Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli araçlarında 2000 cc için BİMER'e talepte bulunuyoruz!

Bende şöyle katılayım
1.6 motor: 3 yıl
2.0 motor: 4 yıl
2.5 motor :5 yıl
3.0 motor:8-10 yıl
Şerki konulsun düşünün gla 220 veya Q7 veya x5 bunlardan birine sahip olsam ömür boyu kullanırdım
Hem devlet hem ben karlı çıkardım kişiler konjonktürel seçimler yapabilmeli

MUR37

GLA'nın 1.6 benzinli olanı ötvsiz alınabiliyorsa 2.2 dizel olanı da ötvsiz alınabilmelidir. Bu 2 modelin vergisiz fiyatları arasında büyük fark yok.
Q7 ve X5 gibi üst düzey araçların ötvsiz alınmasını talep edersek çok geniş kitlelere ulaşamayız. Asıl konu X3, 520i, E180 gibi 1.6 araçlara uygulanan indirimin lüks olmayan araçlara çok görülmesidir.
Kia Sportage, Subaru XV, Hyundai Tucson gibi araçların 1.6'dan küçük benzinli modelleri 2.0 dizellerden daha çok yakıt tüketiyorlar. Vergisiz fiyatları da neredeyse aynı. VW Tiguan ve Ford Kuga'da 1.6 dizel 4x4 yok. (kar yağan memlekette şart). Ssangyong Korando, Toyota Rav4 gibi modellerde sadece 2.0 motor seçeneği var. Bu araçların 2.0 modellerinin giriş fiyatları taş çatlasa 85.000 TL'dir. Zaten pek çok 1.6 D segmenti araçlar da bu seviyeden başlıyor. Devlet bizleri otogalerici falan zannediyor herhalde...

benim yüzde 66 raporum var fakülte hastanesinden ama ötv ve vergi indirimi işaretli değil onu değiştire bilirim değil mi ? birde ww polo almak istiyorum 1.4 comfortline bana ne kadara gelir her firma farklı indirim mi sağlıyor yoksa sadece ötv indirimi mi yapılıyor ?

Zaten bizim yazılıların amacı ve temennisi isteklerimizdir bu piyasada c180-e200-bmv 5.20 araçların prtikde lüx olmadığını söyleyebilirmisin
Bende diyorumki seçenek sunulsun 10 yılda 2 defa ötv siz 1,6 yerine 2.5 motor x5 veya Q7 alıp 10 yıl şerki konulsun diye düşüncemdir bugün x5 2007 modeli 100-150 arası ve teknolojik olarak 2017 1.6 eşdeğer hatta üstünlüğü var
Farkındaysanız yurtdışı araç alımı sonrası 10 yıl şerhi var
İlaveten kitle hitabı değil amacımız ihtiyaçları karşılayıp minimum zararsız alışveriş yapmak. Unutulmamalıdırlar bizim diğer insanlardan illaki eksikliğimiz var zaten muafiyet amacıda Burdur istisnalar haricinde 0 araçlar pek sorun çıkartmamaktadır. Kişisel olarak ben 2007 sonrası tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kaldım bu site vesilesi ile sosyal yaşama döndüm tuttum 2. El 2003 Mersedes vito aldım ve kendimden çok onunla ilgilenmek zorunda kaldım😀 Bugün itibari ile 0 olarak aldığım Ford kuga 4x4 araca sahibim yıllık bakımları hariç (şeytan kulağına kurşun) nazar değmesin korkusuz binmekteyim şimdi bu araç yurtdışında olsa rahat 10-15 yıl anahtar değdirmeden binersin ama Türkiye'de gerek yol gerek bilinçsiz ustalar yüzünden bu süre 5 yıla iniyor. Allah'dan bu forum siteleri sayesinde bilgilenip biraz rahat ediyoruz. Sözü uzatmadan benim şahsi fikrim yukarıda paylaştığım mantık doğrultusunda bizler seçeneklerimizin artırılmasını istemekteyiz.

Maalesef devletimiz kendi cebini düşünmekten vazgeçmeyecektir.. Siz vergisiz X5 veya Q7 istiyorsunuz, devlet ise Ford Kuga'yı 2.0 motorla bile almanıza engel oluyor. Bir şekilde ortak bir noktada buluşmak lazım.
Örneğin devlet vergisiz hali 50.000 TL'den ucuz araçlarda %100 vergi muafiyeti,
50.000-70-000 TL arasındaki araçlarda %90 vergi muafiyeti,
70.000-90-000 TL arasındaki araçlarda %80 vergi muafiyeti,
90.000-120-000 TL arasındaki araçlarda %70 vergi muafiyeti,
120.000-150.000 TL arasındaki araçlarda %60 vergi muafiyeti,
150.000 TL'den pahalı araçlarda %50 vergi muafiyeti gibi kademeler belirleyebilir. (motor hacminden bağımsız olarak). Böylece herkes bu sistemden bir şekilde yararlanmış olur. Sizin önerdiğiniz sistemde 735d, A8 3.0 TDI bile alanlar çıkabilir. Yine alırlar ama devlet tamamını karşılamak zorunda kalmamış olur.

Üst Alt