Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2026’ya girenler, sınav nasıldı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@biirkann, baya baya standart sapma olur düşük nerelere yüksek puanlar gelir diğer yıllara göre.

@Delorean, ben ilk defa girdim bu sınava bilemiyorum ama umarım 40 aşağısı gelmez üzülürüm

2022 en zor sınav olarak görülüyor net hesaplaması yapınca. Umarım bu yılki ekpss de 2022 tarzı standart sapması yüksek gelir. O zaman bir umut atanabilirim.

Ben Lisanstan girdim sınav zordu ama herkese zordu. Sorular kolay olsa herkese kolay olacaktı yani. Sınavın zorluğu kolaylığı değil sizin başarıınız önemli.

@scream_58, soruları karşıslaştırırsan bence mat bir tık zor gibi 2022 ama tarih coğrafya vatandaşlık güncel sorular Türkçe 2026 net daha zor..

Son düzenleme:
ya arkadaş yorumları okuyunca gülsem mi ağlasam mı halinize valla şaşırdım koca koca insanlarsınız hala saçma sapan sorular soruyorsunuz yok kaç net atanır standart sapma düşük gelir vs. :)

kardeşim, zorular zorsa ki (zordu işte bunun ötesi yok, adamlar yapay zekaya soru hazırlatmışlar) herkese zordur
ve branş ayırtetmeksizin ekpss'de 45 net üstü atanır. geçmiş olsun lütfen saçma sapan yorum yapmayın.. :)

@tirillena, Babacım 2024 puanııyla sene sonunda 86 ile atanıldı 2024 de 44 net yapan 87 aldığı yerde 44 net 90 o geçirtebilir.
Lisans özelinde...

@tirillena,
herkes kendi yaşadığı yerden ve kendi gördüğü birkaç örnekten yola çıkarak kesin konuşuyor ama ekpss sistemi böyle sabit bir şey değil tek bir doğru yok yani 45 net yaptım her yerde kesin atanırım demek de yanlış ya da düşük puanlı iller var oraya girerim kesin olur demek de yanlış çünkü her yıl hem kontenjanlar değişiyor hem başvuran kişi sayısı değişiyor hem de insanların net dağılımı değişiyor mesela bir yıl bir şehirde 70 puanla kapanan yer ertesi yıl 80e çıkabiliyor ya da tam tersi düşebiliyor bu tamamen o yılki rekabete bağlı yani “her yerde puan düşer garanti atanma olur” diye bir şey yok çünkü sistem şehir şehir branş branş ve yıl yıl değişiyo bir de herkes sınav sonrası kendi zorlandığı yerden konuştuğu için gerçek tablo bazen abartılı yorumlarla karışıyor biri çok kolay der biri çok zor der ama sonuçta önemli olan genel ortalama ve sıralama oluyor o yüzden tek bir net ya da tek bir şehir üzerinden garanti konuşmak doğru değil en sağlıklısı tercih döneminde gerçek puanlar ve tabanlar açıklanınca bakmak o zaman zaten tablo netleşiyor kim nerede şanslı kim nerede değil gerçek şekilde görülüyor

@tirillena, geçen seneki puanlara bakarsan İmam Hatip ve Kur'an ogreticilerinin 60 puanlarda atandığını ve hala kontenjanlarinin ciddi anlamda boş kaldığını görebilirdin.birkac mühendis ve mimar da var bu şekilde. Herkesin branşı farklı, ona göre çok da Umut kırıcı olmamak gerek yorumlarda ... Burda yapılan hiçbir yorum saçma ya da komik değil insanlar sınav stresini atmaya çalışıyor. Az saygı ...

@udevecili, 33 net 77.9 falan gelmişti 2024 de

@Çiğdemk, 4001 özelinde dediğin doğru ama kuran mimar vb 25 bile atanıyor :) imamlık iyi gassal olsak falan:)

Ön lisans Türkçe sorularında hatalı soru varmı

3 atama olcağı söyleniyor malum seçim arefesine giricez. 2027 ocak 2027 temmuz 2028 ocak atamaları şeklinde. lisans 87 ve üzeri puan 2 sene içersinde atanır deniliyor.

İyi akşamlar,
EKPSS 2026 sınavında sorular bir tık zorlaştırıldi.
Ortaöğretim zihinsel kategorisinde soruların bazıları kolaydı, bazıları zordu.
Yalnız benim Gyde 18 doğrum,4 boşum,7 yanlışım,Gkde 28 doğrum ve 2 yanlışım var. Kaç netim var? Kaç puana gelir?

@udevecili, son atamada 81 le atanılan yerler oldu ikinci atama gene düşecek 3 olursa haydi haydi düşer.
Osym sitesinde taban puanlar var.

@CgrFb, bilemezsin e kpss hesaplama sitesine yaz o senelere göre puan verir.
Ama bu sene kaç alırsın bu bilinmez.

@udevecili, 87 ile ilk atamada bile gidersin...

puan bulunsun diye girdim ama baya kötü geçti
türkçeden başlamak gibi bir hata yapınca süre yetmedi çünkü bazı soruların cevabının doğruluğu o soruyu yazanın insiyatifine bırakılmış

Beyler doğrusunu söylemek gerekirse bence kurtarmaz.35 net değilde 45 net olsa bir olasılık.Benim baya kötü geçti.Zamanı yetiştiremedim.Zamanı yetiştirebilsem matematik çözüp 9 boşu 1 boşa çekerdim.Bir mana normal bir atama umudu olurdu.

Çok detay sorular sorulmuş.Bilgilerim taze olmadığından zaten onları yapamazdım ama yani bu kadar beklemiyordum.Lisans 85 puanla bir umut yaratıyor.Orta öğretim ön lisans gibi 88 taban puan atmıyordu.Bir senem boşa gitti yani.Olasılık vardı olmadı.Belki seçim muhabbetine öğretmen ataması yapılır.Üç dört sene önce 0 puanla 3500 mü 5000 bin engelli öğretmeni atadılar.Sınıf normaldi ulaşım sorun olmadı vesaire ama sonuç sıfır.

@NewDay, babacım 45 netle 2022 de 92
2024 de 88 alındı...hesaplama bu
Bu sınav 2 sınavdan da daha zor sınavdı.
Var gerisini sen hesap et.

@Delorean, bir türlü anlaşılmıyor 😄 ha gayret az kaldı anlaşılcak ndndnnd ne kadar uğraşsan da inatla anlamayanlar çıkıyor.

önlisanstan 39 net yaptım. ilk defa sınava gırdım eskı sınavların zorlugunu bılmıyorum puan hesaplama yaptıgımda 2024 sınavına göre 86 çıkıyor sizce 86dan yukarıda mı aşagıda mı gelir puanım ?

@Fatih4972, bence vatandaslık ve turkce kısmı zordu

@Talh, anlamıyorum yıllarımı verdim normal KPSS a grubu kurum sınavları vb son. 3 5 yıldır e kpss
Matematik soru kalitesi tarih vb
Tarih soruları coğrafya vatandaşlık dahil tarihin en zor ekpss sınavı idi

• Beğen
Reaksiyonlar: Talh
@Delorean, suan bi hesap yaptım hatırlaadıgım kadarı ile genel kültür 19 dogru 9 yanlıs 2 boş genel yetenek 17 dogru 5 yanlıs totel de 35 36 dogru cıkıyo morel bokgibi oldu aksam aksam

Genel yetenek 24 doğru 5 yanlış 1 boş, genel kültür 15 doğru 12 yanlış 3 boşum var tahmini kaç puan alırım atanabilir miyim ilk kez ekpssye girdim genel kültürden mahvetmişim bilmediklerimi boş bıraksaydım keşke yks'de bu kadar zorlanmıyordum ben

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt