Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracını yetkisiz kişinin kullanması halinde nereye şikayet etmeli?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

goktug61

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
bizim komşu, babasının ÖTV siz aldığı aracı kendi şahsi aracı gibi kullanıyor babasının bindiği yok ÖTVden yırtmak için araç almışlar sırf
ve bu durum açıkçası zorum gidiyor Devleti kandırmak bu ÖTV kaçırmak..
bu durumu şikayet etsem bir işlem yaparlar mı ve nereye şikayet edebilirim..

Babası % 90 engelliyse,aracı oğlu kullanır.Bu yasal birşey şikayet ettiğinizde birşey olmaz diye düşünüyorum.

Ortapedik engelli babası % 90 değildir tahminen ve %90 olsa bile araç Özel tertibatlı aracı oğlu bile olsa "H" sınıfı ehliyetsiz süremez H ehliyetide yok..
am babası % 90 engelli değil...

Bu konuda yardımcı olacak biri var mı şikayet konusunda...

Maliyeye bakanlığına şikayet edebilirsiniz :)

maliye pasif kalır bu konuda gibi geldi bana :)

:):) Emniyet müdürlüğüne şikayet edin

Neden etmeyecekmişim madem öyle gitsin normal araç alsın? ÖTV'siz alıp Engellilere karşı tanınan bu imkanı su istima etmelerine gözmü yumayım..
Örneğin EKPSS sınavı için sahte rapor alıyorlar diye herkez veryansın ediyor o zaman niye ediyorsunuz alabilen alsın rapor sahte gerçek ne fark eder...

yasalar ne ise o olmalı.

goktug61;

haklısın kardeşim engellilere verilen hakları başkaları öyle yada böyle kullanmamalı ama sizin bu bahsettiğiniz kişi aracı usulsüz kullanıyorsa zaten birgün mutlaka biyerde yakalarlar

Trafiğe bildiriniz. 1400 tl kullanana 1400 tl araç sahibine para cezası uygulanır.
Tam araç ile çıktığında plakasını ve gittiği yönü bildirin denk gelince çevirilecektir.

oğlu kullanıyorsa sorun yok bu yasak ahmakça bi yasaktır benimde aracım var eşimin kullanmasını istiyorum heryere ben koşuşturamıyorum eşimede bir araç almak lüx kaçıyor kesinlikle ispiyonlamayın kul hakkıdır bana kimse babası o araca binmiyor dolmuşa biniyor demesin yapılacak bir yasal uygulamada en büyük maduriyet yine babanın olacaktır Göktuğ kardeşim bu ülkede herşeyi düzelttikte bir bumu kaldı budurm yasak olamamalı bunun mücadelesini vermen gerekirken neyin mücadelesini veriyorsun engelli birisi olarakta ayıp ediyorsun kal sağlıcakla

Bence de gerekli mercilere şikayetini belirt. Ortopedik engelli olmama rağmen engelim sol elimde diye bana ötv siz araç vermeyen devletimiz bu tarz suistimal olaylarına duyarsız kalmayacaktır . Trafik şubeye bildirmeniz plakasını yeterli olacaktır.

Merhaba arkadaşlar,
Oğlu kullandığında bir problem yok ki..
ve %90 olması şartı da yok ben işitme engelliyim gidip konuşmuştuk araç için
Ve bize sadece benim kullanmam şartı falan olmadığını birinci dereceden yakınımın kullanabileceğini söylediler.
Anneannem için de geçerli o da alzehimer hastası ve onun adına aldığımızı dayım kullanıyor.
Aracı alırken belgeye 2 isim veriyorsunuz o kişiler haricinde kullanım yasak.

Ve deli yürek arkadaşıma kesinlikle katılıyorum !!!!
Biyerlere gidilmesi gerektiğinde Koskoca adamı ve bir de engelli ! Onu mu sürüklesin yani
Amacın ne ki engelli olarak engellilere kolaylık mı zorluk mu ?
Ne diye adama ceza uygulatasın ?

Aracı takip ediniz, ana yola yada çevre yoluna girerse; polise ihbarda bulunun ki polisi uzaktan görünce çevirip kaçmasın. Polis ihbarinızı ciddiye almıyorsa o zaman yapacak yok.
Araç içinde babası olmamalı; Polis inisiyatife gelebilir. Görmezden gelebilir. Yada yanlış anlaşılma diye es geçebilirler.

Geriye bir tek yol kalıyor sizinle husumet olur. Ve komşunuz ile her gün kavgalı çıkarsınız...

Sevgili kardeşim nasıl biz sakatların haklarını ihlal edenleri gördüğümüzde çileden çıkıyor isek aynı şekilde biz sakatlara tanınan hakları suistimal edenlere karşı durmak da bir vatandaşlık görevimizdir.. Ancak ani kızgınlığın etkisinde kalarak fevri hareket etmenin size bir faydası olmayacağı gibi komşuluk ilişkilerinizde tamiri mümkün olmayan tahribata yol açacağı kesindir.. Bu nedenle hem konuya ilişkin mevzuatı iyi bilmeniz hem de haksız olmanız durumunda iftira davası ile karşı karşıya kalabileceğinizi göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.. Eğer haklı iseniz ve dediğiniz gibi biz sakatlara tanınan bir hakkın suistimal edilmesi suretiyle devletin vergi kaybına uğratılması kesinkez söz konusu ise elinizin altında internet var,maliyeye (gelirler genel müdürlüğüne), emniyete şikayette bulunabilirsiniz..

Aranızda kişisel bir sorun olup olmadıgını bilmiyorum. Komşuluk hakkı denen bir şey var. O yüzden şikayet edip etmemek konusunda senin adına bir şey diyemem.

Lakin;

haklarımız böyle böyle suistimal ediliyor ve tanınan haklar elimizden kayıp gidiyor.

zamanında araç alıp satan engellileri şikayet etmediğimizden şu an aldıgımız bir aracı 5 sene satamıyoruz.

her zaman derim HAK yiyen B.K yesin....

şikayet edin!!!!

iyide bu durum senin niye zoruna gidiyor senin gibiler oldukça bu ülkenin hali bu olur sen böyle bir durumu şikayet edeceğine o zaman git devlete deki engelli olan birine ayda 1500 lira maaş ver kirasını verebilsin çocuklarına bakabilsin araba alabilsin sonra kendisi binerek gezsin senin yaptığın çok ayıp b,işey yazıklar olsun başka bişey demiyorum devletin vergisini kurtarmak sana düşmüştü

Baba-oğul vb. 1. derece yakınlarının kullanmasında ne etik olarak ne de ahlaken bir sakınc olmadığını düşünüyorum. Herkes aile içinde 2-3 araç alacak güce sahip değil!

Ayrıca, baba sol ayaktan engelli olabilir veya % 90 raporlu olabilir. O zaman da aracını herkes kullanabilir...

araç sahibi topal bir abimiz bir kurumda çalışıyor aracı kendi kullansa sorun yok ama oğlu kullanıp birde pişkin pişkin artislik yapıyor ya 300bin tele bir kamyana verip evin altında yatıracağına kendinede bir taksi al neden engelli haklarını suistima ediyorsun....
Böyle böyle bu işin önüne geçilmezse yakında ÖTV siz araçta alabilirseniz dua edin o zaman görürüm sizi arkadaşlar.. sen sus ben sus nasıl düzelcek bu işler... Etmeyin kendi çıkarlarınız için yanlış şeyleri doğru göstermeyin... Yarın öbürgün başka bir konuda sizin başınıza gelebilir suistimaya uğramış bir konu o zaman iş işten geçmiş olur... Kanun ne diyorsa o olmalı bu ülkede sana bana ayrı sen o partiden ben bu cemaattan diye ayrımcılık olmamalı OLDUĞU İÇİN ŞUAN BU ULKE BU DURUMDA... herkez kendi çıkarını düşündüğü için..

Bülent bey %90 üzeri raporu olsa bile araç özel tertibatlı "H" ehliyet ister şahışda bu ehliyet yok yinede suç kaldıki daha öncede yazdım araç sahibi %90 engelli değil ruhsat kendi üzerine ve başkasının sürmesi her koşulda yasak...

goktug61;

nefret ediyorum bu topal kelimesinden......
engelli veya özürlü deyin be kardeşim.....

göktuğ ramazan ramazan günaha girme adamları rahat bırak günahınıda ver bana olurmu ortada olumsuz bir durum yok

BU ötv olayı arkadaşın hoşuna gitmiyor olabilir. Doğrudur Benimde 3 sn de kaza geçirip yürüyememek zoruna gidiyor. İşalla allah sana da nasip eder arkadaşım ötv siz araba almayı cani gönülden diliyorum

Herkez konuyu başka yere çekiyor herkez anlamak istediği gibi anlıyor, mesele ötv siz araç almak değil "Engellinin hakkı almak tabi alacak" ama bunu istiimaa yaparsak olmaz aracı kullansın engelli neden babası üzerinden araç alıp kendi şahsına kullanıyor...

Ekpss sınavında gidip sahte rapor alıp sınava girenlere sesinizi çıkarıyorsunuz buda aynı şey o zama adam rapor almış girsin atansın aynı şey... Benim zaten aracım var dostum dua etmene gerek yok kapımda 2tane araç var bide biliyorduk ötv siz aracı şahış malı gibi kullanmayı...

goktug61;
arkadaşım önce site adabına göre davran.burda herkesin bir hassasiyeti var.topal kelimesini bırak özürlü bile demiyoruz.ayağından engelli yazsan ne olur.yarım sayfa yazı yazıyorsun üşünme engelli yaz.bende 2007 de aldığım aracı satamıyorum.neymiş yasa 2009 da değişmiş ithal araçlar 10 yılda satılırmış.devlet hakkımı gasbetti ona niye sesin çıkmıyor.adamın oğlu sürüyormuş.sanane adamın malı kimi ilgilendirir.hakkıysa alacak.senin oğlun kardeşin baban aracını istese yokmu diyeceksin.

Mesela engellinin evinde hiçbir motorlu taşıt yok, engeli bulunan kişinin de ne tür de engeli bulunduğunun hiçbir önemi yok, çünkü bir rahatsızlık her halükarda mevcut. E bir taşıt alınacak engelliye verilen haklarla alınması mümkün, gelir durumu da bunu zar zor almaya müsaitse bu araç alınır. Ama burada da yüzde oranı devreye giriyor. Yüzde 90 olmazsa kullanamazsın, kardeşim zaten o aracı engelli indirimiyle alabiliyor bir aile. Niye oğlu kızı, kocası kullanamasın. Aynı şuna benziyor, evdeki buzdolabının birinde sadece sebzeler meyveler bulunacak, siz kalanları diğer buzdolabına koyun, kullanmayın. Şimdi bu aracı kayıtsız şartsız evdeki araç kullanabilecek herkesin kullanması gerekir. Çünkü zaten ikinci bir araç almak gibi bir para bolluğu yok. Ama bir yandan da her türlü para bolluğuna sahip olanlar var, arabası vs. var ama engelli indirimiyle ikinci lüks aracı alabiliyor. Burada da engelliye tanınmış bir hak var, ama tek fark parasal imkan. Ne desem bilmiyorum.

oglu babasının aracını kullanıyo dıye zoruna gıdıyo he:? senı bındırse sana verse al gez dıye zoruna gıtmez ama dımı, şu yapdıgına bak ya, buraya nasıl şikayet ederım yazıyosun ama onları gorunce gunaydın nasılsınız dersın, bıde komşu olacaksın onları savunacaksın o engellı ınsanın yanında olacagına yapdıgına bak ya ve kullanma hakkı var tabıkı kullanacak,, yazık yazık, o kısının babası engellı olmasaydıda kuru sugan yeselerdı keske o aıle buna emın ol razı olurdu,, şu yapdıgına bak ya...... burdakı bazı arkadaslarda suray sıkayet et buraya sıkayet et dıyor bıde ya, ne meraklısınız ya ınsanların arkasından kuyu kazmaya,

arkadaşlar konuyu fazla uzatmaya gerek yok sanırım devletin kanunları ortada ya bu kanunlara uyulacak yada uyulmayıp cezası neyse katlanılacak bu kadar basit....

sana tanınan bir hakkı suistimal edene neden iyi yaptın densin adam bana tanınan bir hakkı gasp ederek yarın bana verilecek başka hakların önüne geçiyor trafige şikayet halinde yakalanması durumunda 2000 lira üzerinde kullanan ve yarısı oranında da kullandıran ceza yer ve araç bağlanır bu konuda ön bilgim bu

arkadaşlar siz ne hakkından bahsediyorsunuz devlet engelliye araç konusunda hak vermiyor kendi malını kullanma ve kullandırma hakkını gasp ediyor ben ötv indiriminden yararlanmadım vergilerini ödediğim arabama binemiyorum çünkü devlet diyor ki özel tertibat taktırırsan senden başkası binemez yani ailemden biri o aracı kullanamaz yada tertibat taktırmazsın parasını ödediğin arabayı senden başka herkes kullanabilir ben vergisini ödediğim araba dururken scooter kullanıyorum bumu hak böyle saçma sapan kanun olmaz

Bakıyorumda herkez kendi çıkarlarının peşinde ne güzel çok mutlu oldum...
yeri gelince hak adalet diy bağıran insanlar şimdi kedi çıkarlarını savunuyor... Ben KANUN ne diyorsa onu diyorum hiç bir şartta süremez babasının arabasını komşuluk ilişkilerimde beni ilgilendirir...

Doğrudu sen ÖTV siz araç almış olabilirsin Özel tertibat taktırdığın zaman o aracı sürebilmek için "H" ehliyeti gereklidir sen "B" ehliyetinle gidip Kamyon Tır sürebliyormusun hayır herşey için belirlenmiş kanunlar var kendi kılıfına göre uydurmayın..

hükümet bu işinde suistima edildiğinin farkına varırda bu hakkımızıda elimizden alırsa sağlık olsun...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt