Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss Ortaöğretimden mi atanmak daha kolay önlisanstan mı?

green07

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar ekpss de ortaogretimden mi atanmak daha kolay önlisanstan mi birde matematigim sifir hic yapamiyorum

Önlisans daha kolay. Matematik yapamazsan kazanamazsın, en azından 7 net yapmalısın.

Bence ortaöğretim daha kolay

Zorluk derecesi fikrimce: kolay ortaöğretim orta önlisans ve en zorlayan lisans.

@green07, 46 net yaparsan atanırsın rahatlıkla.

@Arche, ortaöğretim bir tek sana kolay olmamış oluyor, her ortaöğretimden girene aynı kolaylıkta olunca bir esprisi kalmıyor ve sınav zor olmuş oluyor.

Önlisans daha zor gelmişti bana lise ye nazaran.

Arkadaşlar hangi sınav daha kolay dememiş soruda, hangi sınavla atanmak daha kolay demiş. Yani şöyle ki ortaöğretim EKPSS den 96 almak gerekirken önlisans EKPSS den 92 alsan atanabilirsin.

@Elijah En sonuncu EKPSS ile önlisanstan atandım. O kadar az verdiler ki keşke okumasaydım da ortaöğretimden atansaydım dedim. Çünkü verdikleri kadro çok az, o kadroların çoğu da çakılı kadro. Mecbur yazdık ve üniversiteye atandık.

@berke26, sen acele etmişsin, bekleyip 2026 da daha iyi bir kadroda bulabilirdin. Benim durum da mecburiyetten öyle oldu, 0.5 puan farkla istediğim ilde atanmayı kaçırdım ama olsun inşallah seneye Ocak atamasında daha hayırlı bir kadroya atanma ihtimalim yükseldi.

@Elijah Her sene alımlar azalıyor. 2026'da alım olacağının garantisi bile yok. Normal KPSS ile memurluk fiilen bitti, EKPSS ile de son yıllarını yaşıyor.

Merhaba,
Benim EKPSS 2024 ortaöğretim zihinsel puanım 91.80'dir. Sıralamam 648'tir. Ocak 2026'da yapılacak 2.atamada atanma şansım var mı? Ortaöğretimde puanlar 91.80'e düşer mi? Bana memurluk mu hizmetli mi gelir?
2.atamayı beklemeli miyim yoksa EKPSS 2026'a hazırlanmalı mıyım?

Atanmaktan kastın kontenjan ise lisans her zaman daha kolaydır.

Eğer net sayısı yani soru zorluğu ise elbette önlisanstan atanmak daha kolay.

Kaldı ki derece olarak hangi eğitim seviyesini aldıysan o sınava gireceksin.

Atanabilmek için önlisans okuyabilme şansın ve imkanın varsa okumanı tavsiye ederim.

Üst Alt