Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne götürecek olan vekilimiz Aylin Hanım’a nasıl destek olabiliriz?

aylin hanıma bugün mesaj attım yaptığı başvuru için teşekkür ettim ve oda dönüş yaptı takipteyim henüz sonuç yok dedi.

Vekil Aylin Yaman bir tek bizim hakkımızı savunan vekil, Anayasa mahkemesi sonucu yakındır inşallah

@kaiser_soze,

Bunlar ila insanın kolu bacağı kopsun istiyorlar. Şaka gibi herkeze red veriyor sgk sağlık kurulu. Akp sağlam tokat yiyecek bu milleten

Ya dosya numarası falan varda nereden bakıldığını bulamadım ben

E2025/78 dosya numarası

Birlik ve beraberlik içinde hareket edelim denildiği zaman kimse sesini çıkarmıyor ben yasanın iptal edileceğini düşünmüyorum mücadele eden küçük bir azınlık olduğumuz sürece sonuç çıkmaz buradan farklı konuların altı binlerce mesaj dolu olurken burada bile üç beş mesaj ancak var birileri uğraşsın birileri izlesin

Konunun dillenmesiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum geriye bırakıldığını düşünüyorum seçim kampanyasina donusucek normal süreçte çoktan aciklanirdi elbet bu karar olumlu çıkacak ama zaman şimdi mi o tartışılır insan haklarına aykırı bir uygulama doğal süreçte geri adım atilmaliydi ama okadar çok dosya varlı nezaman sıra gelicek toplum da ve kamuoyunda şöyle bir realite var olumsuz olsa çoktan karara bağlanır di bu bile umutları yesertiyor bence

ENGELLİLER İÇİN ANA YASA MAHKEMESİ KARAR İPTALİ NE DURUMDA VAR MI BİR HABER

Arkadaşlar merhaba, 2025 Ocak ayında değişen emeklilik kurallarının geri gelmesi ile ilgili bir çalışma varmı? Çünkü gerçekten hakkı olan insanlar emekli olamıyor.

@fikret1989,

Anayasa mahkemesine çıkan yasanın iptali için başvuru yapıldı, aylardır iptal kararının açıklanmasını bekliyoruz sadece

Anayasa mahkemesinin güzel bir karar vereceğine inanıyorum, yoksa benim gibi kişilerin hakkı zaten yeniyor ben 60 yaşına kadar çalışabileceğime inanmıyorum doktorlar bile raporlu ilacımı vermiyor her şeyle uğraşıyoruz.

Kaç ay oldu halen anayasa mahkemesi haber yok bu kadar sürer mi normal de bu işler

Seçime bir hafta kala aym başvuru yapılsaydı bürokrasinin nasıl bu kadar hızlı ilerlediğine şaşırır kalırdınız 😎

Yapmış olduğum detaylı araştırmalar sonucunda bu yasayla ilgili sonucun ne zaman açıklanacağı konusunda bir yere varabildim. Öncelikle ilk olarak red kararı verilseydi, bunun sonucu çoktan çıkmıştı. İptal kararlarının benzer davaları genelde 1-4 yıl arasında sürüyor. Yani sonucun çıkması için en az 1 yıl, en fazla 4 yıl kadar sürüyor. Bizim dava 06.03.2025 tarihinde açılmış ve daha 1 yıl bile doldurmamış. Kararın niye bu kadar uzun sürdüğünü bekleyenlerin bu nedenle sonucun daha çıkmadığını bilmelerini gerekir. Şu anki durum, talebin esasın incelemesidir. Esasın incelemesi en az 1 yıl sürebiliyor, belki daha da erken sonuç bile çıkabilir. Bu tabi mahkemenin durumuna bağlı olabiliyor. Söylemiş olduğum gibi, zamanı beklemek ve sabretmekten başka çare yoktur. Ancak, umutsuzluk yoktur, iptal kararın çıkması büyük olasılıktır. Zaten mahkeme üyeleri bizim davayı inceliyorlar ve bu da iyi bir gelişme. Zamanı gelince elbette kararını açıklayacaklar.

@Batax,

Bazı konularda çok haklısın doğru söylüyorsun sabretmek lazım bence Aralık ayı gibi sonuç çıkması muhtemel gibi geliyor bana

@güllerin efendisi,

Olabilir, bu ihtimal de var sonuçta. Zaten benim sadece tahminlerim de Aralık-Ocak-Şubat yönünde. Özellikle bu 3 ay sürpriz bir gelişme olabilir.

Bende öyle tahmin ediyorum inş güzel haberler alırız kardeşim bu emeklilik ile Bende uğraşıyorum olamadım antalya ret verdi ankaraya yolladım bakalım ne çıkacak

RED verdilerse, siz yine itiraz edin. İtirazda umut var sonuçta. En azından mahkeme kararı çıkana kadar şansınız olabilir. Ben de, süresiz vergi indirimim var, şimdi yeni yasaya başvursam bana da RED verirler diye başvurmuyorum. Bunun yerine mahkeme kararını bekliyorum. Ama iptal kararı çıkarsa ve eski yasa geri gelirse, anında emekliyim.

Ankara'dan yani YSK'dan RED gelme olasılığı düşük olabiliyor. YSK'nın itirazlarından 4/3'ü kabul ediliyor. Aslında RED kararları veren Bölge Sağlık Kurulu olanların birçoğu sorunlu. Yeniden rapor al, RED ye, sonra bir daha başvur. Bununla uğraşacağıma mahkeme kararını beklerim daha iyi. Bununla uğraşmaya kimsenin gücü ve zamanı yetmez aslında.

Bencede hakkımiz olanı vermeleri lazım o zaman kimseye engel raporu vermesinler yani bir anlamı yok

Arkadaşlar bugün Anayasa Mahkemesi'nin başkanının yaptıgı açıklamayı izleyince kazanılmış hak olan ama AKP ve iş birlikçisi MHP tarafından elimizden almım " Vergi indirimi ile emeklilik " haklarımızın geri verilecegine olan inancım arttı . En azından " Yasa çıkmadan önce elinde vergi indirimi olanların" emekli edilecegine inanıyorum. Bugün Anayasa Mahkemesi başkanı bir toplantıda aglaya aglaya " Biz aldıgımız her karar karşısında Allah katında hesaba çekilecegiz o yüzden çok dikkatli olmalıyız " dedi .

@neoplis,
İnşallah kardeşim ya insafa gelirlerde kaldırırlar bu saçma olayı

Ben kontrol muayenem var ben yeni sistemdemi kontrol edilecegim kardeşim bilgin varmi

Üst Alt