Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyetlerine aile hekiminden sevk sonrası uzman hekimler..?

BLACKSAGAT
Prosedür uzman doktorun tertibatlı araç kullanabilir yazdıktan sonra tertibat için il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk etmesi, bu komisyonun da durumunuza göre tertibat belirleyerek bu tertibatlara ait kodları rapora işlemesi şeklindedir. Bu komisyon sağlık kurulu değil, muayene yoktur, doktor ve mühendis var, tertibat için durumunuza bakabilirler, ehliyeti aldınız demektir.

Ortopedi doktoru yanlışlıkla sağlık kurulunun dolduracağı yeri doldurduğu için aile hekiminden tekrar sevk kağıdı aldım ve tek tek doktorları geziyorum. Bugün nörolojiye gittim ve 1 satır yazı var imza ve kaşe basacak. Gece vardiyadan çıktım direk hastahaneye gittim uykum var 10 saniyelik iş yapıp hemen eve gidip yatacağım neyse doktor girmiş içeri fakat hasta falan almıyor içeri girdim maruzatım anlatayım dedim oda ne kadın hasta değilsiniz 12yi bekleyin soru cevaplamıyorum dışarı çıkın ve sert bir şekilde bunu söyledi. Bende sekretere gittim ve işimin çok az olduğunu ve kendisinin yapıp yapamayacağını sorduğumda gerek yok siz yapın o önemli bir şey değil dedi ve 2. kez beni içeri soktu kadın resmen kovdu ve ben yine rica minnet tabi sesimi yükseltmiyorum. Çıktım daha sonra sekreter odaya girde ve çıkınca hastadan sonra içeri girin dedi. bende içeri girince çık dışarı sen ne anlayışssın anlamıyormusun bağırıyor bende sinirlendim amacınız ne ya top gibi sektiriyorssunuz o ona atıyor o ona atıyor oyun mu oynuyorsunuz ya dedim kadın çık mık falan deyince bağırarak çıktım baktım kapıda sekreter olacak insan müsvettesi gülüyor Allah belanızı versin insanla dalga geçmeye oturmuşsunuz falan ağzıma ne geldiyse saydım ve sağlık kuruluna gittim. Dedim böyle bölye resmen dalga geçtiler başka doktora gidebilimiyim. Oda hayır aynı doktordan alacaksınız hasta haklarına gidin dedi. Oraya gittim neyse doktoru aradılar 1 saat sonra gelsin demiş kraliçe hazretleri bende bu arada kan bankasına bir bağış yaptım ve 1 saat sonra gittim. Sekreter olacak (şimdi söylemiyorum ama buraya 1 dakikada söylenecek kadar kötü söz düşünün) insan müsvettesi saat 12 de gelin dedi yani 1 saat sonra ve yüzünde adi bir gülümseme vardı. İnat ettim arkadaş eşşek gibi verecekler gözlerinin içine baka baka alttan almadan alacağım dedim raporu. ve bir saat sonra girdim içeri doktor ben bunu yazmak istemiyorum ama gibi bir cümle kurdu iyi dedim yazmayın siz yazmayı red ederseniz ben istediğim doktora yazdırabiliyormuşum ve yandaki doktora girip hemen yazdırırım deyince sırf ona eziyet olmasın işte sizin gibi bir insan minsan deyince bakın dedim yazın veya yazmayın ama ne beni yargılayabilir nede bu şekil konuşabilirsiniz deyince sizin işiniz gücünüz menfaat hemen işim görülsün derdindesiniz dedi bende sizde kapınızda dilenci gibi hasta istiyorsunuz yalvaracak ayağınızın altında ezilecek. Sonra engelli olduğunuzu söylüyorsunuz siz engelli değilsiniz raporlarınız düşük deyince size göre engelli ya yatalak derecede olacak yada tekerli sandalyede olacak diğerleri sürünsün resmen dedim. Yazıyorum ve çıkın hastam geldi falan dedi kağıdı kahırla verdi yazacaksınız zaten işiniz bu birazda bunu bilseniz herşey daha güzel olur dedim ve çıktım Mustafa kemal beni Türk hekimlerine emanet edin demiş ama Türk hekimlerinin eline düşene Allah kolaylık versin.

BLACKSAGAT
Böylelerinin Allah belasını versin demekten başka bişey yapamıyoruz malesef.

Son söz olarak bana buraya geleceğinizi biliyordum ve güzel oldu gibi yani eşşek gibi gelecektin ne oldu demeye getirdi bende ona ondan daha güzel olan asıl sizin bu belgeyi seve seve imzalamanızı görmek daha güzel oldu bakın ben işimi gördüm ve gidiyorum dedim ve bende ona ne oldu o kadar kastın mecbur verdin demeye getirdim oda ona iyi dert olmuştur. ben yukarıda yazarken aslında biraz konuyu da kısalttım kadın bana 10 saniye ayırmak yerine 10 dakika kavga etti resmen.

ehliyet için 2015 yılında aldığımız rapor geçerli olurmu yoksa tekrar bu işlemi yapmalımıyım H sınıfı ehliyetim var değişiklik için tekrar rapor şart mı

exelans
Tekrar rapor şart.
2015 de aldığınız rapor geçersizdir.

P_20160824_1144291_zpspyqqrasr.jpg

Bugün il sağlıktan aldığım rapor aynen böyledir bununla ehliyetimi bye çevirip ötvsiz araç alabilirmiyim acaba teşekkürler.
Yani bu rapor araç alırken de geçermi. Birde bakıyorum raporlara birinci sınıf şöför olur ibaresinin yanı dolu oluyor ben e sınıfı ehliyet sahibiyim ve bunu 2 3 kere sordular heyette acaba ehliyetim var diye mi doldurmadılar yoksa yanlışlık mı olmuy sıkıntı olurmu aynı renk kalemle çizgi atsak sıkıntı çıkarmı.

rapor paylaşıyorum neden siliniyor yani en azından şundan dolayı siliniyor diyin bileyim 3 keredir atıyorum 3 kere silindi
LQE4yZ.jpg
[/url][/IMG]

dün aldığım raporda ortopedi doktorunun sevki kısmında : sağ kalçada femur pertes sekeli sağ alt ektremitte 2cm kısalık mevcut (m91,2)
Özel tertibatlı araç kullanımı için sağlık kurulu komisyonuna sevki mümkündür. olarak sevk etti ve sağlık kurulu kısmında:
Fatih / 1009
102 , 78 , 47 kodları mevcut ve bana ehliyetiniz var mı dediler bende e sınıfı var dedim ve raporda 1. grup sürücü olur kısmındada işaret konmamış zaten şöför diye mi bu işaret konmamış yani bu raporla h sınıfı yani yeni b sınıfı alınabilirmi itiraz etmelimiyim etsem birşey olur mu ehliyet kursuna gideceğim ama vaktim yok malesef gidemiyorum bilen birisi varsa yardım edebilir mi iki gündür engelliler biz sitesindede bir çok yere yazdım kimse geri dönmedi gerçekten merak içindeyim iyi günler...
Raporu görüyor ve bu yazıyı neden yazdığımı düşünüyorsanız 3 kere paylaştım sistem siliyor galiba silinir diye rapordaki bilgileri yazdım.

Blacksagat;
Merhaba kardeş bende dün aynı rapordan aldım benim rapordada seninkinin aynısı kodlar var (102,78,47 ) bugün vakıf banka 15 tl yatırdım. Biometrik fotoğraf çektirdim. Sonra eski B sınıfı ehliyetimle emniyete gittim. İşlemleri tamamladım. Eski ehliyetimi aldılar. Geçici belge verdiler 15 gün içinde yeni ehliyetim gelecek. Yeni ehliyet B sınıfı arkasında bu kodlar yeralacak.

Ehliyet kursuna gitmenize gerek yok.

ramazotti66

sizinde gördüğünüz gibi birinci gurup sürücü olur yazan yere işaret koymamışlar acaba sizde nasıl oraya işaret atmışlar mı

Farkındaysanız o raporların alt kısmında 2 yıl geçerli gibisin den yazı var yani 2 yıl sonra o raporu tekrar mı yenileyecez. Anlamış değilim.

benim ondan algıladığım 2 sene içinde ehliyet için düzenlenen evrak tekrar bir ehliyet için 2 sene sonra düzenlenir gibi bir mantığı var yani şu heyyete girip ikinci heyet için 4 ay bekleme muhabbeti gibi.
Yani bizim bir akraba var anasını boyar babasına satar ama ehliyet sınavına girdi 5 kez dosya yaktı yani öyle yapıp alamayanlar için arada bir kez daha rapor isteniyor olabilir.
Birde benim gibi mesela şu anda manuel vites bir arabam var ramazotti66 nikli arkadaşın dediği gibi ehliyeti olanlar değişim yapıyormuş yani çok basit bir yöntem ama arabam manuel vites ehliyeti şu anda arabayı satmadan değiştiremiyorum yani 2 sene değiştirmedim 2 sene sonra bu rapor geçmiyormuş geçerlilik süresi 2 sene.
son bir bilgi daha malesef yeni ehliyetlerin süresi 5 sene 5 sene sonunda aynı eziyeti yaşayacağız gibi bir durumda var ve bu herkez için aynı engelli engelsiz diye de bir ayrım yok.

Kardeş kolay gelsin; 2 yıl geçerlidir muhabbeti ehliyet için alınan bu rapor için ben ertesi günü kullandım sen iki yıl içinde kullanman gerekir anlamındadır. Diğer konu "birinci gurup sürücü olur" kısmı benim raporda da yazmıyordu emniyet oraya bakmıyor, önemli olan son bölüm yani İl Sağlık Müdürlüğünün doldurduğu kısım.
Hocam şimdi benim de sizlere sorum: 102 , 78 , 47 kodları ile tertibatsız otomatik vites araç alabilirmiyim?

BLACKSAGAT

Raporu okuyamadım. El yazıları çok karışık. Hareket kısıtlılığı hangi uzuvda?

Ehliyet raporuyla araç alınamaz. Onun için engelli sağlık kurulu raporu almak lazım.

Kardeş kolay gelsin; 2 yıl geçerlidir muhabbeti ehliyet için alınan bu rapor için ben ertesi günü kullandım sen iki yıl içinde kullanman gerekir anlamındadır. Diğer konu "birinci gurup sürücü olur" kısmı benim raporda da yazmıyordu emniyet oraya bakmıyor, önemli olan son bölüm yani İl Sağlık Müdürlüğünün doldurduğu kısım.
Hocam şimdi benim de sizlere sorum: 102 , 78 , 47 kodları ile tertibatsız otomatik vites araç alabilirmiyim?

Çok teşekkürler bütün sorularım cevap buldu sayenizde
Şimdi geldik işte zurnanın zırt dediği yere, şimdi sağlık kuruluna gidip ötv den yararlanmak istiyorum diyorsunuz ve 5 doktorlu bir kağıtla hastahaneyi gezip doktorlara bir bir yazdırıp tabi sizin sorununuzun doktoruna muayene olup sonucu yazdırıp tekrar sağlık kuruluna veriyorsunuz kağıdı ve öğleden sonra oluyor genelde kurul toplanıyor ve gerekli işaretlemeleri yapıyor ve kağıdı size teslim ediyorlar.Bazı arkadaşlar oran demiş oran işte burada veriliyor yani bu raporda %20 gibi bir derece olacak.Eskiden alınmış raporları götürmenizde fayda var. 200 tl civari bir ücreti var o kağıdı alınca hemen notere gidin ve aslı gibidir fotokopisi alın galeriyede aslıyla birlikte gidin noterden aldığınızı verin bu kadar. Kağıdın aslını verirseniz ve raporunuz süresiz se 5 sene sonra bir daha uğraşırsınız bilginiz olsun.

Ben ehliyeti aldım 2 ay önce falan. 2026 da tekrar değişim olacak yani 10 yıl sonra kodlar ise 104 10.02. Yani otomatik. %30 verdiler fakat ben şu an ötv den indirimli araç alamam en az bi 3 yıl sonra anca. İşte benim burda dikkatimi çeken ise bu aldığım rapor 2 yıl mı geçerli oluyor yoksa ehliyet almak için mi 2 yıl geçerli eğer 2 yıl sonra bitiyorsa araç alırken tekrar mı aynı şeyler yapılacak.

Ufukalp

Ufuk bey merhaba,

Bilgi için çok teşekkürler, gerçekten onulmaz bir kaosun, cahilliğin ortasında bir kat daha telef oluyoruz.
Bir şey sormak isterim: aile hekimi illâ eğitim araştırma hastanesine gideceksin demiyor benim sizin yazdığınızdan anladığım. Yani aile hekiminden şevketimi özel hastanenin sadece ortopedi (benim engelimin olduğu) doktorunun raporu, il sağlık komisyonunda geçerlilik anlamında sıkıntı olmaz değil mi?

raporda sağ femur pertes sekeli sağ alt ekstremitte 2cm kısalık mevcut (m91,2). Özel tertibatlı araç kullanımı için sağlık kuruluna sevki uygundur yazıyor ve alta sağlık kurulu 102 , 78 , 47 kodları girdi bir arkadaş aynı kodlarla ehliyete başvurmuş sıkıntı olmamış birde benim dikkat ederseniz 1. grupta sürücü olur kısmı boş orasıda önemli değil deniyor. Kurs olayına gelince daha önceden ehliyeti olanlar halk bankasına 15 tl yatırıp biometrik fotoğrafla bu evrağı emniyete veriyormuş ve 15 gün sonra ehliyet eve geliyormuş yani kursa gitmek gibi sınava girmek gibi bir şey de yokmuş. Sıra ötv indirimini almakta ama şu anda ehliyetimi malesef değiştiremiyorum manuel vites bir arabam var onu satacağım ondan sonra artık iyi günler.

OturanBoğa
evet daha önce rapora başvurduğumda ötv mi iş mi falan deniyordu ama şöyle bir şey deniyor mesela engelli oranı için rapor almaya giden bir kişiye ehliyet engelli kartı ötv indirimi kolonları doldurulduğu taktirde bir daha sağlık kuruluna girmiyormuş diye yazmışlar ama tabi ehliyeti varsa bence geçerlidir ehliyeti yoksa ilkkez alıyorsa o sağlık kuruluna mecburen girilecek.

Halukgorgulu

Ötv için aldığınız raporunuzun altında süresiz yazıyorsa sıkıntı yok zaten ehliyeti de almışsınız yani aile hekiminden aldığınız raporunda bir sıkıntısı kalmamış eğer arabayı 3 sene sonra alacağım ehliyeti de o zaman alırım deseydiniz 2 sene sonra süresi biteceğinden yeniden alacaktınız. yalnız kod 104 yani sürücü kursu yerine 103 süreli kodu olsaydı o zamanda ehliyet olsada yeniden sağlık kuruluna girecektiniz.

enr41

selda*

Selda benim bahsettiğim ehliyet değişimi için araba alımında 2008 tarihli raporumu kulandım.

Merhaba,

Özel hastane->il sağlık'tan sonra da rapor aldınız ama değil mi?

Ben de h sinifi ehliyetimi yenilemek için başvuracağım ve yeni alacağım rapor ile araç almayı planlıyorum. Çünkü eski raporumda "otomatik vites vs." gibi nasıl araç kullanabileceğime dair ibare yok, sıkıntı burada.

Dolayısıyla sormak istediğim şu, sizin gibi ehliyet yenileme şeklinde başvurup sağlık kurulundan "ibareli" bir rapor alabiliyorum değil mi?

Halukgorgulu
2 yıl geçerli yazan rapor ehliyet raporudur 2 yıl içinde o raporla ehliyeti çıkamanız gerekiyor ki çıkarmısınız

araç alırken ötv istinasından yararlanmak için tam teşekküllü devlet hastanesinden engelli raporu almanız gerekiyor
haseki hastenesini öneririm bu konuda

elturquito
o aşamada sıkıntı olur aile hekimi uzman hekime yönlendiriyorsa devlet hastanesinde muayene olmalısınız özel hastane sıkıntı olur

BLACKSAGAT

Merhaba, raporonuzda sürücü olur işareti yoktu diye sorun edenler oldu mu ehliyetinizi aldınız mi?
Bende bugün aile hekimin sevk ettiği doktorlara muayene oldum, "otomatik vites özel tertibatli araç kullanır " diye yazdilar ama sizin rapor gibi sürücüolur kutucugu bos birakilmis,sorun çikar mı acaba il sağlık müdürlüğünden?
Yorumları Alalım Arkadaşlar

enes75

onunla ilgili bir konuya yorum yazmıştım hali hazırda ehliyeti olanlara işaret konmuyormuş yada gerek görülmüyor emniyetten de sorulmuyormuş zaten ehliyeti olanlar kursa gitmiyor ziraate yada halkbankasına 15 tl yatırım bu evrağı eski ehliyeti banka dekontunu ve biometrik fotoğrafı emniyete teslim edince 3 gün sonra ehliyet eve geliyormuş kurs da yok o işarette sorun yok yani
13 tl evrak masrafı 2 tl vakıf parası diye geçiyormuş,

BLACKSAGAT

kardeş süreç aynen tariflediğin gibi gerçekleşti. perşembe akşam üzeri 16:00 gibi evrakları emniyete teslim ettim pazartesi yeni ehliyetim geldi.

Aile hekimi tamam,uzman hekimler "nöroloji ,ftr,beyin cerrah" tamam,özel tertibat otomotik vites kullanır raporum tamam, son olarak il sağlık müdürlüğü kaldı onada Yarın için beni çağırdılar, il sağlığa da yarın gidip ınş. Ehliyet rapor işini tamamlayacagim. Bakalım il sağlık yarın ne diyecek,sonucu burda paylasirim.

Aile hekimi tamam,uzman hekimler "nöroloji ,ftr,beyin cerrah" tamam,özel tertibat otomotik vites kullanır raporum tamam, son olarak il sağlık müdürlüğü kaldı onada Yarın için beni çağırdılar, il sağlığa da yarın gidip ınş. Ehliyet rapor işini tamamlayacagim. Bakalım il sağlık yarın ne diyecek,sonucu burda paylasirim.
Evet arkadaşlar hamd olsun il sağlık müdürlüğünde komisyon kararıyla özel tertibatli ehliyet raporumu aldım. Şimdi sadece emniyette ehliyet değişimi kaldı. 2 hafta sonrasına emniyete randevu aldım.

Üst Alt