Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2015/1 tercih tarihi açıklandı: 16-24 Nisan 2015

Hayırlısı diyelim de geçen ki tercihler de ön lisans da 2-3 kadro boş kalmış hiç kimse yazmamıştı bunu da göz önünde bulundurmak lazım :)

Sadece kura özel mi olacak atanma? sınav sonuçları ile atanamayanlar ne olacak?

sadece kura olmıcak hem sonav gırenler hemde kura usulu olcak 2014 te eylulde oldugu gıbı

Burada Asıl sorumluluk eksik kadro sayısını belirtecek olan kurumlardır, Bir çok kurum Engelli kadrosu olduğu halde alım yapmıyor, Önceki Alımlarda gördük, Diyanet, Adalet bakanlığı, MEB... Tarım Bakanlığı bu memlekette başka bakanlık ya da kurum yok mu? Bunlar kadro doldurmuyorsa İlgili kişiler onlardan hesap sormalıdır. Kurumlar eksik kadrosunu açıklamaz ise ÖSYM kendi kefasına göre ya da Devlet Personel Başkanlığı canı istediği sayıda alım yapamaz.

Kurumları geçtik Özel şirketler bile yasal zorunluluk olan Engelli personel açığını kapatmıyor.. İŞKUR a ilan girmiş olmaları yeterli. Hesap soran olduğunda " biz ilan verdik başvuran olmadı ya da nitelikleri yeterli değildi" diyorlar , Engelli çalıştırıp da ne yapayım diye düşünen Yüz binlerce insan var..

açılacak kadrolar umarım ki İmam - müezzin vs. olmaz.. aynı komik şeyleri yeniden yaşamak istemiyoruz.

Hocam yanlış anlamadım değil mi

Bu sadece talep toplama ve tercih listesi verme süreci doğru mudur????

Hayır bu tercih tarihi .. 16 nisanda ösym sayfasına girip tercih yapıcaksın .

Tercihler ve Atamalar herkese hayırlı olsun. İnşallah herkes gönlüne göre bir kadro ya yerleşir.

1. Atamalarda atananlar tekrar tercih yapamayacak değil mi ? Normal memur olarak atananlar branşlarıyla ilgili mühendislik veya uzmanlık kadroları açılsa bile tercih yapamayacak mı ? Eğer yapamayacaksa öğretmenler atandı ama. Bu bir haksızlık değlmidir ? İlgili kurumlara bu konuyu iletebilirmiyiz ?

Son düzenleme:
açık kadro sayısı

95a3ab2d-44ad-e411-b2d1-14feb5cc1801.jpg

seçimler yaklaştı hükümet engellilerin önüne ufaktan yem atıyor..

arkadaşlar ne düşünüyorsunuz seçimler yaklaştı artık hükümetimiz tabiri caizse engellilere de bi yem atalım onların oyları bizim için önemli diyor kesin..

ÖSYM yerleştirme takvimine engelli alımını ekledi kaç kişi alım yapacak bekleyelim bakalım,kaç kişinin hayalleriyle oynuycaklar

elektirik ve doğalgazda indirimde yapsalar bari seçime giderken
:)

bimerden kayıt açtim ben sizlerde açin derim

benim yazıma tepki verenlere bakın hele. hepsi ilkokul mezunu. yaa tabii devlet sizi alıyor sizi tercih ediyor. çünkü bir mühendise her işi yaptıramazsın bir mühendisi istedigin gibi avcunun icinde kontrol edemezsin. ilkokul mezunu adamın kapasitesi belli. kontrolü kolay, ne desen inanır ne desen yapar.

bu yüzden ilkokul mezunlarını daha çok alıyor akp hükümeti. yukarda mühendisim diyen sığır hem mühendis olup hem ortaöğretim tercihi yaptım demiş. yani sizin mal olduğunuzu ispatlamak için belgeye ihtiyaç yok işte kendi kendinizi her ortamda ele veriyorsunuz.

yanliş duşunuyorsun insanin kişiliğiyle alakali sen iyiniyetli olursan herkez seni kullanır ama sen ters olursan sanada despot derler ;)

Merhaba
Hayır muhtemelen 2015 eylül yada ekimde bir atama daha olur..
Çünkü 2016 nisan ayında yeniden ekpss sınavı olur bence..

zaten millet şimdiden 2016 ekpss yi düşünmeye başladı bile bende dahil

ayrıca normal kpss de 2 atama mevcutken ekpss de tek bir atama görülüyor bence olmamalı

Daha once basvuru yapanlar kuraya girip kurada cikamayanlar yeni bir basvuru yapicak mi acaba?

2014 te müracat ettiyseniz tabikide tekrar katılabilirsiniz

kuraya 60 bin aday basvuruyo en az ve en fazla aldıkları 200 ıla 300 kışı tahminimce gecen 240 kişi aldılar çıkması sayısal loto gibi mucize

devran kısmetinde varsa bir kişi bile alsalar o gelir seni bulur ama yoksa 60 bin kişiden 59bin 999kişi alsalar bir kişi açıkta bıraksalar oda sen olursun böyle düşün

Yeniden bir islem yapmamiiz gerekiyormu kuraya katilmak icin. Yoksa onlar otomatik aliyorlarmi?

benim yazıma tepki verenlere bakın hele. hepsi ilkokul mezunu. yaa tabii devlet sizi alıyor sizi tercih ediyor. çünkü bir mühendise her işi yaptıramazsın bir mühendisi istedigin gibi avcunun icinde kontrol edemezsin. ilkokul mezunu adamın kapasitesi belli. kontrolü kolay, ne desen inanır ne desen yapar.

bu yüzden ilkokul mezunlarını daha çok alıyor akp hükümeti. yukarda mühendisim diyen sığır hem mühendis olup hem ortaöğretim tercihi yaptım demiş. yani sizin mal olduğunuzu ispatlamak için belgeye ihtiyaç yok işte kendi kendinizi her ortamda ele veriyorsunuz.

Kardeşim sen Allahsın sanırım, bi el at biz gerizekalı kullarının işine de atanalım.

Adama bak. Güzel, okumuşsun mezun olmuşsun falan da sana Ortaöğretim ve İlkokul mezunlarını küçümseme hakkını kim veriyor acaba? Kim bilir ne okudun da havalara giriyorsun. Profesörsün sanki. Ayrıca sığır demişsin adama, sığır sensin diploman da sana girsin.

Tamam tamam girmesin, şimdi çok sevdiğim bi dostum o son cümleyi okuyup bana kızabilir "Bak canım, söz uçar yazı kalır." diye diye. :D

Tepkim muhtemelen diğerlerinin yazdıklarından daha ağır olacağından, yazma gereği görmemiştim. Madem ki kaşınmışsınız, ulaşamadığınız noktalara da ulaşırız.
"ilkokul mezunu adamın kapasitesi" derken, engeli dolayısiyle okuyamayan engellileri de göz önünde bulundurmanızı hatırlatırım. Netbus'un yazdığı gibi sonradan engelli, çakma "sakat"lardan bahsetmiyorum. Bu nedenle bir insan liseyi okuyamadıysa veya lisansı bitiremediyse öncelikle engel geçmişini bilmek gerekli. Ama engele göre bir sınav ve yerleştirme yapılmadığı için ikinci sıralama olan eğitime göre yerleştirme yapılıyor.

Hazır yerleştirme demişken, ilk 2000'e girmenizi takdirle karşılıyor lakin "ele avuca gelmeyen mühendis kişiliğinizden" önce, devlete atanan ~1800 kişinin de psikolojinizi bozduğunu, "ya ben çok zekiyim, hem sığır da değilim ama neden giremedim" düşüncelerinizin ufak fikirleri olan ufak beyninizde yankılandığını da duyar gibiyim.

Benden önce yazan arkadaşların belirttiği gibi, Lisans ve önlisans mezunları daha fazla yüzde ile alındı, hem neredeyse 1/3 gibi bir oranı yerleşti atamalar ile. Yerleşenlerin de yerleşemeyenlere yerleştirdiğini görmüş olduk sayenizde.

Not: lisans mezunuyum, 1. atama ile 1. tercihime girdim.
Not2: Bak canım, söz uçar yazı kalır. ))

Üst Alt