Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye Önlisanstan girenler, nasıl geçti? Hatırladığınız soru ve cevaplar?

benim çok yanlışım var toplam 25 net çıksa iyi acaba kaç puan eder aslında kişinin kendi puanından çok diğerlerin ne kadar az puan aldığı önemli umarım laborantlığa atanacak bir puan alırım.

Surem yetmeedı mtemetıkden 5 tanesı kaldı .saglık olsun.hyrlısı nyse o olsun :)

Sosyal ve Ekonomik Haklar ve Ödevler (Pozitif Statü Hakları)

1Ailenin korunması
2Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi
3Kamu yararı (Kıyılardan yararlanma - Toprak mülkiyeti - Tarım, hayvancılık ve bu üretim dallarında çalışanların korunması – Kamulaştırma - Devletleştirme ve özelleştirme)
4Çalışma ve sözleşme hürriyeti
5Çalışma ile ilgili hükümler (Çalışma hakkı ve ödevi - Çalışma şartları ve dinlenme hakkı - Sendika kurma hakkı - Sendikal faaliyette bulunma hakkı)
6Toplu iş sözleşmesi, grev hakkı ve lokavt (Toplu iş sözleşmesi hakkı - Grev hakkı ve lokavt)

Temel hak ve ödevlerden grev ve lokavt

Medeni Kanunun kubulu hangi ilkelerle ilgilidir? halkçılık laiklik inkilapçılık
Atatürk hangi okula gitmemiştir?
Hangisi Atatürk dönemi darüflün okuludur?
Hangi ülke Balkan Antandı ve Sadabak Paktına katılmıştır?
hangileri Atatürkün demokrasiyi vurgulayan öğlerdir?
1- Millî sınırlar içinde bulunan vatan bir bütündür; birbirinden ayrılamaz
2-Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.
3-Sivas kongresinde [FONT=Arial Tur, Helvetica, Verdana][SIZE=2]Bu temsilciler, Müdafaa-i Hukuk, Redd-i İlhak cemiyetleri ve belediyeler tarafından seçilecektir.
Osmanlı devletinde taşra teşkiletındaki Beylerbeyinin sorumlukları arasındadır? eğitim, askeri, idari
1, Dünya savaşı sonunda itilaf devletleriyle hangi anlaşmalar imzalanmamıştır?versay, bükreş, sen german , berlin
1, Dünya savaşında doğu cephesinin kapanmasında hangileri etkili olmuştur?
-ilk kez siyasi bir başarı kazanılmıştır
-batı cephesine kaymıştır
- :)bu maddeyi hatırlıyamadım
hangisi cumhuriyetni ilanıyla ilgili yanılş tır?
hangisi cumhuriyet dönemi çıkan isyanlardandır?
II. Mahmutun yaptığı yeniliklerdendir.
-ilkokulunu zorunlu hale getirilmesi
-darrüşşafaka kuruldu
-darülfün kuruldu
tıbbiye mektebi karuldu
bu maddeyi hatırlamadım malesef ;)
I.Göktürk devletinin kurucusu kimdir?
Selcuklu devletinde gelir ve gider işlerinin görüşüldüğü divan gangisidir?
Hangisi dini mağaradır_?
Hangisi tektonik ova değildir? Erzincan Adapazarı Erbağ Eskişehir
Köknar ve ladin ormanlarının özellliğinden değildir?
turzimle ilgili bir soru vardı Antalya sualtı dalışı
Hangileri yürütme yetkisini kulanır? TBMM cumhurbaşkanı Bakanlar kurulu
Kalu Baş denetcisini kim seçer;
Bakanlar kurulunu kim seçer?
Hangisi büyük mahkemelerimizdendir?
Büyükşehir Belediyesi olmamıştır Zonguldak
Vize Anlaşmasının adı nedir?
hingisi Benelüks ülkesidir?
Temel Hak ve Özgürlüklerimizden değildir ? ihbar hakkı
bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimi hangi yılda yapılacaktır ?
Dünyanın en büyük çölü nedir?
şekil ve sembollerden oluşan denzcilikte de kullanılan alfabe nedir?
Adının Afrikada bir nehirden alan, 2014 yılında bir çok insanın ölümüne sebep olan virüas?

-

[/SIZE][/FONT]

Herkese merhabalar...
önlisans zordu...2014 te atanma ortalaması 40 net (70 taban puanı) ise bu sınavda 30 nete kadar düşeceği kanatindeyim..yanlışım varsa düzeltin lütfen...

bu alfabe sorusunun cevabı mors değil mi arkadaşlar yanlış olmasın?

Ebola sahra türkiye Darülfünun istanbul otantik şeyh sait ihbar bumin bükreş

Bir çok sınava girdim fakat bu sınavda sorular orta şekerli süre acı bir kahve gibiydi.Türkçe paragraf soruları dağıttı beni son 25 dk kala sınava toparlandım.Bakalım 40 üzeri net gelecek gibi ama soru ağırlığına göre süre 20 dk daha olmalıydı.

Süre bence iyidi sonuçta herkes dağıldı ben mat 1 tane yaptım süre çok olsa adam hepsini yapar adil olmazdı

Merhaba,
inşallah herkesin gönlüne göre olur. bu defa alımlar iyi olur belki puanlar daha aşağı iner

Türkçe sorularında paragraflar saçma şekildeydi... Anlamı birbirine yakın olan kelimelerle oluşmuş uzun cümleler vardı ve şıklarda gereksizce birbirine yakın anlamlıydı... Anlatım bozukluğu sorusu "Çocuklarda günümüzde obezite çığ gibi yayılmakta" gibi bir cümle vardı... doğrusu "çığ gibi büyümekte" olacaktı. Dilbilgisi sorusunda da hangisi yoktur diyordu ben ünsüz türemesi yaptım...Türkçeden başka soru hatırlamıyorum...
Matematiğin 3 sorusunu boş bıraktım... geometri, analitik ve köklü soru... eşleniğiyle bir türlü çarpamadım ;o) sanırım sınav heyecanı....

tarih sorularından paylaştıklarınızın haricinde bir de 1. dünya savaşını bitiren anlaşmalarla ilgili bir soru vardı ama öncüllü soruydu pek hatırlamıyorum....benim coğrafya ve vatandaşlığım çok kötü olduğundan çoğunu boş bıraktım o yüzden soruları bile hatırlamıyorum pek... Sadece coğrafyada tektonik ovalarla ilgili bir soru vardı ve tabiki boş bıraktım ;O) başka soru da hatırlamıyorum zaten... Vatandaşlıkta da öncüllü bir soru vardı... I Cumhurbaşkanı II Başbakan III Tbmm Yukarıdakilerden hangisi yürütmedir gibi bir soruydu sanırım... dedim ya konuya hakim değilim pek hatırlamıyorum. Bir de bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimi ne zamandı sorusu vardı...

Kaç nete kaç puan gelir gibi bir soru sorsam ya da ilk atamada gitmek için aşağı yukarı kaç almak gerekir gibi... tecrübeli olan var mı? benim ilk girişimdi...

İnşallah hepimiz hakkında hayırlısı olur....

cumhurbaşkanımız işe yaradı. habire anayasa ya göre cb yürütmenin başıdır diyordu ya ordan aklıma geldi yoksa yürütme organlarını sadece başbakan derdim. iyiki hatırlamışım.

Arkadaşlar 30 net ile atama olabilir mi

Atanan arkadaşlar kaç net ve kaç puanla atandiniz burdaki kardeslerinizi aydınlatmak için yazalım lütfen

Arkadaşlar beyleri hatırlayanlar lütfen yazarsanız arkadaşlar için bi fikir olur

lisans 78,86 puan ve 1191. sıra ile ilk atamada atandım bursa büyükşehir belediyesi... fakat maalesef özel nedenlerden gidemedim.

Net sayısını hatırlamıyorum ama puanım 80,37'ydi. 2. atamada atandım meb hizmetli kadrosuna.

87 puanla,ortaöğretim,genel sınıf, 3üncü atamada yerleştim
genel yetenek 26 doğru 4 yanlış
genel kültür 20 doğru 7 yanlış
49527 kişiden 1338 inci

lisans, 74 puanla 2. atamada istediğim ile ve kuruma yerleştim. 34 net vardı toplamda.

Üst Alt