Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için heyete girdim. Ne zaman sonuçlanır?

Barıs3452

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar engelli emeklilik için Mart 5 2026 tarihinde heyete girdim 13 Mart'ta hastane sağlık kuruluna göndermiş ama sonuç halen gelmedi nasıl yol izlerim raporum çıkmadı daha

Cevap neden gelmiyor acil

SGK ya gittiyse evragın dys takip var e devlette oradan bir kontrol et yada işlemini yaptığın SGK ya gidip bilgi alabilirsin.
Üzerinden çok geçmiş illa bir bilgi verirler sana.

Benim 8 ay sürdü. Ama ben de "ara karar" çıkmıştı. Sizinki 3.5 ay olduğu için muhtemelen bir sonuç çıkmıştır. Bağlı olduğunuz SGK'ya giderek bilgi almanız en sağlıklısı olur.

@EMRAHBV, ne engelli emekliliği için mi 8 ay beklediniz
Malulen emekliliğe başvuran kanser 4.evre birini düşünsem 8 ay beklemeye ömrü yetmez

@mantis karidesi, Merhabalar kardeşim; 2025 Şubat'ta başvuru yapmıştım. Mayıs-haziran gibi "ara karar" çıktı. Daha sonra ameliyat olduğum hastaneye yönlendirdiler, orada tekrar cihaz alarak teste girdim; elimdeki cihaz eski olduğu için hastane kabul etmedi. Bunu da 3 hafta sonra falan söylediler. Tekrar cihaz alıp teste girdim. 20 Ekim'de "hafif düzey"den emekli ettiler. Yani yaklaşık 4-4.5 ay "ara karar" dan sonra bekledim.

@mantis karidesi, Haklısın da kardeşim, cihaz eski diye saymadılar; bir daha uğraştım ama pes etmedim. Elhamdülillah nasip oldu, darısı olamayan herkese olsun. Sizin durum nedir? Yapabileceğim bir şey varsa yardımcı olmak isterim.

Merhaba arıyorum 170 sonuç çıkmadı daha diyor ama bende boyle birşey yazıyor ds evrak takipten bakınca yani ben heyete Mart beste girdim 13 Mart'ta hastane evragı gönderdik biz sgk oraya sorun diyor şimdi ben zevk Fatih sgk aldım ama ama maltepe sgk evragım gitmiş öylede yazıyor hangisini arayım bakın boyle yazıyor

10/06/2026 16:44:00--Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (Maluliyet)' Klasör Kodu: '115.01' Klasör Adı: 'Kurum Sağlık Kurulu'
10/06/2026 16:44:00--Evrak Kapatıldı-###### ###### tarafından kapatılmıştır / Kapatma

@Barıs3452, O kadar da uzayabilir Barış Bey, benim 8 ayda sonuçlandı. Sadece evrakınızı vermiş olduğunuz SGK'ya sorun. En doğru bilgiyi orası verir.

@EMRAHBV, dostum engelli emeklilik o kadar sürüyor mu yoksa senin ki malülen çalışma kaybı tarzında bir malüllük müydü

@EMRAHBV, naptın o süre boyunca çalıştın mı karar çıkınca mı işinden çıktın onu nasıl yaptın?

@trablons, Değerli kardeşim; ben şimdi 2025 Şubat ayında Haydarpaşa Numune Hastanesine gittim; orada bana işitme cihazsız test ve artikülasyon testleri yapıldı. SGK'ya gitti, SGK "ara karar" verdi. Ameliyat olduğum hastaneye yönlendirdi. Orada da Koklear İmplant cihazı ve işitme cihazı ile test yapıldı. Koklear İmplant cihazım, eski olduğu için test kabul edilmedi ve ben bunu yaklaşık 1 ay sonra öğrendim. Yeniden cihaz aldım ve teste girdim, yaklaşık 3 ay sonra da "hafif düzey" den emekli ettiler. Tam 8 ay sürdü. O sürede tabii ki çalışmaya devam ettim ve geri dönük alamadım, ilk SGK girişim 2005 olduğu için, şirkette beni göndermek istemediği için aynı yerde çalışmaya devam ediyorum.

dostum emeklilik maaşını kesmiyorlar mı hala çalışırsn? ssk zı mı çalışıyorsun?

@trablons, 2008 Ekim ayından önce SGK'lı olduğum için maaş kesilmiyor. SGK'lı olarak devam ediyorum.

@EMRAHBV, ben de 2008 in nisan ında başladım o zaman bende senin gibi maaş kesilmesi yaşamıyacam değil mi ? 4 ayında başladım

Keşke bende 2008 girişli olsaydım 4.600 prim gününe direkt tazminatimi alıp çıkardım, 2 ay önce 2007 Ekim girisliyim diye 25 yıl çalışma yada 7.000 prim günü şartı var sacmalik

@mantis karidesi, 4600 gün ile emekli olup mu çıkacaktınız? 7000 iş günü dolmadan tazminat alarak çıkamazsınız.

1 Mayıs 2008 ile 31 Aralık 2008 tarihleri arasında ilk defa işe girenler için herhangi bir sigortalılık yılı (örneğin 15 yıl veya 25 yıl gibi) şartı yoktur.Bu dönemde sigorta girişi olan çalışanların istifa ederek tazminat alabilmesi için yerine getirmesi gereken tek kriter 4600 prim gününü tamamlamış olmaktır.

Tazminat

Üst Alt