Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracını yetkisiz kişinin kullanması halinde nereye şikayet etmeli?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
senin yaptığın laf cambazlığı kamyon kullanmakla taksi arasında dağlar kadar fark var lakin biz bundan bahsetmiyoruz özel tertibat taktığımızda aracın niteliği değişmiyor normal gaz fren yerli yerinde duruyor b sınıfı ehliyeti olan biri çok rahat o aracı kullanabilir servise aracı bıraktığınızda orda sizinle aynı engele sahip birinimi arıyorlar sanıyorsun devlet ötv indiriminden yararlananlara saçmada olsa sen arabayı vergisiz aldın benim dediğimi yapacaksın diyebilir ama kusura bakmasında benim vergisini ödediğim araca karışamaz ha illa kerışacam sadece sen kullanacaksın diyorsa da idrar yolu enfeksiyonu için dahi bana ambulansı yollayacak sonuçta bende en hafif rahatsızlık dahi kasılmalara yol açıyor arabamı başkası kullanamadığına göre ve bende o halde araç kullanamayacağıma göre 112 bana ambulans yollama standartlarından bahsetmeyecek ne güzel kanun arabaya dünyanın vergisini öde kapında araba dururkende hastaneye gitmek için taksi çağır pozitif ayrımcılığı geçtim nerede anayasanın eşitlik ilkesi sağlıklı vatandaş yoldan geçene arabasını kullandırma hakkına sahip ben kardeşime arabamı veremiyorum yada kendim kullanamıyorum bumu adalet anlayışınız

eyüp güzel kardeşim benim derdim kişisel değil zaten doğru düzgün evden çıktığım yok çıktığımda da yanımda ya arkadaşlar yada ailem oluyor burada sorun kanunun saçmalığı bir eli olmayan adamın eşi neden aracı kullanamaz devlet hangi hakla insanın şahsi malına karışabilir

hassasıyetınız bence güzel..ancak zaten oğlunun aracı kullanma hakkı var..benım babamda ortopedik engelli ve araç otomatık olduğu için üstelik H sınıfı ehliyetı olmasına rağmen bende kullanabılıyorum..bu konu biraz istismarla alakalı..benım arabayı kullanmam engelli babamın hayatını kolaylaştıracaksa bence yadırganmamalı..ancak babasından doğan hakkı kullanarak lüx bir araçla keyfe keder takılıyorsa oda onun vicdanıyla alakalı..ama dediğim gibi yasal hakkı isterse kullanabılır ..

ana oğul baba -aynı evde yaşıyorlarsa- arabayı ortak kullanmaları gayet normal.Sonuçta o engellinin yükünü tüm aile çekiyor.Bence konu saçma.

Burda vergi kaçırıyor cümlesi de saçma.KDV sini veriyorsa vatandaşlık görevini yapıyor demektir.

Bazen araba firmaları kampanya yapıyor --ÖTV bizden gibi--

ne demek istediğimi anlamışsındır

Olaya vicdanen yaklaşırsak tabiki sürsün kullanmak hakkı ama adamın pişkinliği yersiz.. Herkez bir değil tabi ama bu adam sürmeyi haketmiyor kim ne derse desin ben amacıma ulaştım gerekli yerlere başvuru sonucu ceza işlemi uygulanmıştır yasal prosedür uygulanıp kanun da ne yazıyosa o oldu...
Burda kendi çıkarlarımızı savunmanın anlamı yok...
Tekrar diyorum herkez bir değil, gerçekten mecburi durumlarda sürmesi gereken kişilere birşe diyemem ki, pişkinlik yüzsüzlük yaparsa onuda görürsem yine aynı şeyi yaparım..

burda topal yazdığım için özür dilerim...

şimdi rahatladın galiba engelli birine ceza yedirdiğin için mutlusundur.seninki tamamen kıskançlık.allah ıslah etsin.senin gibi komşuları allah hiç birimize nasip etmez inşallah.

bence saçmalıyorsunuz.
o arac aile boyu kullanmak herkesin hakı arac sahaibi rıza gusterdiği sürece.. ben de engelli araç aldım ve rühsatta 3 derece akrabalar kullabilir kaşe vardı. ve ben gecey ay gidip sildirdim şimdi herkes kullabilir yurt içinde alınan araclar artık herkes kullabilir. ve amacı dışında diye bişi yok sadece "ticari amaçla kullanamazsın yada kulandıramazsın" istersem arkadaşıma istersem akrabama istersem komşularıma. kullandırırım.ve bunu açıkca trafik tescilde süyledim yani eyer ben aracı birirsine vermişsem herkimse kullanma hakkına kavuşmuştur benim insifiyatımdadır.tşklr

engellinin ehliyeti yoksa muhtemelen 90 üstüdür 90 üstü olanların yakınları araç kullanabilir siz şikayet etmiş olabilirsiniz ama sonucu bilmiyorsunuz bence yasal hakkını kullanarak araç kullanıyordur burda şahıslar suçlanacağına devletin prosüdürünü sorgulamak lazım

Engellilerin yurt içinden aldıkları otomobillerede sürücü kısıtlaması olmadığından şikayet edilmesi abes olur.

hiç bir ceza yazılamaz

yazıklar olsun hepinize yıllarca eşim neden kullanamıyor oğlum kızım neden kullanamıyor diye mücadele ettiniz şimdide mücadele ettiğiniz bu konuya başka bir aile hemde oğlu
kullanıyor diye şikayet edin diyorsunuz

böyle bir şahsa yol gösterdiğiniz için yine size yazıklar olsun söylemlerinde yazdıklarıda hep engellilere nefret içeriği var tıpkı TOPAL yazdığı gibi mücadelenize uymayan tam ters
haraket ettiniz..

Topal neden yazılmamalı anlamadım ? Onun yerine hangi kelime kullanılmalı ?

sen kendini şikayet et çekemiyorum gazım var diye

kunta;

dostum neyi çekemediği mi bana açıklarmısın mantıklamı konuşuyorsun sen yorumları okursan daha önce senin gibi birine verdiğim cevabı görürsün benm kapımda iki araç var neyini cekemeyecem ben haklarmın gasp edilmesine karşıyım kanunda belirtile ne ise onu savundum...

her kafadan birses çıkıyor herkez bilmiş olmuş...

Editör konuyu silermisiniz lütfen

UnFeeLinq;
kedince bir şey dedi yani he. sorun değil kalsın belki benim gibi hakkını savunan birileri faydalanır, kendi doğrularınızı doğruymuş gibi millete yansıtmayın açın yönetmenlik kanun okuyun biraz..

Olaya vicdanen yaklaşacaksak

Engelli park tabelası olan araç park yerlerine normal arabalar park edince sinir oluyorum. Adam engelli aracı alıyor "ötv vermiyor" "park kartı çıkartıyor" "mtv ödemiyor" ama aracı kendisine hak tanınmayan ve haketmeyen kişi kullanıyor.
Burda ki engellilerle sahip çıkmaya çalışıyor, hakaretvari yazıyor.
Çok ilginç.
Halbu ki o araç sadece engelli kişi kullansın diye ötv siz veriliyor hakları da o kişiye mahsus veriliyor. Örneğin park kartı çıkarıp İspark'an faydalanmak gibi.
Neden illegal bir duruma destek veriyorsunuz. Hemde bunu engelliler sitesinde yapıyorsunuz.
Konuyu açan kişi yanınızda olsa nerede döveceksiniz. Sağlam insanlar bu kadar düşünüyorlar mı acaba sizi bizi toplum içinde ?
Bu aracı kullanan yetkisiz kişinin eli topuzdan kaysa, gaz freni karıştırsa size yada kardeşinize çarpsa çocuğunuzu ezse ne yapacaksınız tıpış tıpış gidip mahkemede hakınızı arayacaksınız değil mi ? Madem destek veriyorsunuz o zaman bu tipler sizi eşinizi çocuğunuzu ezip öldürdüğü zaman susacaksınız. Susabilirmisin ?

Engelli anadolunun bir ilçesinde, adına alınan opel ıngsınıa ise eniştesinde istanbulda idi. bu engelli kardeşimiz sittin sene bu arabaya binmeyecek belkide. işte burada verilen hakkın kötü amaçlı kullanımı söz konusu biz Türkler herşeyde olduğu gibi bu işinde b...u çıkardık. Adam kasıla kasıla geliyo engelli park yerine park ediyo araç engelli adına, engelli park kartıda var ama arabada engelli falan yok, sonra ben 200 metre yürüyemeyecek ben saatlerce park yeri arıyorum. Bir kısır döngü hak verilmiş bir kere geriye dönüşü yok bazen kanunlar mevzuatlar yetersiz kalıyor kişi kendini bilmeli. Özel tertibatlı araçlarında engelli yakını tarafından kullanılmasından yanayım eş, çocuk, kardeş kullanabilmeli. İşte dedimya olay insanda bitiyor. Herkes vicdan muhasebesini çok iyi yapmalı ve yaşamalı. Ama o vicdan denilen kudret ne yazık ki bizim toplumumuzda çok fazla yer etmemiş.

Bu konda bir sikinti oldugunu goruyorum. Arac engelli araci ama o an icinde engelli yok avm de engelli park yerine benden once ulasiyor. Ben ise uygun bir park yeri ariyorum caresiz.

bu forumda bu konu altında karşı çıkanlar bu konuda çıkar elde eden kişiler olduklarını düşünüyorum, bunlar halk arasındaki tabirle "kendine Müslüman" yani kendine engelli başka engelli ne yaparsa yapsın havasındalar bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın tarzı... Benim hak ve haklarmı kimse kendi çıkarları için kullanamaz..

Bu şahışlar kaldırımlara döşenen sarı çizgi yollarıda istismar ediyolardır inanıyorum ki, o yol hakkında da burda bir iki konu açsam yine beni yerden yere vuracaklar demeyecekleri kalmayacak...
Siz "Engelli Düşmanı, Engelliler" Allah'ım sizi iyileştirsinde sizinle aynı sıfatı taşımaktan utanıyorum. Engelli olmaktan değil sizinle aynı sıfatı taşımaktan utanıyorum... haa kaldı ki bu şahışlar Allah'ım şıfa verip iyileşselerde gidip raporlarını iptal etmezler yine aynı hakları yüzsüzce kullanmaya devam ederler "nede olsa süresiz rapor, devletin malı deniz, yemeyen keriz misali" Engellinin halini unuturlar biran neler çekmiştik lan bile diyip diğer engellileri düşünmezler..

Bana burda herkez istediği küfürü hakareti edebilir ben DOĞRU olan şeyleri yapmaya devam edeceğim...

ismayil, UZAKLAR ve bLaCkRaCe arkadaşlarım sizi anlamazlar boşuna anlatmayın bunlar için normal şeyler onlar. Tipik Türk bunlar kafaları üçkağıta dalaveraya hırsızlığa çalışır....

O nasıl bir ifade sanamı kaldı?

Zamanında ankara gümrüğüne yurtdşından lüks arabaları yığan kim ?

Sırf o yüzden , bi çok hakkımız elimizden alındı ve daha yeni yeni bazı şeyler düzeltiliyor.

Kusura bakmayın, belki senede bir kere arabaya bindireceği dedesi adına son model araba alan kişiyle, elim ayağım olmuş , her yere onunla gittiğim bir araba sahibi bir olamaz.

Suistimale çok açık bir konu ve malasef halkın otokontrol mekanizması ve vicdanı dışında herhangi bir denetimi yok.

unfeeling burada Türkçülük yapıp tribüne oynama, ayrıca nickin ne kadar Türk ırkına sahip çıktığının da ayrıca bir göstergesi olmuş. İşte benim verdiğim örneğin tam bir delili ve ispatısın arkadaşım. Türkçülük yapıp yabancı hayranlığı ve özentisinden kurtulamayan kişilik örneğisin arkadaşım. Ama mangalda kül bırakmayıda asla ihmal etmezsiniz bu hep böyledir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt