yaklaşık 2 yıldır elime kitap almıyordum, daha doğrusu aldıktan kısa süre bir rahatsızlık hissediyor, dikkatim dağılıyordu. Ne zaman elime kitap alıp 2 sayfa okusam, hemen arkasından "dur bir kahve alıp geleyim, lavaboya da uğrayım, aaaa mesaj mı gelmiş....." bahanelerinden en uygun olananı yerleştirip kapağını kapatıyordum... bu durum yaklaşık 2 yıl devam etti. Taa ki markette alış veriş yaparken eşimin "artık ürünlerin İÇİNDEKİLERİNİ okumayı bıraktın" demesi üzerine "okuyamıyorum, çok küçük yazılar" dedim o da gülerek "sen görmüyorsun git bir dr a yazılar aynı" dedi ve ben de dank etti. şaka değil, yakını okuyamadığımı o zaman fark ettim. ve bir göz doktoruna gittim. yakın gözlüğümü aldım ve her ne hikmetse tekrar okumaya başladım
Kısa ön bilgiden sonra konuya dönebilirim
kitap okumaya konsantre olamamayı kitapların beni içine çekememesine bağladığımdan eskiden zevkle okuduğum kitapları tekrar okuyarak aşmayı denemiştim.
Tarihle aram iyidir ve
Amin Maalouf çok sevdiğimden kitaplarını tekrar listeme ekledim.
Yüzüncü Ad - baldasarre nin yolculuğu ve
Semerkant bir solukta bitince biraz tarihten uzak kalıp ondan sonra
doğunun limanları ile devam ederim diye düşündüm (bu arada bu kitapları sadece çok severek okuduğumu ve sağına soluna aldığım notları hatılıyorum, kitapları unutmuş ve ilk kez okuyormuşçasına keyifle okudum) özellikle tavsiyemdir.
o arada yine 99 veya 2000 de okuduğum
Geber Anne'yi elime aldım. okuduğum dönemde aklımda kalan çok heyecanlı olduğu ve elimden bırakmak istemediğimdi. kitabı elime aldıktan sonra 24 saat içerisinde bitirdiğimi ve kabaca konusunu hatırlıyorum ama işleyiş ve nasıl bittiğini hiç hatırlamıyordum. O motivasyon ile aldığım kitabı 60. sayfada bıraktım ve bunu nasıl keyif alarak okuduğuma bir anlam veremeden verilecek kitaplar arasına koydum...
Tam az sonra bahsedeceğim Dave GURNEY serisine başlayacakken gelen bir misafirim
İskender Pala - Sah ve Sultan'ı önerdi, ona mı başlasam john verdona mı derken, palayı okumaya başladım bile... ama hemen arkasından gelecek olan aşağıda
yine keyifle okuduğum John Verdon (Dave Gurney Serisi) kitaplarım var.
1- Aklından bir sayı tut (2010) - 2011
2- Gözlerini Sımsıkı Kapat (2011) - 2011
3- Şeytanı Uyandırma (2012) - 2012
4- Peter Pan Ölmeli (2013) - 2015de yarım kaldı
5- Kurt Gölü (2015) - okunmadı
6- Fırtınada Yanacaksın (2018) - okunmadı
Peter Pan ölmeliden tekrar başlayacağım, adam sürekli kitap yazmıyor artık, yeni kitabının çıkmasını mümkün olan en süre beklemek için çıkar çıkmaz okumak yerine alıp daha sonra okuyorum
Hatta Geçen Amazon da Fırtınada öleceksini aldım, bir baktım ki kitaplıkta zaten, üstelik ciltlisi var... Amazona iade işlemi başlattım, parayı iade ettiler ama kitabı iade etmenize gerek yok dediler, isteyen olursa kargosu kendisine ait olmak üzere gönderebilirim.