Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS için rapordaki istihdam alanında ne yazmalı?

meralmiz

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlarım bu sene ekps sınavına girecem raporda istihdam işaretli veya değerlendirildi mi olması gerekiyor

Arkadaşlarım bu sene ekpss sınavına girecem raporu 2013 yılında aldım özür bildirir rapor bununla sınava girebilir miyim bazı arkadaşlarım raporda istihdam işaretli olacak diyo bende o bölümler değerlendirilmedi yazıyo sınava girebilir miyim

Arkadaşlar işin aslı nedir acaba raporla ilgili olan sınava girebilmek için yeni güncellememiz gereken bir kısım mı var yani ?

benim aldığım raporda da istihdam kısmı DEĞERLENDİRİLMEDİ yazıyordu bugün raporu çıkarttığım hastaneye gittim dedim bunu düzelttirmek istiyorum istihdam kısmı evet yazsın dedim oradaki memur bana sen bunu engelli kadrosunda işe girmek için almadın mı dedi evet dedim o zaman sorun yok dedi çünkü ÇALIŞTIRILAMAYACAĞI İŞLER kısmı boş olmadığı sürece sorun çıkmaz dedi.Benim ÇALIŞTIRILAMAYACAĞI İŞLER kısma AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YAZIYOR...

şu işin aslını bi öğrenemedik ya, bir sene oldu raporu alalı istihdam kısmı hayır yazıyor , sorun değil diyordu herkez 144 aradığımda sorun olmaz deniyordu, sınava kaldı iki ay başvuru başlayacak yeninden ayyuka çıktı yok istihdam kısmı ewet olacakmış, çalışabilir yazmalıymış. 183 aradım ewet yazmalı yoksa sınavda sorun olur atama yapılmaz dedi devlet personel dairesinin numarasını verdi burdan da teyid edebilirsiniz dedi aradım onlarda ewet yada çalışabilir yazmalı dedi, pazartesi raporu aldığım hastaneye gideceğim, ewet yazdırmaya , ama hastaneye gidenlere verilen sorun olmaz cevabı tekrar muayene etmek istemediklerindenmi, yoksa evrak işleri ile uğraşmak istemediklerinden mi ya da gerçekten gereksiz mi, gidip göreceğim, sonucu burdan paylaşacağım, arkadaşlar hepinize başarılar

Bide yönetici arkadaşlar bu konuda tek bi başlık açabilirlermi rica etsem ekpss bölümüne girince sabit konu başlıklarından biri olabilir bu konuda çok başlık açıldı gördüğüm kadarıyla, yanlış anlaşılmasın sadece öneri

raporunuz süreli ve süresi dolmuşsa başvuru yapamazsınız. diğer tüm hallerde raporunuz geçerli sayılır. tabi en az %40 olması şartıyla.

ahmetcoskun_2988;

benimde degerlendirilmemişti özellikle istihdam için tekrar gittim yeni rapor çıkarttım işaret konuldu agır engelli hayır yazıyor yuzde 45 raporum calıstırılamayacagı işler kısmı boş bırakıldı,boş olursa sorun nedir yahuuu karmaşıklaştı bu iş , artık en iyisi kılavuzu beklemek...

çalıştırılamayacağı işler kısmı boşsa sorun yok. kasmayın yahu bu kadar kendinizi.

benimde raporumda çalıştırılamayacağı işler kısmı boştu. istihtam kısmıda boştu. sınava girdim sorun yaşamazsınız merak etmeyin. atamanız yapıldıktan sonra aynı raporu götürün zaten genel bi durumunuza bakılıp yapabileceğiniz işleri verecekler size.

Yukle.TC | Resim | Resim Galerisi | Resimler | Resim Ykle

raporunu resimdeki işaretli yerler bu şekildeyse korkmayın..sınava girerseniz ama ilerde belki kurum bunları isteyebilir. aile pol müd.yeni yönetmeliğe göre çalışabildiğini raporla belirtmesi lazım diyor istihdam ne demek? yani evet olmalı.. ama ben snamıyorumki binlerce kişiyi madur etsinler en azından sınava alırlar atamada yeni rapor isterler..

haryn;

EKPSS/kuraya; 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun en az %40 ve üzerinde engelli olanlar başvurabileceklerdir. Sağlık kurulu raporlarında %40’tan daha az engelli olduğu belirtilen adaylar EKPSS ve kuraya başvuramazlar.
İlgili Yönetmeliğin 4. maddesinde, “Bu Yönetmeliğin uygulanmasında; Engelli doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri, ifade eder.” hükmü bulunmaktadır. Bu hüküm gereği; çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyemeyen adayların, sınav/kuraya başvurarak bir kadroya yerleştirilseler bile, ilgili kurum tarafından atamaları yapılmaz.

yok gerekmiyor istihdam kısmında bişey yazmasına gerek yok benim raporda tedavi ile çalışma olanağı vermeyen yaziyordu yinede başvuru yaptım

onr79 ,
grcnckr YAZILANLAR KAFAMI KARIŞTIRMIŞTI, BENDE HASTANEE GİTTİM istihdam kısmını EVET yaptırmak istşiyorum dediğimde bunun için yeniden rapor çıkarmak gerektiğini söylediler, bende butun işlemleri yeniden yaptım tek tek oktorlara muyane oldum istihdam kısmını EVET yazdırdım kafam rahtladı , sınav başvurusunda problem çıkmıyor evet istihdam kısmı incelemiyorlar bile , ama atama gerçekleşirse kesin rapor isteyecekler, klavuzda resmen yazmışlar çalışabilir olduğunu raorla belgelelemeli diye, bence raporları atamada yeniletecekler.

Benim de rapor bir yıllık ve istihdama değerlendirilmedi yazıyor. Oysa doktora ekpss için başvurduğumu söylemiştim. Raporu değişmeden bu konuda tatmin edici cevap alabileceğimiz bir kurum falan yok mu yada bilen biri

@fada sayın hocam sınava girerken istihdamin işaretli olup olmaması bir şey ifade etmiyor yani girebilirsiniz sınava ama diyelim güzel puan aldınız ve tercih yaptınız, kazandınız işte atama sırasında kurum sizden evrak istiyor (kurumdan kuruma değişiyor)

eğer atandığınız kurum raporunuzda istihdam işaretli yada çalışabilir yazmasını istiyorsa o zaman atanamazsınız ama bazı kurum istihdamın işaretli olup olmamasına bakmıyor bile

eğer olur da atama evrakları sırasında raporunuzda istihdam işaretli değil yani atamanız olmayacak derlerse size süre veriyorlar ekstra'dan gidip o süre zarfından düzeltiyorsunuz

benim raporumda da istihdam işaretli değildi, gittim hastaneye başvurdum raporumun aslını verdim kurul 2 gün sonra toplanıyor, düzeltip vereceğiz dediler ve düzeltip verdiler

yani böyle durumlarda tekrar doktor doktor gezmiyorsunuz bilginiz olsun

Skolyoz23

Yeni rapor çıkartmadan düzeltebiliriz ozaman birde yukarıdaki arkadaşın paylaşımı farklı senin paylaşımın farklı ve buna benzer bi çok 2 li cevaplar var bu seferde içinden çıkamaz hale geliniyor

cemil er ben arkadaşı bilmem, benim başıma aynı olay geldi gittim hallettim düzeltip verdiler ben hiç bir şey yapmadım

Arkadaslar Merhaba,
Başka konuda yazmıştım gene yazayım. İstihdam kısmına takılmayın. Atanırsanız kuruma yapın başvuru. Olduki sorun çıktı hastaneye gidip mevcut rapor üzerinden durum bildirir ikinci bi rapor isteyin. Bazı hastaneler bu prosüdürü bilmiyor. Hele hele tekrar heyete girmeye hiç ihtiyacınız yok. Zaten rapor almışsınız %40 veya üzeri. Hakkınız varken heyete girmek vs bunlara gerek yok. Yazı işlerine tam olarak durumu izah edip durum bildirir isteyince sorun düzelecektir.

Heppinize kolay gelsin

Öyle olması lazım zaten yoksa her bi işlem için yenisi çıkartacak olursak oo
bende tatilin bitmesini bekliyorum, inş senin dedigin şekilde çıkarda bidaha randevu heyet doktor felan uğraşmamış olurum

cemil er aynen öyle oluyor yani tam tersi olamaz zaten, bana da bu forumda yok yeniden doktor doktor gezmen lazım dediler alo 184 engelli haklarını aradım onlarda çıkarman lazım dediler sonra gittim hastaneye yeniden rapor çıkarmak istiyorum dedim, neden dediler istihdam işaretli değil dedim, orada ki memur bu tarz durumlar için dilekçe yazıyorsun düzeltme talep edeceksin dedi
hemen orada el yazısı ile yazdım 2 gün sonra heyet vardı raporumun asıllarını vermiştim, 2 gün sonra gittim yenisini aldım düzeltmişlerdi

çalıştırılamaz yerler boş benim ama ağır iş yapamam ben normalde, bakın orayı da düzeltin dedim ama orası için tek tek dokdorları gezmeniz lazım dediler
yani bazı durumları doktor doktor gezmeden yapma hakkınız var

+ atandığınız zaman kurum sizden belli başlı evraklar istiyor bu evraklar kurumdan kuruma değişiyor, çoğu kurum istihdama önem vermezken işaretli mi değil mi, bazıları çok önemsiyor hatta bazı kurumlar istihdam işaretli olmasına rağmen raporunuzda devlet memuru olarak çalışabilir ibaresinin olması gerektiğini söylüyorlar
siz böyle bir durum olduğunda ise yine tam teşekküllü bir hastaneye gidip durumu izah edip durum bildirir raporu alıyorsunuz, size bir kaç gün içinde gün veriyorlar, gidiyorsunuz doktorlar tek tek imza atıyor bu kadar :)

yani kafaya takılacak bir durum yok ama atandığınız kurum hangi evrakları istiyor onu bilmek lazım şimdi atandığınız kurum hiç böyle bir şey istemezse direk engelli raporunuz yeterli oluyor
o nedenle atandığınız kurumdun bayramdan sonra hangi tür evrakları istediğini bekleyin öyle hareket edin

Skolyoz23

Benim yeni aldıgım raporda istihdama hayır yazmışlar onu değiştirmek için başvuru yapıcam onuda heralde dedigin şekilde yaparlar başvurdukdan sonra gelişmeleri aktarırım, bide bi sorum daha olcak konunun başlıkla alakası yok biliyorum ama başka yerde bununla ilgili paylaşım göremedim malesef,

Sorum şu evrakları teslim ettigimizde bunların arasında askerlik belgesi isteniliyormu isteniliyorsa tecilmi etsem daha erken sonuç alırım muafiyet sağlasam mı ?

devlet memuru olabilmenin bir diğer maddesi, askerlik ile ilişiğinin olmaması, yani kesinlikle isterler
ama tecil mi muafiyetmi hangisi ona bir yorum yapamam bilmiyorum ama askerlik ile ilişiğinin olmaması gerekiyor devlet memuru olabilmek için

Enerji Bakanlığı'na atandım. Raporda "Çalışabilir" ibaresinin taktılar. Neyse ki daha önceden KPSS için başıma geleceği anlamıştım (EKPSS değil düz KPSS) ve şunları yazdırmıştım:

* Çalışabilir
* Arazide çalışabilir
* Vardiyalı Sistemde çalışabilir
* Seyahat engeli yoktur

bunun gibiydi sanırım. Mühendisim, bazı kurumlar bazı şeyler istiyordu ben de komple yazdırdım rapora. Eğer raporda "çalışabilir" yazmasaydı yeni rapor isteyecekti bakanlık.

@gökhan_ hocam bunu normal engelli raporuna yazdıran çok nadir insanlar var, normal kpss için ilk defa böyle bir şey duydum anlam veremedim şu an

eğer atanacağınız kurum sizden ne istiyorsa, yeni rapor çıkarmadan mevcut engeleli raporunuz ile tam teşekküllü bir hastaneye gidip, kurum sizden ne istiyor misal, devlet memuru olarak çalışabilir mi istiyor

hastaneye durumu belirten dilekçe yazıp, engelli raporunun aslı ile birlikte veriyorsunuz, kurul toplanıyor haftada iki gün o gün sizi çaığırıyorlar hangi güne denk geliyor ise, doktorlar tek tek imza atıp DURUM BİLDİRİR raporu veriyorlar ve bu yeni engelli raporu çıkarmadan kurumlara verebileceğiniz heyet raporudur

buradaki avantajı tek tek doktor doktor gezmiyorsunuz, tekrar yeniden engelli raporu çıkarmıyorsunuz

yani atanın da arkadaşlar allah aşkına, bir bakın kurum ne istiyor, sorun yapmayın bu kadar sıkıntı olmuyor

Skolyoz23

Tolgahan Hocam Merhaba;

Aşağıda size son atama ile ilgili rastgele açtığım bir TEİAŞ kadrosunun istediği şartları aynen kopyalıyorum. Konunun başında mühendisim ve hem KPSS hem EKPSS de ortak kullanacağım bir rapor için başvurduğumu söylemiştim

4611Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
3160 - Elektrik Mühendisliği
3162 - Elektrik ve Elektronik Mühendisliği / Elektrik-Elektronik Mühendisliği
7109Son 5 Yıl İçerisinde KPDS/YDS En Az B Seviyesinde İngilizce Bilmek.
7225Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması.
7257Seyahate ve Arazide Çalışmaya Elverişli olmak.

ben biraz panik bir insanım, en kötüye kendimi hazırlayıp geçen sene atamalardan önce almıştım. Benden sonra da heyete gün verilmiyordu. Yaz tatili nedeniyle.

Ben mevcut raporu olanlara bir şey demiyorum, sizin söyledikleriniz mantıklı. Ancak yeni rapor çıkaracak kişiler bence dikkatli olmalı

@gökhan_ hocam mesela 3160 3162 nitelikli kodları bir kere kesinlikle olmalı yoksa zaten tercih yapamazsınız ve artı 7109 nitelik kodu da taşıyor olmanız lazım

ama bakın 7225 nitelikli kodu sizinle alakası yok devlet araştırma yapacak sizin bir şey yapmanıza gerek yok. 7257 nitelik kodu veya buna benzer nitelik kodları isterlerse tam teşükküllü devlet hastanesi gidip durumunuzu izah edip durum bildirir raporu alabiliyorsunuz

yani engeli raporunuzda bunların yazmasını kimse istemeyez ama ekstradan gidip hastaneden bu şartları taşıyıp taşımadığınızı almanızı isteyebilirler. bu da bir günlük bir işlem zaten

hayırlı olsun şimdiden atamanız hayırlı işler ve görevler olsun inşallah

Skolyoz23 hocam demin 184 ü aradım durumu anlattım ama mevzuat geregi mevcut olan raporun içerigine herhangi bişey eklettirilemez veya kaldırılamaz dedi eklettirmek istiyorsanız il sağlık müdürlüğüne gidip dilekçe yazıp sonrasın da hastanede tekrar doktora gözükmeniz gerekiyor dedi yani yeniden rapor çıkartcakmışım 😐

@cemil er bana da aynısı demişlerdi hatta forumlarda ne kadar isyan ettiğimi yazan kelimelere denk gelebilirsin ama hastaneye gittim bu tarz durumlarda düzeltme yapılıyor dediler
hemen gelip burada paylaşmıştım hatta

ve bu tarz benim durumda olup gidip düzelten bir çok arkadaş da çıktı. alo 184 muhakkak yeni rapor çıkarmanız lazım diyor çünkü orada çalışanlar hastanenin yönetmeliğinde düzeltilebilir işleri bilmiyordur, iş yükünden kurtulmak için böyle basit şeyler düzeltilmeli zaten

raporu almış olduğunuz hastane ile görüşün güzel haberlerinizi bekliyoruz canızı sıkmayın
yani niye engellilere böyle zorluk çıkartıyorlar anlamıyorum gerçekten, bizi mağdur etmek için ellerinden geleni yapıyorlar

@cemil er senin istihdama niye hayır yazmışlar yani hayır demek çalışamaz anlamına geliyor sen çalışamayacak durumda mısın benim istihdam kısmında boştu ve bir çoğunun ise değerlendirilmedi yazıyordu ama senin hayır yazıyormuş

hayır demek çalışamaz anlamına geliyor yani sen çalışamayacak durumda mısın ??
eğer öyle ise bir şey diyemem çünkü ekpss yönetmeliğine göre atanabilmek için çalışabilir olması gerekiyor bilgin olsun

ama ben çalışabiliyorum sıkıntı yok diyorsan, peki o hastane heyet doktorları niye öyle kafasına göre hayır yazmışlar yani neden kafalarına göre hareket ediyorlar hemen git hastaneye durumunu anlat

@yasmin2013 arkadaşımız bakın ne yazmış

Arkadaslar Merhaba,
Başka konuda yazmıştım gene yazayım. İstihdam kısmına takılmayın. Atanırsanız kuruma yapın başvuru. Olduki sorun çıktı hastaneye gidip mevcut rapor üzerinden durum bildirir ikinci bi rapor isteyin. Bazı hastaneler bu prosüdürü bilmiyor. Hele hele tekrar heyete girmeye hiç ihtiyacınız yok. Zaten rapor almışsınız %40 veya üzeri. Hakkınız varken heyete girmek vs bunlara gerek yok. Yazı işlerine tam olarak durumu izah edip durum bildirir isteyince sorun düzelecektir.

Heppinize kolay gelsin

@cemil_er kurumunla irtibata geçmeden acele etme, kurumun illaki istihdam evet yazıyor olsun derse, durum bildirir raporu alarak işini halletmeye çalış

+ http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/haber/engelli-adaylari-yeni-rapor-almayacak buyrun yönetmelik burada kanun ne diyor engelliler yeni rapor çıkartmayacak diyor ama çalışabilir mi çalışamaz mı olduğunu anlamak için kurumlar hastaneye gönderebilir bu zamanda durum bildirir raporu alarak bunu belgeleyebilirsiniz (yeni engelli raporu değil)

acele etmeyin kurumunuzla görüşün sonra her şey rayına oturur güzel olur her şey merak etmeyin

Skolyoz23 üstad benimkinde de yazmıyor hatırlıyorsan sormuştum. Yarın gidip düzeltilmesi için başvuru yapacağım. EKPSS ye öğretmen olmak için başvuracağım acaba MEB istiyor mu ? Bilginiz var mı?

Üst Alt