Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2026’ya girenler, sınav nasıldı?

Arkadaşlar soruların tamamına nasıl ulaşırız acaba netleri nasıl hesapladınız çoğunu hatırlamıyorum özellikle Türkçe tarafını

@Buse3, soruların tamami verilmiyor, yüzde 10luk kısım var o da zaten birkaç soru .. tahminen net olarak googlede hesaplama yapılıyor . Cevap a b dedim diyenlere şaşırıyorum zaten , kesinlikle şık olarak hatırlamıyorum ben. Bazı soru cevap kelimelerinden hatırlıyorum az kısmını.

Gerçekten Türkçe bende hiç yok ne yaptığımı bilmiyorum ve vatandaşlıktan ve güncelden lisansta hiç soru görmedim yazan hatırlayan tek tük vardı neye göre kesin hesap yapacağım ki tarihlerden birazıyla mı yapıcaz lisanstan hatırlayan varsa lütfen yazsın biz de hesaplamaya çalışalım

Soru ve cevapları ösym yayınladı oradan baktık. Tamamı ancak piyasaya düşünce sanırım. Yüzde 10dan fazlasını yayınlamıyor ÖSYM ama piyasada satıyorlar bir süre sonra. Yaptığımız hesaplamalar tahmini, gerçek senaryo farklı olabilir ama az çok bakınca çıkıyor net sayın. Türkçede bir kısmını ben de hatırlamadım ama yanlış ve doğru olma ihtimalleri üzerinden hesap yaptım 🙏

bir daha ki sinavda sallayacagim artik. calisarak olacak is degil. salla gec.

Herkez kendi adına konuşsun belki gece heyecandan uyuyamadım sınava yansıdı nerden bilisırsunuz ki ssiz yapmış olabilirsiniz ama başkalarına saygı duymak zorunda sınız herkez burda sınavının nasıl olduğunu söylüyor sonuçta

Konu başında bir arkadaş hatırladığı bazı soru ya da cevapları yazmışti ordan yola çıkarak belki birkaçını hatirlayabilirsiniz@Buse3, Türkçe sorularını aklımızda kalanla hatırlamak mümkün değil bence.

Arkadaşlar üye girişi ile girerseniz sınavdaki çıkmış soruları göreceksiniz. % 10 falan değil tamamı orada şu an yayında. Ne zaman kaldırırlar bilmiyorum ama durum bu.

@Çiğdemk, benim anlamadığım bir soru vardı
Aşağıdakilerden hangisi halkın iradesiyle seçilir?”

Şıklar da:

• Vali
  • Kaymakam
  • Rektör
  • Cumhurbaşkanı yardımcısı
  • Belediye Meclis Üyesi
buydu soru meclis üyesini halk mı seçiyo deliricem ya hayatımda belediye da meclis üyesi seçmedim sordugu sorulara bak

@biirkann, vay ne kadar kolay soru denk gelmis sana, vali kaymakam rektor ve cumhurbaskani yardimcisi hepsi atanir. belediye meclis uyesini halk secer, yerel secimlerde.

• Beğen
Reaksiyonlar: Bio
Soru gayet açık ve bana göre basit. Vali, Kaymakam, Rektör ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı seçilerek gelmez. Belediye Meclis Üyesini seçiyoruz elbette. Meclis üyeleri (Milletvekilleri) biz seçmiyor muyuz? Belediye Meclis üyelerini de doğal olarak biz seçeriz.

Bize gelen soruya bak Lisansta, Eda hakkı olsa gerek şıkkı yanlış hatırlamıyorsam. İlk defa duydum. Hadi gelin sorun bakalım hangisi daha zor?

@neo2020, soruların kolaylığı umrumda değil beni orası bağlamaz bende diğerlerini biliyorum onlar atanır ama çapraz soru sinir oldumm yani herkesin girdiği bölüm ayrı sizinkiler bana zor gelir benimkiler size kolay gelir misali

@biirkann, Türkçe matematik olsa net cevap verirdim ancak önceki yazılarıma bakarsan ,, maalesef genel kültürden okumadığım 20 soru var ve bu da onlardan biri ... 🤷🏼‍♀️

@Delorean, basılı şekilde diye sordu sandım ben, ondan dedim. Karışıklık oldu, ben baya oldu ösymye girip sorulara bakalı

Yoksa hesaplamayı nasıl yapacam

2022 en zor sınav olarak görülüyor net hesaplaması yapınca. Umarım bu yılki ekpss de 2022 tarzı standart sapması yüksek gelir. O zaman bir umut atanabilirim.

Ben Lisanstan girdim sınav zordu ama herkese zordu. Sorular kolay olsa herkese kolay olacaktı yani. Sınavın zorluğu kolaylığı değil sizin başarıınız önemli.

@scream_58, soruları karşıslaştırırsan bence mat bir tık zor gibi 2022 ama tarih coğrafya vatandaşlık güncel sorular Türkçe 2026 net daha zor..

Son düzenleme:
ya arkadaş yorumları okuyunca gülsem mi ağlasam mı halinize valla şaşırdım koca koca insanlarsınız hala saçma sapan sorular soruyorsunuz yok kaç net atanır standart sapma düşük gelir vs. :)

kardeşim, zorular zorsa ki (zordu işte bunun ötesi yok, adamlar yapay zekaya soru hazırlatmışlar) herkese zordur
ve branş ayırtetmeksizin ekpss'de 45 net üstü atanır. geçmiş olsun lütfen saçma sapan yorum yapmayın.. :)

@tirillena, Babacım 2024 puanııyla sene sonunda 86 ile atanıldı 2024 de 44 net yapan 87 aldığı yerde 44 net 90 o geçirtebilir.
Lisans özelinde...

@tirillena,
herkes kendi yaşadığı yerden ve kendi gördüğü birkaç örnekten yola çıkarak kesin konuşuyor ama ekpss sistemi böyle sabit bir şey değil tek bir doğru yok yani 45 net yaptım her yerde kesin atanırım demek de yanlış ya da düşük puanlı iller var oraya girerim kesin olur demek de yanlış çünkü her yıl hem kontenjanlar değişiyor hem başvuran kişi sayısı değişiyor hem de insanların net dağılımı değişiyor mesela bir yıl bir şehirde 70 puanla kapanan yer ertesi yıl 80e çıkabiliyor ya da tam tersi düşebiliyor bu tamamen o yılki rekabete bağlı yani “her yerde puan düşer garanti atanma olur” diye bir şey yok çünkü sistem şehir şehir branş branş ve yıl yıl değişiyo bir de herkes sınav sonrası kendi zorlandığı yerden konuştuğu için gerçek tablo bazen abartılı yorumlarla karışıyor biri çok kolay der biri çok zor der ama sonuçta önemli olan genel ortalama ve sıralama oluyor o yüzden tek bir net ya da tek bir şehir üzerinden garanti konuşmak doğru değil en sağlıklısı tercih döneminde gerçek puanlar ve tabanlar açıklanınca bakmak o zaman zaten tablo netleşiyor kim nerede şanslı kim nerede değil gerçek şekilde görülüyor

Üst Alt