Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye Önlisanstan girenler, nasıl geçti? Hatırladığınız soru ve cevaplar?

bükreş 1.balkan savaşı da sevr yoktu arkadaşım şıklarda

inş atanırız sıkıntı yapma atanırsın Allahn izniyle arkadaşım

inşallah sende atanırsın kardeşim.

darülfünun istanbul üniversitesi oldu dimi umarım onu yanlış yapmamışımdır.
bide darülfünun sorusuna istanbul üni. yazıp gittim bide atatürk ün okumadığı okula darülfünun yerine manastır bilmemne yaptım ya ona yanıyorum. halbuki o soru onun cevabını veriyordu.

1. dünya savasının cevabı biri berlin olacaktı diğeri ne aklıma gelmiyo

Brest-Litowsk Antlaşması (3 Mar t 1918): Sovyetler Birliği ile Osmanlı Devleti’nin içinde olduğu İttifak Devletleri arasında yapıldı. Bolşevik İhtilali sonucunda kurulan Sovyetler Birliği bu antlaşma ile I. Dünya Savaşı’ndan ayrılarak, işgal ettiği yerleri ve daha önce aldığı Kars, Ardahan ve Batumu Osmanlı Devleti’ne geri verdi.

Versay (Versailles) Antlaşması (28 Haziran 1919): Almanya ile İtilaf Devletleri arasında imzalandı. Almanya Alsace-Loraine (Alsas-Loren) topraklarını ve Almanya’nın bir kısım topraklarını Fransa’ya geri verdi. Almanya’nın bir kısım toprakları ve deniz aşırı sömürgeleri de İtilaf Devletleri arasında paylaştırıldı.

Sen Jerman (Saint- Germain) Antlaşması (10 Eylül 1919): Avusturya ile İtilaf Devletleri arasında imzalandı. Bu antlaşma ile

- Avusturya- Macaristan iki ayrı devlet durumuna getirildi
- Çekoslovakya ve Yugoslavya yeni devletler olarak ortaya çıktı.
- Avusturya bir kısım topraklarını Çekoslovakya’ya bıraktı
- Bosna-Hersek Yugoslavya’ya katıldı.

Triyanan (Trianon) Antlaşması (4 Haziran 1920): Macaristan ile İtilaf Devletleri arasında imzalandı. Macaristan’ın bazı toprakları Çekoslovakya’ya, Romanya ve Yugoslavya’ya, verildi. Bu antlaşmayla Macaristan, denizle bağlantısı olmayan küçük bir devlet haline geldi.

Nöyyi (Neuilly) Antlaşması (27 Kasım 1919): Bulgaristan ile İtilaf Devletleri arasında imzalandı. Bulgaristan’ın bir kısım toprakları Yunanistan, Romanya ve Yugoslavya’ya verildi. Bu antlaşma Bulgaristan’ın Ege Denizi ile bağlantısını kesmiş oldu.

Sevr (Sevres) Antlaşması (10 Ağrustos 1920): Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında imzalandı. Bu antlaşmaya göre;

BERLİN ANTLAŞMASI YOK 1. DÜNYA SAVAŞINDAKİ ANTLAŞMALARDA 2 şık olacak trainon ve sent cevabı

hadi ya yanlış yaptık o zaman 3 lü şıkmı olacaktı

OxyGeN1

yanlış hatırlamıyorsam hangisi 1.dünya savaşı anlaşması değildir diye soruyordu sizin dediklerinize göre o zaman sadece berlin anlaşması doğru cevap olması gerekmiyor mu?

1. dünya savaşında imzalanan antlaşmaları soruyor siz soruyu yanlış okumuşsunuz hocam

Doğu cephesi sorusunu ne yaptın hocam

Normal kpss ye girsem şu an 75 üzeri alırım o kadar bilgi biliyorum ama ekpss formatı çok farklı süre kısıtlı vs vs.

Batı cephesine kaydırılmış vardı bitane daha vardı unuttum onu 1ve2 yapmıştım sanırım

Aynen hocam bende öyle yaptım mahmut sorusu ben sanırım 1-2-4 yapmış olmam lazım cevapları hatırlamıyorum ama tıbbiye vardı tercüme odaları digerini hatırlamıyorum

Tercüme odaları tıbbiye ilk ögretimin zorunlu olması bu üçü var ama ilk ogretim varmıdı şıklarda hatırlamıyorum

Kardesler yas toplami kucugun 7 kati deniyordu
Yaslari kucuk 2 ortanci 4 buyuk 8 olarak buldum
Saglamasini yapalim 2+4+8=14 eder kucugun 7 kati dedigi icin 7x2=14 buda tuttu
Ortancanin 2 kati demisti 4x2=8 buda tutuyor
Buyuk kucugu kac katidir 8÷2=4 kati

Dediğin doğru olabilir. Ben heyecanla yanlış yapmışım sanırım.

helal olsun hepinize valla hiçbirini hatırlamıyordum sayenizde ne yaptığımı hatırladım :) hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah :)

Arkadaşlar matematikte köklü sayılar sorusu 3 kök 3 mü olacaktı. Hatırlayanınız var mı?

1. dünya savaşında imzalanan antlaşmaları soruyor siz soruyu yanlış okumuşsunuz hocam

Hocam ben de sizin gibi okudum soruyu 1 dünya savaşında yapılan anlaşmalar diye doğru sizin gibi

Bazıları da yapılmayanları soruyordu diyor kafam kazan oldu

benim bildiğim de 1.dünya savaşında yapılan antlaşmalar nelerdir di soru 2 kere okudum hatta emin olmak icin

Arkadaslar ilk atamada önlisanstan atanmamiz için kaç net yapmamız lazım en az bide kaç puan almamız lazim 2014 ilk atama kaçta atadı bilen varmi

Hakkımızda hayırlısı..

Soruları hatırlamak düşünmek dahi istemiyorum..

Ne diyelim, olan oldu..

Herkese geçmiş olsun..

arkadaşlar hepinizi tebrik ederim bende 2014 yılında atandım ekpps ile TKHK na inşallah sizlerde en kısa sürede atanırsınız

Evet ben de boş bıraktım fakat kafam allak bulllak boş bıraktığım yerlerin sıralamasını doğru atladımmı atlamadımmı kafam bir milyon aslında atladım fakat işte vesvese geliyor

29. soru yani

Üst Alt