Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss ortaöğretimden girenler hayaller neydi gerçek ne oldu? Tahmini puanları yazalım

abım allah razı olsun senden pekı lıse 2017 yazında bıtıyor hala ortaokul mezunuyum kurayada katılma sansım yok dımı en azından 79 falan alabılsem 3. atamada hızmetlı gelırdı 3 atamaya kadar dıplomamı alıcam ınsallah oda acarlarsa 3.atama su an osym takvımınde bu sene ıcın 1 atama var oda 5000 kısı alıcaklar yanılmıyorsam en az 85 almak lazım bıde ben son dakkada heyecna kapıldım sınavda 1 sorunun uzerınde 5 dakka dusundum yapamadım sorular bana zor geldı zıhın sorunum var bunu defalarca doktora ıletım zıhınsel verıldı bana genelden aldılar cogunu kafadan salladım :(

bende yaklaşık 47 soru yaptım , kolay denebilecek şekildeydi ama 5 - 6 yanlışım var ortalama 42 - 43 net gelir diye düşünüyorum ve seca kardeşim , öyle düşünmemek lazım herkes sen ben gibi taze bilgilerle girmiyor ki :)

ne mutlu sana oguz beynım ahlak buhlak olmus bana a desen ben acaba bana c mı dedı oyle karıstıyorum unutom ıntıhar etmek cozum gıbı bana ama allah var yukarda

arkadaşlar bu tercıhler neye gore yazıyorsunuz ben 2014 tercıhlerın hepsını cezaevleri yazdım doğu yerlerı yazdım ama banamısın demedi hicbiri cıkmadı ben kura ya gırdım bu 2016 da gırıcem biri tercıh konusunda yardımcı

devran29 canım bu sınava girmeye hak kazandiysan kura şansın kalkmış oluyor.bak sana tekrar söylüyorum kndini yıpratma sonuçlar aciklansin önce ve tekrar söylüyorum puanın az bile olsa kimsenin tercih yapmadığı yeri tercih edersen atanirsin ama zor bir durum tabi.zihinsel durumuna da çok takılma demekki aynı sorular.bide oğlum madem soruyu anlamadin neden durdun o kdr sure öteki soruya gecseydin .nyse geçti artık hayırlısı.

Oğuz tebrik ederim güzel net.

ömererdem tercih konusu benim tecrubelerime gore sınav kadar önemli bir durum.tercihleri en çok istediğin işi yazarak en aza doğru yapacaksın.şehir olarak herkesin yazabilecegi güzel yerleri yazmak için puanın çok yüksek olması gerekir çünkü herkes iyi yeri yazacak bunların içinden yüksek puanı olan girecek.o yuzden puan düşükse çok ucmamak gerekir.mantıklı düşünmeliyiz.ama seninki kuraymis galiba kurada aynı mantığa dayanıyor.sen en iyi yerleri tercih etmissin ve senin gibi herkes orayı tercih etti dolayısıyla çok kişi olunca kurada çıkma şansın azalır.Bence bundan sonra tercihlerini önce çalışmayı istediğin işi ve şehri ve yazacagin yerleri diğer insanların tercih etme ihtimalinin az olduğu yerleri yaz.karışık olduysa soyle :)

valla 3806ınc kardesım ben zodayım zıhınselden gırmem gerekıyorken genelden aldılar sınavımı ıptal etırme gıbı sansım varmı zaten lıseyı 2017 yazında bıtıyorum yoksa dayanamıcam bu sefer

daha liseyi bile bitirmemişsin neden sınava girdin sen?
kuraya katılsaydın şansın olurdu, şimdi puanın yuksek olsa bile lise diplomanı alana kadar memur olarak atamazsın!

Lise 2017 yazinda bitiyo amacim iyi bir puan alip 2. Tercihte atanmakti olmadi allah hepinizden razi olsun benim en fazla beklentim 50 40 puan otesi gelmez yarisini kafadan attim 9 tane netim.var tabi yanlislarda o dogrulari goturecek buyuk bir ihtimal cok buyukhata ettim.ya 2 yil boyunca boyle kalacam desenize ayvayi yedik 😓

😭😭😭😭

3806 kardes valla işin acıkcası ben 2014 ekpss de hep cezaevlerı ve dogu yerlerını tercıh ettım insallah bu sene allahın izniyle bu sene olurda hepimızın yuzu guler dıye umuyorum

ben 2010 engelli saglık bakanlıgı sınavına gırdım gozlerı kor olan bır arkadasımda gırdı benım puanım 72 o arkadasım tek kısılık sınıfda sınava gırdı o na yardım etmısler esı oyle dedı sımdı izmır güzeltepe saglık polıkınlıgınde gorev yapıyor

aylardır işsizim çalışma gücüm olmadığı için kimse bana iş vermiyon. 3 aylık maaşım bana yetmiyor bile. hayallerim vardı.memur olacaktım sevdiğim arabayı alıcaktım.bodrumda tatile gidecektim.sevdiğim sanatçının konserine gidip ölesiye eğlenip fotoğraf çektirecektim müzik kursuna spor a başlayıp hayatımda beni üzenlerden uzakta yaşacaktım. ne mi oldu yine kaybettim.Keşke devletimiz dağdan inenlere sağladığı istihdamı bizlere de sağlasaydı... allah tan korkmasam çoktan kafama sıkmıştım.Tabi tüm suçu devlete atmak gerekmiz bende de var aptallık

47 48 tane soru yaptım ama beklediğim gibi çıkmadı sınav üzüldüm açıkcası böyle olmasına.

Bu kadar zor geçeceğini düşünmemiştim.2014 ekpss daha kolaydı bu sınava göre biraz üzgünüm fakat puanlar belli olmadan da net konuşmak istemiyorum.Nasip kısmet herşey.

benim hayalim iyi bir puan alip atanmakti takim elbise bile almayi dusunuyordum daha sonraki yillarda bir otomobil almayi dusunuyordum en cokta ailemi mutlu etmek istiyordum kendimden cok onlari mutlu gormek isterdim sinav sonucunu bilmiyorum ama umudum fazla yok 15 20netle bir yere atanamam diye dusunuyorum hayirlisi artik ben elimden geleni yaptim allaha biraktim artik

Arkadaşlar ben erken konuşuyorsunuz dedikce siz devam ediyorsunuz madem öyle dua edin herkesinki kötü olsun.herkesinki kötü olursa atanmak için 50 puanda yeter 40 puanda.

Arkadaşlar onceki yorumlarda yaptigim gibi; devlet bu işi yapmak için yapmıyor .sadece insanları elemek için yapıyor çünkü bu bir engelli sınavı ve herkesin engeli ayni değil ama tutuyorlar sınava sokuyorlar insanları haksız şekilde yaristiriyorlar.ornegin:biri ortopedik engelli yuruyemiyor başka biri diyabeti var ötekinin başka engeli var sen tutuyorsun herkesi aynı sınava sokuyorsun olurmu hiç olmaz.nasıl olacak peki;bence çalışabilecek olan engelliyi sınavsız, gerekçesiz ,şartsız kamuda çalıştırmak ki bunun için yasa var özel sektör %3 kamu %4 engelli çalıştırmak zorunda (kanuna uyan varmı tabiki yok )peki çalışamayacak olan engelliler nasıl olacak oda bence şöyle olacak ;anne babasıyla yaşıyorsa aylık bir insanın rahat gecinebilecegi aylığı kayıtsız şartsız vermek (bu tarz uygulama var ama para yetersiz).yok evli eşi ve çocukları varsa çalışabilecek durumdaki eşine veya çocuklarından en az birine kamuda iş imkanı sağlanmalı.simdi evet malulen emeklilik var evde bakım parası fln bunlar güzel uygulama ama para yetersiz bu verilen paralar insanları tatmin etse çoğu engelli ne sınava girer ne bisey yapar.sınava giren az olduğu icin az puan alanlar bile atanır.çok konuştum demi ..

Yukarıdaki yazılanlara üzüldüm .
HAYALLERİNİZDEN SAKİN VAZGECMEYİN sadece biraz çaba gösterelim.

3806inc Teşekkürler.Ama bende genelden girdim lise KPSS'den.Kötü geçti.Bodozlama aksiyona daldım.Çalışmadan girdim.Matematiğin hepsini sayısal loto gibi salladım.Gerisinden 5-10 kadar doğru çıkar belki.4 yanlışın bir doğruyu götürdüğünü de girdikten sonra öğrendim.Hiç umudum kalmadı.50'den düşük alırsam şaşırmam.Sağlık olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimden.Bekleyip göreceğiz.

imdatusta bekir74 kardeşler emin olun bu yalan dünyada herkesin bir derdi var.Ve herkesin derdi kendince ağır.Belli ki sizinki de öyle.Benim derdim de öyle.Bende hiç bir şey kazanamadım hayatta.Bir sıfır geride başladım hep.Halende aynıyım.Kazansam da kaybettim bazı şeyleri.Daha doğarken ofsayta düştük biz.Ama hiç bir zaman şükretmeyi inanmayı kaybetmedim ben.Aklımı kaybetmedim.İnanın benimde harika hayallerim vardı.Hatta sizin hayallerinizle aynı ve / ve ya benzer hayallerim vardı.Ben çalışmadan lise genelden girdim.Ve çok kötü geçti sınavım.Ama emin olun çalışıp girseydim o sınavdan 90'nın altında almazdım.Devletin de suçu var zaten ankette hepsini belirttim.Bir sürü gerek sizin dediğiniz olay gerekse benzer olaylar gibi saçma sapan uygulamaları mevcut devletimizin.Kendi vatandaşına bakmaz elin vatan hainine ya da Suriyelisine bakar.Sınav ve sınav soruları da dahildir bu saçma uygulamalara.Ama kendim de pek masum sayılmam tabii.Çalışsaydım geçerdim rahat.Ama çalışmadım.Dolayısıyla da kaldığımı düşünüyorum.Lakin intihar etmeyi aklımdan bile geçirmedim.İntihar falan hoş şeyler değil.Sizden geçirmeyin aklınızdan öyle şeyleri unutun silin kafanızdan gitsin.Sıkmayın canınızı.Açıkçası böyle düşünmenize bende üzüldüm.Hakkımız da hayırlısı olsun.Bir gün bize de vurur hayat piyangosu dur bakalım.İnşallah bir gün bizde güleceğiz bu hayatta.Hayallerinizden asla vaz geçmeyin.Yenildiğimizi kabul etmememiz en önemli husustur.

Son düzenleme:
3806inc
Hitap cumlenizdeki cım eki gereksiz sözcuk kullanımı olarak goruyorum anlatmınızdaki bozuklugu giderin yoksa ben gideri gostercem size . Sorular cerezdide tozumu kactı milletin bogazna millet sorular zordu diye yırtınıyo sen gelmissin netime laf etyosun . Netlerim benim emegimin karsılıgıdır sizin dalga konunuz degil. Sizi daha bilincli konusmaya davet etyorum .

Eda Fatma açıklama yapayım ve ondan sonra sana yazdiklarimi silecegim umarım sende silersin bizim konumuza yazmazsin.oradaki cim eki seni kardesim olarak gorerek yazmıştım.netlerine gelince yaşına baktım okul cagindasin yanı bizlere gore bilgilerin çok taze o yüzden senin hepsini yapabileceğini düşündüğüm için o şekilde yazdim.dalga geçmekle alakası yok yani.millet sorular zordu diyormus ne diyecektik peki bize zor gelen biseye kolaymi diyecektik.
ama senin tozmu kaçtı bogaziniza ,yirtiniyorsunuz felan laflarin çok güzel ya.

ekpss 2016 yili benim icin bitmistir ama vaz gecmek yok 2018 xe hazirlanacam iyi bir puanda alacam bu yil alt yaptim biraz tecrube kazandim 65falan gelebilir diye dusunuyom bu puanla atanmak olamaz bence tabi takdir yuce allahimizin

imdatusta puanlar aciklansin önce 65 puanla atanamazsin diye birşey yok.tercihteki şansına bağlı.bak bende 65 den yukarı beklemiyorum ama çok çok olumsuz dusunmuyorum sizin gibi

hocam bilmiyorum eyer turkce dedigim gibi dogru cikarsa 20 miyi asarim 23 gibi bilmiyorum hayirlisi

Heh şöyle arkadaşlar ya. :) Hemen koyvermeyin kendinizi.Umutsuzluğa kapılmak ve hayallerden vaz geçmek yok.Pes etmek yok.Bir boksör düştüğünde değil kalkamadığın da yenilmiş sayılır.Bu yıl olmadı 2018'de olur inşallah.Bende iyice hazırlanmayı düşünüyorum.2018'deki sınava sıkıca hazırlanıp gireceğim.Ve hedefim 90 puanın altına inmemek.Yapabileceğimden de adım gibi eminim.Tabi takdir gene Allah'ın.Hakkımız da hayırlısı.Önce bu yılın sonuçları açıklasın hele.Çok çok olumsuz düşünmüyorum lakin sınavımı göz önüne alırsam bir hayli yanlış çıkacağını tahmin ediyorum.Umarım 50-60 puanın altına düşmemişimdir diye ümit ediyorum ne kadar zor bir ihtimal olsa da kötü düşünmemek gerek.Bekleyip göreceğiz Allah büyüktür. :) Herkes için hayırlısı.Rabbim gönlünüze göre versin inşallah.

tercihleri nasil yapmamiz gerekli ben bu tercihler konusunda bilgili diylim neye gore yapiliyor

3806inc Zorsa bizede zor cerez gbi deyip sonra zor demendeki celiski benim lisede okumamsa biz ygs lys hazrlanirken kpss en fazla 1 hafta bakabildik sizlerin ise aylarnz vardı vakit ayıracak bence zorluk kolaylık diye bir sey yok herkes calstgı kadar yaptı emeginiz neyse karslgnı aldnz bunu tartsma konusu haline donusturcek degilim beni alakadarda etmez kimin ne yaptgı sizin tavrlarnz dalga gecer gbiydi bende tepkimi koydum bu kadar basit . Konusma bitmistir .

OguzZ'

haklısın abim doğru söylüyorsun. Bende sıfır matla girdim sözelciyim aslında. Bende senin kadar yaptım hemen hemen. Ama o nete 70 puan gelirse unutalım memur olarak atanmayı falan. Orta öğretimden kaçla atanıyor onuda hiç bilmiyorum aslında. 95le falan atanıyorsa uğraşılmaz abim :) Ama 80 gibiyse uğraşılır :) Apar topar girdim sınava ilk girişim inş ilk girişte olur bir şeyler

Abi böyle şeyler yazmayın kendinizi üzmeyin. En büyük sınav diğer tarafta olacak dünyanın maddiyatına kapılmayın önemli olan maneviyattır. Benim sınava girdiğim yerde 40 yaşındaki adamlarda girmişti. Benden size tavsiye bir yıl bu sınava kafa kaldırmadan çalışırsanız 1.ciliğe oynarsınız açık ve net abicim. Ama çalışmadan girerseniz 5.sınıf sınavını bile kazanamassınız bu herkes için geçerli. Şimdiden başlasanız çalışmaya 1. oynarsınız abicim. Ben kazanamassam lys sınavından sonra unide kazansam bu sınavda birincilik için çalışacağım. Hayırlısı olsun bakalım umarım kimsenin kalbi kırılmaz

Üst Alt