Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 73,42 puanla atanabilmek için strateji..?

saco7756

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar,

2026 EKPSS’ye lisans düzeyinden girdim.
Puanım: 73,42341
Sıralamam: 5.390 / 22.739
Bölümüm: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

2027’de yapılacak merkezi yerleştirmede atanma ihtimalimi değerlendirmeye çalışıyorum. 30 tercihin tamamını kullanmayı düşünüyorum. Yalova’da yaşıyorum ancak Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’ya gitme konusunda oldukça esneğim. Karadeniz ve İç Anadolu’daki illeri de değerlendirebilirim.

2024 yerleştirmelerinde bazı lisans kadrolarının daha düşük puanlarla kapattığını, ancak 2025 ve 2026 yerleştirmelerinde taban puanların genel olarak yükseldiğini görüyorum. Doğu illerinde de yüksek taban puanlarla kapanan kadrolar olduğunu fark ettim.

Bu nedenle biraz endişeliyim.
Sorularım şu:
  1. 73,42 puan ve 5.390. sıra sizce 2027 için nasıl bir konumda?
  2. 30 tercihin tamamını kullanıp Doğu + Karadeniz + İç Anadolu şeklinde geniş bir tercih yapmak atanma ihtimalini ciddi şekilde artırır mı?
  3. SBKY mezunu olmam bana tercih açısından ne kadar seçenek sağlar?
  4. 2025 ve 2026’daki yüksek taban puanları 2027 için nasıl yorumlamak gerekir?
  5. Benim puanım ve sıralamamla daha önce merkezi yerleştirmelerde atanmış kişiler veya benzer durumda olanlar var mı?
  6. Siz benim yerimde olsanız 30 tercihi nasıl bir stratejiyle dağıtırdınız?

Özellikle EKPSS tercih dönemlerini birkaç kez yaşamış ve yerleşmiş arkadaşların görüşleri benim için çok değerli.

Şimdiden teşekkür ederim. 🙏

Hocam açık konuşacağım puanınız biraz düşük bölümünüz de sıradan memurluk bölümü o sebeple ilk atamalarda dediğiniz yerler bile düşük ihtimal ama 2030 gibi sonlara doğru puanlar oldukça düşecektir ben sizin yerinizde olsam tercihlerimi yapar ama çok ümitlenmezdim 2028 de puanımı artırmaya çalışır sonra tercih etmeye devam ederdim dediğim gibi 4 yılın sonunda puanlar çok düşüyor o zaman şansınız daha artar bu arada istemediğiniz bir ile atansanız da tayin hakkınız da saklıdır hayırlısı olsun inşallah atanırsınız

2028 e disiplinli bir şekilde hazırlanmaya devam edin.
şu anki atanma şartlarınız şunlar;
1)Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 5391 kişi alırlarsa son 1 deki sizsiniz ve atanma ihtimaliniz var.
2)lisans düzeyindeki sıralamanız 22.739 . buna yakın bir lisans düzeyinden alım yapılırsa sıra size gelecektir.
3) öyle bir il düşünün ki şansınıza önünüzdeki kimse orayı yazmadı ve siz yazdınız. o zaman atanırsınız.
Gördüğünüz gibi bu 3 ihtimal bir hayli zor gözüküyor ama nasipse kimse engel olamaz tabi.
siyaset biliminden kaç kadro açılıyor bilmiyorum. eğer bir hayli az olduğunu düşünürsek sizin kpss şartlarında herhangi bir lisans düzeyinden mezun olmak şartıyla alınan düz memurluklara başvuru yapacağınız anlamına geliyor. burada rakibiniz sadece siyaset bilimciler değil, işletme iktisat,kamu yönetiminden tutunda fen edebiyat fakültesi mezunlarına kadar tüm lisans düzeyinden girenler başvurabilir.
pes etmeyin. azar azar derslere bakın plan yapın. günde 1 saat bile olsa bir rutin oluşturun.
KPSS bir zeka sınavı değildir. sadece zeki insanlar kazanmaz. hatta çalışmamış ama zeki olsun başarı şansı düşüktür. kpss bir süreç sınavıdır. ne kadar verirsen o kadar alırsın.Başarılar dilerim

Üst Alt