Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için özel hastanelerden rapor alabilir miyim?

Mkzlç

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar sistemde görünmüyor fakat yüzde 18 engelli raporum var.ehliyet için özel hastenelerden rapor alabilirmiyim
Aile hekimine gittim ortopedik engeliim olduğunu belirttim bu sebebten 5 hekime sevk etti,devlet hastaneleriyle değilde özel hastanelerden kolylıkla alabilirmiyim .??

Teşekür ederim cevabınız için ama mutlaka özel bi hastaneden almam gerekiyor

Heyetlik bi durum söz konusu ise özel hastaneler veremez heyetlik durum yok ise verebiliyorlar

Heyet söz konusu ise zor çok kısa zaman önce benim başıma geldi heyet olduğu için komisyona sevk etsede kabul edilmiyor

@Mkzlç, sevkler,i aile hekimleri yapıyor onlarda şehir hastanesi yapabiliyor o yüzden özel hastaneden aldığın raporu kabul etmiyorlar

O zman hiç vakit harcamadan devlet hastanesinden alayım

evet senın durum biraz sıkıntılı zmn kaybetme sevk al

Senin sevk ettiği beş bölüm var örnek veriyorum göz nöroloji ortopedi göz doktoruna muayene olup oradan onay alabilirsin gidip nöroloji doktoruna muayene Edip oradan onay alabilirsin hepsini illa devlette yapmak zorunda değilsin

asıl sorun aile hekimine gitmekte başlıyormuş .aile hekimi sevk yaptığı andan itibaren herşeyi kilitliyor ne olursa olsun İlk özel hastaneden almaya bakın.

Zor gibi duruyor .aile hekimiyle görüşüp sevkin iptalini deneyeceğim

Peki aile hekimine gitmeden özel hastaneden engelli ehliyetini normale cevirmek isteyen olursa özel hastaneden rapor alırsa gecerli olurmu

@nu067, nasıl yani, engelli eski H grubu ehliyetim var, 2022 de devlet sürücü olamaz dedi, şimdi aile hekimliğinden sevk almadan direk özel hastaneye gidebiliyormuyum

@hayat76, sürücü olmaz denildiyse Bilmitorum ama h sınıfı olan kişi özelden ehliyet raporu alabilir

@hayat76 sürücü olamaz denildi ise özele hiç gitmeyin sistemde onlarda görüyor ve veremezler duruma itiraz edip farklı devlet hastanesinden alabilirsiniz.
aynı durum benim başıma geldi çünkü

Heyetlik ciddi bir durumunuz yoksa özelden almaya bakın.

@Mkzlç, h sınıfı ehliyet degişiminde özelden 1. Grup alsa yeterli olur ötvsiz araç istemiyorsa

@nu067, eminmisin benim kodlu ehliyetim var sag koldan dolaayı 2 yıl oluypr aldıktan snra simdi gidip hastaneden gidip özelden rapor alırsam kodsuz ehliyetimi alabilirmiyim engelli raporum var süreli oda doluyor yeniletmicem ona ragmen eski den oldugu gibi manuel arac surmem içinkodsuz ehliyetime kavusabilirmiyim özel hastaneden alsam.ötv arac icin ehliyeimi kodlu yaptırdım pisman oldm inş dediginiz gibi kodsuz manuel arac sürmek icin ehliyetime kavusurum özel hatsne verirse

@nu067, nedemek istediğinizi tam anlamadım ama, nüfus müdürlüğü H sınıfını görünce direk Aile hekimliğine gönderiyor, orası da otomatik devlet hast. sevk yapıyor, süreç başlıyor ve takii meşhur sağlık kuruluna kadar gidiyor.
Bu durumda, özele hastaneye nasıl gidebiliriz ki, benim aracım tertibatlı, ben ortopedik engelliyim,
Baş, boyun yeteri kadar dönmüyor diye 2022 yılında ehliyetimi yenileyemedim...
Şimdi tekrar denemek istiyorum ama, cesaretim yok, yönetmelik yine aynı, kafam karma karışık kısacası...

Üst Alt