15 yil 3600 gun sartlari ile "Kidem Tazminati Alabilir" maddesi eski 1475 sayili İs kanunun 14. Maddesine girer. Bu madde gecici olarak
5510 sayili kanuna da aynen gecmistir.
Fakat burda dikkat edilmesi gereken husus ; Sigortalilik baslangicinizin 08.09.1999 oncesi olmasi gerekir.
Bu tarihten sonra acilmis sigortalilarin 15 yil hizmet suresi ve 3600 gun prim sartlarini yerine getirmis olsalar bile "Kidem tazminati alabilir" yazisini SGK dan alamazlar.
Ayrica ... 1 arkadas sormus ; Ayni is yerinde devam edersem sorun olurmu.?. Evet olur. Cunki burda tazminatini alabilirsin derken ,, Ben hukuken emekli oldum ama maas balanma sartlarini yerine getirmem icin yasi bekliyorum , calismakda istemiyorum diyerek bu tazminat aliniyor. Tazminati alir , ayni yerde calisirsaniz tuhaf olur , zati ayni yerde calismaniza izin veren patron neden tazminatinizi direk vermiyor ki , buna hukuken 1 engel yol. Nihayetinde cebiden cikan 1 para bu.
Dahasi ; Kidem tazminatini alip , kisa sure icinde baska is yerinde calismaya baslayip , eski is veren bu durumu farkederse , hakkiniza dava acap tazminati geri isteyebilir.
Is hukuku uzmanlari bu konuda, makul sure beklenmesini oneriyorlar. Makul sure sonunda tekrar 1 ise girsenizde, yasam kosullarini gosterip 1 ise ihtiyacinizin hasil oldugunu anlatabilirsiniz.