Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2026 sonuçları açıklanıyor | 14 Mayıs

Mesela milli eğitim bakanlığı şu 2026 yılında bir tane bin öğretmenlik bir atama açıklasa Bir de sezon sonu Aralık 2026'da aile bakanı yaklaşık bir 2.600 2700 atama açıklasa sen kesin atanırsın bu şartlar altında

@emre 78, abi sağolasın Allah razı olsun. İşte bazı sıkıntılarımdan dolayı ilk atamada olsa süper olur, benim için kritik çünkü ondan ilk atamadaki şansımı sordum, tekrar çok sağolasın

Ne demek kardeşim hepimiz aynı geminin yolcusuyuz dediğim gibi senin ilk atamada atanma ihtimali iki duruma bağlı bir bu sene milli eğitim bakanının ne kadar engelli öğretmen kontenjanı açacağına ikincisi devletin ne kadar engelli memur atayacağını ama iki döneme çıkartılabilirmiş yolda atama sayısı bilmiyorum öyle bir söylenti var ama ne kadar doğru tasdik ettiremedim

@Hüseyin404, Amin. lisans ortalama 2100-2200 de kapatıyor. @emre 78 bahsettiği gibi öğretmen ataması çok olursa daha düşük sıralamaladan, az olursa daha yüksek sıralamadan kapatabilir.

@Hasan Dal, vallahi benim önümde 3 tane yol var ya seneye kasıtlı olarak kalıp ikinci atamadı 2028'de ortaöğretimden atanmak ya üniversiteyi bitirip lisans diplomasını alıp öğretmen olmak ya da lisanstan doğularda veya böyle taşra bölgelerini yazıp memur olmak hangisini yapacağımı bilmiyorum

@emre 78, engellilere de akademi geliyormuş sanırım

evet senin seçenek çok iyi düşünüp taşınmalı

@Hasan Dal, şöyle kardeşim zaten milli eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı resmi genelgeye göre geldi akademi engelliler için ama milli eğitim bakanlığı bu sefer de işin içinden çıkamadı mesela akademi benim okuduğum sosyal bilgiler bölümü için bir tek İstanbul yanlış hatırlamıyorsam Sultanbeyli'de bir lisede veriliyor bir tek eğitim akademi eğitimi ama Konya'daki bir görme engelli sosyal bilgiler öğretmenine adayı kastamonu'daki sinop'taki bartın'daki ulaşım sıkıntısı çekiyor konaklama desteği de yok yurt desteği işte erişilebilirlik açısından yönetmeliğe göre var ama uygulanmıyor seçimden sonra yeniden değerlendirilecekmiş

Bir yerde okudum şimdi 2027 yılından itibaren engelliler de akademiye tabi olacak diye bir şey okudum ama emin değilim yani büyük ihtimal biz de akademiye tabi olmuşuz kardeşim ben bilmiyordum sağ ol sayende bunu da öğrendik Allah razı olsun ama yani akademi yaktı bizi yandığım yandım

Son düzenleme:
@emre 78, hocam bence, bütçen varsa o koca kafa eğitim ya da onun gibi ekpss ye atamalara hakim bir hocadan danışmanlık alman sağlıklı olur.

@Hasan Dal, doğru söylüyorsun kardeşim ama sıkıntı şu bu koca kafa akademi gibi yerler genellikle online uzaktan eğitim veriyor benim bulunduğum İstanbul büyükşehir belediyesi de online eğitim veriyordu yani online eğitim almaya kalınca ben ücretsiz 4 5 yarın bulurum rahat abartısız 3 yer bulurum online eğitim veren ücretsiz yüz yüze eğitimin yerine tutmuyor benden sana kardeş tavsiyesi

Hani Recep İvedik 1'de bir sahne var ya koca kafa akademi de öyle hani kuru fasulye yemeye gidiyor işte daha sonra bu Karahan bartular kamyoncular derneğine sonra dernek kuru fasulye dernek üyelerine özel bir lütuftur bu kuru fasulyeden yemek istiyorsan derneğe üye olmalısın diye bir söz söylüyorlar ya Karahan barcılar derneğinde işte koca kafa akademide de üye olman lazım paralı eğitim alman lazım ancak öyle sana danışmanlık veriyor

Sana yani hayrına danışmanlık vermiyor 2026 yılı engelli KPSS sınavı için eğitim aldıysan danışmanlığı yanında hediye veriyor dershane taktiği gibi düşün

@emre 78, hocam şöyle koca kafada canlı yayınlarda söylüyor. askıda kitap yapıyormuş şu an 3000 liraya erkenden danışmanlık için yer ayırtıyor öğrencisi olman önemli değil

@Hasan Dal, benim mezuniyetim 2027 Haziran olduğu için üniversite mezuniyetim 2028 yılı 2 tercihleri yapacağım yani 2 tercihleri başvuracağım birincilerde olmayacağım onun için baktım söyledikleri tutuyor başvuracağım tarihe kadar söylediği çoğu şeyi tuttu danışmanlık alırım baktım söyledikleri çıkmadı o zaman demek ki pek bu konular hakkında bilgisi yok hani müşteri çekmek için yapıyor o zaman niye boşuna vakit ve para kaybı yapayım ki

@emre 78, ben 2028 mezun olduğunuu unuttum. mantıklı, bu belirsizlikte doğru tahmin yapabilirse seneye ondan danışmanlık almak mantıklı. çoğu yanlış çıkarsa takip etmeye gerek yok.

@Hasan Dal, arkadaşlar bugün diyanet işleri başkanlığına da çok sinirlendim kadrolarına baktım yani hem memur kadrosu hem hizmetli kadrosu İmam Hatip mezunları başvurabilir yazmış ne alaka yani hazreti Muhammed'in getirdiği İslam dini böyle ayrımı yasaklıyor yani bence İmam Hatip mezunu olup olmama diye bir ayrım olmamalı bence bunun hakkında cimeri yazı yazmalıyız bu kanun da 2022 yılında mı ne gelmiş yani bu konu hakkında cimer'e yazı yazmalıyız

Mesela ben İmam Hatip mezunu değilim çok istedim gitmeyi imam hatibe ama engelimden dolayı yapamayacağımı düşündüm ben de görme kaybı var Arapça zorlar diye gitmedim kur'an-ı Kerim var diye yani engellilere bu kralı esnetmeleri lazım İslam dini hoşgörü dini diyanet işlerinden böyle bir şey beklemezdim şimdi ben imam hatibe gitmedim diye Haşa kafir miyim yani ne alaka ben Müslümanım elhamdülillah elimden geldiği kadar namazımı kılmaya orucumu tutmaya çalışıyorum yanlış yani diyanetin bu yaptığı tutum

Evet bu haksızlık, imam hatip mezunu şartı olduğu ve çok fazla kadro açıldığı için sürekli boş kalıyor ama ısrarla devam ettiriyorlar.

Vallahi biz engelliler kontenjan açılsın istiyoruz ama hiçbir şey yapmıyoruz devlete cimer yoluyla başvuralım hani devlet bizim taleplerimizi alırsa zaten anayasada pozitif ayrımcılık hakkı var devlet tam anlamıyla biz sorunlarımızı devlete iletmezsek nereden bilecek bizim sorunlarımızı Bizim yaptığımız doktora gidip doktora derdimizi anlatmadan hastalığımıza reçete yazmasını istemek gibi

Üst Alt