Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli araçlarında 2000 cc için BİMER'e talepte bulunuyoruz!

Artık neredeyse her önüne gelen engelli aracı alabiliyor, plakadaki engelli ibaresi sanki bu yüzden kaldırtıldı. Ailede 80 yaşını geçen bir yaşlı varsa bir şekilde %90 işgörmezlik raporu alınıyor ve .. sitem böyle işliyor, 2000 cc bence de güzel olur ama bu şartlarda böyle bir uygulama suistimalleri daha da fazlalaştırır. Bence 1600 cc yeterli..

biri demiş 1.0 tsi dağ bayır çıkıyor.. hiç sürmemiş binmemiş galiba 1.0 1.2 1.3 vs motorlar pişmanlıktır beygiri kaç olursa olsun o araba bayılır şu şartla alınır küçük hackbac tek kişilik bineceksen al bin 1.0 seni memnun eder ama engelli aracı için 1.0 uygun değildir. ben d sınıfı araç düşünüyorum 1500 ton arabaya 1.6 motor gelmez yapan firmalarda bunu biliyor ve 2.0 çıkarıyor. ben düşük hacimli motorlara karşıyım bu şart değişmeli iyi günler

D sınıfı olan VW Passat TSI (turbo supercharger injection) 1.4 motor da 150HP güç var canavar gibi gidiyo senin haberin mi yok :)
Bence test sürüşünü mutlaka yapmalısın!

Amaç burada engellin hayatını kolaylaştırmak ise eğer bence 1600cc değil 2000cc ve 2500cc motorlar engellinin hayatını daha fazla kolaylaştırır. Araçlarda 1600cc motor şehir içi 7-8 litre benzin yakıyor. 2000cc ise 5-6 litre yakıyor.2500cc ise 4-5 litre yakıyor.Bizler zaten araçta hiç bir zaman tek başımıza değiliz çünkü bize yardım edecek ya anne, baba veya arkadaş var araçta yada bir tamir için birini götürmek zorundayız. Bu durumda bizlerin maddi durumu çok iyi olması gerekir ki 1600cc araçla 4 kişi şehir içinde 7-8 litre yada 10 litre benzin yaksın kii ancak eve gidebilir.Ama bizde 2500cc olsa 4 hadi çok yaksın 5 litre yakar.Eğer hız yapmak isteyene ise tek lafım her yerde kamera ve polis var.Yaparsa kural ihlali gider cezasını öder.Ben kimse ile yarış yapacak değilim zaten vücudun yarısı çalışmıyor. Eldeki de ite kaka gidiyor.Devlet engelli araçlarından ötv ve kdv kaldırmalı çünkü engelliye verdiği para 100%100 devlete geri dönüyor. Dizel araçların ise bakımı ağır.Yakıt düşmesi için de 5-6 km yol gitmesi gerekiyor.Ben işe giderken 2.5 km yol gidiyorum.Eve dönüşte aynı yanı dizelin bize bir faydası yok.Dizel alırken de 10-15 fiyat farkı ödüyorsun.Yurt dışından araç alımında ise 10 yıl satılamaz şerhi var. Ülkemiz içinden alınan araçlar için 5 yerine 3 yılda satabilmeliyiz. Yurd dışından ise kdv olmadığı için insanlar araba almaya çalışıyor.

Gelişen teknoloji ile dediğin gibi büyük araçlara küçük hacimli motorlar koyabiliyorlar, bastımı gidiyorda ama 1.5 tonluk bi aracıda kaldırmanın bi bedeli oluyor oda yakıt tüketimi :)
ismayil ; abi haklısın denetim yok gibi bi şey ama onuda biz düşünmeyelim bence. zaten burda düşüncemizi paylaşıyoruz, biz desekte yapacaklarını zannetmiyorum.

Bu arada size şunu söyliyim,

Otomobil firmaları türkiyedeki saçma vergilendirme yüzünden, 1,6 motor ile 2,0 motor aynı aracın ham fiyatlarını hemen hemen aynı tutuyorlar yada yakın tutuyorlar.
Yani 2.0 motorlardaki zararlarını, 1.6 motorlardan çıkarmış oluyorlar.
Aslında bu bize bi nevi kazık olarak geri dönüyor.

Yakıta baktın mı o turbo ne yakıyor. Hundai Tuscon 33 km de 11 litre benzin yaktı Turbosu da süper ama bir benzinliğe ortak olmanı öneririm..

1.2 tsı jetta kullanıyorum hayvan gibi güçlü ve az yakıyor ne 1.6 nede 2000 cc ye gerek var

Bu başvuruya Engelli araç alımının sadece ortopedik engellilerle sınırlandırılmamasını %40 ı aşan bütün engelilere böyle bir hak tanınmasıı da ekleseniz eliniz mi kırılır acaba

Eurest

2.0 tdi deneyin birde hocam hem yakıtta az yakar 1.4e göre hem çok kaçar sıkıntı çıkmaz tsi den bahsediyoruz ülkemızde 5 tl yi geçmiş..

Konu engelliler için avantaj olarak düşünüyorsanız 2000 cc yerine bence 2500 cc motor düşünmenizi öneririm.Araçlarda motor büyüdükçe yakıt düşüyor..2000 cc bir motor şehir içi 6-7 yakıt yakar. 2500cc ise 4-5 litre yakıt yakar.Üstelik biz engelliler hiç bir zaman tek başına seyahat etmiyor.Çoğu zaman araçta bizlere yardım için birileri oluyor.Bence araç alımı otomobil için 2500 cc ye kadar suv tarzı araçlar jipler içinde 3000 cc ye kadar ötv ve her bir engelli için 2 yada 3 araca kadar da araç alabilmeliler. Bizim için bu aracı almak değil satmak zor olacak çünkü vergisinden dolayı kimse almak istemeyecek...

3 yılda bir alınmasını son ÖTV düzenlemesi öncesinde ben de yazmıştım. Sürekli talep edersek belki sonuç alırız...

Bence 1.6 motor bizlere yeterli bir motor sınırıdır çünkü 1.6 motor olup tork'u yüksek çok araç var dolayısıyla 2.0 motor bizlere lüks olur ve yüzsüzlük olur düşüncesindeyim.

Bencede 16 yeterli digerleri amacini asar yanliz en azindan aldigimiz araci memnun kalmadik mi otv sini odeyip tekrar yeni bir arac almaliyiz boyle aractan memun kalmadinmi 5 yil ona tahammul etmek cik zor en azindan bunu yapabilirler su istimalede acik deyil hem...

Dünyadaki diğer ülkelere baktığımda engelli vatandaşları camaro binebiliyor veya bi corvet binebiliyo bizim neyimiz eksik allah aşkına size 1.2 .14 .1.6 motor yeterli gelebilir bu mevzu göreceli bi mevzudur ihyaca göre değişiklik gerekebilir size bir örnek vereyim geçtiğimiz yaz 3,5 motorlu dizel bir araç kullandım bu araca 75 litre mazot aldım toplamda 1300 km yol yaptım benim kullandığım araç ise 1,6 benzinli ve 75 litre benzin ile yırtınsam 800 km yol yapıyorum yapmayın arkadaşlar biraz düşünerek konuşun yüksek silindir konfor değil gereksinimdir hele hele benim gibi uzun yol yıllık 20000 km den fazla yol yapıyorsanız ....

tosunümit

Gardaş bızım paramız eksık Camaro ıcın.. Sen yurtdısında Engellılerde vergı ındırımı mı var sanıyorsun arac alımında? ÖTV dıye dunya bır vergı cesıdı yokkki. Bu ulkede var sadece ..Adamların gelırı yuksek vergılendırme sıstemı dusuk.. Adam ıstedıgı araca elbette bınecek.

engellı aracı almak için motor hacmının 2000 motor olması mesubayıs deyıldır o kadar ılerı gıtmenıze gerek varmıdır arkadaşlar devlet yetkılılerınden KDV nın %18 deyılde %9 yarısının alınmasını isteyelım.2000 motor arabanın kdv ındırımı %100 olabılır amma bu demek deyılkı araba sana bedevaya gelecektır önemlı olan KDVnın yarısının alınmamasıdır. selamlar olsun hepınıze

Ben 2000 cc motor yerine 2500 cc motorlu aracı tercih ederim..Biz aracı ayda bir gün değil, yada hafta bir gün kullanmıyoruz.Her gün kullanıyoruz.Ben araç ile daha çok şehir içinde geziyorum.Benim 1600 cc araç km 12.01 L. yakıt yaktığını gösteriyor bu aracın 2000 cc olanı 7-8 L. yakıt gösteriyor. 2500 cc olanı ise 5-6 L yakıt yakıyor.Bunu bir ay olarak değerlendirirsen 1400 getz ile aylık 600 milyon yakıt parası veriyordum. 1600 cc Honda ile aylık 400 Tl yakıt parası ödüyorum. 2500 cc olsaydı aracım 200 yada 250 Tl yakıt parası verecektim..Engelli araçları 5 yıl sonunda satabiliyorduk bu süre de çok uzun bu sürenin 2.5 yıla çekilmesini istiyorum.Çünkü 2 yaşından sonra araçta masraflar başlıyor.Örnek olarak pejo 2 yıl garanti veriyor sonrası ücrete tabi..Bir engelli sadece bir araç ötv istinalı alabiliyor sınırlama da kaldırılmalı..

VEYA 5 yıl yerine 3 yıla düşürülmeli ülemizin tarlayı anımsatan yolları ve yoğun trafik arabaların ömründen ömür çalıyor 3 yılda bir ötv istisnasından faydalanabilelim isterim .....

zarbo17

eger ki 2500 motor bir arac . Benım 1,6 CRDİ aracımdan az yaksın sehır ıcınde.. Yakarım ben oracı .. Yaptıgın hesap mantıklı deıl..

arkadaşlar merhaba benim %8 devamlı özürlü heyet raporum var kendime ait araçım var acaba motorlu taşıtlar vergisinden ne kadar indirimden faydalanabilirm. maliyeye başvuru için ne gereklidir.

Herşeyi boşverin, 5 yılı 3 yılı düşürsünsen bize yeterde artar bile.

Teknoloji her geçen gün artmakta, artık firmalar düşük motorlardan yüksek beygirler alabiliyorlar yani eskisi gibi değil.

Ama doların devamlı artması, enflasyon vs. gibi etkenler 5 yıl sonunda sattgımız aracın yenisini almaya kalktıgımızda aynı arabanın yeni modeline paramız yetmiyor malasef.

Şu 5 yıl olayını 3 e düşürülmesi şu an en mantıklı olay gözüküyor.

sayın kardeşı zarbo 17 2500 aracın az yakıt yahtığinı sana kım soyledı ve senın var ise yanlışlığın vardır 2500 motor

2000 cc kabul edilir gibi durmuyor.

3 yıla düşürülmeside pek kabul edilir görünmüyor.

4 yıla düşürülmesi daha mantıklı değil mi ?

İstemek bedava ama kabul edilebilirliği yüksek bir şey istesek ?

merhaba;

hayalimdeki tüm araçlar 2000 cc ve üstü :) ve alabilmemiz hayal gibi duruyor ..

5 çok 3 yıl uygun bence...

5 yıl çok 4 yıla veya 3 yıla düşsün bence bunu yazın yeter

Çok şey istiyorsunuz gençler ;)

Eliizdeki ile yetinmeyi öğrenmelisiniz.
zarbo17 2000 cc veya 2500 cc benzinli bir araç şehir içinde o dediğiniz değerleri vermesi imkansız uzun yolda 90-110 arası sabit giderseniz belki 6-9 arası yakabilir .

Yani verdiğiniz değerler gibi yakan o hacimde bir araç yok yani internette gösterilenlere inanmayın :)

Amerika'da 25.500 dolara (92.000 TL) satılan Subaru Forester premium modeli Türkiye'de 158.000 TL. Engelli ÖTV indirimi yok.
Türkiye'ye giriş fiyatı 139.000 TL olan Mercedes E180 Avantgarde modeli vergisiyle birlikte 264.000 TL. Engelliye indirim var.
(Forester'ın Türkiye'deki vergisiz fiyatını bulamadığım için vergi oranı %8'in altında olan Amerika fiyatını baz aldım)
(KDV hesaplanmamıştır)
Bu işin en doğrusu 2500 cc. altı araçlarda ÖTV'nin sıfırlanmasıdır. Yakın zamanda araçların giriş fiyatlarına göre ÖTV oranları yeniden belirlenmişti. Engelliler için de böyle bir şart getirilebilir. ''2500 cc altı aracın vergisiz fiyatı 100.000 TL altında olursa ÖTV sıfırlanır'' gibi.

yıl şartı 3 veya 4 yıl olmalı bunu iletin bimerede yapsınlarda benim arabayu satak herii

ılgaz20
para yok zaten 2.5 cc aracı nabacanız kör kuruş yok kör guruş meteliğe tekme atıyog

Bmw 3 ve 5 serisi, X3, Mercedes C, E, GLC serileri, Audi A4, Q3 gibi lüks araçların 1.6-1.5-1.4 motorlu modellerinde engelli indirimi var.

(520i, X3, E180 gibi araçların Türkiye'ye giriş fiyatı 150 bin TL'yi buluyor ve benzinli olan bu modeller şehirler arası yolda 8 litreden aşağı yakmıyorlar.)

2.0, 2.2 ve 2.7 Ssangyong Rexton, 1.7-2.0 Hyundai Tucson, 1.7 Kia Sportage, 2.0 Toyota Rav4, 2.0 Subaru Forester ve XV modellerinde engelli indirimi yok.

(bu saydığım araçların Türkiye'ye giriş fiyatı 55.000-85.000 TL aralığında ve dizel motorlu olanları şehirler arası yolda 5-7 litre yakıyor.)

yıl şartı 3 veya 4 yıl olmalı bunu iletin bimerede yapsınlarda benim arabayu satak herii

ılgaz20
para yok zaten 2.5 cc aracı nabacanız kör kuruş yok kör guruş meteliğe tekme atıyog

http://www.engelliler.biz/forum/ali...riyorum-engelliden-engelliye.html#post1774820

Üst Alt