Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS tercihleri ile ilgili sorular-cevaplar..?

sedatgedik

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
selaun aleyküm.
arkadaşlar bildiğiniz üzere EKPSS tercihleri açıklanmıştır. 3,000 personel alım sayısı 4,151 e çıkarılmıştır. EKPSS de en çok personel sayısı ortaöğretim(lise) alımı gerçekleştirileçektir.

tercih yapımında kardeşlerim öncelikle meslek bölümlerinden mezun olan kardeşlerim için ifade ediyorum.
kardeşlerim tercih kılavuzunda meslek alanları için belirlenen meslek dalları var. örneği: sağlık ebelik hemşirelik makine tesisat boya v.s öncelikle kendi meslek dalınız tercih klavuzuna yazmanısınız. neyi nereye yazcağınızı zaten başlık isimleri sizi gönlendiriyor. kodlar meslek alanları v.s.
örneği: kod:2111 meslek alan:makine ilçe:diyarbakır v.s
belirtilen kodun karşısında yani 2111 in karşısında ilçeler yazılmaktadır. çalışmak istediğiniz ilçeye ait kodları yazınız. diyarbakırın kodu 2111 yazmış iseniz istanbulda çalışamazsınız. 1 sene doldurduktan sonra tayin isteyebilirsiniz.

şayet mezun olduğunuz meslek dalı kılavuzlarda yok ise herhangi bir bölümden mezun olmak diye belirtilen meslek dalları vardır. o meslek dallarından tercih yapabilirsiniz.

örneği: makine mezunusunuz. fakat makine bölümünde alım gerçekleşmesi yapılmamış ise. meslek dalları arasında makine yok ise herhangi meslek alanından mezun olmak alanlarında tercih yapabilirsiniz. onlarda şayet kadroda açıklık olursa kura ile alımları gerçekleşeçektir.

soruları olan kardeşlerim buraya yazınız. gecde olsa cevap vericem. ( cevapları akşamları verebilirim. )

önemli not: makine mezunlu kardeşlerim. makine tesviye yada ressamlık gibi alanlarda mezun iseniz. tarım makine meslek alanları vardır o alanları yazmayınız o makine bu makine aynı değildir... lütfen dikkatli olunuz...şaşırtıcı yöntemler vardır.

izmirdeyim 73 puanım var bilgisayar ve elektronikten iyi anlıyorum lise mezunuyum şimdi benim nereyi seçmem daha uygun olur kardeşim bir yardımcı olur musun?

ben kuraya tabıyım tercıh konusunda bılgım yok fazla tercıh rabotunu ındırdım ,ılkokul mezunuyum 999,demek ılk okul demekmış1000 demek orta okul 1001erkek cınsıyetrı,robota baktıgımda,nıtelık kodu,bı suru sey yazıyo,yardımcı olursan sevınırım tşk sedat gedık,,beklıyoruz ,

arkadaşlar şimdi bir soru soracağım ama lütfen KESİN bilgisi olan cevaplasın;
1-şimdi halen memur olanlar üst kadroya geçme haricinde tercih yapamaz aynı kadroya değil mi
2-emekliler tercih yapacak mı

iktisat, işletme, çalışma ekonomisi dalında mezunlar düz memurluk 4001 i seçmemiz mi daha doğru ? tüm ilçeler yazan seçeneklerde merkez ilçeyi seçmek imkansız mı ?

LORİS: bilgisayar ve elektronikten iyi anlaman sana bu atamada sana bir + kazandırmıyor. mezun olduğun okuldan aldığın diploma üzerinde yazan meslek alanları sana + kazandırıyor. şayet bir meslek alanın yok ise okul tarafından tamamladığın. Kodu :2001 Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak. diye alanlar vardır ordan tercih yapabilirsin. (2001 kodu örnektir ona kafayı takma önemli olan kodu değil Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmaktır önemli olan. )

selocanlar: belirttiğin sistem aşaması doğrudur. ilk okul bitirip 5 sınıftan sonra okumayanlar var onlar 999 kodlu alanlarda tercih yapmaya haklara sahiptir. 8 sınıf bitiripte 9 sınıf okumayan kardeşlerimizde 1001 kodlu alanlarda tercih yapabilecektir. bazı alanlarda erkek yazar. erkek yazan kısımlarda tercih erkek memur adaylarına aittir hanımlar yapamaz.

engelli memurlar üst kadroya geçme hakkı benim bildiğim yoktur. çünkü erken emeklilik göz önüne alınıyor. yani üst kadroya geçme hakkı olsa idi atamalar sıklıkla olurdu buda devlet dairesinde iş aksamasına yol açar.ama bu suali gelede ösym arayarak bilgi temin edebilirsiniz. emeklilerin tercih yapma hakkına gelince Yönetmeliğin 14. maddesi sadece halen çalışanların başvurmasına sınırlama koymuştur. Ancak istifa edenlerin yeniden EKPSS tercih işlemlerine katılmalarında sınır yoktur. Siz de diğer adaylar gibi kurum ve kadro tercih edeceksiniz, yerleştirmeler sırasında. Hangisine puanınız yeterse oraya yerleşeceksiniz. Bunun eski kurumunuz olup olmayacağı sizin kadro tercihi ve puanınıza göre değişecektir.

netbus: tüm ilçelerde merkez ilçeleri seçme hakkı senin elindedir. bu konuda yasak yoktur. merkezi seçebilirsin. 2012 deki tercihte kişilerin sadece ulunduğu ilçeleri tercih yapma hakkına sahipti. şimdi istediğin yerden tercih yapma hakkın var. 4001 kodu iktisat işletme çalışma ekonomisine verilen kod ise o kod üzerinden tercih yapma hakkın var. şayet istisat işletme ve çalışma ekonomisinde tercih kılavuzunda kod yok ise o zaman Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmaktır önemli olan. 2001 kodlardan tercih yapma hakkına sahipsin...

Netbus
Tüm ilçeler yazan kadrolara atanırsanız. Atandığınız yerdeki amir sizi ihtiyaç dahilinde istediği yerde değerlendirir. Yani amirin inisiyatifindesin.

sedat bazı tercıhlerde 999,ılkokul ve otra okul 2sı bırden yazılmış,buralarada tercıh yapa bılıyormuyuz senden rıcam,bana zahmet olmasa ,ornek saglık bakanlıgına tercıoh yapıcam turkıye genelınde,dedıgımde burada 30 ılı asmam gereklı sanırım,mesela antep merkez veya tum taşralar gıbı,bana bı ornek goster arkadasım işsizim ve bır oglum var bakmam gereken,ayrıntılı olursa sevınırım mesalakura ılk okul,999,1101 erkek,,onunda kodunu gırıyoruz,sonara bulundugumuz< veya tercıh ettıgımız ılın kodu nerde yazıyo,kısaca anlatıver arkadasım çok tşjk kal saglıcakla,

elrktronik teknikeri olarak kadro açılmamış değilmi

Evet bazı tercihlere 999-1000-1001 kodları yazılmış. Buralara ilkokul olarak tercih yapabilirsin
ÖSYM nin hazırlamış olduğu kılavuzda kod var onu tercih sırasına göre ÖSYM nin sitesindeki kendi şifrenle giridğin yere yazacaksın en sonunda onaylayarak yercihini bitireceskin.

ya bu aıle sosyal polıtıkalar bakanlıgı yardımcı olmuyo bu ıldekı kendınız yapıcaksınız dıyo,ılk okul mezunu bır adam nasıl olurda,tercıh yapabılır anlamış deyılım,,esat 999,1000,1001 ben ılk okulu bıtırdım 5 kadar okudum,kafam bassa yapıcam ,aradım buradakı çalısan memurları onlardea yok bızle alakası8 yok dıyorlar,1000 tklıyorum seceneklşer cıkıyo ıste su sertıfıkası olucak elınde belgesı olucak dıye burası zaten devletın ozel sıtesı bılenler bılır,dayın varsa alem senmın sogol esat kafam bu adaletsızlıge basmıyor,

Veli kardeşim kendini bu kadar sıkıntıya sokma;
Sen İlkokul meuzunuysan 999 nitelik kodu olan kadroları tercih edeceksin. Hele bir tercihler açılsın. Biraz sabret. :)

Bazı kurumlar (Genelkurmay , Adalet Bakanlığı) "Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması" diye bir ibare var burda memur adayının siciline mi bakıyorlar yoksa ailede kardeşler ve anne , babanında siciline de bakarlar mı ?

Güvenlik tahkikatında aile bilgilerinede bakıyorlar.

esat kardesım zaten umudum yok devlet nerde at hırsızı var kodroya tabı tutuyo _burası devletın ozel engellıler bız platform_,bılen bılıyo bılmeyende bılmıyo bı8z burada sydv memurlarınıda sosyal polıtıkalarda gorev yapan bazı memurelernııde bılıyoruz, sıkıntı o deyıl ESAT,INSANLARI KANDIMAYALIM mılı yalanlarla saygılar,

Bu sınav için böyle ifadeler yanlış, belki başka yerlerde farklı uygulamalar olabilir. Bu sınavda bizzat kendim yaşadığım için sana katılmıyorum.

1-şimdi halen memur olanlar üst kadroya geçme haricinde tercih yapamaz aynı kadroya değil mi

Yerleştirme ve atama yapılmayacak haller
MADDE 14-(1) Halen memur olarak çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.

arkadaşlar 8 yıllık okumak ilköğretim diye geçmiyomu zaten bunun orta okulu ayrımı tercih yapıcak çok karıştı kafam kodlar filan biz kura ile katılacak olanlar.belli bir kurumlardan tercihimizi yaptıramayızmı kendimizmi yapmak zorundayız.

bugun aıle sosyal polıtıkalar bakanlıgı ıl ,ılçe mudurluklerını aradımn tel,ben bu tercı9hlerı yapamam yardımcı olurmusunuz dıye ,emır komuta zıncırını takıp ederek once ılçe sonar ıl,memur ılçedekı bızle alakası yok,dedı ıldekı aradım cvp bır olun sıkayet edın oldu bazı arkadaşlarınkını yapıyor dedım,gozumle gormedım o yuzden bırak dedım allaha havale edıyorum deyıp kapadım,,sonar kayıt oldugum okmul osym,aradım mudur deyıl bı baska ogretmen çıktı karsıma,durumumu anlattım,bızım işimiz deyıl ama ınsıfıyatımıze kalmış dedı pekı ogretmenım dedım, saat verdı 11 ,persembe gunu gel dedı,,,bakalım belkı guzel ınsanlar tukenmemıştır kımbılır allah yar yardımıcımız olsun benım gıbı olan kardeşlerımın,

eylem dönemi öyle sötlendi, turhan içli ve eylemciler dpb ile görüşmeleerinde bunu konuşmuşlar. ancak konunun kesin olabilmesi için yönetmelik değişmeli -ki değişmedi, bu durumda 2014 ekpss yönetmeliği maddelerince üst kadro tercih edilebilir. emekli, belirtilen kadroları tercih edebilir.
Fakat dpb derseki, üst kadro ve emekli konusunu kılavuzda bi açıklamayla hallederim derse, bunu da yarın kılavuz yayımlanınca göreceğiz...

merhabalar ; halen osym yerlestirme takviminde ekpss tercih klavuzu yer almiyor basvurular nerden yapilacak?

arkadaşlar il özel idaresi mi avantajlıdır yoksa diğer devlet daireleri mi ? il özel idarelerinde sanırım 'sosyal denge sözleşmesi' adı altında ek ödeme verilmekteymiş. bilgisi olanlardan ricam, çalışma koşulları ve hakları bakımından il özel idaresi mi avantajlıdır yoksa diğer devlet kurumları mı ?

arkadaşlar il özel idaresi mi avantajlıdır yoksa diğer devlet daireleri mi ? il özel idarelerinde sanırım 'sosyal denge sözleşmesi' adı altında ek ödeme verilmekteymiş. bilgisi olanlardan ricam, çalışma koşulları ve hakları bakımından il özel idaresi mi avantajlıdır yoksa diğer devlet kurumları mı ?
il özel idareleri kapatılıp oradaki memurlar diğer kurumlara aktarılmadı m?

Önümde üç seçenek var. Kamu hastaneleri kurumu, adalet bakanlığı ve çevre-şehircilik bakanlığı. Bunlar arasında sıralamayı nasıl yapmalıyım sizce. Yoksa arada pek bir fark yok mu

ayşegül hanım ekpss memur tercih klavuzu memurlar.net sayfasından temin edebilirsiniz. aşağıdaki adımları takip ederek ulaşabilirsiniz.

1: öncelikle Memurlar.Net sayfasına giriş yapalım. sağ üstte arama butonu var.
2: sağ üstte olan arama butonuna engelliler yazıp enter basınız.
3: burada çıkan engelli başlıklardan 4 bin 151 engelli memur kadrosu açıklandı başlığını tıklayınız.
4: burdanda şu listeler çıkaçak...
PUAN ÜSTÜNLÜĞÜ

Lise kadroları için tıklayın.(Toplam 1.428 kadro)

Önlisans kadroları için tıklayın. (Toplam 1009 kadro)

Lisans kadroları için tıklayınız. (Toplam 1.480 kadro)

KUR'A

İlköğretim/Ortaokul/İlkokul kadroları için tıklayın. (Toplam 129 kadro)

İlköğretim/Ortaokul kadroları için tıklayın. (Toplam 105 kadro)

hangi alanda sınava girdiyseniz tıklayın yazısına tıklayıp tercih klavuzunuzu indirebilirsiniz. ösym sayfasından yarın yayınlancaktır.

veyahut acılırsa aşağıdaki linki tıklamanız yeterlidir.

4 bin 151 engelli memur kadrosu açıklandı - Memurlar.Net

Geçici görev

Öncelikle merhaba, Arkadaşlar ben erzincan üniversitesinde okuyorum. Tercihlerde Erzincan,Erzurum...vs illeri yazacagım. Diyelimki erzuruma atandım ama okulum erzincanda. Ben dilekçe verip geçici görev ile erzincanda okulum bitene kadar calısabilirmiyim ? Geçici görev diye bir şey var mı ???

Üst Alt