Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2017 2. tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Varmış, az önce öğrendim.. Bir arkadaş başbakanlığa atanmış, kurumsal işlemler diyerek başlatmamışlar daha. Çok ilginç..

Esasında bende atanıp ta gerçekten de yerleşen kaç kişi var acaba onu merak ediyorum! Resmi kurumlarda şeffaflık diye bir şey kalmamış ve bu yüzdende her kurum kafasına göre iş yapıyor gibi...

Son düzenleme:
Cimer, Bimer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TBMM ve ÖSYM'ye Yazdığım Dilekçem

Konu: Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) Tercih Sonuçları

Günler geçmesine rağmen, ÖSYM Engellilerin heyecanla beklediği, Engelli Kamu Personel
Seçme Sınavı tercih sonuçlarını (EKPSS Tercih Sonuçları)nı açıklamamıştır. Bırakınız tercih
sonuçlarını açıklamayı; sonuçların ne zaman açıklanacağına dair herhangi bir açıklama
yapmaya dahi lüzum görülmemiştir. Engelliler olarak ÖSYM'nin bu tutumundan dolayı
incinmekteyiz. Neden? her EKPSS Sınav ve Tercih döneminde süreç ile ilgili hiçbir açıklama
yapılmaz ve Engelliler günlerce süren bitmek tükenmek bilmeyen umutlu bekleyişin ardından
hayal kırıklığına uğratılır. Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına da Normal Kamu Personel
Seçme Sınavı (KPSS)de olduğu bir çeki düzen verilmesini ve EKPSS tercih sonuçlarının daha
fazla mağduriyete sebep olmadan en kısa sürede açıklanmasını istirham ederim.
Gereğini saygılarımla arz ederim.

[FONT=Calibri]CİMER'den Gelen Cevap

İlgi: 03.08.2017 tarihli CİMER başvurunuz.[/FONT]

[FONT=Calibri]Merkezimiz sınavlar ve yerleştirmelerde uygulayıcı konumda olduğundan, söz konusu sınavların başvuru ve tercih kılavuzları, sınav ve yerleştirme tarihleri ilgili kurumların görüşleri alınarak belirlenmekte ve ÖSYM Sınav ve Tercih Takvimi ile http://www.osym.gov.tr internet adresinde adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır. Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan Protokol hükümlerine göre gerçekleştirilen EKPSS yerleştirme işlemlerinde hem sınav sonucuna göre hem de kura ile yerleştirme işlemi yapılmaktadır. Bu farklı tür işlemlerin uygulanması ile ÖSYM'nin halihazırdaki sınav ve yerleştirme takviminin yoğunluğu sonuçların açıklanması sürecini etkilemektedir. Bu bağlamda, başvurunuza konu EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme sonuçları için, ÖSYM internet adresinden duyuruları takip etmeniz tavsiye edilir. Bilgilerinize rica ederiz.[/FONT]

[FONT=Calibri]ÖSYM Başkanlığı[/FONT]

Peki o zaman sormak lazım ÖSYM de çalışan beylere, hanımefendilere; Neden bütün sınav ve tercih sonuçları hep aynı zamana sıkıştırılmaya çalışılıyor. Kış boyunca yan gelip yatmaktan, çay-kahve molasından vakit mi bulamadılar ? İnşaat işçileri gibi her gün taş taşıyıp, harç karıp bütün gün yorulmuyorlar herhalde... Kasenin üstüne oturup bilgisayarda iş yapmak zor geliyorsa kepenkleri kapatıp gitsinler o zaman. Hiç olmazsa bunca insanın umutlarıyla oynamazlar.

Lisans puanları çok yüksekte kapanabilirmi? Bir arkadaş 80 puan altı zor atanır diyor. Geçen seneki atamalara bakmayın sınava giren kişi sayısı %60 artmış dedi. 78 puanla hayaller kuruyordum fakat 80 üstü atanmak isteyen çokmuş

benstery

Tercihlerinizi dikkatli yaptıysanız o kadar ümitsizliğe kapılmayın, arkadaşınız çok abartmış. Benim puanımda sizinkinden 1 eksik ve ben çok umutluyum.

@benstery

Tercihlerimde MEB doğu illerini yazdım fakat duyuyorumki yüksek puanlı arkadaşlarda buraları yazmışlar şırnak hakkari mardin bu yüzden tedirginim

@benstery

Tercihlerimde MEB doğu illerini yazdım fakat duyuyorumki yüksek puanlı arkadaşlarda buraları yazmışlar şırnak hakkari mardin bu yüzden tedirginim

Ben tercihlerimde kadro sayısı en yüksek olan illeri işaretledim. Toplamda tam 290 alternatif kadro seçmiş oluyorum ve en doğru seçimi yaptığımı düşünüyorum.

Ben tercihlerimde kadro sayısı en yüksek olan illeri işaretledim. Toplamda tam 290 alternatif ka
dro seçmiş oluyorum ve en doğru seçimi yaptığımı düşünüyorum.
Herkes bu mantıkla tercih yaptığı için 1 kişilik kontejanlarda süprizler olabilir. Bizde inşallah bir yerinden atanabiliriz

Herkes bu mantıkla tercih yaptığı için 1 kişilik kontejanlarda süprizler olabilir. Bizde inşallah bir yerinden atanabiliriz

Bu tercihlerde kadro sayısı yüksek olan il sayısı yoğun olduğu için taban puanların 75 lere kadar düşeceğini tahmin ediyorum.

Konu: Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) Tercih Sonuçları

Günler geçmesine rağmen, ÖSYM Engellilerin heyecanla beklediği, Engelli Kamu Personel
Seçme Sınavı tercih sonuçlarını (EKPSS Tercih Sonuçları)nı açıklamamıştır. Bırakınız tercih
sonuçlarını açıklamayı; sonuçların ne zaman açıklanacağına dair herhangi bir açıklama
yapmaya dahi lüzum görülmemiştir. Engelliler olarak ÖSYM'nin bu tutumundan dolayı
incinmekteyiz. Neden? her EKPSS Sınav ve Tercih döneminde süreç ile ilgili hiçbir açıklama
yapılmaz ve Engelliler günlerce süren bitmek tükenmek bilmeyen umutlu bekleyişin ardından
hayal kırıklığına uğratılır. Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına da Normal Kamu Personel
Seçme Sınavı (KPSS)de olduğu bir çeki düzen verilmesini ve EKPSS tercih sonuçlarının daha
fazla mağduriyete sebep olmadan en kısa sürede açıklanmasını istirham ederim.
Gereğini saygılarımla arz ederim.

[FONT=Calibri]CİMER'den Gelen Cevap

İlgi: 03.08.2017 tarihli CİMER başvurunuz.[/FONT]

[FONT=Calibri]Merkezimiz sınavlar ve yerleştirmelerde uygulayıcı konumda olduğundan, söz konusu sınavların başvuru ve tercih kılavuzları, sınav ve yerleştirme tarihleri ilgili kurumların görüşleri alınarak belirlenmekte ve ÖSYM Sınav ve Tercih Takvimi ile http://www.osym.gov.tr internet adresinde adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır. Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan Protokol hükümlerine göre gerçekleştirilen EKPSS yerleştirme işlemlerinde hem sınav sonucuna göre hem de kura ile yerleştirme işlemi yapılmaktadır. Bu farklı tür işlemlerin uygulanması ile ÖSYM'nin halihazırdaki sınav ve yerleştirme takviminin yoğunluğu sonuçların açıklanması sürecini etkilemektedir. Bu bağlamda, başvurunuza konu EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme sonuçları için, ÖSYM internet adresinden duyuruları takip etmeniz tavsiye edilir. Bilgilerinize rica ederiz.[/FONT]

[FONT=Calibri]ÖSYM Başkanlığı[/FONT]

Ne yani cumhurhurbaşkanlığına yazılan şikayet dilekçesine şikayet edilen ösym mi cevap vermiş yok artık.

Ne yani cumhurhurbaşkanlığına yazılan şikayet dilekçesine şikayet edilen ösym mi cevap vermiş yok artık.

sistem şöyle işler; yazılan dilekçedeki konu hangi kurumu ilgilendiriyorsa yazı oraya iletilir. Böyle bir durum var cevabınız nedir diye sorarlar. Onların yolladığı cevabı da size yollarlar, şikayetinizin cevabı bu diyerek..

Bugünde akşam oldu. Pazartesi 16. Gün kpss 16 günde açıklanmıştı. Daha az kadro ile daha fazla bekletmezler umarım

sistem şöyle işler; yazılan dilekçedeki konu hangi kurumu ilgilendiriyorsa yazı oraya iletilir. Böyle bir durum var cevabınız nedir diye sorarlar. Onların yolladığı cevabı da size yollarlar, şikayetinizin cevabı bu diyerek..

O zaman cumhurbaşkanına yazmamızın ne mantığı var anlamadım direk ösym de bu cevabı verebilirdi.

Salı günü lys sonuçları açıklanıyor bu da demek oluyorki haftaya da açıklanması zor. 1 ay olmadan açıklamayacaklar galiba

Salı günü lys sonuçları açıklanıyor bu da demek oluyorki haftaya da açıklanması zor. 1 ay olmadan açıklamayacaklar galiba
Her sene 2.tercihler 1 hafta içerisinde açıklanmış. Bu sene kadro az olmasına rağmen 1ay olmadan açıklamayacaklar. Yeterli kamuoyu tepkisi olmadan ne zaman açıklayacaklarını bile öğrenemeyeceğiz

İlkinden umutlu değildim ama bu tercih sonucunu sabırsızlıkla bekliyorum. Hakkımızda hayırlısı..

benstery

%60 arttıgını nerden görebiliriz

2 sene de bu kadar engelli nasıl birden çıktı çok ilginç

2 sene de bu kadar engelli nasıl birden çıktı çok ilginç[/QUOTE] :)

herkes bişeyler sallıyor işte

açıklansa da artık insanlar yollarına baksalar

green16
Sınava giren sayısına bakarak anlayabilirsiniz bir önceki sınavda lisans 5000 kişi ekpss 2016 8500 kişi

siyah_beyazz
Lys açıklandıktan sonra bize ancak bir tarih verilir. Bu hafta da açıklanmayabilir

torpille engelli raporu alan çok oldu sırf bu sınav için

ülkede herşeyde oldugu gibi bunda da tonla pislik var

74 lere düşer diyorlardı şu ogretmen alımlarımdan sonra hayallerim yıkıldı

Geçen seferki 2016/1 atamasında, sınav sonuçlarının açıklanmasından 3 ay 6 gün sonra tercih sonuçları açıklanmıştı. Umarım yine 3 ay bekletmezler.

Tam tarihler:
- 18 Mayıs 2016, EKPSS sınav sonuçlarının açıklanması.
- 24 Ağustos 2016, EKPSS tercih sonuçlarının açıklanması.

Sınav sonuç tarihiyle tercih sonuçlarının açıklanması arasında bağ kurmak yanlış ve bu sene sınava girmedik niye 3 ay bekleyelim tercihlerin kapanmasından sonra beklenen süre geçen sene 1 ay falandı cumhurbaşkanının kura çekimi sırasındaydı şimdide öyle olabilir hayırlısı olsun da

Aysun.26

İyi tercih yapma ve bolca şans ile umudunuzu kaybetmeyin. Bende şans yanımda olsada kazansam diye dua ediyorum. MEB doğu illerini herkes yazdı umarım sizin dediğiniz puanlara kadar iner

kaç yaşıma geldim bu ösym kadar beni magdur eden bir kurum olmadı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt