Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye Önlisanstan girenler, nasıl geçti? Hatırladığınız soru ve cevaplar?

Abi şimdi biri ak diyor biri kara ben de ne yaptım ne okudum şüpheleniyorum artık kesin bişey diyemiyorum sorular yayımlansa sorun çözülecek de

soruları nıye acıklamıyorlar anlamıyorum ne zaman acıklanacak acaba 1 haftayı gectı

Bence puanlarda bellidir artık açıklasalar altı üstü 75 bin kişi ne ki ösym için

vurkan oğuz eşleştirmelerin hangisi yanlıştır demişşin iyi de antalya dışındaki tüm eşleştirmeler yanlış zaten abi bence soruyu yanlış hatırlıyorsun

ön lisans tarih yanlışlık mı var
Ataürk döneminde açılan ilk ünversite hangisi diye soru vardı
biraz araştırma yaptım İSTANBUL ünversitesi ile ANKARA ünversitesi çıkıyor
Atatürk Cumhuriyeti kurduktan sonra Ankara ünv. hukuk fakültesini açmış sonrada darülfünün kaoatılarak İstanbul Ünv. Olmuş.
2 ünversiteninde resmi internet sitelerinde cumhuriyetin ilk ünv. biziz diyorlar acaba bu soruda iptal olur mu

[FONT=sans-serif]Eski adı [/FONT][FONT=sans-serif]Darülfünun olan üniversitenin şimdiki adı soruldu.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Darülfünun
[/FONT]
[FONT=sans-serif]
1924 yılında tüzel bir kişilik verilen Darülfünun, 1933 Temmuz ayında çıkarılan 2252 sayılı yasa ile kapatıldı. Yerine İstanbul'da Maarif Vekâletine bağlı yeni bir üniversite kurulması öngörüldü. 1 Ağustos 1933'de yeni bir kadro ve yapı ile [/FONT]
İstanbul Üniversitesi[FONT=sans-serif] açıldı.[/FONT]

[h=1]Ankara Üniversitesi[/h][FONT=sans-serif]Vikipedi, özgür ansiklopedi
2.png
arrow-down.png

Ankara Üniversitesi
SloganCumhuriyetin Bilim Güneşi
Kuruluş1946
Eğitim dil(ler)iTürkçe, İngilizce, Almanca
RektörProf. Dr. Erkan İbiş
KonumAnkara, Ankara ili, Türkiye
YerleşkeTandoğan Yerleşkesi, Dışkapı Yerleşkesi, Cebeci Yerleşkesi, Gölbaşı Yerleşkesi, Gümüşdere Yerleşkesi
MaskotHitit Güneşi
Web sitesiResmî site
Ankara Üniversitesi, 1946 yılında Başkent Ankara'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Daha eski tarihlere dayanan köklü fakülteler Ankara Üniversitesi çatısı altında bir araya getirilmiştir. Ankara Üniversitesi, Üniversite Kanunuyla birlikte kurulan ve Türkiye Cumhuriyetinin ilk üniversitesi niteliğini taşıyan bir eğitim kurumudur. Türkiye'nin en önemli ve saygın üniversitelerinden biri olan Ankara Üniversitesi'nin en eski ve köklü fakülteleri 1842 yılında kurulan Veteriner Fakültesi ve 1859 yılında kurulan Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mekteb-i Mülkiye)'dir.

karışık bir durum

[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Cumhuriyet’in ilanından sonra Türkiye Cumhuriyetinin kurucuları, eğitim alanında da kalkınma hamlesini başlatmış ve yeni bir üniversitenin temelini atmak için canla başla çalışmışlardır. Biz de bu yazımızda Cumhuriyet’in 90. yılı sebebiyle, Cumhuriyet ilan edildikten sonra kurulan ilk üniversite olan Ankara Üniversitesinden bahsedeceğiz.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ankara Üniversitesinin temelini bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk atmıştır. İlk kurulan mektep 1925’te açılan ‘Hukuk Mektebi’ olmuştur. Daha sonraları 1933’te, Türk çiftçisine yol göstermek için Yüksek Ziraat Enstitüsü, 1935’te ise Türk Tarihini araştırmak ve Türkiye’nin dünya ile dil-kültür bağını kurmak için Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi kurulmuştur. Fakat Ankara Üniversitesi, çatısı altında Osmanlı’dan kalma bir bölüm de bulundurmaktadır. Bu bölüm 1859’dan beri ‘Mekteb-i Mülkiye’ adı altında üst düzey kamu görevlileri yetiştiren ve 1936’da Ankara’ya taşınıp Atatürk’ün özel emriyle kurulan “Siyasal Bilgiler Okulu”dur. Ankara Üniversitesi, 1946 yılında Üniversite Kanunu ile birlikte resmen kurulan Türkiye Cumhuriyetinin ilk üniversitesi olmuştur.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]- See more at: http://www.gazetebilkent.com/2013/1...esi-ankara-universitesi/#sthash.EK0cXPl1.dpuf[/FONT]

ekpss önlisans soruları

Merhabalar arkadaşlar,
sorular hala açıklanmadı. benim elimde bunlar var. başka soru hatırlayan varsa ekleyebilir mi, teşekkürler

schengen vizesi
sahra çölü
ebola
atatürkün kurd. Okul GAZİ
sadabat ve balkan paktı
darül funun
Anayasa Mah
bumin kaan
İsyan
Zonguldak BB değildir
C.Başk. Seçimi 2019
kamu baş denetçici
hak ve ödev
antalya su altı turizmi
benelüks
Mağara Eshabı Kehf
türk medeni kanunu ilkeleri
*tektonik ova dışında kalan
-bakanları BAŞBAKAN seçer
2. mahmut yenikikleri
köknar ve ladinin yetiştiği bölgeni
çocuklarda şişmanlık sorunu çığ g
divan-ı istifa
saltanat

sancak beylerinin görevleri
medeni kanun hangi inkılapla

[FONT=sans-serif]1schengen vizesi[/FONT]
[FONT=sans-serif]2sahra çölü[/FONT]
[FONT=sans-serif]3ebola[/FONT]
[FONT=sans-serif]4atatürkün kurd. Okul GAZİ [/FONT]
[FONT=sans-serif]5sadabat ve balkan paktı[/FONT]
[FONT=sans-serif]6darül funun[/FONT]
[FONT=sans-serif]7Anayasa Mah[/FONT]
[FONT=sans-serif]8bumin kaan[/FONT]
[FONT=sans-serif]9İsyan[/FONT]
[FONT=sans-serif]10Zonguldak BB değildir[/FONT]
[FONT=sans-serif]11C.Başk. Seçimi 2019[/FONT]
[FONT=sans-serif]12kamu baş denetçici [/FONT]
[FONT=sans-serif]13hak ve ödev[/FONT]
[FONT=sans-serif]14antalya su altı turizmi[/FONT]
[FONT=sans-serif]15benelüks [/FONT]
[FONT=sans-serif]16Mağara Eshabı Kehf[/FONT]
[FONT=sans-serif]17türk medeni kanunu ilkeleri[/FONT]
[FONT=sans-serif]18tektonik ova dışında kalan[/FONT]
[FONT=sans-serif]19-bakanları BAŞBAKAN seçer[/FONT]
[FONT=sans-serif]20 2. mahmut yenikikleri[/FONT]
[FONT=sans-serif]21köknar ve ladinin yetiştiği bölgeni[/FONT]
[FONT=sans-serif]22divan-ı istifa[/FONT]
[FONT=sans-serif]23saltanat
[/FONT]
[FONT=sans-serif]24sancak beylerinin görevleri
25-kongrede alınan hangi karar demokrasinin mi göstergesidir
[/FONT]

26-yürütme kimden oluşur

27-birinci dünya savaşı sonrası antlaşmalar

atütürkün kurduğu okul demişsinizde soruda darulfünün kapatılarak yada ismi değiştirilerek kurulan üniversite diyordu soruda onun için istanbul üni cevap

Darülfünun (veya Dar-ül Fünun, Arapça: دار الفنون) Arapça dar (ev) ve fünun (fenler) sözcüklerinden türetilmiş, "üniversite" anlamında kullanılan bir sözcüktür. Aynı zamanda 1900 yılında Avrupa üniversiteleri tarzında kurulan Darülfünun-ı Şahane veya İstanbul Darülfünununu ifade eder. Bu kurum 1933 reformuyla İstanbul Üniversitesi'ne dönüştürülmüştür.

Turizm mezunu var mı?

Daha once turizm den atanan varmı?

off moralim bozuldu.. şu kura hiç olmasa ortaöğretim hiç olmasa rahat atanabilsek..
emekli engelliler bile başvuruyo EKPSS ye..
ortaöğretim çalışmadan etmeden üniversiteye gitmeden kamu personeli oluyor..

bypeace

Onlar yaşamasın hatta ölsün mü?
Sizin gibiler değilde gerçekten empati yapanlar atanır inşallah!

mssql

ortaöğretim komple kalkar inşallah diyorum başka birşey demiyorum.
başka konuya çarpma türkiyede kamudan başka hiç mi işyer yok ?? onlar yüzünden biz atanamaz olduk. ekpss ve KPSS atanamıyor !
Okumak bu kadar mı zor ?
60.000 Ortaöğretim
7.500 önlisans
2.500 lisans
Süper...

Maden teknikeri olarak sinava giren var mi arkadaslar

Maden teknikeri icin kac net veya puan gerekiyor bilgisi olan var mi

Muhasebeden ne kadar kadro açılıyo bilen var mı?

Arkadaslar ilk defa bu sinava girdim hicbir fikrim yok maden teknikeriyim kac puan veya net lazim atanma icin lutfen bilgisi olan yazsin

ykp.ox

senin bölümmün ataması varsa düşük puanla da atanırsın 2014 te ilk atamada 77 ye kadar düşmüş puanlar en son atamada 73 civarımış ben ilk defa girdim buna ama öyle diyor millet

3001 kod ile atananlar icin önlisans puanları 73 e kadar düşmüş son alımlarda

Rahatsiz ediyorum ksura kalma benim okulum bir sene uzadi atanirsam okul beni mezun edecek mi

Tanıdığım biri vardı bu konuda sıkıntı yaşadı ataması iptal oldu dikkat edin

Evet diploma istedi kurum atanınca

Turizm den atanan var mı? Turizmden atama olur mu?

Üst Alt