.

@grafakir
Bağkur'dan emeklilik başvurusu bulundum
Raporum süresiz %42 tek hastalık çalışma iş gücü yok red geldi itiraz ettim yüksek sağlık kuruluna dün ordan da red geldi.SSK aradım konuştum Vergi indirimi rapor var 2026 yılında bu raporunla emekli olabileceğimi söyledi
Yeni yasa çıkarsa sorun olur mu diye sordum yok sorun olmaz seni etkilemez dediler
Diyeceğim ;Allah hepimizi için hayırlısını versin

@OturanBoğa hocam bu engelli derneği başkanı kim asıl çözecek olan o bir grup toplanıp karşısına çıkarak çözüm olabilir gerekirse gazetecileri çağırıp az konuşma yapılsa çok güzel olur

@grafakir,

Birader milleti yanlış yönlendirme cahilce konuşma elinde süresiz raporu olup ta bu yasa çıkarsa sadece emekliliği etkilenebilir süresiz raporu normalde iptal olmaz birazda düşünerek cevap verin

@frkn5906,

biz ne diyoruz emeklilik için gün bekleyenlerin süresiz süreli raporu çöp olacak diyoruz, müzede otobüste orda burda işe yarayan engelli raporunu alsın bu yasayı çıkaranlar ........... emeklilik işlemlerinde elindeki süresiz rapor çöp oluyor işinize geldiği gibi anlamayın

@Katar12, 2026 da bağkurdan emeklilik talebi bulunursan yine is gücü kaybına bakılacak. İş gücü kaybın onaylanırsa , yıl ve prim şartlarında tutarsa emekli ederler. ama red yemişşin. tekrar red yeme olasılığın var. vergi indirimi ile engelli emekliligi 2008 öncesi ssk da var sadece bilgin olsun. ssk dan emekli olabilmek içinde son 7 yılın yarısından 1 gün fazla çalışmış olman lazım. bu şartı sağladığında ve yıl prim dolduğunda ssk dan emekli olursun. Yasa değişikliği olacak vergi indirimi olanın hakkını gasp etmezler inş.

Son düzenleme:
@grafakir,

Ben bir tanıdığımı maluliyet için işlemlerini yaparken hastaneden durum bildirir raporu verdiler(elden değil e- devletten görebiliyorsunuz)bunda hasaliklar yazıyor ve bu rapor 1 yıl geçerli oluyor bu rapor SGK'ya gidiyor SGK buna göre karar veriyor bizde astım, şeker, tansiyon gibi birçok hastalık olmasına rağmen red geldi itiraz ettik fakat daha sonuç gelmedi 4 aydır dosya bi oraya bi buraya anlayacağınız bu işler engelliler için eziyet ( engellilerin işlerini kolaylaştıracak sözde yersen ) benim anladığım bizim süresiz raporlar duracak fakat ayrı bir durum bildirir raporu verilecek ( çalışma gücü kaybı) buna göre emekli olup olmayacağınız belli olacak o da coook zor duruyor

@samedo99, abartıyorsun zamanında çok kişi haksız yere engelli emeklisi olmuş tansiyon yüksek çıksın diye tuzlu su içen şekeri yüksel çıksın diye tatlı yiyip gidenler hastane çetelerine para yedirenler. Birde bunlar oran alıyor engelliyiz diye memur oluyorlar çalışmak istemeyenler emekli oluyor. Onlar mı engelli misal yürüyemeyen az yürüyen değnekle yürüyen mi nefes almaktabzorlananlar mı ellerini bile az da olsa kullanabilenler mi engelli bırakın ayıkla sın böyle asılsız engelli sayılanlar

Milli Egitim Bakanlıgı bu ay 100.000 ücretli ögretmenin maaşlarını parasızlıktan ödeyememiş ! Akşamdan beri gündem olmaya başladı . Düşünün çalışan kişilerin maaşlarını ödeyemeyecek duruma gelmiş AKP engellileri emekli etmemek için her şeyi yapar !

@pasham45,

Yahu saçma sapan şeyler yazmayın! Yazacaksanız da gidip Ahaber'e Sabah'a yazın. Kimsenin bişey ayıkladığı yok. Engelli camiasının %70'i artık engelli sayılmayacak ve emekli olamayacak. Buna bahane uyduranlar da en az yasayı çıkartanlar kadar vebal altındadır. Bir de utanmadan sıkılmadan bunları yazıyorsunuz. Yazıklar olsun

@OturanBoğa,
Ben Tiktok'ta engellilerin emeklilik hakkı elinden alınıyor diye yapılanbir paylaşımın altında '' AKP Halep'i Şam'ı alıyor engelliler maaş derdinde '' diye yorum yazanları gördüm. Bu millet iflah olmaz ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt