Arkadaşlar branş bazında sıralama hakkında şunları düşünüyorum sizinle de paylaşmak istedim ve sizin için yardımı olacağını düşünüyorum tercih yaparken, kesinlikle art niyetli değilim amacım moral bozmak falan değil zaten okuyunca anlayacaksınız, mantık hatası varsa lütfen söyleyin düzelteyim. Mesela liseden (yani ortaöğretim) harita-tapu-kadastro bölümü mezunu bir kişi 2001 nitelik kodlu (ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak) talepte bulunan bir kurumu tercih edebiliyor değil mi? Bu durumda harita-tapu-kadastro bölümünün nitelik koduyla herhangi bir kurum talepte bulunmazsa o branş bazındaki sıralamanın bir önemi yok. Yani bu durumda şöyle bir şey ortaya çıkıyor mesela ben fen bilimleri mezunuyum 2001 kodunu tercih edeceğim için sıralamadaki yerim 2001 nitelik koduna sahip olan kişiler. yani ortaöğretim kurum kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak. O yüzden eğer kurum sizin branşınızda talepte bulunmamışsa ve siz de 2001 kodlu bir yeri tercih edecekseniz branş bazında sıralamada 3. ya da 5. olmanıza güvenmeyin, bir şey ifade etmiyor olabilir. hatta sıralamanız tercihte bulunacak kişiler arasında 300 500lerde olabilir. O yüzden tercihlerde dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.
Umarım sizler için faydalı olabilmişimdir. Tercihlerin herkes için hayırlı olması dileğiyle.