Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS yönetmeliği değişti

tılafsınlı

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı'nın 23/1/2018 tarihli ve 594 sayılı yazsısı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 25/1/2018 tarihlnde kararlastırılmıştır.

EKPSS.png

engelli ne demek ? Uzuvlarında eksiklik-kısıtlık,ciddi görme ve işitme kaybı olan veya iç organlarda ciddi bir problemi olanlar girsin şuan hemen hemen herkesin raporu %40 civarında neden ?çünkü torpille oyle buyla %40 bulmuşsunuz (bazılarınız) aslında suç sizde değil size o raporu veren doktorda ..
Ben bedensel engelliyim sag ve sol kolum hiç açılmıyor zor hareket ediyorum eğer sağlam biri girip atansa hakkım yemış olur ve haram ediyorum ben bu konuyu kapatmayacam bimere yazi yazacam bu konuyla imza toplyacam twiterde bakanlıklara tweet atacam... sizin yuzunuzden gerçek engelliler mağdur oluyor atanmasan ne olacak bi işte yine calısırsın ama ağır engellilere neolacak? Rapor oranına göre alım olsun ozaman yada bu %40 olayı araştırılsın

Son düzenleme:
paylaşım için teşekürler tılafsınlı

ancak yönetmeliğin 5 maddesi kafa karıştırıcı yani 2018 de ekpss yapılmayacak mı yapılsa bile bizim puanlarımız 4 yıl geçerlimi olacak anlamadım

2016 puanı 4 yıl geçerli olucak, ama geçici bi madde bu.

GESTAPOSeni bilmem ama ben sağ ayağımı kullanamıyorum koltuk değneğim olmadan yürüyemiyorum 10 dakikadan fazla ayakta durdummu bedenim felç oluyor ve ben %40 oranı zar zor aldım şimdi sen diyosunki %40 alanlar torpille almıştır kusura bakma ama çarkına tüküreyim senin ve vijdanının.

Ayıptır kardeşim sadece ne kendini düşünüyorsun şizofreni ne demek bilir misin hiç sanmam bize yüzde 45 veriyorlar 5 yılım hastanede geçti boş konuşma herkesin derdi kendine çoktur@gestepo said

on yıldır hastayım hem fiziken hem ruhen rapor oranım yüzde 70 den de fazla ama gespeto nun söylediği tam bir saçmalık
devlet haksız yere alınan raporları araştırsa sorun çözülür sorun rapor oranında değil
haksız yere para karşılığında alınan raporlarda neyse ki bu sene baya şikayet ettik araştırılıyor merak etmeyin sırtını harama yaslayanın sonu uçurumdur
misli ile hem bu dünya da hem diğer alemde çıkar canızı sıkmayın

şimdi soru şu, bu sene sınav olacak mı olmayacak mı?
ve sınav olursa puanlar 4 yıl geçerli olacak ama 2 senede bir sınav yapılacak.
galiba böyle

2016 girdim ve atandim ancak 4 ay sonra bazi sorunlardan dolayı istifa etim şimdi 2018 giremicek miyim yoksa 2016 da aldigi puan devami ediyor hic bisi anlamadım gitti

GESTAPOSeni bilmem ama ben sağ ayağımı kullanamıyorum koltuk değneğim olmadan yürüyemiyorum 10 dakikadan fazla ayakta durdummu bedenim felç oluyor ve ben %40 oranı zar zor aldım şimdi sen diyosunki %40 alanlar torpille almıştır kusura bakma ama çarkına tüküreyim senin ve vijdanının.

Kardeş bunun vicdanla hiçbir alakası yok tamam evet sorununa göre gerçek bir engellisin, ama kimse bunun farkında; değil "engelli olmayıpta yada cok az bir problemden faydalanıpta senin ve benim gibi gerçek engellilerin hakkını yiyen var"bana laf atacağına git hakkını savun!! torpili görmüşüm diye bunları yazıp söyledim

GESTAPO sen vicdansız bir insansın, başka kötü söz etmeyeceğim.

Eğer engelliysen niye sinirleniyosun kardeşim? Benim demek istediğim para ile oran yükseltilen raporlar bunu görduğum için söyluyorum

Ayıptır kardeşim sadece ne kendini düşünüyorsun şizofreni ne demek bilir misin hiç sanmam bize yüzde 45 veriyorlar 5 yılım hastanede geçti boş konuşma herkesin derdi kendine çoktur@gestepo said

Kardeşim kendimi tek düşünmuyorum tekerlekli sandalyede olan kolu bacağı olmayan şizofreni olan binlerce engelli var belki ve onlar değilde ufak problemiyle rapor alıp atananlar zoruma gidiyor

[FONT='inherit']ESKİ MADDE[/FONT][FONT='inherit'](2) Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları her bir dönem için sadece bir kez alınır. Dönem içerisinde gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine ancak başvuruları kayıt altına alınan adaylar başvurabilir.

YENİ MADDE

"(2) Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları iki yılda bir alınır.
(3) Kura kaydı yaptıran adaylar dört yıl içerisinde gerçekleştirilen engelli memur alımlarına başvurabilir."

[/FONT]
[FONT='inherit']ESKİ MADDE[/FONT][FONT='inherit']Madde 9 - (1) EKPSS sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıl içerisinde yapılacak sınava kadar geçerlidir. Ancak bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.

[/FONT]
[FONT='inherit']YENİ MADDE

[/FONT]
[FONT='inherit']MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan "iki yıl içerisinde yapılacak sınava kadar" ibaresi "dört yıl" şeklinde değiştirilmiştir.

[/FONT]
[FONT='inherit']ESKİ MADDE

[/FONT]
[FONT='inherit']Madde 13 - (1) Engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS sonucu ve kura sonucu yerleştirme yöntemleri kullanılır.
a) Ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS'de alınan puanlar kullanılır. Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine göre yerleştirilir. Aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınır

[/FONT]

[/FONT]

[FONT='inherit']MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi ve (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS ve kura sonucuna göre yerleştirme yöntemleri uygulanır.
a) Ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS'de alman puanlar kullanılır. Yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayın en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı dikkate alınır. Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine göre yerleştirilir. ilan edilen kadrolar arasından aynı kadroyu tercih eden adayların puanının eşit olması halinde diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınır."

[/FONT]
[FONT='inherit']ESKİ MADDE[/FONT][FONT='inherit'](5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, herhangi bir kadroya yerleştirilen ancak atanamayan adaylar, aynı dönem içerisinde yapılacak yerleştirmelere başvuramaz.

[/FONT]

[/FONT]
[FONT='inherit']MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS ve kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kurakaydıyla başvuru yapamaz."

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
"GEÇİCİ MADDE 1- (1) 2016 yılında yapılan EKPSS sonuçları ile kura kayıtları yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerlidir,"

Hayırlı olsun herkese....

[/FONT]

GESTAPO hiç kıvırma. yazdıkların yukarıda aynen duruyor.
demişsin ki: [SIZE=1]"Keşke bir yönetmelik gelse ekpss girebilmek için en az %50 veya %60 rapor oranı isteseler inan binlerce kişi elenir geriye gerçek engelliler kalır"[/SIZE]

mevzuat değişikliği olmasını, yapılacak değişiklikle EKPSS'ye girmek için en az % 50 veya % 60 oran şart koşulmasını bu sayede (%50 ve %60 altında olanların elenmesiyle) gerçek engellilerin kalacağını yazmışsın.
bu ne demek? %50 veya %60 altında engelli sağlık kurulu raporu olanlar gerçek engelli değil. sana göre engelli değil tabi.
sonra da geçmişsin torpille vs rapor alanları kastettiğini söylüyorsun.

engelli tanımı mevzuatla tanımlanmıştır. engelli sağlık kurulu raporunun nasıl ne şekilde kimlere verileceği mevzuatla belirlenmiştir.
torpille vs biri rapor almışsa bir sahtecilik söz konusu ise geçersin ilgili kurumlara şikayet edersin. ama sırf bu yüzden % 50 altındaki engelliler bu sınavdan yararlanmasın demek hele de onların engelliliğini sorgulamak senin haddine değil!

Gene olmadi simdi 2016 yerlestim sonra istifa etim egitim dururumumda bir degisiklik yok 2018 giremiyomiyum

"ENGELLİ KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI VE "ENGELLİLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK'te değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik"le yapılan değişiklikler, "ENGELLİ KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI VE ENGELLİLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMALARI HAKKINDA
YÖNETMELİK"e işlenmiştir arkadaşlar.
Bugünkü değişikliklerin de yer aldığı ENGELLİ KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI VE ENGELLİLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK için bkz: Mevzuat Bilgi Sistemi

Ayni puanla yerlestirme yapılmaz diyo sinava girenez demiyomi gene de beli olmaz:)

Bu sene sınav var. Puan 4 yıl geçerli olacak.

poyraz.

şimdi madde de daha önce yerleşen kişiler.. tekrar TERCİH YAPAMAZ diyor sen sınava girebilirsin istifa etmiş olman bu sınava girmeni etkilemiyor

40 bulamayan insanlar var onlar engelli değilmi saçmalamışınız
poyraz. Poyraz niye giremiyesin gir sende başvur:)

poyraz.

senin 2016 puanın öldü bence 2018 sınav olacak gireceksin puanını alıp tercih yapacaksın sınav 2 yılda bir olacak puanlar 4 yıl geçerli olacak en yüksek puan geçerli olacak durumun karışık biraz senin kulavuz açıklanırsa yazarlar bence kulavuzda yazar o yerleşmişsin yerleşmeye ösym bakıyor :cool::cool::cool::cool:

ekpss yönetmeliğini bilmiyorum

iyi günler bugün yeni çıkan ekpss yönetmeliğinde biraz bahsedermisiniz acaba tam olarak anlayamadımda 2018 ve daha ilerisi için mesela benim puanım 54.85454

@Kalem
Birincisi,öyle senli falan konuşamazsın benimle seviyeni bil ! ikincisi sen niye bukadar sinirlendin yoksa sende o yukarıda yazdıklarımdanmısın ha ? Yazmışın kimsenin engelini araştırmak haddine değil valla kusura bakma düzeni bozuk bu dünyada hiçbirşeyin adaletli ve düzenli olduğuna inancımın olmadığından böyle konulardada şüpheliyim.

cahil değilim merak etme yazmışsın raporu gerektirecek şartlar yazıyo mevzuatta ya sen nerede gördün yazılan her şeyin tıkır tıkır uygulandığı ?? engellinin bile hakkını yeseler yerler valla bekliyorum.%40 ile %85 engelli olan aynı sınava giriyo aynı sorularla sınanıyor ve %40olan atanıp diğeri boşta kalabiliyor :) ya engel oranına göre kontejan açmaları veya sınav yapmaları lazım yada bu bahsettiğim gibi olması lazım engelliyi ve engelsizi ayırın çevremde engeli ağır olupta zar zor %40 rapor çıkaranlarıda biliyorum onlarında hakkı yeniliyor bence yüksek verilmesi lazımken %40 cok az mesela yukarıda arkadaşın engeli gibi ayağı çalışmamasına rağmen %40verilmesi az ...

Helalinden raporun varsa ve vicdanın rahatsa sus! Niye üstüne alıp haddimi bildiriyosun?? Zaten allah göruyor herşeyi onun adaleti çok güzelde işliyor ondan kalbimi ferah sadece zoruma gidiyor bu düzen ben ağır engeli olanların hiçbir iş yapamayan insanların atanmasını daha çok istiyorum seni rahatsız edecek bi durum varmı bunda ???

Gestapo kardeş çok boş yapıyorsun. biz senin yazdığın yoruma cevap verdik. madem öyle açık açık yazsaydın. sanki sahte rapor alanlardan biz şikayetçi değiliz gibi konuşuyorsun. yüzde bir bile olsa herkesin bir hayati engeli olabilir. devletimiz bu sahtekarlar için gereğini yapıyordur sen merak etme. sağa sola iftira atıp ön yargılarınla yerin dibine girdin. kalem hanım bu sitede çok kişiye yardımcı olan saygılı bir insan, ona laf söyletmem çok yardımcı ve iyi niyetli bir insan o. ayıp yahu.

vieuxpoesie

Sağa sola iftira atmadım hen az alım olması hem böyle şeyleri duymam sinirlerimi çok bozdu kalbinizi kıracak bir kelime kullandıysam hakkını helal et ama engelliyim zaten ve hiçbirzamanda düzelmeyecem bu hayata normal bakmam normal davranmam çok zor

2016 da 52 bin lise mezunu sinava gitmiştik ilk binbeşyuz e girmistim şimdi ne olur bilmem ama bi sinav 4 tercih olayı iyi bence

vieuxpoesie
Bu siteye yenii yeni giriyorum ve kimin nasıl olduğunuda bilmiyorum haddimi bildirmesi zoruma gitti başka problemim yok kimseyle

poyraz.
Ilk 1500le atanmışsındır kaç net yaptınız peki?

GESTAPO haberin yok belli ki Kalem hanım engelsiz bir bayan!!!
Yeni olman kimseye hakaret etme hakkını sana vermiyor. Kelimelerini dikkatli seç kimseyi kırma.

tamam kardeşim tatsızlık olmasın, az kadro vs hepimiz gerginiz sınav öncesi. biraz sakin ol, yapacak bir şey yok i, oturup çalışıp en iyisini yapmaya ve herkes için güzel dua etmekten başka çaremiz yok.

Matamatik haric hepsini sanirim memur degil hizmetli olarak atanmistim

buyucu üstüne gitmeyelim artık tatsızlık olmasın grupta, benim de sinirim çok bozuldu. bu arada mersinde olan var ise eğer sözelim iyidir ders çalıştırabilirim arkadaşlar. bol bol kitap okumanızı öneririm işitme engelliler özellikle, ben kitap okuyarak konuşma kabiliyetimi geliştirdim gerilemesine engel olmaya çalıştım.

Üst Alt