Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2018 müfredatlı kitaplar ne zaman çıkar?

Wildpeople, Osmanlı kültür ve medeniyet dahil. Şöyle söyliyim kısaca, çağdaş türk tarihi hariç bütün konular dahil. Yediiklim'in çıkmış sorular kitabı var, alırsanız avantajınız olur, en azından sınavda çıkmış olan sorulardan yola çıkarak, (bazı konulara daha fazla ağırlık vererek) çalışmanıza o şekilde devam edebilirsiniz.

kitabı aldım geçmiş yılların soruları var. kitapların başında da hangi konular var soru sayıları yazmış. 2018 tüm adaylar için konu kitaplarında çağdaş türk dünya tarihi de var. ama osmanlıdan soru ya çıkar ya çıkmaz sanırım. yine de çalışıyorum soru kaçırmamak için. türkiye ve dünya güncel sorularından da 5 6 soru var

Arkadaşlar tekrar merhaba herkese ;

Konu kitabı olarak yargıyı tercih ettim. Kitabı beğenmediğimi özellikle belirtmek isterim. Tarihdeki bazı konuların varlığı beni tedirgin etti. Aşağıdaki konulardan sorumlu muyuz ?

1. Soğuk savaş dönemi
2. 2. Dünya savaşından sonra dünya siyasetini şekillendiren gelişmeler
3.Siyasi Parti Dönemleri ve seçimler ( 1946 - 50- 54-57 gibi )
4.Yumuşama dönemi ( 1970 lerde dünya )
5. Türkiye dış siyaseti ( 1960 - 1980 )

usomer

Merhaba bende hiç beğenmedim 2016 yılı kitabı çok güzeldi ama 2018 baskısını berbat etmişler aceleye gelmişte basılmış gibi

F5121 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar detaylı bilgi vereyim size.
YARGI yayınlarının 2018 tüm adaylar konu anlatım kitabında ise,
Çağdaş Türk Dünya Tarihi konuları ve Osmanlının kuruluş yükselme gerileme gibi konuları yok sadece 20. yüzyıl Osmanlısı var ve Atatürk dönemi inkılaplar vs.

NOBEL yayınlarının 2018 tüm adaylar için EKPSS 3021 SORU BANKASI KİTABI ' nda tarihte Osmanlı Devletinin Kuruluş Yükselme vb gibi bütün konuları varken Çağdaş Türk Dünya tarihi konuları bu kitapta yok

DATA yayınlarının 2018 EKPSS KONU ANLATIMLI SORU BANKASI KİTABI'nda Osmanlı Devletinin Kuruluş Yükselme vb gibi bütün konuları ve Çağdaş Türk Dünya Tarihi konuları da var.

AKILLI ADAM yayınlarının EKPSS TÜM ADAYLAR SORU BANKASI KİTABI'n da da Osmanlı Devletinin Kuruluş Yükselme gibi bütün konuları ve Çağdaş Türk Dünya Tarihi konuları da var.

Konular konusunda tam bir netlik yok. Kimi yayınevi Tarih konularının Çağdaş Türk Dünya tarihi de dahil bütün konularını ele alırken kimi yayınevleri bazı konuları ele almamış.
2018 kaynaklarında tutarsızlık var kesinlikle.
Bir de YEDİİKLİM YAYINEVİNİN KAYNAKLARI kesinlikle güncel değil. YEDIİKLİM ÇIKMIŞ SORULAR SORU BANKASININ ALDIM. AMA 2016 KONULARI VAR MI BİLMİYORUM. Ama bu yayınevinin çıkardığı kaynakların güncel olmadığını düşünüyorum. Yediiklimin konu bankası elimde yok. Sitelerde kitabın basım tarihinin 2018 olduğunu ve yeni kaynaklar olduğunu yazıyor ama doğru değil. Mesala Bir Genel Kültür sorusunda 2013 dünya bankası başkanın kim olacağını falan soruyor. Bence normal kpss kaynağı alıp çalışın derim. Ben öyle yapıyorum.

Bu da başka bir yayınevinin Ekpss de çıkacak ele aldığı konular

TÜRKÇE

24 SAAT
"TÜRKÇE
1.Sözcükte Anlam
2.Cümlede Anlam
3.Paragraf
4.Ses Bilgisi
5.Yazım Kuralları
6.Noktalama İşaretleri
7.Dil Bilgisi
8.Anlatım Bozukluğu"

MATEMATİK

60 SAAT
"MATEMATİK
1.Temel Bilgiler ve İşlem Yeteneği
2.Temel Kavramlar
2a.Tam Sayılar
2b.Tek - Çift Sayılar
2c.Ardışık Sayılar
2d.Faktöriyel
3.Sayı Sistemleri
4.Doğal Sayılarda Bölme ve Bölünebilme Kuralları
4a.Bölme
4b.Bölünebilme
5.Asal Çarpanlara Ayırma, EBOB - EKOK
5a.Asal Çarpanlara Ayırma
5b.EBOB
5c.EKOK
6.Rasyonel Sayılar
6a.Rasyonel Sayılar
6b.Ondalık Sayılar
6c.Sıralama
7.Basit Eşitsizlik ve Sıralama
8.Mutlak Değer
9.Üslü Sayılar
10.Köklü Sayılar
11.Çarpanlara Ayırma
12.Oran - Orantı
12a.Oran ve Orantı
12b.Doğru Orantı - Ters Orantı
12c.Aritmatik - Geometrik Ortalama
13.Birinci Dereceden Denklemler
14.Problemler
14a.Sayı Problemleri
14b.Kesir Problemleri
14c.Yaş Problemleri
14d.İşçi - Havuz Problemleri
14e.Hareket Problemleri
14f.Yüzde, Kar - Zarar, Faiz Problemleri
14g.Karışım Problemleri
14h.Grafik Problemleri
15.Kümeler
16.Fonksiyon
17.İşlem
18.Modüler Aritmatik
19.Permütasyon
20.Kombinasyon
21.Olasılık
22.Sayısal Mantık
23.Sözel Mantık
"TARİH

48 SAAT
1. İslamiyet Öncesi Türk Tarihi
2.İlk Türk Devletleri
3.İslamiyet Öncesi Türk Devletlerinde Kültür ve Medeniyet
4.İlk Türk İslam Devletleri
5.Türk İslam Tarihi
6.İlk Müslüman Türk Devletleri ve Beylikleri
7.Osmanlı Devleti Kuruluş Dönemi
8.Osmanlı Devleti Yükselme Dönemi
9.Osmanlı Devleti Kültür ve Medeniyet
10.Osmanlı devleti Duraklama Dönemi
11.Osmanlı Devleti Gerileme Dönemi
12.Osmanlı Devleti Dağılma Dönemi
13.XX. YY.
14.I.Dünya Savaşı
15.XX.YY.'da Milli Mücadele
16. Milli Mücadele Muharebeler Dönemi
17.İnkılaplar
18. İlkeler
19. İç DIş Politika
20.Çağdaş Türk Dünya Tarihi"

COĞRAFYA

24 SAAT
"COĞRAFYA
1.Türkiyenin Coğrafi konumu
2.Türkiyenin Yerşekilleri 1 ve 2
3.Türkiyenin İklimi ve Bitki Örtüsü
4.Türkiyede Nüfus ve Yerleşme
5.Türkiyenin ekonomik coğrafyası
5a.Tarım ve Hayvancılık
5b.Maden ve Enerji Kaynakları
5c.Ulaşım
5d.Ticaret
5e.Turizm"

VATANDAŞLIK

24 SAAT
"VATANDAŞLIK
1.Temel Hukuk Bilgisi
2.Devlet ve Devlet Biçimleri
3.Türk Anayasa Tarihi
4.1982 Anayasası
5.Temel Hak ve Hürrüyetler
6.Yasama
7.Yürütme
8.Yargı
9.İdare Hukuku

Arkadaşlar,
Hukumet değisikligi ile birlikte cumhurbaskanin tek başına yaptigi islemler "vatana ihanet" suçu haric yargi yolu açıldımı.cevabını internetten bulamadim.bilgi verirseniz sevinirim

Bu konuları çalışalım mı çalışmayalım mı :)

1. Soğuk savaş dönemi
2. 2. Dünya savaşından sonra dünya siyasetini şekillendiren gelişmeler
3.Siyasi Parti Dönemleri ve seçimler ( 1946 - 50- 54-57 gibi )
4.Yumuşama dönemi ( 1970 lerde dünya )
5. Türkiye dış siyaseti ( 1960 - 1980

slm.sanırım sen işitmeden girdin sınava..bende ilk defa ve işitmeden gireceğim sınava..merak ettiğim bir şey vardı.şu günler türkçe dersine çalışıyorum.dil bigisi konusuda hiç iyi değilim. sıfatlar, fiiller, ekler, zamirler, cümlenin ögeleri v.s........sınavda dilbilgisinden az hatta tek bir soru gelir diyorlar..ama anladığım kadarıyla engel durumuna göre farklı oluyormuş sorular..işitme engelliler uzun soru yazılarına(paragraf gibi)odaklanmada zorlanıyor diye algı var.o yüzden işitmeden girenlere uzun cümlelerden oluşan sorlardan daha az,kısa cümleli sorulardan(dilgibisi v.b.) daha fazla sormaları gibi bir durum var mı?..kısacası işitmeden girenlerin türkçe sınav soru konuları genelde neler oluyor..dil bilgisiden sıfatlar, ekler, isim tamlamaları, zamirler,cümlenin ögeleri gibi konulardan kaç soru gelir?
Zamanın Ötesinde

Üst Alt