Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS atamalarına 4.682 Kadro verildi! 09.04.2015

Klavuz yayınlandı mı acaba nereden görüyorsunuz nitelikleri?
tercihleri ne zaman yapacağız?

emrebey19

"Bilgisayar ve kalorifer ateşleyici" belgenizin yanına "bagzi" başka belgeler de alsaydınız, mesela kendini ifade edebilme gibi.

%40 raporu olan girebiliyor değilmi çok adaletsiz bana rahatsızlğıma %20 verdiler yani yarısı bende bir engelliyim fakat bu sınav hakkından yararlanamıyorum.

Tekerlekli sandalye ile paspas yapıp, odun taşıyıp, soba mı yakacağız. 2000 kadro verirken bunu hiç mi düşünmüyorlar anlamıyorum.

"Hizmetli" den anlayışınız tam olarak ne, onu kavrayalım öncelikle. Masa başında olup evrak işleri ile de uğraşırsınız bu durumda. Hizmetli eleman, joker eleman demektir. Sağlık durumunuz elveriyorsa, bu durumda çay bardağı taşırsınız, yerleri paspaslarsınız. Eğer sağlık durumunuz elvermiyorsa, bu durumda sizin yapabileceğiniz bir iş verilmek zorundadır.

Az bir şey mevzuat okumak lazım bu konuda "hakkınız yanar" gibi bir ifadeden ziyade.

http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.5378.pdf

Madde 14- (Değişik:6/2/2014-6518/72 md.)
Engellilerin iş gücü piyasası ve çalışma ortamında sürdürülebilir istihdamı için kendi işini
kurmaya rehberlik ve mesleki danışmanlık hizmetlerinin geliştirilmesi de dâhil olmak üzere
gerekli tedbirler alınır.
İşe başvuru, alım, önerilen çalışma süreleri ve şartları ile istihdamın sürekliliği, kariyer
gelişimi, sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları dâhil olmak üzere istihdama ilişkin hiçbir hususta
engelliliğe dayalı ayrımcı uygulamalarda bulunulamaz.
Çalışan engellilerin aleyhinde sonuç doğuracak şekilde, engelinden dolayı diğer kişilerden
farklı muamelede bulunulamaz.
Çalışan veya iş başvurusunda bulunan engellilerin karşılaşabileceği engel ve güçlükleri
ortadan kaldırmaya yönelik istihdam süreçlerindeki önlemlerin alınması ve engellilerin çalıştığı iş
yerlerinde makul düzenlemelerin, bu konuda görev, yetki ve sorumluluğu bulunan kurum ve
kuruluşlar ile işverenler tarafından yapılması zorunludur.

Engellilik durumları sebebiyle iş gücü piyasasına kazandırılmaları güç olan engellilerin
istihdam edildiği korumalı işyerlerinin statüsü ve bu işyerleriyle ilgili usul ve esaslar Çalışma ve
Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca
müştereken çıkarılan yönetmelikle düzenlenir

ve ayrıca, "hizmetli" olarak atanmanız, kazanılan bir haktır.
Alacağınız doktor raporunda, eğer, "fiziksel güç gerektiren işlerde çalışamaz" ibaresi yer alıyorsa, size yer sildiremezler.
"Ya, bizim temizlikçiye ihtiyacımız var, sana göre iş yok, n'apalım" da diyemezler. Eğer o kontenjan açıldıysa, sizi almak durumundalar. Gider iş yerinde oturursunuz bir sandalyede alırsınız paranızı.

Diğer bir "saçmalanan" konu ise, "hizmetli" sınıfının maaş konusu.

Memur maaş katsayıları, 1 Ocak-30 Haziran tarihleri arasında 0,079095, taban aylık katsayısı 1,23858, yan ödeme katsayısı da 0,025081 olarak uygulanacak. Söz konusu düzenlemenin ardından en düşük memur maaşı 2 bin 45 liradan 2 bin 114 liraya yükseldi.

Aile ve çocuk yardımı almak kaydıyla müsteşar maaşı 7 bin 838 liradan 8 bin 90 liraya, genel müdür maaşı ise 6 bin 877 liradan 7 bin 101 liraya çıktı.

12'nci derecenin 1'inci kademesinden maaş alan bir hizmetlinin 2 bin 45 lira olan maaşı 2 bin 114 liraya, 13'üncü derecenin 3'üncü kademesinden maaş alan bir devlet memurunun 2 bin 179 lira olan aylık maaşı 2 bin 251 liraya, 8'inci derecenin 1'inci kademesindeki maaş alan bir polis memurunun 2 bin 929 lira olan maaşı da 3 bin 24 liraya yükseldi. 3'üncü derecenin 1. kademesinde yer alan başkomiserin maaşı ise 3 bin 306 liradan, 3 bin 412 liraya çıktı.

7'inci derecenin 1'inci kademesinden maaş alan bir öğretmenin mevcut 2 bin 480 lira olan maaşı 2 bin 562 lira oldu. Aynı derece ve kademede yer alan araştırma görevlisinin maaşı 3 bin 462 liradan 3 bin 573 liraya çıkarken, 1'inci derecenin 4. kademesindeki profesörün maaşı da 6 bin 105 lira olarak belirlendi.

7'inci derecenin 1'inci kademesinde olan bir doktorun maaşı 3 bin 456 liradan 3 bin 567 liraya yükselirken, 1'inci derecenin 4'üncü kademesinde yer alan bir uzman doktorun maaşı ise 4 bin 187 liradan 4 bin 320 liraya çıktı.

Halen Çalışanların Aylıkları (Aile Yardımı Dahil) *
Unvanlar Derece 2014 Aralık 2015 Ocak
Müsteşar 1/4 7.838 8.090
Genel Müdür 1/4 6.877 7.101
Şube Müdürü 1/4 3.590 3.704
Memur 9/1 2.183 2.256
Memur 13/3 2.179 2.251
Hizmetli 12/1 2.045 2.114
Öğretmen 1/4 2.759 2.849
Öğretmen 7/1 2.480 2.562
Kaymakam 7/1 3.762 3.882
Başkomiser 3/1 3.306 3.412
Polis Memuru 8/1 2.929 3.024
Uz. Doktor 1/4 4.187 4.320
Doktor 7/1 3.456 3.567
Hemşire-Lise 11/3 2.375 2.454
Mühendis-Büro 1/4 3.665 3.782
Teknisyen-Büro 11/1 2.274 2.350
Profesör 1/4 5.920 6.105
Araştırma Gör. 7/1 3.462 3.573
Vaiz 1/4 2.796 2.887
Avukat 1/4 4.340 4.478

2.114 lira maaş alıyor beğenmediğiniz "hizmetli".
Memur ile arasındaki fark, 115 lira.
Aradaki 115 lira ile Türkiye Cumhuriyeti zenginleşmeyecek kadar büyük bir ekonomiye sahiptir. İhtiyaç olan konularda gerekli kadro açılır. Açıklaması budur.

Öyle yorumlar geliyor ki açılan kadro sayısına, sanırsınız adam NASA'da burslu okumuş.. "yok ben dilenci olacağım devletin de istediği bu." diyor.
Bu kafayla, devlete hiç girmeyin; tercih yapmayın ki ihtiyacı olan birisine yer açın.

Chtistian kardesim gerek mevzuat gerekse bu konudaki bilgilerinle bizleri aydinlattin lakin yazdigin hizmetli maaslari aile ve cocuk yardimiyla olan maastir. Bekar birinin hele ki bu engelliyse gerek saglik harcamalari gerekse gecinme sikintisi var. Ornegin ben insulin pompasi kullanmak zorundayim yoksa sekerim bi inip bir cikiyor doktorlar bunu sadece pompa ile duzene sokabildi. Devlet bu pompanin setlerinin sadece bi kismini oduyor aylik benden 150 lira cikiyor anlayacagin memur olursam o 150 lirayla gecinmeme harcarim ki halime bin sukur benden daha kotu olan engelli arkadaslarim vardir. Bir seker olcum stribinin farki 25 lira gunde 8 defa seker olcuyorum aylik 75 lira stribe para veriyorum. Ekstra durumlarda rapor harici hasta olsak zaten yok muayene parasi yok ilac farki birsuru masraf. Engelliler zaten toplumdan soyutlanmis durumda onlari hizmetli yaparak daha da toplumdan soyutluyorlar. Biz calismayalim demiyoruz meslegimizi yapalim kendimizi gosterelim engellilerinde Turkiye de ozguveni olussun istegimiz budur. Ne yazikki bunu anlayabilecek ne bir hukumet var ne de sosyal devlet. Yapilan saglik reformlari egitim reformlari cebimizden daha cok para cikmasina neden oldu. Ama gel gor ki engellilerin yiyecek ekmegi yok ailesine muhtac kimileri de sarayinda bilmem kac bin dolarlik klozetlerinde otursun. Boyle bir sistem icinde bu sistemi destekleyenleri de kiniyorum. Saygilarimla...

mustafaozen

Dostum, iki maaş arasındaki fark ~115 tl civari oynuyor. Iki maaşa da aile ve cocuk yardımı dahil. (140+39tl).
Engellilik oranına göre, 3./2. ve 1. tip olarak vergi indiriminden de faydalanacağınızı göz önünde bulundurun. Vergi indirimi + Aile ve çocuk yardımı, AGİ (asgari geçim indirimi) sınırına takıldığından, aile ve çocuk yardımının farkı da azalıyor (normal memur/hizmetli maaşlarına göre)

Pompa için ödediğin parayı, memurda olsan aynı indirimle ödeyeceksin hizmetli olsan da. Yani o konuda bir sıkıntı yok. "Hizmetli yaparak" neden toplumdan soyutlansın ki? Tabii ki mesleğinizi yapmak istersiniz, kontenjan acilmadigindan bunun zorluğu oluyor, kesinlikle anlıyorum. Bu durumda, normal kpss ile yüksek puan alarak , işkur ile iş başvurusu kamuya başvuru yaparak kendi branşınızı deneyebilirsiniz. Ama derseniz ki "kpssden de yüksek puan alamıyorum ki, branşımda gireyim"; bu durumda, sınava daha çok çalışmanız gerekiyor ne yazık ki, bu başka bir başlık konusu olur.

Bende de şeker hastalığı var (ki bu hastalıklarımdan sadece biri) ve ben aldığım hiçbir ilaca veya strip tarzı gereçlere para vermiyorum.. raporunuz olduktan sonra devlet bunu karşılıyor.. ben anlamadım ki, bu devlet adamına göre mi muamele ediyor..
2000 lira maaş alacak insan Türkiye şartlarında geçinir arkadaşım.. insanlar 1000 lira ile 1200 lira ile aile geçindiriyorlar.. memur olmadan memur gibi ağlamaya başlıyor bazı arkadaşlar.. halinize şükredin yaa.. bundan önce böyle bir sınav da yoktu, engellilerin böyle umutları da yoktu..

ankiloz Devlet striplerin sadece 17 lirasini karsilar gerisini odemek sana kalir. Raporda bir sikinti yok zaten karsiliyor ama bunun yaninda pompa gerecleri seker olcum stripleri bunlarin hepsinin fiyat farkini odersin son cikan saglik uygulama tebligini bi okuyun isterseniz. Ayrica ne olursa olsun ilac yazdirmak dahi olsa bu senin hesabina yansir e devletten bakabilirsiniz hangi doktora ne kadar muayene parasi verdigin ilac farklarini gorebilirsiniz. Su var ki eczaciniz sizden bu ucretleri almiyorsa soyleyin bende oradan alayim ilaclarimi tibbi malzemelerimi. Saglik reformu yapilmadan once de ben ayni ilaclari ve gerecleri kullanmiyordum fakat devlet bu parayi cikardigi saglik uygulama tebligine gore oduyordu. Simdi ne değişti...
Christian anlayamadiginiz konu da bu ya gerekli branslarin kadrolarini acmak yerine tam tersine kuruma hizmetli hizmetlinin basina sef sefin basina da mudur mudurun basina bakan atayan bir devlet var karsimizda. Evet Turkiyedeki engelliler toplumdan soyutlaniyor farkinda degilsin belki de sen onu bilemem. Evet 2 bin lira adgari ucrete gore cok cok iyi hele aclik sinirinin birkac bin lira gerisinde olsada.
Oturup calismak konusuna da gelirsek su an icin alanim konusunda ki bu kuantum mekanigi matematigi uzerine teorik tez ve solar sistemler uzerine deneysel tezlerim var bu kadar bilim yapmanin yaninda firsat bulup dandirik kpss yi calisamadim. Devlet basarili ve yoksullara destek vermediginden karnimizi doyurmanin pesine dustuk calismadan girdik sinava 89 aldik. Bu da benim kariyerimden kucuk bir nokta.

gelelim sisteme sen devlet olarak 65 yas siniri getirirsen kadro siser gencler acikta kalir memleketimin en yetenekli motor teknisyenleri muhendis olamaz ama eli motor yagi degmemis adami muhendis yapar bu sistem. Bunlara da yeri geldi ses cikardik fakat konumiz simdi ekpss sen goz boyamak için 3-5 ladro memurluk acarsin gerisini imam hatip-hizmetli acarsin sonra ses cikarana da susun dersin. Hele hele kapida beklerken kafayi yiyen engelli hizmetliler, ote yandan torpili oldugu icin aksama kadar klimali ortamlarda oturan engelli memurlari saymazsak hersey yolunda dostum. Bundan sonra size cevap vermeyecegim. Dedigin gibi konunun esas yeri burasi degil. Saygilarimla...

mustafaozen : Devletin başka nasıl işlemesini bekliyorsunuz bunu anlayamadım? Atamalar ve görevlendirilmeler ile geliyor bu insanlar oldukları yere. Bakanları da belirleyen yine milletin seçimi ile iş başına gelen devlet sistemindeki hiyerarşiye uygun olan başbakan / bakanlar kurulu ve bakanlar. Bunu değerlendirmeye konu içinde gerek olduğunu düşünmüyorum. Turkiye'deki engelliler toplumdan soyutlanmıyor, aksine topluma kazandırılmaya çalışılıyor, farkındalık eğitimleri ve istihdam alanları bunun bir 20 sene öncesine kadar çok ama çok iyi durumda. Bunu da tartışabileceğimizi düşünmüyorum. Bahsettiğiniz miktar elbetteki 4 kişilik bir ailenin aylık gelirine oranlandığında açlık sınırının gerisinde, tek kişi aile geçindirmenin zorluğunu göz önünde bulundurursanız, tabii 2 kişinin çalıştığı ailelerde bu durum yine bahsettiğiniz kadar da vahim değil, kamudaki bir ailenin yaklaşık olarak 4000 kazandığını varsayarsak. Kişisel gelişiminiz ve çalışmalarınız, yanısıra kariyerinizden örnek verdiğiniz konular, ciddi anlamda bilgi birikiminiz olduğunu gösteriyor. Yazık ki bu bilgi birikimi, sizin ne yurtiçi ne de yurtdışındaki üniversiteler, araştırma kuruluşları veya çok uç örnek verecek olursak, bir CERN e girebilmeniz kadar elle tutulur değilmiş ki, şu an burada EKPSS ile "hizmetli mi / memur mu?" tartışmaları içindesiniz. Memleketin en yetenekli motor teknisyenlerini ise, hiç bir özel sektör kaçırmaz, alır yurtdışına eğitime gönderir, "eline motor yağı değmemiş adam" da mühendis olabilmek için okur, sahada uygulamasını yapar. Sizin bu çiğ mantığınızla, teknisyenlerin de mühendislerden fazla kazanması gerekir ki, tutup kuantum mekaniği matematiği okuduğunu öne süren bir zihniyetten daha mantıklı bir cevap beklerdim - ki teorik fiziğin uygulanabilirlik alanının geçerli olduğu ülke sayısı 5 i geçmezken, Türkiye'de bu işe yönelmek ya gönülden bu işi istemektir ya da yanlış tercihtir ( gönülden istediği bölümü okuyan adam da zırlamaz, yanlış tercihlerinin sorumluluğunu da devlete yüklemez, hele ki araştırma ve teori yaptıysa(!) ). Ses çıkarana susun demek kesinlikle haddimiz değil, her sesi ve her düşünceyi dinlemek isteriz. Haklı olduğunda birliğe vardığımız her düşüncenin de daha gür çıkması için biz de desteğimizi sonuna kadar veririz. Yeter ki; bu düşünceler objektif ve doğru bir yargı süzgecinden geçirilsin.

mustafaozen ben 2012 yılından beri şeker hastasıyım. Hem hap hem de insülin iğnesi kullanıyorum. Kullandığım haplar diaformin ve onglyza, kullandığım insülinler de novorapid ve lantus solostar. Ayrıca ebsensor şeker ölçüm cihazım var ve bu cihazla beraber sürekli kullandığım striplerim var. Ben bugüne kadar bu ilaçların ve araç gereçlerin hiçbirine tek kuruş para ödemedim. Sadece 5 lira muayene parası ödüyorum. Bunun dışında benden alınan bir para yok. Ya biz farklı ülkelerde yaşıyoruz, ya da sizin işinizde bir karışıklık var. Devlet Aydın'da farklı, İzmir'de farklı uygulama yapmaz..

Christian çiğ mantık vb sözlerinizi ben size yakıştıramadım. ayrıca "teorik fiziğin uygulanabilirlik alanının geçerli olduğu ülke sayısı 5 i geçmezken" cümlenizi büyük bir kahakaha ile karşılıyorum. Cern gibi bir kuruma Türklerin sadece gözlemci olarak katılabildiği ve herhangi bir proje veya bilim üretme yapmadıklarını vurgularım. Cern e girebilmeniz için devletiniz para ödemek zorunda maalesef günümüz hükümetleri bu tür destekler vermek yerine kendilerine saray yaptırmayı yeğliyorlar. gelelim sisteme sizler teknik liselerde ne kadar matematik gösterildiğini düşünüyorsunuz düz liselerde nasıl?
devlet hiyerarşisine gelirsek asıl sizin çiğ düşünceniz ile bu tür bir hiyerarşi batırır ülkeyi. Örnek Japonya kimse kimseyi kontrol etmiyor çünkü herkes ülkesinin ilerlemesi peşinde.
evet burada memurluk ve hizmetli konusunda deyişinize göre bağırıp duruyorum doğrudur çünkü devletim bana okumak ve sağlık giderlerimi karşılayabilmek için gerekli ödeneği vermiyor veremiyor. bizde doğal olarak bu yolu tercih ediyoruz. deneysel fizik yapmanın zorluğunun ne olduğunu biliyor musunuz. peki ya üniversitelerdeki deneysel fizik aletlerinin ne olduğunu biliyor musunuz? gerçekten çiğ düşünce istiyorsan halkın yüzde 50 lik kısmına bakman ve başa geçirdikleri kişi ve kişilere bakman gerekli. anladığım kadarı ile bilmediğiniz konularda tartışmayı çok seven bir kişiliksiniz ve hakaret etmeyi de seviyorsunuz. devam edin ankiloz 1994 den beri tip 1 diyabetim. 1994 -2010 yılları arasında cebimden hiçbir ek para çıkmadı. son hükümetin sağlık reformu adı altında yaptığı yenilik sayesinde cebimden para çıkmaya başlamıştır. bunu size kanıtlayabilirim sağlık verilerimi gösterebilirim. kullandığınız ilaçlardan zaten raporluysanız para alınmaz. kullandığınız şeker aleti ise güvenilir sonuçlar vermeyen bir makine öyle bir makineyi kullanırsam sağlığımı tehlikeye atamam. bunun yerine madem marka verdiniz bende roche accu check kullanıyorum ve yüzde 99 oranında net laboratuvar sonucuna yakın sonuç alıyorum denenmiştir. medtronic insülin pompasını kullanıyorum her 3 ayda 450 TL para ödüyorum 297 lirasını devlet karşılıyor. 2002 de geçirdiğim koma nedeniyle enjeksiyon tedavisinden vazgeçildi doktorlarım ancak pompa yoluyla insülin regülasyonu sağlamış bulunmakta fakat devlet bana bu durumuda dahi masraflarımı ödemiyor. her şeker ölçümü stribi için 20 lira para veriyorum. 8 li ölçüm yapmak zorundayım 8*30= 240 strip yapar bu da ayda 5 kutu strip demek bugün eczaneye ödediğim miktar 100 lira artı muayene ücreti. ben bunu izmir de de yazdırsam aynı aydın da yazdırsam aynı. Allah sizi bu duruma düşürmesin dileğim budur lakin komplikasyonlu diyabet hastalarının yüzde doksanında bu sorun devam etmekte. ayrıca raporumda sensörlü pompa yazmasına rağmen maddi durum gereği 3500 liralık pompa aldık bununda 1500 lirasını yine cebimden karşıladım. bunu karşılamak için çalıştım okulum uzadı buna rağmen ses çıkarmadım. güzel bir laf vardır tok açın halinden anlamaz diye galiba doğru ama dediğim gibi Allah düşürmesin. Sağlıktan bahsediyoruz ya geçen sene 4 defa argon lazere girmek durumunda kaldım genel olarak 20 seneleik diyabetlilerde diyabetik retinopati uygulanıyor. Üniversite hastanesi lazer tedavisini ellerinde makine olmadığı için özele sevketti 4 seans lazer tedavisi için 1000 liraya yakın para çıktı cebimden.
ne Christian ne de ankiloz için herhangi bir kin inat vs beslediğim yoktur bunlar benim yaşadıklarım çektiklerim ve çevreme baktığımda durum gerçekten vahim sizler günlük gülistanlık görebilirsiniz fakat ben öyle görmüyorum. Christian hakaretlerini üzerime alınmıyorum gerek hocalarım gerek girdiğim sınavlar gayet başarılı olduğumu ispatlamakta ki yurtdışından dahi hocalarım referans gösteriyorlar fakat sırf engel durumumdan ötürü ailem göndermiyor bunları söylemek durumunda değilim evet ama benim bir yol seçmem gerekti ve ben aileme yakın olmayı mecburiyetten seçtim. Ülkemizdeki eğitim,sağlık, ulaşım, ve temel ihtiyaçların karşılandığı her devlet kurumu maalesef vasat hatta vasatın altında durumumuz kritik. dünya bankasından borç alıp dünya bankası yandaşları olan firmalara iş yaptırmakla ülke kalkınmaz. devlet hiyerarşisindeki kontrol mekanizması içimizde olursa gerçekten bu iş olur. söyledikleriniz doğru yanlış demiyorum herkes çalışmadan para kazanmanın derdinde bunu tabi ki kınıyoruz lakin bir engelliye hizmetli pozisyonunu vermek hele ki bu ortaöğretimse bir hatadır bu insanlar liselerde eğitim alırlarken bilgisayar dahi görüyorlar. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki yapılanmanın torpil vs olduğunu düşünmezseniz dedikleriniz bi bakıma doğru olabilir ama maalesef yandaşlar iyi yerlerde hakeden kötü yerde olursa bu işler olmaz. muhalefet partilerin birinin internet sitesinde yayınlanan kpss skandalı belgeleriyle isim isim yayınlanmış durumdayken sadece ben sen o değil hepimizin burada hizmetli memur tartışması baştan saçmadır zaten. umarım derdimi anlatabilmişimdir. Bana çiğ düşünceli diyorsunuz ama.kendinizi bu aşamada bir özeleştiri yapma tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Allaha yine de bin şükür Hala nefes alıyorsak umut var demektir. İnanıyorum ki herşey bir gün daha güzel olacak. eğitimle dürüstlükle ve en önemlisi vatan sevgisiyle. Saygılarımla...

lütfen biraz yadımcı olsun lise duzeyınde ekpss ye gırdım...
nezaman tercih yapabılırım.

Tercihler perşembe günü başlıyor dostum.. 16 nisan ile 24 nisan tarihleri arasında tercih yapabilirsin..

Birtan07

zatı muhteremler tasarrufu başka yerlrden yapsınlar.bizim gibi gariban fakir insanlarla uğraşmasınlar.bedensel engelli bir memur adayı kaardeşim nasıl milli eğitimde sınıf temizleyecek,nasıl sıra taşıyacak kananacak bir durum.Ben bu sınava 2. girişim, 2012 ömss sınavından 73.4 puan almıştım atanamadı.2014 ekpss den ise 79.44 puan aldım.Ortaöğretim mezunuyum.ticaret lisesini bitirdim.bazı belgelerede sahibim.hiçbir önemi yok bence.engelli insanlara engel çıkaranları kınıyorum.

mustafaozen

bu 65 yaş sınırı için bişe demek isterim arkadaşım herkes yada her engelli diyelim doğuştan ortopedik yada işitme engelli vb. değilki genç olsun. sende biliyorsunki bir sürü iç hastalıkları var yazmakla bitmez örneğin bir insan çalışıyor olsun birden hastalandı ve engelli durumuna düştü iştende çıkarıldı normal olarak ve bu insanda 50 yaşında diyelim evi kira çor çocuk nolacak bu insan özel sektörde malum hamaliye işler yapamaz bu insan intaharmı etsin bu insana hiç umut verilmesinmi zaten 50 yaşında bir insanın ders çalışıp yüksek puan alması çok zordur eğer genç adaylar bu kişlerden düşük puan alıyorsa zaten hak etmiyordur yerleşmeyi .......bence senin dediğinin aksine belli yaşın üzerindekilere ek puanlar verilmelidir çünkü onların işe bekar gençlerden daha çok ihtiyaçları var sonuçta çoğu evli ve çor çocukları var artık nasıl yorumlarsınız bilmem

sarasota soylediginizde haklisiniz ama emekli edilen insanlarimiz ozellikle de engel durumundan emekliyse "sosyal devlet" bu insanlara daha da onem vermelidir ve emekli ayliklari belirli katsayilara gore duzenlemeler yapilmalidir. Genc nufusun cok oldugu bir ulkede calisan insanlarin 65 yasinda emekli olmalari sizce de sacma degil mi? diger hukumetlerinde ozellile Batı modeli ornek alinilarak yapilan yasalarin emekli sartlarina bir bakin bakalim oradaki insanlar birak sagligi karin doyurmayi adamlar bizim ulkemize turist olarak geliyorlar bu insanlar kendi ulkelerinde isci statulerindeler. Sonuc olarak siz de haklisiniz fakat bircok sistem gibi emeklilik yasi maaslari da duzenlenmelidir. Yapacak olan babayigit zor gelir ama nefes aliyorsak umut vardir... Saygilarimla...

mustafaozen

tabiki bu dediklerine katılıyorum heleki emekli olmuş tekrar sınava girenler falan buna benzer kişilerin bende yerleştirilmelerini istemem çünkü hiç işi ve geliri olmayan engelli arkadaşlarımızın hakkı öncelikli olmalıdır emeklilik yaşı zaten söylemeye bile gerek yok

vatan55

Siz atanın gerisini bakanlık düşünsün veya atandığınız il ilçe veya okul müdürlüğü düşünsün. Senin sınıf temizlemeyeceğini bilen bir müdürün , tutup da sana sınıf temizletmez.

Size birşey soracağım 😅 ben sanırım hamileyim bu durum atamamda sorun olurmu sizce . İnternette araştırdım net bir bilgi bulamadım.

Zehrazehra

zehra hanım şimdiden hayırlı olsun allah analı babalı büyütmek nasip etsin,zehra hanım bunun araştıracak bi yanı yok siz atanın yeter hamile olmanız net ve kesin bi sorun olmaz,tabi sizin engelinize ve evliliğinize engel olmuycak illeri tercih yaparsanız bu sizin için en hayırlısı olur..

teşekkür ederim vermiş olduğunuz cevabınızdan dolayı.

Birtan07

Katılmamak elde değil. Hizmetli memura göre yuvarlak 150 TL az alıyor. 150x2000=300.000x12=3.600.000 TL devletin memuriyet yerine hizmetli kadrosu açarak 2000 kadrodan 12 ayda ettiği kar 3 milyon 600 bin lira.

Kasa her zaman kazanır diye boşa demiyorlar.

siyaset yapmayalım işe girmeye bakalım

Üst Alt