Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ekpss Ortaöğretimden mi atanmak daha kolay önlisanstan mı?
@Arche, ortaöğretim bir tek sana kolay olmamış oluyor, her ortaöğretimden girene aynı kolaylıkta olunca bir esprisi kalmıyor ve sınav zor olmuş oluyor.
Arkadaşlar hangi sınav daha kolay dememiş soruda, hangi sınavla atanmak daha kolay demiş. Yani şöyle ki ortaöğretim EKPSS den 96 almak gerekirken önlisans EKPSS den 92 alsan atanabilirsin.
@Elijah En sonuncu EKPSS ile önlisanstan atandım. O kadar az verdiler ki keşke okumasaydım da ortaöğretimden atansaydım dedim. Çünkü verdikleri kadro çok az, o kadroların çoğu da çakılı kadro. Mecbur yazdık ve üniversiteye atandık.
@berke26, sen acele etmişsin, bekleyip 2026 da daha iyi bir kadroda bulabilirdin. Benim durum da mecburiyetten öyle oldu, 0.5 puan farkla istediğim ilde atanmayı kaçırdım ama olsun inşallah seneye Ocak atamasında daha hayırlı bir kadroya atanma ihtimalim yükseldi.
@Elijah Her sene alımlar azalıyor. 2026'da alım olacağının garantisi bile yok. Normal KPSS ile memurluk fiilen bitti, EKPSS ile de son yıllarını yaşıyor.