Merhaba arkadaşlar,
2026 EKPSS’ye lisans düzeyinden girdim.
Puanım: 73,42341
Sıralamam: 5.390 / 22.739
Bölümüm: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
2027’de yapılacak merkezi yerleştirmede atanma ihtimalimi değerlendirmeye çalışıyorum. 30 tercihin tamamını kullanmayı düşünüyorum. Yalova’da yaşıyorum ancak Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’ya gitme konusunda oldukça esneğim. Karadeniz ve İç Anadolu’daki illeri de değerlendirebilirim.
2024 yerleştirmelerinde bazı lisans kadrolarının daha düşük puanlarla kapattığını, ancak 2025 ve 2026 yerleştirmelerinde taban puanların genel olarak yükseldiğini görüyorum. Doğu illerinde de yüksek taban puanlarla kapanan kadrolar olduğunu fark ettim.
Bu nedenle biraz endişeliyim.
Sorularım şu:
Özellikle EKPSS tercih dönemlerini birkaç kez yaşamış ve yerleşmiş arkadaşların görüşleri benim için çok değerli.
Şimdiden teşekkür ederim.
2026 EKPSS’ye lisans düzeyinden girdim.
Puanım: 73,42341
Sıralamam: 5.390 / 22.739
Bölümüm: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
2027’de yapılacak merkezi yerleştirmede atanma ihtimalimi değerlendirmeye çalışıyorum. 30 tercihin tamamını kullanmayı düşünüyorum. Yalova’da yaşıyorum ancak Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’ya gitme konusunda oldukça esneğim. Karadeniz ve İç Anadolu’daki illeri de değerlendirebilirim.
2024 yerleştirmelerinde bazı lisans kadrolarının daha düşük puanlarla kapattığını, ancak 2025 ve 2026 yerleştirmelerinde taban puanların genel olarak yükseldiğini görüyorum. Doğu illerinde de yüksek taban puanlarla kapanan kadrolar olduğunu fark ettim.
Bu nedenle biraz endişeliyim.
Sorularım şu:
- 73,42 puan ve 5.390. sıra sizce 2027 için nasıl bir konumda?
- 30 tercihin tamamını kullanıp Doğu + Karadeniz + İç Anadolu şeklinde geniş bir tercih yapmak atanma ihtimalini ciddi şekilde artırır mı?
- SBKY mezunu olmam bana tercih açısından ne kadar seçenek sağlar?
- 2025 ve 2026’daki yüksek taban puanları 2027 için nasıl yorumlamak gerekir?
- Benim puanım ve sıralamamla daha önce merkezi yerleştirmelerde atanmış kişiler veya benzer durumda olanlar var mı?
- Siz benim yerimde olsanız 30 tercihi nasıl bir stratejiyle dağıtırdınız?
Özellikle EKPSS tercih dönemlerini birkaç kez yaşamış ve yerleşmiş arkadaşların görüşleri benim için çok değerli.
Şimdiden teşekkür ederim.